- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Zen_Ronin #112204 üzenetére
2160p50Hz/420 8bit (ha HDR-t is használsz, akkor 10 bit)
Minél kevesebb a konverzió, annál jobb. Ha nincs 4k előf., akkor elég lenne a 1080p, viszont a telekom által továbbított csatornák esetén valószínűleg jobb a saját szoftverük felskálázási algoritmusa. A TV nem biztos, hogy olyan jól tud alkalmazkodni minden szolgáltató technikai (pl. kodek) beállításaihoz. -
blakey
titán
válasz
Zen_Ronin #109848 üzenetére
A G2-re érkezett új frissítés ..
- melyik? 58-as? Semmi baja, nálam nincs gond, előzővel sem, annyi volt a 23-ról 24-re való frissítésnél, hogy az új szerződési feltételeket érdemes volt átnézni, újra elfogadni, onnantól kezdve minden jól működött. Nálam nem volt gyári visszaállítás -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Zen_Ronin #85259 üzenetére
Az hogy HDR-ben mennek a tv csatornák, biztos hogy nem normális. Mert a tv adásokat biztos hogy nem HDR-ben nyomják. Nálam is ez volt a telekom tv boxnál. Nem tudtam kikapcsolni a HDR-t..telekomos support szerint ez normális és semmi baj nincs azzal hogy még teltebbek a színek, "látványosabb" a kép... Mondtam hogy ha valóban metaadat alapján működne tv adásnál a HDR, talán elfogadnám..de így fals jelet kap a tv. A hdmi deepcolor opciót kapcsoltam ki végül arra a hdmi csatlakozóra amelyre a box van kötve. Így oldódott meg nálam
-
-
jbnd-007
tag
válasz
Zen_Ronin #82382 üzenetére
A HDR/DV-t lehet jól és rosszul is használni.
- Szolgálólány meséje: minden ellenfényes, szándékosan rossz beállítások, hogy még lehangolóbb legyen. A HDR kiemeli ezt (talán túlságosan is, de érthető okból).
- Slow Horses: gyönyörű felvételek félhomályos londoni kocsmákról, ablakon besütő napfénnyel, féloldalról megvilágított arcokkal. Az egyik legjobb fényelés, amit láttam, megmutatja, mire is jó a HDR.Ellenpélda:
- J.J. Abrams-féle Star Trek: mintha egy gyakornok csinálta volna, aki most találta meg a lens flare effektet. HDR-ben még jobban az arcodba tolódik a dolog, kifejezetten irritáló. -
Amilo02
aktív tag
-
Gicz
addikt
válasz
Zen_Ronin #82382 üzenetére
Persze ertem én, hogy az a valóságban elvakít, de a valóságban meg nem 4k-ban látok nem? Nem is 16:9 formatumban látok, sőt, még csak zoomolni sem tudok, lassítva sem látok. Pedig a filmek ezekkel televannak. Nekem egyaltalan nincs szükségem arra, hogy elvakítson a fényszóró éjjel a kanapén, sem a sivatag
pont az tetszik az arrival lőtt filmekben, hogy iszonyat jo a kamera dinamika atfogasa, es ezt jol meg mutatja sdr-ben.egy sima 4k, c2-n SDR-ben, nekem tokeletesen megfelel
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Zen_Ronin #82378 üzenetére
Dolby Vision demo anyag ezen a linken 2 van, mindkettőt letöltöttem anno és megy is a tv-n, de este ha hazaérek megnézem biztosan hogy ez a két videó e valóban. TS formátum mind2, mennie kellene Neked is. Ncore-rol probald meg a Prey-t ufo971 feltöltése. Nem nagy méret, gyorsan letöltődik. Az is DV, mennie kell a tévéden
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Zen_Ronin #82313 üzenetére
Hello!
Milyen DV videókat és demókat töltöttél le és honnan? Youtube-on nem lesz Dolby Vision semmi, hiába van esetleg a videó címében benne, mert a youtube nem támogatja a Dolby Vision-t, csak HDR-t ezért ebben formában fog megjelenni a képernyőn. Netflix/Disney+ vannak DV tartalmak, ezeknél is, illetve ha virágboltból töltesz le, írd be a keresőbe hogy Dolby Vision és az ufo971 vagy papitaHD releaseket töltheted bátran. Az nfo-ban a torrentnél azt kell lásd hogy single track single layer mp4 formátumban. Ezek lesznek jók számodra és ezeket lejátszva meg kell hogy jelenjen a Dolby Vision logo a tv-n.
-
Lujo123
junior tag
-
Skylukos
tag
válasz
Zen_Ronin #82092 üzenetére
Üzemidőt, szerintem csak szerviz menübe tudsz nézni, elég macerásan régi infrás távirányítóval.
Milyen méretű?
Ha majd már a "tesztelgetésnél" tartasz, légyszi nézd már meg a te készüléked hogy kezeli ezt a mozgás simítást.
Itt olvasd ha érdekel a téma:
81912. (Ebbe van egy jó teszt video)
81951.
81998.
92014 hsz. -
Zsömica
aktív tag
válasz
Zen_Ronin #79116 üzenetére
G2 panelja jobb fényerőben mint a C2, én is kőburkolatra akasztottam fel, gyári tiplik/csavarok kuka - kicsit levéstem a konzol felfekvése alatt a kiálló köveket, hosszabb tipli hosszabb csavar, pici alátétekkel finomhangolva felcsavarozva a konzol - úgy áll/lóg mint katiba a gyerek..!
-
bnorci71
addikt
válasz
Zen_Ronin #78660 üzenetére
A dillemádhoz
Philips szerviz is korrekt, tapasztalat.
A különböző +/- dolgok alapján a döntést viszont neked kel meghozni.
Mennyire fontos a formátumok támogatása, mennyire akarod magad kitenni a gyártó támogatási kényének kedvének gondolok itt pl. zárt op rendszer és a gyártó nem támogat egy streaming szolgáltatót, akarsz-e külső eszközt használni a lejátszásra akkor ez ugye nem lényeges.
Képminőség különbséget szerintem nem fogsz tapasztalni. Amik alapján a tesztelők győztest hirdetnek az sokszor a műszeres mérés. Ez nekem már a farok méregetés kategória, hogy 700 vagy 900nit-t tud a tévé. Rossz hasonlat mennyit megy az autód 200 vs 250 nem mindegy? Ha nincs előted sebességmérő úgy se tudod mennyi. -
ribarszki
őstag
válasz
Ott az Rtings és a részletes mérésekkel ellátott tesztek. Egészen pontosan mire gondolsz? Nem sokan használnak párhuzamosan S95 és C2 tévét. Az S95-ről is több beszámolót olvashatsz a fórumon.
Képminőségben az S95 jobb.
Szervizben, háttérben az Lg.Ennél többet nehéz írni. Dönteni neked kell.
-
jbnd-007
tag
válasz
Ekkora tapasztalata itt maximum Vhiktornak van, de ő sem egymás mellé rakott tévéket szokott hasonlítgatni gondolom. Úgy meg nehéz visszaemlékezni, hogy a múlt hetihez képest ez most milyen.
Kettőt össze tudsz hasonlítani a legnagyobb teszt portálon. Philipset Amerikában nem forgalmazzák sajnos, így ők nem is tesztelik.
Vincent vaktesztjében sincs Philips és LG-ből is G2 van, viszont tanulságos olyan szempontból, hogy a videó masteringgel foglalkozó profik sem tudtak egyértelmű győztest hirdetni. Az egyik tévé ebben volt jó, a másik abban.
A legegyszerűbb talán az, hogy megveszed mind a hármat és 14 napon belül kettőt visszaküldesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged