- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peat76 #109514 üzenetére
Igazán nincs mit
ahogy írtam UFO971 release-it töltsd le, ő már a torrent nevében jelzi hogy P5 vagy P8 e az adott anyag. A P5 anyagokat nyugodtan töltheted, azok menni fognak Dolby Vision-ban, a P8 anyagokat is letöltheted tőle, de azokat át kell muxolni a webos 24 miatt TS-be hogy a tv DV-ban indítsa el.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peat76 #109486 üzenetére
mkv remuxokat nézel? Ha igen, azért csak HDR mert az LG nem tudja mkv-ból a DV-t
Ezzel [link] át tudod muxolni TS formába amiből megy a DV..DE..ezt mkv REMUX esetén felesleges megtenni, mert a remuxok P7 DV-k, amiket nem tud igazából egy mai tv saját lejátszója sem már. Szóval azok átmuxolva is, jó esetben csak HDR-ben mennek, rossz esetben le sem játssza a tv.
Keresd UFO971 release-it, ő mp4-ben rakja fel a DV filmeket, ott feldobja majd a Dolby Vision logót..DE..csak P5 esetében, a csodás webos 24 elcseszte a P8 DV lejátszását mp4-ből, így ehhez kell a fentebb linkelt tsmuxer.
Egyébként meg ne csüggedj, nem ér annyit a DV a HDR-hez képest hogy sírjon a hiánya miatt az ember. A P7 DV ami ténylegesen jobb mint a HDR, mert ott van javító réteg, de hogy annak az előnyét lásd, kell pl egy Dune pro vision 4k, coreelec-el..illetve k.va jó szem.. mert így is max egymás mellett nézve látnád a különbséget a HDR és DV között, egymás után nézve szinte biztos hogy nem tudná megmondani az ember melyiket látta épp
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peat76 #109397 üzenetére
Igen elvileg így jónak kell lennie. Annyi probléma van hogy mivel a samsung nem tudja a Dolby Vision-t...így vélhetően HDR-ben fogod megkapni a tévén a képet. Illetve arra figyelj hogy ha Dolby Vision-t néznél, és ha az éppen profil 5..na az szerintem sehogy nem fog megjelenítődni, mert abban nincs HDR sáv, így nem tudom milyen képpel jelenítődne meg, ha megjelenítődne egyáltalán, mert a C4 tudja a DV-t, a médialejátszó is, de a samsung ezáltal maga a samsung soundbar az nem, csak HDR/HDR10+ban továbbít képet. Na emiatt mondjuk nem kell sírni, alig van különbség szemre a 2 formátum között, csak ahogy írtam is..a profil 5 DV kérdéses emiatt, mert abban nincs HDR sáv, így nem tidom mi hogyan kerül áteresztésre a tv irányába. Viszont fontos, én nem használok soundbart, így ha valahol esetleg hülyeséget írtam, majd kijavítanak.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Peat76 #109367 üzenetére
Biztos hogy nem rossz ez a soundbar, ez tény, de sajnos az is hogy aki igazi dolby atmos élményt szeretne az csak egy normális házimozi rendszeren tudja elérni, plafonba/ra integrált sugárzókkal na meg akusztikailag erre megfelelő helységben. Nem fogsz csalódni ha megveszed, mert jól fog szólni, de soundbarhoz képest fog jól szólni. Vélhetően fogsz hallani valamennyit Truehd atmos-ból is egy sima ac3 hangsávhoz képest, de még ez is elég messze lesz egy normális atmos képes hangrendszer nyújtotta élménytől.
-
alaves
addikt
válasz
Peat76 #109367 üzenetére
Nézd, egyéni hallástól függ, talán hallanád, de csak talán. Sokan hallják pl. az 1500 kbps 5.1 DTS és a 640 kbps 5.1 AC3 közötti különbséget is, de gondolom nekik 'high end' házimozi rendszerük van. (Én már a 10 kHz-et sem hallom /58 év/).
Ha valami bemutatóteremben meg tudnád hallgatni, akkor tudnál dönteni (Azonos blu-ray-en váltogatni a két hangsáv között). Pl. az 1982-es HD 230 és egy HD 560S hangminőség különbségét azért hallom, bár az nem nehéz mert az SPL-je 16 dB-el több, a THD-je pedig 20x kisebb. -
Tyrone89
aktív tag
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Peat76 #109330 üzenetére
Nekem eddig cserélték. Ez is cserepanel volt. Keret mentén voltak halott pixelek. Ne keresd ha nem vetted eddig észre hagyjad.
Nekm az A83J-men is van egy fél centire a szélétől. Nagyon kell keresnem 30-40 centiről h megtaláljam ezzel csak az a baj, hogy 2,5m-en belül látom mert 12 centire van kb a panel szélétől.
-
Csandi
őstag
válasz
Peat76 #109269 üzenetére
Nem volt mit beállítani, rádugtam a hozzá járo HDMI-vel (nyilván a TV eARC slotjába) és működik minden faszán.
Ennyi pénzért elégedett vagyok a hangzásával abszolút, neked a + kis hangszórók miatt mégjobb lesz. Enyém csak kamu Atmos, de ez is jobb mint a semmi amúgy, főleg először mikor váltottunk a TV hangszórójáról.SmartThings appon 1-2 dologgal többet lehet állítani mint amit a távirányítójával lehet, de igazaból egyszer belőttük aztán azóta a távirányítója se került elő mert ugye egybe kezeli a hangerőváltást a TV vel. (Jó néha a basszust feljebb veszem vagy lejjebb ha olyan zenét hallgatunk). iPhone-al nehezen akart csatlakozni először de aztán meglett azóta automatikus.
-
powerup2
addikt
válasz
Peat76 #108491 üzenetére
Panasonic sem jobb ilyen tekintetben mert ott a tv belső része nem olyan mint amilyennek lenni kéne. Én erre pl a blu ray lejátszójukkal szoktam előrukkolni hogy annak nézzük meg a tápját .... nem véletlen hogy van hozzá tuning táp. Hozzáteszem azt sok embernél kiveri a biztositékot egy fél milliós lemezlejátszó.
-
hunspikey
őstag
válasz
Peat76 #108278 üzenetére
Minek? Mert mondjuk erre várunk 10 éve legalább, hiszen a 4000 nit az kvázi a de-facto HDR luminencia, és ezt egy TV sem tudta megugrani azaz minden le van tone-mappelve.
Ha a TV-k végre elérnének ide, és standardnak lehetne venni, hogy ez alapvetően már nem gond, akkor a tartalomgyártók is végre felbátorodnának és nem 600 nitre masterelnének...
-
-
PTM
aktív tag
válasz
Peat76 #108070 üzenetére
A PS5 és XSX nem rakja game módba ha játékot indítasz? Nekem is ilyen gépek vannak a tévére kötve és elég biztos vagyok benne, hogy mindkettőnél automatikus ez. Most direktben a tévén és korábban az erősítőn keresztül is így működött, az erősítőm (Denon X4800H) támogat ALLM-et.
-
apszi
őstag
-
Csandi
őstag
-
blakey
titán
válasz
Peat76 #85922 üzenetére
Régi történet.
#85923 cichlid1
…ki tudnám hozni kamatmentes részletre ezért érdekelne. - ha ez a főbb szempont, akkor nem kérdés, vedd meg.
Amitől félek hogy Dolby Vision-t nem tud amit a Panába nagyon szeretek, meg hogy a színhűsége természetessége milyen lenne. - A Dolby Vision hiánya nem biztos, hogy érzékelhető lenne, de valóban a DV nagyobb arányban érhető el. Elképzelhető, hogy a HDR10/HDR10+-szal is elégedett lennél és nem hiányozna a DV. A színeket illetően valószínűleg a kalibrálás tenne jót, a dobozból kivéve nem biztos, hogy tetszene, amit látnál.
Szóval így a Pana után merjem bevállalni a Samsungot, vagy inkább vegyek egy használt Panát? - a kérdéseidre csak úgy kaphatsz választ, ha saját magad megtapasztalod. -
alaves
addikt
-
Renwick
őstag
válasz
Peat76 #77745 üzenetére
Tavaly november óta van ugyanez a típus nálunk, ugyanebben a méretben, szintén PS5-tel. Majdnem egy év távlatában jó választás volt, semmi nyűg nem volt vele.
A képe mellett nekem a hangja volt nagyon pozitív meglepetés, bár rá van kötve egy AV rendszer, de azt vettem észre, hogy egyre ritkábban kapcsolom be.
A Google TV viszont nagy csalódás, Magyarországon teljesen ki van herélve, a UI iszonyú fapad, a tartalomajánló rendszer teljesen működésképtelen, én nem értem, hogy akarja a Google ezzel megváltani a világot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest