- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru #109611 üzenetére
Ott gyárilag kicsit több a piros, ezért melegbe húz, de mint ahogy mondtam, a kicsit melegbe húzás jobbnan zavaró mint a klicsit hidegbe húzás. Meleg 45-öl nem mennék lejjebb, esetleg 40. De így is biztos lesz elszineződés, kérdés mire érzékenyebb jobban a szemed.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru #109609 üzenetére
Mert általában az van legközelebb a szabvanyhoz, d65.
De valóban gyarilag nem.teljesen valamiylen szinbe mindig elhuz, ha sargaba az a rosszabb mert azt hamarabb észre veszed mintha egy kicsit hidegebb lenne. Próbáld ki meleg 45-n. De tokeletes csak kalibralassal lesz. Milyen tv? -
pjen
félisten
válasz
spleenszuru #109000 üzenetére
Ki kell próbálni, de az NTFS nekem eddig jó volt.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru #109000 üzenetére
Ha PVR módba használod, akkor mindegy, mert leformáza a tv.
Egyébként ha 4Gb nagyobb fájlt másolsz át akkor NTFS. -
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru #108986 üzenetére
Egyébként nekem is racban van egy SSD, amit PVR módnak használok.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru #108986 üzenetére
Öntapadós tépőzárt keres.
Pl ez -
pjen
félisten
válasz
spleenszuru #108983 üzenetére
Lehet kapni USB hosszabbító kábelt, ez nem lehet akadály. Én tépő zárat ragasztottam a Tv re és az SSD re is.
-
RockCNC
őstag
válasz
spleenszuru #108983 üzenetére
Igen képes rá és érdemes tépőzárral rögziteni a tv hátuljára.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #108076 üzenetére
Régen talán kilehetett. Amúgy eléggé gáz, legalább érzékelni hogy premiumom van és akkor kilehetne. A soundbar BT képes? Csak simán engedd ki arra és kész.
-
blakey
titán
válasz
spleenszuru #107932 üzenetére
…a gép kábellel van, a TV pedig wifin.
- ettől még egy hálózatban vannak. Indítsd újra a routert. -
Celtis
veterán
válasz
Ezen a LAN kábel nem segít. Másrészt streaminghez semmi szükség a gigabites LAN-ra.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ethernet->USB átalakító.
-
makoss
veterán
válasz
spleenszuru #107144 üzenetére
Szia!
Gondolom a C3-as videóját is nézted, szerintem lehet az is elég lesz a C4-hez, ha a C3-C4 koppra egyforma, akkor a C4-es videót már nem hiszem, hogy beteszi, ha akarta volna már rég betette volna...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Meleg 50 színhőmérséklet és HGIG?
-
Csandi
őstag
válasz
Fényerőtt vedd csak lejjebb simán. De HDR-nél hagyd 100-on.
-
fenergie84
addikt
válasz
spleenszuru #106817 üzenetére
Frissült most a héten a tv, de még nem volt érkezésem ránézni.
-
ArGab
őstag
válasz
spleenszuru #106791 üzenetére
Nekem BD lejátszó és erősítő a gond, nem PS5. Mást nem találtam, csak ha teljesen kikacsolom a HDMI CEC-et az eszközökön. Még a BD lejátszónál oké, de az erősítőnél ez nem játszik, mert a hangerőállítást is elvesztem vele. Tévén megint csak nem akarom kikapcsolni, mert akkor Kodi boxot sem tudom irányítani. Egyedül a Kodinál sikerült egyesével kapcsolgatni a CEC funkciókat.
-
ArGab
őstag
válasz
spleenszuru #106719 üzenetére
Ha erre van valami megoldás engem is érdekelne, mert elképesztően idegesítő, hogyha akár csak kicsit is érintem a pointerrel ezt a mezőt azonnal bekapcsolja az utoljára használt eszközt.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #106719 üzenetére
PS5-ben kell ezt kikapcsolni a beállításokban.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
spleenszuru #106655 üzenetére
Teljesen mindegy. Ha akarod eArc-ot használni hangrendszerrel akkor ne A HDMI 2-be dugd. Ha nincs soundbarod stb akkor oda is nyugodtan.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
spleenszuru #106655 üzenetére
Samsung -on is mindegy volt. Korábban egy-két régióban korlátozott volt a 2.1 -es HDMI -k száma, és valamiért megmaradtak ezek a jelölések...
Szerk.:
Egyébként akkor is ritkább volt az ilyen korlátozás felénk. Észak-Amerikában sűrűbben előfordult. Legalábbis ebben a kategóriában. Lejjebb nem tudom mi volt a helyzet. Az sosem érdekelt. -
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #106637 üzenetére
SDR - Standard Dynamic Range
HDR - High Dynamic Range
Dolby Vision - egy HDR tónusleképzési típus.Ki fogja írni a TV-d ha valami HDR-ben megy és látni is fogod a differenciát.
-
szkutyi
addikt
válasz
spleenszuru #106637 üzenetére
Nem.
Egy film/tv műsor/youtube videó/streaming/adathordozón lévő letöltött anyag lehet:
Sdr
Hdr
Dolby vision
Talán ez a kép nagyjából vissza adja miről szól: [kép]
Oled gondoskodásban nem kell nyomogatni a pixel tisztítást,majd csinálja magától a tv amikor kell -
hunspikey
őstag
válasz
spleenszuru #106634 üzenetére
Én vagyok általában a hajnali support asszisztens - így én válaszolnék:
a kompenzációs ciklusok 4 órányi kumulált üzemidő után lefutnak, ha áram alatt maradt a készülék. A folyamatos készenlét nem szól ebbe bele. A lényeg, hogy távirányítóval jelezd a TV-nek, hogy mehet aludni és akkor ő, ha meg van már kumuláltan a legutolsó ciklus óta a 4 óra akkor le fog futtatni egy un. kis kompenzációt.
A nagy kompenzáció 500 óránként fut, vagy kézzel indítod.
Tapasztalatom szerint (2017 óta OLED-es vagyok) a kis kompenzációknak nagyobb a szerepe mint a nagynak.
A 4 óra, az lehet egyhuzamban 4 ó meg egy perc, de lehet sok sok 10 perces ciklus is.
A lényeg, hogy ne menjen egyfolytában 8-10 órát mert akkor nem fut le az első 4 óra után magától értendően.
Viktor videója aktuális.
A c1 óta lófasz sem történt a C szériánál, így ami jó egy c2, 3 stb TV-nél az jó a c4-nél is.
7: pont - igen, pont úgy. SDR fényerővel óvatosabban bánj mint a HDR fényerővel. A HDR kevés csúcsfénnyel egy sötétebb átlag pixel fényerejű anyag mint egy normál SDR ezért a HDR nem veszi igénybe annyira a panelt mint egy túltolt SDR - vicces de így van.
A legszarabb, ha logós fix poziciós SDR tartalom megy csutkán - na az akár pár hét alatt (ha tényleg ugyan ott van a képen a logo, vagy felírat stb) akár gondot is okozhat.
Sávok: felhők, stb.
Normális. Jönnek mennek. Ha rá áll a szemed / magadnak keresed a bajt, akkor látod.
Ha normálisan használod akkor nem látod.
Ami gond és szervizre utaló dolog, az az extrém tinting, pl zöld teli kép tehát egybefüggő zöld slide közepe vagy két széle sárga. Ha ilyen van akkor hívd a szervizt - panel csere lesz nagy valószínűséggel.
Ugyan ez áll a komplett pixel sorokra / kiégett, beragadt pixelekre is.
Összes AI meg ECO baromságot kapcsold ki!!!!
üdv a klubban!
-
Kuter
senior tag
válasz
spleenszuru #106566 üzenetére
Szerintem azért valami támpontot ad a tv hátulján lévő firmatábla (matrica) pl én most vettem kb 2 hete, és a hátulján lehet látni, hogy 10/2024 gyártású. Mediamarktban vettem. Lehet, hogy még a dobozon is rajta a gyártás ideje, sajnos ezt már nem tudom megmondani, mert a dobozt kidobtam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
spleenszuru #106566 üzenetére
Valószínű azonos modellt kapsz, ha ilyen lenne.
Az övé azért volt speciális eset, mert kifutó modellt vett, és valószínű a maradék már nem új készülék volt.
-
nfsu17
veterán
válasz
spleenszuru #106553 üzenetére
Amúgy tényleg vicc, ja (ha így van)... nézel egy két órás F1 futamot, és rossz szájízzel kelsz fel a tévé elől, hogy "bakker, az m4 logó az nem tett most jót szegény tévének, jajjj...jajj"
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #106557 üzenetére
Vhiktor csatornáján ott a videó és a összefoglalóban is ott van. Ne hallgass másra.
Kuter: Ez nem igaz.
-
Kuter
senior tag
válasz
spleenszuru #106548 üzenetére
Ez már nincs benne. Szerintem csak szerviz távirányitóval.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Persze hogy rossz. Ha folyton valaki leállítja a filmet, főleg HDR-ben majd 6-8 percig ott marad akkor ez hosszú távon simán okozhat gondot. Bár az LG úgy gondolja hogy aki OLED-et vesz az vigyáz rá úgy is, amiben van igazság... de akkor is totál érthetetlen.
-
fenergie84
addikt
válasz
Ezen gondolkoztam én is, biztos már nem annyira gáz a panel szempontjából.
Én arra értettem, hogy az appokat nem zárkóztatják fel a gyártó új szoftveréhez...Én manuális lehetőséget, csak a képernyő kikapcsot talátam.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru #106548 üzenetére
Összefoglalóban benne van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest