Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android Autót minden mobilra!
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Rendeltem Alza-ról egy ilyen képernyő tisztítót: [link]
G4 tisztításához használható szerintetek?Illetve mivel még mindig bugos a yt, meg a csatorna előnézet funkció, tegnap este újraindítottam a tv-t (kikapcs, áramtalanít, tv-n lévő power gomb 30 sec-ig nyomva tart, pár perc várakozás, majd újra bekapcsol).
Sajnos a bugok megmaradtak, de eközben véletlenül észrevettem azt, hogy amikor a menüben vagyok vagy a yt kezdőképernyőn, akkor az oled fényerő 80-as értékű vált.
Ez normális?
Vhiktor videója alapján állítottam be a tv-t, sdr esetén 38-asra van állítva. -
szkutyi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Köszi.nem tudom miről beszél...azt sem értem miért áll belém..senki sem beszélt itt arról mi-mit játszik le...nekem nem kell megmagyarázni.xd.en azt mondom egyedül hogy egy filmből átlag van fent 5-6 realse.
- 1hd
-1fhd
-1bd25
-1bd50
-1 4k sdr
-1 4k hdr-dovi ami mkv
+1 jó esetben 4k dovi ami MP4 és itt van bőven ami p7...
Nincsenek álltalaban ennél több ilyen olyan tömörített dovi anyagok....
-
alaves
addikt
válasz
Bodor
üzenetére
Összegezve: a nem remux *HDR.DV*.mkv filmek szinte kivétel nélkül nem p7 profilúak, tehát a tsmuxer-rel ts-be átmuxolva a TV belső lejátszója DV-ben lejátssza. A p7 profilú *remux.HDR.DV*.mkv-et átmuxolás után sem játssza le a TV belső lejátszója DV-ben. Külső lejátszó vagy androidTV (google) TV-ken app. szükséges hozzá.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Most lehet nevetni fogsz, letömörítettem a Gladiátor 2. részét..a 25 gigás flux feltöltésből..5 giga lett, de nem látom semmivel rosszabbnak vagy gyengébbnek az 5 gigás változatot, nincs blokkosodás, semmilyen képi anomália. Szóval én már rég ilyen 5-8 gigás 4k hdr/dv anyagokat nézek, mert rájöttem hogy ha..és nagyon fontos a ha..NORMÁLISAN van tömörítve, akkor gyakorlatilag nem látni különbséget az akár 6-8x nagyobb fájl javára.
Annyit hozzáteszek hogy először egy amazonos 16 gigás verziót szedtem le..na abban alapból látszottak kép anomáliák az alacsony bitrátából fakadóan..mondjuk meglepett mert ilyen hibákkal eddig semmilyen streaming-ről származó filmnél nem láttam, ugye egyelőre nincs streamingen a Gladiátor 2 csak meg lehet vásárolni digitálban..de néztem is, ha már pénzt kérnek érte akkor ilyen gyenge minőség ne társuljon már hozzá. A flux verzió nem tudom, talán itunes-ról származik, de az full frankó képpel bír, igaz 10 gigával nagyobb így magasabb a bitrate is. Nem véletlenül ezt tömörítettem le.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
hát P7 DV remuxok esetén van. egy ideje már UFO971 sem készít remuxokat, bár ő akkor is inkább csak P8-ban készítette el őket, a kompatibilitás okán. Ha azt írod be keresőbe hogy remux dovi..kapásból az első 10 találat amit megnéztem és legutóbb raktak fel, mind P7, ja és ezek mkv formában vannak. UFO mp4-ben tölt fel
-
alaves
addikt
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Nem lesz tizen 8.0 hozzá. [link]
-
PrimaMateria
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem egy Samsung s95b (2022) modellt.
A kérdésem az lenne, hogy a s95c és d mivel tud többet mint a 2022-es modell? Szoftverfrissítésben a tizen oprendszer 2024-es változatát tudum majd esetleg updatelni rá? Köszönöm! Boldog karit mindenkinek?
-
Csandi
addikt
válasz
Dareiosss
üzenetére
Lehet, hogy változtak az arányok de attól még az igaz, hogy ha minden drágább is, akkor is hó végén több marad nálad mint itthon. Tudok pontos számokat onnan ahova mennék dolgozni mivel van volt kolléga aki már kint van. Meg nyilván albi, bevásárlás, stb. költségekkel is képben vagyok, na meg ott a ruling is. Készülünk már egy ideje

-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
0.36EUR/ kWh... minimum.
Lehet találni olcsóbban, de ott meg minden vackot rátesznek.
Tavaly havi 53EUR-t fizettem, 1500kWh/éves szerződésem volt. Asszem leolvasáskor kb 2200 lett, megemelték a havidíjam 67EUR-ra. (~130EUR-t kellett ráfizetnem)
Meg most jött a drágajánosom levél, hogy sajnáljuk, de a piaci helyzet blabla, a 67-ből 77EUR lesz havonta.
Villanytűzhely megy sokat, számítógép, 49" oled monitor, 77" oled TV, meg az apróságok még mellette. Idén vettem klímát is, na ott azért már figyelek, mert az már húzza rendesen az órát.
-
Tyrone89
senior tag
Elkészült a Gravitáció 4K HDR verzióban.
Sajnos viszont 00:22:40 környékén lett benne egy képhiba ami 1 másodpercig tart, ezért ne haragudjatok, nem tudom mi történhetett. Talán valami bezavart a kódolásba egy pillanatra, nem tudom. Remélem ettől még élvezhető lesz és tetszeni fog.
(bízom benne, hogy több ilyen hiba nincs benne, nem volt időm végignézni)
Ha valakit érdekel ez a film ilyen formában, kérem írjon üzenetet. Először Quadgame94-nek osztom majd meg, mert Ő kérte, hogy megpróbálhatnék HDR változatot kreálni belőle.
-
Maltheus
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
köszi. Erről van valahol egy összefoglaló? Megnéztem a videót de laikusként ebből még nem teljesen értettem meg. Egyébként én annyit vettem észre, hogy mikor sötet részeket néztem és váltogattam a filmmaker és isf módok között akkor zöldes volt a szememnek a kalibrált kép. De összességében még így is elégedett vagyok, majd resetelem, csak meg szerettem volna érteni mi a probléma.
-
Tyrone89
senior tag
Ha minden jól megy, kora délutánra elkészül a Gravity 4K HDR
-
makoss
veterán
Azt lehet tudni, hogy mekkorák a gyári talpak ezeknél?
OLED65C43LA
OLED77C43LA
Az LG honlapján a TV méretei talpal, és talp nélkülit láttam
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
szerencsére valóban nem a kenyérre valót költöm
Ha azt kellene akkor nem is gondolkodnék ilyen dolgokban mint ilyen értékű tv vagy bármi más. Van sok kiadás de ilyen dolgokat mindig az aktuálisan erre a célra félretett vagy megspórolt pénzből vásárolok még ha 1-2-3 hónappal tovább is tart így.
Na, nekiülök a Gravitációnak..

-
Csandi
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Igen erre próbáltam célozni. Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem keres sokat, de ha van annyi, hogy OLED-et vegyen az ember akkor már ne a fogyasztáson izguljunk, ha pedig az számít akkor lehet mégse OLED-er vagy egyáltalán TV-t kéne venni. A 60 ezres villanyszámla irreális egy átlagos otthoni környezetben, nem egy 10 collal nagyobb TV miatt lesz annyi, ha pedig valaki 7 számjegyet keres akkor aztán tényleg ne a fogyasztást nézegesse

Amíg nem a kenyérre valót költöd OLED-re (és nem gondolom, hogy így van), szerintem te csinálod jól, szeretnél valamit, összespórolsz rá és élvezed, ennyi.

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem ugyanígy indult a barátságom a C4-gyel.
Első 1-2 -3 napban nem működött az ARC.
Aztán azóta minden oké.
Szerintem megijedt, mert megfenyegettem, hogy fel fogom gyújtani.
Nézd végig még egyszer a kábelezést, leírást, beállításokat. Működni fog. -
Tyrone89
senior tag
-
Csandi
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Ez nem válasz semmire. Én pont egy kicsit a 7 számjegy alatt keresek nettóban és kb. a fizetésem 50%-át tudom befektetni, a másik feléből fizetem a számlákat és élek és bőségesen belefér egy villanyszámla. Attól még simán lehet szar a bojlere ha 60k a villanyszámlája. Ha viszont a fogyasztást nézegeti valaki (tökmindegy, hogy 1 termék vagy összefogyasztása a háztartásnak, mivel mint mondtam párezer ft-ról beszélünk) akkor inkább ne is vegyen TV-t vagy ne legyen fillérb.szó és fizessen szépen a jobb élményért ahogy itt mind tesszük.
Abszurd ahogy írod, hogy “mindenki a kevesebb fogyasztás felé hajlik”, konkréten nem ismerek olyat aki ezt csinálná.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
de azt ugye tudod, hogy az emberek 99%-a tv mérete miatt filózik max vásárlás előtt, nem a fogyasztáson. Ahogy olvastad nálam is hogy van 3 tv plusz háztartási készülékek stb..illetve másnál is olvashattad hogy hasonló felhozatal elektronikai eszközök terén vagy még több is, és senki nem írta hogy költségbe verte volna bármelyikünket is a tv a fogyasztásával a többi dologgal együttvéve. Én jövőre tervezek váltani a 65C9-ről 77G5-re, és nem lesz eladva a C9. Szóval jövőre már 4 tv lesz a lakásban.
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Én sem offolni akarok végletekig erről, de ha nyűg, teher az írásom valakinek, ha nem, ez is része a topiknak mivel nem szendvicset esznek ezek a tévék, erről is írni kell szerintem, és ahogy figyeltem, nem csak én hoztam már fel ezt a témát, de ha ez probléma, befejeztem ezt a fogyasztás dolgot, de biztos fel fogja még hozni valaki az tuti!
-
szkutyi
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Én havi 300kw fizetek....ez van...kb ez fedi a havi átlag fogyasztásom..nyáron éjjel nappal megy a klíma...télen sokat megy a mosó és szaritogép..villannyal is főzünk...65" c3 is ha itthon vagyunk egész nap megy....ez van...a dolgok vannak értem, és nem fordítva...nem azért pusztulunk meg a penzért, hogy magunktól sajnáljuk a kényelmet szerintem...nyilván mindenki a maga szintjén műveli ezt...én sem megyek évente 10x wellnesselni, mert nem tehetem meg.
-
makoss
veterán
válasz
lala666
üzenetére
Mindig a kisebb érték felé kell tekinteni, mert 1 háztartásban nem 1 tévé van, nem 1 berendezés ami eszi az áramot. Itt a lakáson belüli elektromos berendezések össz fogyasztása a lényeg, és mindig arra törekszik az ember, hogy ha lehet, ne legyen olyan ketyere ami fölöslegesen megy (fürdőszobában vagy wc-ben úgy felejtett világítás)
A tévé olyan, hogy az van és kész, ott a vásárlása előtt kell meggondolni, hogy egy 55"-os tévét veszel vagy egy 100"-os tévét vagy egy falnyi mikroledest
#107321 Tyrone89 Oké, csak mindig a kevesebb felé hajlik az ember, ami nem fontos azt kikapcsolja. Ismerek olyan kollégát akinek a lánya mindenhol felkapcsolja a villanyt mert fél a sötétben.
Azt lehet orvosolni, de a tévénél még a vétel előtt meg kell gondolni, utána már mindegy...#107322 KisZozó
Benne kell lennie a specifikációjában mit tud, de a tiéd nem DV-s
#107324 Csandi Akit én ismerek az Prohardveres és messze nem 1300-ért van óránként, ha nem hazudott 7 számjegyű a fizetése
-
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Nem megbántva Őt, mert nem célom egyáltalán, legyen tényleg egy ilyen készüléke, de kicsit olyan ezen a fogyasztás dolgon izgulni és agyalni mint amikor valaki rendelne..jelen esetben legyen egy 600 ezres vagy 1.2 millás tv-t, és azon morog hogy pl 5000 ft a szállítás díja..
-
Csandi
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Napelemem sincs, és magamnak fizetem a villanyszámlát. 65”-ös C4, konyhai gépek (mosogatógép is), mosógép, telefon és laptop töltők, PC, légkondi, amígy egyedül éltem kb. 5k volt a villanyszámlám, szeptember óta ketten élünk, azóta 7-10k között. Úgyhogy de, rohadtul mindegy. Ha ez számít TV-t se kell venni. Ez olyan mint egy sportkocsi vagy a motorom, nyilván “kidobott pénz” de szórakozni veszi az ember nem azért, hogy számolgasson. Ha számít a fogyasztás akkor a terméket magát se kell megvenni.
Aki 60k-t fizet villanyra ott garantálom, hogy bojler probléma van (ha csak nem bányász farmja van) anyáméknál is az volt, le kell cserélni normálisra és mindjárt normális lesz a havidíj.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
Mikor próbálkozom a HDR filmek készítésével stb...nekem a gép 400-450 wattokat eszik konstansan 7-11 órán keresztül folyamatosan..nem vettem észre hogy hatalmas költségekbe vert volna azóta az áramfogyasztás..sőt egyáltalán nem (nem, nem vagyok gazdag egyáltalán, sőt full átlag ember vagyok, átlag keresettel) szóval szerintem ezen a fogyasztás dolgon kár agyalnod bármelyik méretű tv esetében. És igen nálam is van 65 colos C9, 55 colos EG910V, 47 colos LG LA740S, médialejátszó, mosógép, mosogatógép, a pc ugye, monitor stb..OK nem megy általában minden egyszerre, de elég a pc-m fogyasztását látnod..400-450 wattot szerintem egy tv sem eszik HDR módban sem..
-
válasz
makoss
üzenetére
Egy Tv áramot fogyaszt, pazarlás, szórakozásra van.
Az ésszerű haszálatával ezt lehet keretek között tartani ha probléma...Ha azért nem veszel nagyobbat, mert többet eszik az gáz.
A 65" is sokkal nagyobb mint az 50" az is pazarlás ahhoz nézve,de van 42" is, minden Tv pazarlás.
Vedd meg amit akarsz kérj tanácsot aztán kész ha meglesz addig itt szenvedni szerintem közel 200 hozzászólással OLED Tv nélkül egy OLED topikban nem túl szerencsés.
Nem bántásnak szánom amit írtam,abszolút jó helyen vagy ,de ezért kapod a megjegyzéseket. -
makoss
veterán
válasz
lala666
üzenetére
Itt messze nem erről van szó, ha már megvetted és sokat eszik onnantól a te sarad...ha ez neked vicces
Nézd. Én ismerek olyat aki 60eFt felett fizet áramot, én még nem fizettem 10eFt-nál többet, de nem is szeretnék.
Én azt a hatvanezret szeretném inkább másra költeni! -
makoss
veterán
válasz
KisZozó
üzenetére
Azért kérdeztem, mert az erősítőd nem DV-s, az enyém sem, de az a fölöttiek már tudják szerintem. Az 1700, 1800.
#107309 Csandi Nagyon nem mindegy, kb 2022 augusztusától. És itt nem csak a tévére gondolok.
#107313 Quadgame94 Még mindig nem értem mit akarsz mondani a "neked úgy sem lesz" ez mi? Kicsit pontosíts már
Fogyasztást meg nem csak a tévét, hanem mindent kell figyelni, de ha neked napelemed van vagy anyuci, apuci fizeti az áramot, nem szóltam... -
Celtis
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A helyedben megkeresném miért nem múködik az ARC. Lehet, hogy egyszerúen nem a jó HDMI portokat kötötted össze. (Erősítőn a HDMI-OUT, TV-n a HDMI-2)
Ha mindenképpen ragaszkodsz az optikához, akkor pedig le kell tiltani a CEC-et vagy a tv-n vagy az erősítőn. CEC nélkül az ARC nem elérhető.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok,
Most már megvan a C4 Oled. Mivel 2.0-ás erősítőm van, így mindent direktbe kötöttem rá, és 1 HDMI megy az erősítőbe. Az ARC valamiért nem megy, ezért elengedtem, optikaival kőtöttem rá a hangot. Gyönyörű szépen működik mind a TV, mind a többi HDMI eszköz megszólaltatása...egészen 1 pillanatig. Amig a TV random időközönként önkényesen úgy nem dönt, hogy hangkimenetet visszaállítja ARC-re. Ez ugye onnan vesszük észre, hogy nincs hang. Ilyenkor beállításokba be, optika kiválaszt, majd minden mehet tovább. Ha jól rémlik 1 napot még sosem bírt ki. Csináltam gyári visszaállítást, mindent beállítottam újra, de ugyan ez.
Van valakinek tippje, hogy mi okozza?
Erősítőben letiltottam már minden HDMI funkciót, nehogy bekavarjon.
Ezen kívül imádom, de rohadt idegesítő.
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Miből gondolod?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest