- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha valakinek g6 van, újabb frissités jött rá, már a második az elmúlt 1 hónapban, de az hogy mi van benne senki nem tudja, mit javítottak stb.. 1005.3 a friss
-
HEAHEA
aktív tag
Szervusz!
Én is szemezgettem ezzel a típussal. Bele lehet zavarodni annyi fajtája van.. Én ezzel szemezgettem: [Samsung Odyssey S49CG934SU] 240 Hz-es, okos funkciók nélkül.
Aztán képbejött a Philips. AnonimInc. Balázs videóját is megnéztem róla. Az i-re a pontot az Alzás akció tette. Nem tudom lesz-e a tényleges BF-kor ilyen, vagy jobb akció.
"Tud valaki olyat mondani erről a monitorról ami miatt nem szabad venni egy ilyet?
"
32:9-es képarány. Amikor az ilyen monitrokról olvastam eléggé megosztóan nyilatkoztak róla.
Az első monitorjaim 4.3-asok voltak. A 16:9-es képarány kimaradt, a 21:9-et léptem meg. Van egy 29"-os, meg egy 34"-os 2560x1080-as 75Hz-es IPS-es LG-m.
Most ez a Philips, amit korábban mutattam egy nagy váltás számomra: oled, 32:9, 240 Hz. Utóbbit igazán ki sem tudom használni (még).
Játék volt a fő szempont számomra, na meg a képfrissítés növelés. A képarány is megtetszett, próba cseresznye. Forza 5, F. C. Primal, Division-ök, csak pár példa.
#2996blountex: Kb.70 cm-re ülök a monitortól. Van benne egy minimális szem-nyak torna, de ez tervezett. Na meg egyénfüggő kinek mi az ideális nézési távolság , valamint mi az, ami elrendezés szempontjábból megvalósítható. Tervben van egy monitorkar a talp majdnem elfoglalja az asztal felét.
Ha van még kérdés szívesen válaszolok.
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Én frissítettem, nem történt semmi, és azt sem találtam meg hogy mit javítottak benne. Nekem szépen megy a környezeti fény a monitoron látható tartalom szerint. Természetesen statikusra állítva is jó. Bár nekem egy sarokasztalon van, így kevésbé látható hatása, de így is jó ha jön hátulról fény, eddig fel sem tűnt hogy ez ilyen jó. És ha valami horror játékkal játszom akkor nem zavaró, mert olyankor sötét tartalmaknál a világítás is sötét, ezért jól látható minden besötétített szobában is. Életem legjobb vétele volt!
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Amikor eladtam AOC miniLED VA, az ország másik végébe ment GLS-el. Mire oda ért 2 pixel hiba lett rajta a mozgatás szállitás miatt. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nyomás hatására az LCD újra életre kelt. Szóval nem csak kilépési quality a pixel gond hanem utaztatás is.
-
makoss
veterán
Üdv!
Egyszer rákerestem erre a Samsung G9-re, azóta ahogy ez lenni szokott, ha valamit 1x 2x megnézek, a böngészési szokásaimat felhasználva videókat, Shortsokat dobál be a youtube. Az AnonimInc. Balázs is elég jókat mondott a monitorról, + a Prohardver teszt is "Tetszett". Tud valaki olyat mondani erről a monitorról ami miatt nem szabad venni egy ilyet?
Amúgy van ebből jó pár féle, többnyire a 144Hz-est látom, a 240-es ritkább és drágább is, nem tudom van-e látványos különbség a 2 között...
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Én is azért vettem, mert amik vannak azok már régiek és a mostól már nem olyan puhák. És igen, a QD réteg nagyon sokat javít a színeken és az összképen, ráadásul ez egy kifogástalan háttérvilágítású darab.
Azóta mindenkinek azt tanácsolom, hogy QD típust keressen bármely kategóriában (vannak olcsók is már, ez még 215k volt 4,5 évvel ezelőtt ami akkor elég sok volt).
De egy OLED panel QuantomDot réteggel kombinálva, plusz a képélesség és a válaszidő együtt már kimagasó képminőséget kell nyújtani. Nyilván ez sem lesz tökéletes minden szempontból, de összességében több plusz mint a mínusz. És amit képet betetteél valamint amiket írtál (úgy, hogy ez már a második OLED-ed) úgy gondoltam fölösleges tovább várnom, mert úgysem a legújabb ls legjobb típust keresem. Így sokat hezitáltam a választáson, valamint igaz a mondás: ha túl sokat gondolkodunk két lépés között, akkor a fél életünket egy lábon töltjük.
És tényleg nagyon remélem, hogy hibátlan lesz mert sajnos tudjuk, hogy a minőségellerőzés nem áll a helyzet magaslatán szinte semmilyen hw tekintetében. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
A TV-n OLED szóval tudom milyen, de a jelenlegi MSI Optix MAG274QRF-QD - ha hiszed, ha nem - nagyon jó de nem OLED ezért kell.
Sikerült, pont ez a léyneg!
Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön [kép] és az is nettóban, szóval ha sikerül kifogni egy hibátlan darabot... remélem, és köszi! -
HEAHEA
aktív tag
-
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
a piros subpixel-t fólia levétele előtt. G6-nál is csak a második lett subpixel hiba mentes így ezzel itt nem foglalkozom, hogy kint van a jobb felső sarokban.
Ugyanazt írják, mivel magas a frissítés ezért a kadencia helyesség érzet megvan. Matematikailag nincs meg. Gyakorlatilag működik.
Remélem neked is hasonlóan jó benyomások lesznek
Ideje meglépni az OLED világát

-
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Érdekes a téma, nálam a HDR OFF továbbra is. Még ki sem próbáltam...
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Értem, köszi. Azzal én is egyetértek, hogy 270k-ért nincs jobb 32" 4K OLED monitor ezért meg is rendeltem. Reméelm annak hibátlan lesz a kijelzője, mert a kedvező ár ellenére sem tudok elfogadni semmilyen hibát (mert az én szemem tudatalatti módon azt fogja fiyelmi). Egyébként azt az egy nem működő, piros subpixelt a fólia alattt vagy annak levétele után fedezted fel?
Az MSI-vel szemben (ami amúgy szimpatikusabb gyártó számomra) azzal nyert, hogy..
- VESA ClearMR 13000 vs 10000
- 240Hz vs 165Hz
- USB portok
- mindez kedvezőbb áron24HZ videólejátszás nekem fontos, és ezért kérdeztem mert a gyártó nem részletezi viszont ezt találtam:
Yes, the Philips 32M2N8900 monitor supports 24Hz video playback, along with its native 240Hz refresh rate, making it capable of handling both high-frequency gaming and standard video content. It can display videos at a standard 24Hz refresh rate because its refresh rate is much higher than 24Hz, ensuring smooth and clear visuals for all types of content. High refresh rate capability: The monitor's primary feature is its high refresh rate of 240Hz, which is ideal for gaming.Video playback: Since 24Hz is a standard video playback rate, the monitor will easily handle it. It redraws the screen image at a much faster rate than necessary for 24Hz video, resulting in a smoother experience than standard 60Hz displays.Visual quality: The monitor is designed for high-quality visuals with a 4K UHD QD-OLED panel, which provides excellent color, contrast, and detail for both gaming and video.Content compatibility: The monitor's high refresh rate is not limited to gaming. Its advanced panel technology ensures that it can reproduce standard videos, including those at 24Hz, with high fidelity and clarity.
Megerősíteni viszont senki sem tudta, ezért kérdeztelek mint tujat hátha...de majd kirül.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
"Ezt talán nem vetted észre...:"
Észrevettem azt gépeltem a válasz után ami több időt kért:
valóban támogatja-e a 24Hz videólejátszást?
Ez majdnem értelmetlen kérdés is, mert a TV mozgásmegjelenítői kadenciahelyességet kérdezed, angol tv review-ban ez a "judder". 23.976p filmfelvételek. Monitornál nem is tesztelik ezt.
A monitor vagy Sync-ben van a VGA-val vagy fix 240Hz. Ha a 24p-re nézünk rá akkor a fix 240Hz egész töbszöröse, 10x van meg benne. ha a valós 23.976-al osztod akkor nem lesz egész többszörös, de a TV-k is kadencia helyesek a 60-120-144hz-el.
Így ez is az lesz főleg fix 240Hz-en.ha most választál - és már tudod amit tudsz (gyártási minőség, kpminőség, 4K játékra) ue. a típust vennéd vagy inkább mást?
Számomra tökéletes a minőség, 3th Genes QD panel és a megszokott jó fajta Philips mozgásmegjelenítés, eleve OLED esetén "mondhatni" tökéletes, nincs jobb gyakorlatilag. Elméletileg pedig nincs tökéletes szint (mindig lesz késés)
Jó a talp is, nincs keret elállás sem.
1db piros subpixel üzemképtelen a jobb felső saroknál, nem zavaró, nem feltünő.MSI MAG 322UP QD-OLED E16:
Itt nem értem a 165Hz-et. Ha megkapta a 2.5-3th Genes QD-OLED-et amit a subpixel elhelyezés javítással reklámoz nem tudom megérteni a kiherélt 165Hz-es elektronika meglétét szemben a Panel 240Hz képességével.Judder free lesz az is hiszen nem látsz képtörést, és az OLED miatt nincs visszamaradt szellemkép hiszen szinte azonnali az RGB váltása. Persze elméletileg van judder mert a 165/24 nem egész számú többszörös
Ha nem ezt a monitort vettem volna akkor a Gigabyte 32 UP variáns érdekelt volna a valós DP 2.1 bemenete miatt, ugyanakkor az is "csak" 240Hz így nem kell a 2.1 megléte, DSC ide vagy oda.
4K 360Hz lenne az igazi DP 2.1-en de olyan nem létezik.270k-ért nincs jobb 4K monitor a piacon.
Amivel pedig a Philips esetén nem találkoztam még de a Samsung G6-nál igen az, a pillanatnyi black screen. Amikor a DP jel eltűnik fél másodpercre. Itt még 3 nap alatt nem volt ilyen. Mindig volt jel.
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Nálam nem a gyári kábellel ment, hanem ezzel a 3 méteressel.

Direkt úgy vettem, hogy a motoros asztalom tudjam 120 cm és 77 cm közé bárhova állítani.
Úgy, hogy közben a monitor a tartókaron az arcomba is lehet tolva.... 
A VRR nem kell, engedd el
-
-
HEAHEA
aktív tag
Hosszú-hosszú problémamentes monitor használatot kívánok minden kedves fórumtársamnak!
Csatlakozok én is a "mamegérkezettarendeltmonitorm" csoportjához.
Így elsőre úgy érzem...." This is the beginning of a beautiful friendship."
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére

VRR OFF, a képtörést elég nehéz észrevenni 100 fps felett. A Monitor meg tolja amit tud éppen....

A kábel témához pedig:
Kábeles kisokos felbontásonkénti maximum képfrissítési frekvenciával. Tehát 1080p, 1440p, 4k illetve Ultra Wide felbontásokon elérhető max Hz adott kábellel, szabvánnyal.
HDMI 2.1 és DP 2.1 azaz DisplayPort kábellel is. Ezen szinte minden szabvány rajta van.
Az mondjuk nincsen rajta, mennyire minőségi egy-egy szükséges szintet megütő kábel... Az átalakítókról meg ne is beszéljünk.

-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Azt meg tudod-e mondani, hogy...
- valóban támogatja-e a 24Hz videólejátszást?
- karra szerelés után kevésbé áll ki mélységben, mint a saját állványán?
- ha most választál - és már tudod amit tudsz (gyártási minőség, kpminőség, 4K játékra) ue. a típust vennéd vagy inkább mást?
Gondolkodok ez vagy az MSI MAG 322UP QD-OLED E16 legyen-e, de az tuti nem tuja a 24Hz-et. A talpa bazinagy, tehát asztalra rögzíthető monitorak is tuti lenne hozzá. -
Tomasz94
csendes tag
Nekem is megérkezett, nálam meg a displayport kabel zacsija üres volt
de már írtam nekik , remélem küldenek utólag, föleg hogy ez mar 2.1 es kabel volt, nem is olcso kategória, na mindegy….
Amugy nagyon király cucc, levagyok nyűgözve
A matt bevonat is inkabb semi-gloss mint full homogén, tetszik nagyon.
A 480hz meg cs2 be eszméletlen.
De BF6 ba is G-Syncel tökéletesen sima a kép , egyedül töltőképernyőn láttam egy minimális flickert.
-
jimpo
senior tag
Jelentem, megjött az LG 27GX790A-B

A fóliázás elmaradt... Kicsit a dobozon sérült a szállítós címke, szerencsére sértetlen a cucc.
Minden színű pixel megvan, nagyon nullás még.
De már pörög, nem is kellett állítani egyből beadta maxon.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az olvashatóság még jobb is, mint a korábbi AOC 25G3ZM/BK 24,5" FHD VA 240Hz monitoromon, mondjuk a pixelsűrűség is magasabb.
Meg picit a válaszidő, input lag képfrissítés.
Jó lesz, maradhat!
-
Skynet258
Topikgazda
Van egy AutoActions nevű progi is amúgy, ha kicsit automatizálni akarod a dolgot; megadod, hogy egy adott program/játék indításánál kapcsoljon be a HDR mód, amikor kilépsz akkor meg kapcsoljon vissza SDR-be. Egy időben használtam, most ránéztem és csinálja szépen a dolgát.
-
HEAHEA
aktív tag
"Milyen beállításokkal érdemes operálni Windowson belül Oled monitor esetén? Illetve úgy általában, van erről valami videós tartalom vagy cikk?"
A netet böngészve olvastam ilyen-olyan véleményeket is. Volt aki azt írta, csinálhatsz bármit úgyis befog égni az oled kijelző, nem olyan az élettartama.
Más meg azt mondta, ezek már újabb panelek, nem kell annyira félteni. Multimédiára vannak inkább kitalálva, munkára nem ajánlottak pl. egésznapi táblázat kezelés .Beállítások tekintetében ahogy néztem vannak a menüjében elérhető védelmi funkciók.
Itt a Redditen volt róla szó: [link]
A gyártók oldalán is vannak erre szóló tanácsok. Elóbb néztem egy Asus-os videót, Philips oldalán leírást.
Nekem ez lesz az első oled monitorom, megcsinálom amit tudok védelmi szempontból, aztán idővel kiderül mennyi lesz az élettartama.
-
-
-
4264adam
nagyúr
Ha nem 100% fényerőn használod akkor nem lesz gond, nem kell rejtegetni a tálcát sem. Minden másra ott a 3 év beégés elleni garancia.
SDR: 30-40% fényerő végig
HDR: 80% fényerőHDR amúgy sem gond neki akkor sem ha 100% fényerő mert pixelenkénti fényerő szabályázás van adatként, nem végig 100%-on van.
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Reméljük patika lesz mindkettőnké.

Más.
Milyen beállításokkal érdemes operálni Windowson belül Oled monitor esetén? Illetve úgy általában, van erről valami videós tartalom vagy cikk?Tálca jó ideje elrejtve, most kapcsoltam képernyőkímélőt Metamorfózis néven. Illetve 3 perc után kikapcsol majd a monitor, de ennyire jutottam magamtól.
Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot.
-
jimpo
senior tag
AI megrendelések felé fordultak a gyártók...

#2955 Tense
Ha támogatja az AM5 foglalatot mehet rá, max ha kevésnek érzed majd cseréled később.
-
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A hűtő le is maradt, mondjuk én egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE hűtőt tennék rá. Nekem is az van. De igazából egy helyre megy...

7800X3D ----> 9800X3D még 65 ezer plusz.Mondjuk én sem gondolkoztam sokat, két évvel ezelőtt se lett volna olcsóbb a 7800X3D build amit terveztem venni. Végül akkor csak proicicsere lett.... Viszont most jutottam el odáig hogy eladjam a régi félkonfigom, amin durván az ÁFA összegét buktam.
Meg játszottam egy picit.
-
4264adam jimpo Köszönöm, 7800x3d az biztosan nem lesz, mivel 2023 2. negyedév azt hiszem, 2 évvel fiatalabb mint a mostani cpu, de a 9800x3d legalább már 2024 év végi, ha már veszek alaplap, cpu, ram, ami igy összesen minimum 3kiló, nem veszek 2-3 évvel ezelőtti cpu-t bele, 1 éven belül meg vegyek megint. De értem amit mondasz, hát be kell adagoljam asszonynak

Nem találtam hirtelen más videót, ami mutatja az fps-t csak ezt, jobb felül, ha meg meg állítod a videót azért látni hogy inkább 200 fps, és szeretném a 300 fixet az apexba. [link] -
jimpo
senior tag
userbenchmark felejtős. Max annyiból jó hogy összeszedi mik vannak a gépedben, de ennyi.
i7 11700 tól egy 5800X3D is erősebb. De azt ne vegyél!
AM5 7800X3D perpill 255 ezer körül van a következőkkel számolva:
7800X3D tálcás, elvileg van 120 ezerért, gyakorlatilag csak egy áruház. Szóval 130+ inkább
50 ezer feletti B650 bőven elég, ha nem kell semmi extra. Azért számoljunk 60 ezerrel
2x16GB DDR5 6000 MT/s Cl30 / CL32 65 ezer körül
A memória nem valószínű hogy olcsóbb lesz, ha több kell mint 32 GB szintén plusz lóvé... -
4264adam
nagyúr
11700 és a 7800X3D azért már két külön liga.
Ne fals CPU bencheket nézz. Ezek semmit nem mondanak mert csak nyers számokra hagyatkoznak mérésnél, A valóság pedig más.
Pl: hiába van 20 szálad ha a játék csak 16-ot kezel. Azon az oldalon a 20 szálas több pontot kap mint a 16 holott gyakorlatban az adott játékban lassabb a 20
szál míg az erősebb IPC elhúz.
[link]Techspot egy valós CPU mérő.
techpowerup szinten nem tud jól mérni. Nekik minden CPU 2-3% között van. Holott neked pont a minimum a lényeg -
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Neked amúgy már megjött?
Már a kiszállító cégnél van, holnap jön.
A "sokat beesik 200 alá is, sőt landoláskor 150-160fps" témához...
+1 a 9800X3D mellett, de már egy 7800X3D is bika. Főleg ha most nem az van...

Az FPS minimumok minimumát csak ezekkel a procikkal lehet megfelelően magasan tartani. Főleg ha nem Ultrán játszik valaki... Én mondjuk Medium High beállításon megvagyok, oda kell a kakaó.

Lehet, nem is egy másik Oled monitor kellene neked
-
4264adam
nagyúr
Nem is értem, hogy miért nem készült Review róla a nagy helyeken: TFT Central / Rtings / Monitor Unboxed. Második USA harmadik Ausztrália, de mindenhol beszerezhető.
Első körben fejben vártam a 4K 360Hz modelleket, rá kellett jönnöm, hogy a sávszélesség miatt nem fogják kiadni HDMi 2.1 mellett, mert a HDR csak 240Hz-ig fér be DSC vel is.
Melyik típus Alienware pontosan az etalon ?
-
arabus
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm.A monitor első osztályú.
Meglepett hogy mennyire nehéz.
A kép brilliáns rajta,szerintem nem sok a különbség az összes közt de nagyon jó,majdnem mint az én első genes Alienware-m.
Valamiért az nekem még mindig az etalon és az S90F tévé sem hozza a filingjét.
Bárkinek szivesen ajánlom aki most venne monitort! -
sztpega
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Köszönöm mindannyiótoknak!
-
jimpo
senior tag
RTX 4070 SUPER - The 4K Gameplay Tests Pont az Apexnél indul.
Minden azon múlik, mennyi frame kell.
Kiegészíteném a korábbival, kevesebb képkocka kevésbé sima mozgás... Bár az OLED az OLED.Ezzel én úgy vagyok, hogy az összes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért voltam eddig 1080p felbontáson, mondjuk ez Delta Force Operations.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Pedig örülnék ha kipróbálnád az apexet, mert engem csak az érdekel
4070 Super vga-val akkor felejtsem is el a 4k 32"-t? Neked milyen vga van? Nem nagyon találni a neten teszteket ilyen monitoron milyen az apex, mi az a hardver követelmény ami még elmegy. Egyébként, örülök ha bejön, használd egészséggel 
-
4264adam
nagyúr
Mivel nem multizom, csak CP 2077 10% és Fallout 4 90% marad a 32" 4K. Jobb a Fallout 4 is 4K-n.
CP2077-et pedig megakasztottam Vram telítettségre a sok Mod miatt (Ultra HD Reworked és Asphalt) + 4K DLSSQ FG 2x,
1440p ment neki 130-170FPS,
4K-n megtelt a 16Gb Vram 15-30FPS lett a 70-110 helyett
Ultra HD Reworked mod-ot Balanced-re kellett cserélni vagy a DLSS Q-t Balanced-re váltani, hogy ne álljon be 30FPS alá, így 16GB alatt van a Vram kihasználtság
G6 megy eladásra, aha.
-
jimpo
senior tag
Szóval azt akarjátok mondani.... Az OLED az OLED.

Ha már állvány, nekem ilyenem van. KOORUI KR10 9 kilóig jó vagyok vele.
Sajnos, csak egyet érkeztem venni belőle.
Egy bő éve vettem...
Sajnos azóta sem láttam, főleg nem ennyiért.
-
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Artic X1-3D, ami volt a 27" Miniled VA-hoz és G6-hoz is.
Ugye tegnapi talp azért volt felrakva mert feleségnek jobban illett a monitor színhez
Ma már ezt is engedélyezte "állvány" -
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Bizony az, 1 éve van meg, de imádom még mindig, egy csöves telefonnal készült, de azért látszik, hogy csak az oled
[link] -
-
sztpega
tag
-
jimpo
senior tag
+ az Ár/érték, tudás arány. Mert nagyon nem mit kap az ember ugyanazon pénzért.

Tegnap délután majdnem (két órakor) csodálkoztam mikor, a 27" 1440p 480 Hz -es LG 27GX790A-B csak a top 9 eladott volt.
Mára mondjuk változott picit...

-
emiki6
veterán
válasz
Tomasz94
üzenetére
Nekem az a meglátásom így fél év után, mióta nézegetem a topikot meg az oled monitor témát, hogy nem nagyon lehet mellélőni. Nem azon fog múlni, hogy matt, félmatt v glossy; WOLED v QD-OLED, hanem a pixelsűrűségen, átmérőn, fényerőn és esetleg a refresh rate-en.
- A woled és a qd-oled olvashatósága másként zavaró annak akinek jó szeme van.
- A QD-OLED magenta szóródásával riogatnak, aztán 99%-ban szerintem nem fog senkinek gondot okozni (ha csak nincs egy reflektor ráirányítva a monitorra.
)
- A glossy tükröződésével is riogatnak, a gyakorlatban pedig ott ahol a glossy tükröződése zavaró, ott a matt és a félmatt fényszóródása is zavaró lesz.
- Korábbi generációkkal is riogatunk, aztán akinek az van mégis nagy megelégedéssel használja.
-> Nem kell túlgondolni, szinte mindegy mit vesz az ember, ha az igényeinek megfelelő átmérőt, pixelsűrűséget, fényerőt és kepfrissítést választ. -
Tomasz94
csendes tag
válasz
sztpega
üzenetére
Új vagyok énis a témában, még csak pár hete olvasgatok az Oled monitorok rol, de azt hallottam a WOLED jobb olvashatóságra és YouTube-on is van pár videó róla , szóval arra is szerintem tökéletes választás

Én 99% ban multiplayer címekkel játszok szóval a képfrissítés volt a fő szempont. Sőt bár nekem meg északi tájolású a szoba , szóval közvetlen fény nem jön rá, de videók alapján inkább a matt be vonat miatt is jó választás lesz , mert az ablak mellet ülök
( amúgy elvileg ez a matt se olyan matt mint pl egy IPS monitoron) -
-
válasz
4264adam
üzenetére
"Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodom"Nekem nagy tapasztalatom van ezen a területen, mivel 10x szabattam át az asztalt mire jó lett, magasság, mélység stb, de amit biztosan tudok, hogy mélységre minimum 70cm, de nekem inkább 75cm lett, oda jó a 27-32-34 col is, de ez a minimum, bárhova állítod van lehetőség, van hely, ha nem gépezel, hanem csak mást matatsz az asztalon, akkor is használható stb.. szélességre meg mivel nekem 2 monitor van, kell a 135cm, igaz egynél meg jobban néz ki, és a 2 hangfal is jobban elfér, de ahogy elindul a lakásfelújítás, át lesz szabva még 1x, ami 150cm x 80cm lesz, az lesz a tökéletes.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
"Nagyon elkapott a black friday szele,..."
Ezzel így vagyok én is.
Most lett motoros asztal amazonról 1200x 600 -as méretben. Akkor még nem gondoltam, hogy majd érkezni fog egy Evniás monstrum.
A "bumeráng" talp majd kihívást jelenthet, szóval most nézegetek monitor karokat, milyen lenne a jó.
"Már csak azt kellene eldönteni milyen mélységű asztallapot csináltassak: Most 1200x500 van. Lakásban "csak" 1430-at enged szélességben. Majd a házban meg amit akarok de addig is túl közel van a monitor.
1200x500 -----> 1430x700-ban gondolkodom"
A monitor karokat nézegetve, láttam olyat, ami a falra rögzíthető és arra helyeznéd ezt a gyönyörő Philips oledet. Az 1200x500-as asztalod meg távolabb húzni a faltól. A most feltöltött képeidet látva ez az ötletem támadt. Asztallap csináltatás helyett erről mi a véleményed? -
Csandi
addikt
Kompetitív játékra a nagyobb hz-et választanám, de vegyes vagy 0 comp felhasználásra tuti a tandemet, az egy jobb panel és 280hz elég arra is bőven. Ugyanakkor a giga tandemje matt, amiatt azon elgondolkodnék, de jön ugye az Asus is egy 280hz-es Tandemmel ami glossy lesz, meg egy 540hz-essel is ami UHBR20-as csatival is rendelkezik, és dual mode-ban 720p-ben 720hz-et tud (mondjuk 720p-re még egy cs-ben sem mennék le, de az 540hz 1440p-ben is új csúcs lesz)
-
válasz
4264adam
üzenetére
Nagyon jól néz ki, bár a talpa az borzalmas, mondjuk én nem használnám, csak a kart, és a hátulja is csúnya nekem, főleg a g6-hoz képest, de az szintén senki nem nézi kategória, főleg hogy a fal van mögötte, csak esetleg a tudat. Fél éjszaka nem aludtam, nem tudok dönteni, annyira jó kompakt a g6, és minden területen megfelel amin használom, sok videót megnéztem, de több mint 100.000ft lenne a csere, ha jól tudom eladni a g6-ot és szerintem (nekem) nem ér annyit, ami előnye van, legalább annyi hátránya is a g6-hoz képest, erre is kéne vennem azonnali cseregarit ami 35200ft (3kiló felett lenne így) és ha kicseréltetem a g6-ot újra, bontatlanként se hiszem hogy el tudom adni 200-ért. Persze a márkafüggőség is benne van egy kicsit, 9 cuccom van ami Samsung, soha nem volt gondom egyel sem, bár ez nyilván hülyeség, de Samut egy philipsre, nem tudom
de még mindíg nem tuti, lehet az lesz a vége, megy az agyalás azért
Ha most még az asus 34"-os lenne, mert azt cseréltem le a g6-ra biztosan ezt venném már. -
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Gigabyte is megéri amúgy a listában amit küldtél képet, abban már elvileg a legújabb tandem woled panel van
*megéri, hát alig mínusz 200Hz.
Persze Új "jobb" panel, de ja, így is fel lehet fogni... 
Egészen addig amíg nincs személyes összehasonlítási alap, tapasztalat szerintem bátrabban lehet venni szinte bármilyen Oled panellel szerelt monitort.
Nem látod melyik milyen is élőben, így amit veszel is bőven nagy ugrás egy LCD monitorhoz képest.
Arra azért ügyelve persze, hogy a felhasználás helye, szokások miatt x-y panel és vagy bevonat nem játszik.
Nekem mindegy, nyugati tájolású szoba.
De nem gáz mert éppen a redőny lyukain szűrődik be fény, főleg délután akkor szinte csutkára le van engedve. Így a maximális fényerő sem téma....
Új hozzászólás Aktív témák
- új PHILIPS OLED 27M2N8500 27" QHD OLED / 240Hz gamer monitor Garis
- MSI MAG 322UPF 32 Inch 4K Gaming Monitor - UHD 3840 x 2160, Rapid IPS, 160 Hz, 1 ms, 16: 9, HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- LG UltraGear 27GP850A-B GAMING IPS Monitor! 27" 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
"

Sőt, a kar és a mikroszáéas törló is remek áron jön

de már írtam nekik , remélem küldenek utólag, föleg hogy ez mar 2.1 es kabel volt, nem is olcso kategória, na mindegy….
Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot.

Skynet258