-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
paatrick #108653 üzenetére
Látom nem olvasol a sorok között..én sem frissítettem a 24re...de ha fel is teszi magátol, nem fogok hepciaskodni, mert örülök hogy legalább nem válogat a tv, és minimális kompromisszummal el adhattam a zidoo z9x-et..
Ha nem visz a tv semmit csak sdr-t usbről még akkor sem lehet semmit sem szólni, mert nincs sehol sem garantálva és alá írva hogy a fekete tartalmakat majd ez vinni fogja hiánytalanul.
Te nem frissítettél, semmi gondod..ρσгτσ frissített, neki sem semmi gondja...más frissített és minden baja....más nem frissített és minden baja... Ez ilyen.ezért nem vagyunk egyformák.
-
Szatura
aktív tag
válasz
paatrick #107868 üzenetére
Ebayen vadásztam és most nézem még csak nem is kék csatlakozós, 2.0?
megpróbálok egy ilyet [link]
LG G4 olyan mint egy kép, nincs hely mögötte.Tyrone89 nekem nincs szerencsém.
Celtis nem...PC már rég nincs, Laptop is csak akkor van előszedve ha kell valami film, dehogy kell egy új lom 🙃
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
paatrick #107868 üzenetére
Nem tudom számít e, én ugyan külső HDD-ről néztem filmeket a C9en anno és a külső vinyó egy 3 méteres usb hosszabbítóval volt a tv-re csatlakoztatva, nekem semmi problémám nem volt lejátszás közben még a legnagyobb méretű legmagasabb bitrátás remuxok is gond nélkül mentek így a tv-n.
-
-
KubanitoS
veterán
válasz
paatrick #104019 üzenetére
Pontosan ez volt nekem is a gondom a soundbarral. Eredetileg nem akartam ennyi pénzt szánni tévére, elég lett volna a C4 is, de annak meg olyan a talpa, hogy a soundbarom teteje valszeg belelógott volna a képernyőbe. Akkor meg én kaptam volna agyfaszt. Ennek ellensúlyozására a C4-hez kapható lg soundbar, amihez van talp is hogy pont a tv alá kerülhessen a soundbar. Árban ekkor már ugyanott vagyok mint a G4… Mindenesetre láttam a G4 talpát, hogy két szinten állítható és a magasabbik alá kényelmesen befér a hangprojektor. Ezért lett többek között a G4…
-
ρσгτσ
addikt
válasz
paatrick #93528 üzenetére
Az utóbbi néhány évben nálunk elég torz lett a piac, mert a magasabb költségeket valahova ki kell terhelni. Üzemanyag, rezsi, különböző (új és magasabb) céges adók, terhek, euró/forint változás...stb. Plusz ehhez jönnek még más világpiaci folyamatok is.
Szóval igen...ez van. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
jesszjessz
tag
válasz
paatrick #93056 üzenetére
Úgy lenne, hogy 2 telefon előfizetés korlátlan hivással és nettel, meg otthoni szolgáltatásként 1000/1000-es net és régi IPTV közepes csomag, meg havi 690ft-ért vonalas telefon. Ez így havi 34ezer összesen és mivel kötbéres a dolog, így a készülékkedvezmény 84ezer körül van, kötbér nélkül 115ezer lenne.
Mivel elfelejtettem, hogy lejárt a személyim, így nem jött össze a dolog, így buktam az 1. havi törlesztőt ők állják akciót, így a Samsung QE65S90C 22x23 379-re jön ki. Ha sikerült volna ma a dolog, akkor 490-re lement volna az ára, így 514 a vége.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
paatrick #92514 üzenetére
Szerintem elsősorban azt jelenti, hogy bármilyen TV -t is veszel, szépen sorban be kell állítani a különböző minőségű tartalmak szerint. Ez alól a Sony sem kivétel.
Érdemes rászánni az időt. Nyilván egy normális kalibrálást, kifejezetten a vásárolt készülékre nehéz lenne elvégezni, mert nincs mindenkinek kéznél egy Vhiktor. De könnyen lehet, hogy a gyári értékeket felül kell bírálni néhány módban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
paatrick #83595 üzenetére
Nálam most qva jó így a HDR. 85-ös kontraszt, 30-as oled fényerő és nem vakít, mégis dinamikusabb a kép, mint SDR-en. Tegnap a (virágbolti) Mandalorian legújabb epizódját néztem HDR-ben és iszonyú jó volt. A színtér eleve tágabb, mint SDR-nél, így ha másért nem is, de a 4K és a jobb színvilág miatt már megéri HDR-ben nézni, szerintem. DV-t még nem is láttam a C2-n, mert idő hiányában nem jutottam odáig.
-
Gicz
addikt
válasz
paatrick #83344 üzenetére
senki nem mondta, hogy ugyanaz.. sehol nem mondtam egyszer sem. Azt mondtam, hogy a 48FPS, az olyan mint a truemotion, csak interpolációs artifaktok nélkül.
A kép folyamatos lenne mindegyikkel. Truemotionnel azért folyamatosabb a kép, mert extra képkockákat gyárt, ergo két képkocka között kisebb a változás mint nélküle. Ez igaz az interpolált és eleve 48FS-ben forgatottra is. A lényeg, hogy folyamatosabb lesz tőle a kép, ami szerintem elveszti így a mozi élményét, olyan lesz, mintha a telefonommal készítettem volna 4K60-ban.
És a 48fps moziban = hányadék élmény, szerintem.
-
Celtis
veterán
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
paatrick #82531 üzenetére
Hát ja, de mégse... Meg annyira kukacoskodónak se kell feltétlen lenni: d
Mondjuk este én is nagyon faggattam, meg hogy fogalmazza meg rendesen mi alapján tud kommunikálni, ha a szavak jelentését nem érti stb. - nyilván nincs tudata stb. és jól tud ragozni : d Engem az érdekel nagyon, hogy mi az AI része benne?Szerintem korszakalkotó lesz ez így. NVidia nagy góré is a minap nyilatkozott róla. Ha egyszer ez akár úgy működik hogy otthon vagy és csak "beszélgetsz" a világhálóval, nettel, tehát nem pötyögnöd kell mondjuk, hanem dumálhatsz a telefonnak, na az oda fog már verni. Ha csak egy lexikális adatbázis, ami már sokkal jobban/képes megérteni amit írsz neki... Akkor gondolhatod. Össze se hasonlítható a több chatbottal. Aztán mi lesz akkor, ha képes lesz tanulni, pl a az adatbázisában található dolgokat saját maga kiszámolná és csomó mindennek tudná ellenőrizni a hitelességét. Ez a egyik legfontosabb ugyebár. Szerintem ezt már most is megtudnák vele csináltatni, ha összekötnek annyi számítási kapacitást, a cucc elkezdi kiszámolni a összes elérhető képletet, modellt.
Most kimondottan az AI része érdekelne, mi van benne jelenleg most.
-
alaves
addikt
válasz
paatrick #82052 üzenetére
55"-en még nem annyira, de 65-77"-en már azért látszik, hogy remux vagy tovább tömörített anyagot nézel. Valóban, 55"-ön én is általában a tovább tömörített filmeket nézem. Ismétlem, az S95B hardvererejére voltam kíváncsi. A mai filmek egy részét továbbra is 3k-s kamerával rögzítik, amelyet felskáláznak 4k-ra (ez is 'fake').
A jó minőségű filmszalagra rögzített régebbi filmek részletgazdagsága 6k-nál is több szokott lenni, amelyből ugye kiváló minőségű 4k-s digitális anyag készíthető (mondjuk a Groundhog Day sajnos nem annyira ilyen). A 65-70mm-es filmszalagoknál pedig egészen parádés minőség is létezik, még az 50-es évekből is. -
Matt89
junior tag
válasz
paatrick #82004 üzenetére
Én is pont hasonló döntési helyzetben voltam (65A95K vs 65A90J vs 77A80K). Viszont a side-by-side megtekintés meg nagyon-nagyon minimális különbségek miatt én egyértelműen a 77-est választottam. Annyit már nem akartam várni meg költeni, hogy kijöjjön a 77-es qd-oled, de ez változhat másnál. Nálam az van, hogy már meg is vettem és csak kiszállításra vár, mert költözés lesz, csak az új nappaliban még nincs bútor, a régibe meg nem akartam kiszállíttatani, mert nem fér el. (egyelőre még nem csökkent az ár azóta)
Egyetlen dolog, amire lejátszásnál figyelni kell még a Sonyknál:
ami itt a lenti képen "nincs pöttyözve" azt nem tudja lejátszani/továbbítani hangcucc felé. Tehát a lossless formátumoknak egy visszakonvertált változatát tolja ki magából.
Viszont szerintem ez azoknál a felhasználóknál releváns csak, akinél a hangcucc jóval értékesebb, mint maga a TV.
Én köszönöm szépen megleszek a pipáltakkal is(valamiért nem engedi a képet, itt a link)
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
paatrick #81559 üzenetére
+deck:
Irtam h a nappaliban lévő bx en semmi képszétesés, pixelezés nincs
(uaz a rip meg lejátszó)
Nem várom el egy dvdriptől h tűéles legyen, csak ne essen szét a kép meg pixelesedjen foltokban
Az asszony mezei lg tvje, ami helyere kerult ez, az is gond nélkül megugrotta ezt az akadályt, a dlna-t szintúgy
Elgondolkodtam rajta h eladom a francba és visszarakjuk a régit. Jo akcioban sikerült megvenni, most 70-80kval dragabb,lehet kevés bukoval elmenne.
Eddig csak a B szeriaim voltak azokkal semmi gond, ez meg drágábban..
-
törölt tag
válasz
paatrick #81204 üzenetére
Van, ahol gondolnak rá, csak akkor meg a csirkelábakat kritizálják az emberek és hogy eltűntek a régi jó forgatható talpak.
Én a falra szerelést javaslom megoldásként ha csak mód van rá. De léteznek 3rd party VESA-kompatibilis állványok is (plusz pénz, plusz "vas", kérdéses a dizájn, de léteznek).
-
Matt89
junior tag
válasz
paatrick #81204 üzenetére
A Sony ehhez a tv-hez elvieg a ht-a9* hangcuccot ajánlja párosítani, annak meg nincs tv alá rakós centere. Plusz arra mennek rá ugye, hogy használd a tv-t centernek a surface acoustic audio miatt. Ki van ez találva.
*review-k alapján ez jobb elvileg, mint az A7000, aminek tényleg "bar" alakja van -
fulton
addikt
válasz
paatrick #69466 üzenetére
nem tudom összefüggés van e, de én most a 4ik nap használat után eskü mintha változott volna a kép. Nehéz körebe írni, de mintha ragyogna a kép bizonyos helyzetekben vagy a szemem fáradt el nem tudom.. , nagyon érdekes jelenség, nézem a filmet, és ahol pl napfény van stb, rednesen ragyog az aura a tárgyakon..eddig nem hogy más tv-n de még ezen sem láttam első napokon. Ez normális jelenség? vagy a szemem fáradt.
Jópár filmet újra kellesz nézni -
fulton
addikt
válasz
paatrick #69462 üzenetére
oh félre értettük egymást, nem a 4k kontra 1080 p, hanem a mezei 1080p vs HDR anyagot mondtam (és itt is leginkább a színek megjelenítés az ami nekem természetesebb a nem HDR anyagnál. Mezei 4k-s anyagot nem is néztem még filmben, azt is leszedek és meglesem milyen, mennyivel jobb 3.4m ről. Látható e stb..
Semmi pénzé nem mennék vissza lcd -re már. (ha teheti az ember) még a 720p anyag is nagyon jól fest, abszolút de jól. 1080 meg tökéletes minden szempontból. De ezt a hdr mentes sima 4K anyagot meg fogom még nézni. Elviekben pont határról nézem a Tv-t olyan szempontból, hogy különbséget tudok e tenni a 1080 és 4K felvétel közt.
-
fulton
addikt
-
-
alaves
addikt
válasz
paatrick #67805 üzenetére
A 'picike' OLED TV vásárlása (már a 48-ast is annak nevezem) szerintem egy esetben indokolt: akinek szüksége van a számára megfelelő pixelsűrűségre PC monitorként használva -4k 55"= 80,11 pixel/inch (50-75 cm-ről nekem jó, nem látok problémát)
-4k 48"= 91,79 pixel/inch
-4K 42"= 104,9 pixel/inch
Általánosságban pedig a minél nagyobbra célszerű törekedni. -
hakydakillah
senior tag
válasz
paatrick #67627 üzenetére
Én is így szoktam, csak most hogy a legtöbb film 50-60gb nekem és hagyok néhányat amit szívesen újra néznék, hamar megtelik.
Ha jóféle a hdd, gyorsan rámegy az anyag (pláne ha egyenest oda töltöm). Ami a hangot illeti, nekem falban megy kábel, és bevezetve bútorba a hdd. De főleg házimozi miatt, még a leghalkabb jelenetnél is esélytelen hallani bármilyen mellékes zajt. -
SoundBox
aktív tag
válasz
paatrick #67627 üzenetére
Igen a legnagyobb probléma az hogy az asztali PC régi nincs usb3, ott leszedem a sorozatot és plexet használok, de filmekre nem jó a plex sok filmnél tölt sőt Dolby vision-t le se játsza ha jól tudom.. notebookon van usb-c és így egyből lehetne az ssdre tölteni nem kéne másolgatni...
-
Toth_Jani
őstag
válasz
paatrick #67535 üzenetére
Igazából a 4K felbontást a való világba elég kevesen használják ki.
Ha megnézzük a Magtárban lévő anyagokat ott is az SD a preferált a HD még elmegy a 4K-t pedig csak egy igényes kissebség "vásárolja".
Egyébként nálam egy Sony Master van és TV nézéskor azért próbál csodát tenni az SD csatornák képével is, az nem mondom hogy 720p minőség. de azért egész nézhető -
so_ha
senior tag
válasz
paatrick #67280 üzenetére
Az elmúlt évek tapasztalata alapján először az amerikai és német árak jelennek meg, és abból valószínűsíthetők az itthoni árak. Tavaly az LG Oled tv német árak február elején már tudottak voltak, a készülékek több lépcsőben, jellemzően tavasztól elérhetők. Az is tendencia volt, hogy előbb jelenik meg a felső kategória ("Z", "G", "C" modellek), majd később (nyáron) a belépő szint ("B", "A" modellek).
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
paatrick #66479 üzenetére
és az nem lehet hogy amikor a fényerőt felveszed arra az értékre mint amit írtál akkor valójában az oled feketéje már jobban világít mint egy miniledes tv-nek pl tcl c825 vagy samu qn 90 es széria ? itt is csak ennyi a baj ? 5:25 nél a tank mintázata konkrétan nem is látszik az lg c1 nél [link]
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
paatrick #66230 üzenetére
"a Sony a magasan legjobb mozgásban"
Ez kb. annyit jelent így megfogalmazva, hogy a többié rossz. Ami azért erős túlzás + ott nem a 80/83J volt jelen.
Tesztekben meg a Pana JZ2000 a legjobb, szakértő tesztelők szerint. Elvileg plazma szintű. Akkor most melyik?#66226 bzs73
Néha tök sötétben is nézek hdr filmeket és a fehér feliraton kívül nem zavaró a max. fényerő, ami nálam 100-on van. -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
paatrick #65945 üzenetére
Szerintem inkább arra gondolt a kolléga,hogy ha az ember huzamosabb ideig ilyen filmeket néz akkor nyilván a képernyő tetején és az alján sokáig nem mennek a pixelek és,hogy ez nem e lesz szembetűnő egy idő után,hogy a többihez képest nem öregednek el annyira,mivel nem lesz benne annyi üzemóra mint a többiben?!
-
so_ha
senior tag
válasz
paatrick #64720 üzenetére
"Tavaly pl átlagos amerikai 1000 dollárt költött az egész karácsonyi szezonban."
A statisztika az, amikor az egyik lábammal a parázson állok, a másikkal meg a jégen, és statisztikailag jól érzem magam.A 330 millió amerikai 1.000 dollárt költ átlagban, az azt jelenti, hogy 310 millió pár száz dollárért vásárol csak, mert annyit engedhet meg magának, 20 millió meg több ezer, illetve kisebb hányada több tízezer dollárt költ. Tehát ha csak a töredék 20 millió ember engedheti meg magának az 5.000 dolláros tv vásárlását, akkor helyben is vagyunk (a milliárdosok nem gyúrnak a BF-re). A kereskedőkért meg ne ejtsünk már könnycseppet, mert nem szeretetszolgálatként űzi a többség brutális nyereség mellett.
-
so_ha
senior tag
válasz
paatrick #64696 üzenetére
"Pont találtál 1 db-ot"
Ha úgy gondolod, akkor majd mindig teszek be 1 darabot a kedvedért.
Nyugi, korábban is volt számtalan hasonló akció. Javaslom a geizhals.de és az idealo.de oldalait böngészd Európában, és ne csak a német Extrem Digital-nál ragadj le (Usa-ban még nagyobb akciók, és eleve olcsóbb árak vannak, és nem csak az áfa különbség miatt). Sajnos ez itt a Balkán, kint meg kapitalizmus van valós árversennyel egybekötve."48-as OLED TV meg szerintem a lehető legkevesebb vásárlót érdekel"
Többnyire monitornak veszi mindenki, és még relatív olcsó is. -
sub71
aktív tag
válasz
paatrick #60262 üzenetére
5 évig használtam UPC mediakártyát box helyett. Minden csatorna IS bejött! Már csak azért is, mert ha ismered a technológiát, akkor teljesen egyértelmű, hogy nincs semmi köze a csatornák számának a boxhoz, vagy a médiakártyához, az az előfizető azonosítására szolgál, + az idióta szolgáltatói tartalmak rád erőltetése miatt van rá szükség a boxra!. Viszont!
-Nem fogyaszt áramot
-Nem termelünk több száz tonna elektronikus szemetet feleslegesen
-Nem kell soha újra indítani
-Olyan sorrendbe rakod a csatornákat, ahogy akarod bármilyen tévén
-Nem kell külön távirányító
-Nem búg, nem világít a tévé alatt semmi, ami zavaró lehet sötétben tévézésnél. -
XboxGamePass
senior tag
válasz
paatrick #60255 üzenetére
Gemkapocs amit én használok jelenleg. Hajlítsd ki az egyik végét, az antennás részbe óvatosan bedugod, ráhangolod a csatornákat és mennek az alap mindig tv csatornák.
Ez a kártyás cucc amúgy működik úgy is, hogy pl szüleimnek van otthon tv előfizetése és ahhoz kérnek egyet én meg elhozom ide, vagy csak egy háztartáson beül működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest