Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Fotók, videók mobillal
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Részletkérdés
Azért ég és föld a 27" 1440p és a 32" 4K ppi közti difi. A legkomolyabb a 27" 4K lenne, de nekem az a méret sajnos egérmozi. -
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
Volt egy Asus 27"-os woledem és én megőrültem a text claritytől, 3 nap után eladtam. De ez egyéne válogatja, van aki nem látja. Utána vettem a 4K 32"-t itt ugye a magasabb PPI miatt ilyen gond nincsen.
-
jimpo
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
09:35 - 1440p QD-OLED vs 1440p WOLED Text Clarity régebbi videó...
Az új negyedik generációs WOLED jobb lett picit, de továbbra sem tökéletes.Nagyobb PPI, azaz 27" 4K felbontás és probléma megoldva.
Igaz a vas elhasal a natív meghajtása alatt játékoknál.... Na jó egy 5090 azért elboldogul annyira 4K felbontáson, mint egy 5070Ti / 4080 1440p felbontáson...
A százalékos érték alatt az átlagosan elérhető Képkockaszám látható. -
ftamas0201
senior tag
.. és a többiek.
Köszönöm szépen Nektek, meggyőztetek valószínűleg, karácsonyra (most
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
-
torok6
aktív tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
MSI OLED Samsung paneles
-
F-ECT$
titán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ilyen monitorom van, 3-4 dolgot beállítottam a menüben, de már nélküle is jelentős előrelépés volt a koárbbi IPS monitorhoz képest.
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
Én azt gondolom, hogy ár/érték arányban is nagyon jók az MSI-k vagy vehetsz asust ugyanezzel a panellel és tudással +80 ezerért. Én hagynám a fenébe ezt a kalibrálós dolgot, netes leírások alapján egész pontosan be tudod lőni. Amúgy meg ha gond van vele akkor van 14+14 napod visszavinni.
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
MSI-t nem kell féltened, jók OLED-ben. Asusban is ugyanazt a panelt kapnád 30%-kal drágábban.
Nem kell kalibráltatni, felesleges lózung hacsak nem grafikus vagy. -
ftamas0201
senior tag
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni. -
válasz
ftamas0201
üzenetére

Tud mindent amire szükséged lehet. -
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Hét én is jöttem a szokásossal.
Monitort szeretnék váltani, jelenleg egy LG IPS monitor van méghozzá 27gp850p-b típus személyében. Előtte évekig egy gigabyte VA monitort használtam ami ívelt volt. Ez a jelenlegi LG maradna másodlagosra, először lenne kétmonitoros setupom, néha jól fog jönni, de nagy részben kikapcsolva lesz
Viszont az oled már csábít elég régóta, van egy 55CX3 TV-m az LG-től, rengeteg üzemóra van már benne (értsétek tényleg, 14.132 óránál tartok már vele) és a mai napig imádom, csak eddig sokalltam az oled monitorok árát.
Most, hogy körülnéztem azért 200.000Ft-hoz közelebb látni néhány modellt, ezekre lenne konkrétan kérdésem, hogy érdemes velük foglalatoskodni? 27" 1440P, ennlé nagyobb elvárásom nincs, nem kell 4k (profilomban pc config). Sokat fórumozok, youtubon nézek videókat, twitch-et is bambulok meló után, ha épp semmihez nincs kedvem csak támasztani a tök fejem
És ha játék akkor aztán mindenevő vagyok, F1 25, CoD, PubG, Far Cry részek, Marvels spiderman, indiana jones, rengeteg szimulátor játék amiket szeretek próbálgatni (gas station simluator, waterpark simulator és ehhez hasonló őrültségek amikkel csak el lehet lenni és kikapcsolnak) ezen felül FPS játékok, single és multi, snowrunner és na hát hasonlók, szóval tényleg mindenevőséggel álltok szemben. 
Mit gondoltok, itt ezen a 200k-hoz közelebbi kategóriában lehet kifogni valami nagyon jót? Látok egy új LG-t is 27GX704A-B típust amiről még tesztek nincsenek, aztán ott az ASUS ROG Strix XG27AQDMG ami szintén még teljesen rendben lévő ár számomra, csak hát írtátok, hogy több generációs panelek azért jobbak az írásmegjelenítésben, ez azért viszonylag fontos lenne, mert sokat lógok itt, illetve teszteket, technológiai dolgokat szeretek olvasgatni és fogyasztani. Mi a véleményetek, való nekem egyáltalán ez a technológia monitor szinten vagy árban feljebb kell keresgélni ezekhez az igényekhez mérten? Illetve egy ablak van a hátam mögött erkély ajtóval együtt, és délután telibe süt a nap amit ennél a monitornál sem szívlelek már mert le kell engedjem a redőnyöket, hogy lássak rendesen, arra azért kicsit háknis vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek és foglalkoztok a kérdéseimmel!

-
torok6
aktív tag
Sziasztok! LG OLED monitorokba van magyar nyelv?
-
-
-
Csandi
addikt
Attól is függ milyen műszerrel kalibrálnak, lehet beszélnék előbb az OLED TV-s topikgazdával (Vhiktor) a helyedben, ő az ország egyik legjobb ilyen színtechnikus szakembere, stúdióknak kalibrál, házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket, nemzetközi konfereciákon vesz részt, meg youtube csatornája is van.
Szerintem pontosabb képet tudni arról, hogy mit miért tapasztalsz, milyennek kell lennie, mire számíthatsz egy milyen árkategóriás kalibrációtól stb. aztán eldöntöd.
-
-
h1mpi
félisten
Igen csak átdugjuk a monitorokat. Win11 a rendszer. De eskü nem ma kezdtem, de annyira más a kép a két monitoron hogy nagyon. Az ASUS glossy oled-je nagyon szép, szebb, mint a Samsung, de a betők olvashatósága pl. rosszabb. Nem gondoltam, hogy ekkora difi van két ugyanolyan árú monitor esetén. De ez a HDR dolog érthetetlen számomra, ma összerakjuk az új gépét is a gyereknek és ott is kipróbáljuk majd 5070Ti-vel.
(azt nem mondom, hogy minden ugyanúgy van beálíltva, mert merőben eltér a két monitor menüje, az ASUS-on 2x annyi dolgot lehet állítani kb.) -
h1mpi
félisten
Segítsetek megérteni az OLED technológiát
Nekem ugye egy Samsung G6 van a gyereknek meg az ASUS ROG. Gép egyelőre ugyanaz, ha a Samsungnál kikapcsolom a HDR-t világosabb, élesebb lesz a kép, ha az ASUS-on bekapcsolom a HDR-t, akkor ilyen barnásabb, fakóbb. Pont fordítva működik. Ez hogy lehet?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, Most teszteljük az ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG oled monitort és a monitor tetején egy kb. 5 cm-es csík ugrál, aztán néha eltüni és visszajön. Mi lehet szerintetek monitor hiba vagy kábel esetleg? Próbáltam dp port 1.2 és 1.4 között váltani, de nem lett jobb. Köszi ha esetleg hallottatok ilyenről.
-
jimpo
senior tag
Best OLED Gaming Monitors of 2025 Monitors Unboxed
-
Drizzt
nagyúr
[LG 27GX700A-B Review - RTINGS.com]
Ha nem fogyott volna el a turelmem nyaron es vettem volna 27GX790A-B-t, akkor most tuti ilyet vennek. Valoszinuleg pont a keves negativumon javult nagyot. A 480Hz meg nekem nem igazan fontos.
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hát, az biztos, hogy nem a monitor.
-
GeneraL_XTX
veterán
ilyen nincs gyerekek ezt nem hiszem el

Nyáron ugye írtam a samu monitoromról aminek égett szag jön a hátuljából, visszaküldtem gariztatni abból volt az alzával egy majd 3 hónapi elhúzódó balhém ami után nagy nehezen visszakaptam a pénzt vettem belőle a Rog strix xg32ucwg-t
erre most megint megcsapta az orromat ugyanaz az illat hdr gaming közben, és ugyanúgy a monitor hátuljának jobb oldala felől jön

ez most tényleg mi az isten?

-
Elmör
őstag
Nekem eddig nagyon bejön a monitor. 90cm-re állítottam az érzékelőt, nagyjából 85cm-ről nézem, 5 perc után kikapcsol, amint beülök elé már vissza is kapcsol. Érdekes, hogy csak 1-1 kézsuhintást nem lát meg, egész alakos ember kell.
A DSE az mit takar?
Magyar menüs alapból, ez is tetszett, bár nem volt feltétel, kipróbáltam a több féle hdr-t is játékok alatt, tényleg talán a Gaming hdr a legjobb, Hogwarts legacy, Stalker 2, Forza Horizon 5, viszont az sdr tartalmaknál néha van egy kis inhomogenitás vagy hogyan mondjam, pl youtube nézésekor ha nem 21:9 a videó akkor teljes képernyőn a klip mellett látni, mintha mozogna a fekete kicsit szürkésbe, de mondjuk még eddig nem volt ilyen monitorom, lehet ez normális. Máshol nem láttam ilyet, de mondjuk SDR tartalmam már nincs is sok.
-
4264adam
nagyúr
Tekintsük már az OLED-et is, mint minden más új terméket teljes garanciával rendelkező termékként.
nagy valószínűséggel nem lesz normális felhasználás mellett beégés de lehetséges technológia miatt, a mostani belső égésű motor szelepnél koxolodik mert direkt befecskendezős, ez van. Használjuk megvesszük továbbadjuk.
Garancia idő alatt nem kell törődni vele de sokat segít ha nem max fényerőn megy,
az SDR Auto HDR-ben pedig az ha oda lett állítva mert nincs metaadat
SDR anyag legyen SDR
HDR metaadatos ott a fenyero is folyamatosan változik nem minden pixel max fényerőn van. -
Csandi
addikt
Én a helyes képet szeretem, ha neked oké használd úgy nyugodtan. De nem OLED-en eleve sosem lesz olyan a HDR mint OLED-en. MiniLED még oké ha sok zónás, de egy sima teli háttérvilágításos, vagy kevés zónás FALD kijelzőn a HDR brutál bloomingot okoz, és mivel SDR-ből erőlteti fel a színek sem lesznek helyesek.
Nekem a TV és a monitor is OLED, de HDR-t csak a TV-n használok filmekhez.
-
Elmör
őstag
Megjött az Asus Rog strix XG34WCDG monitorom és pont azt nézegettem, hogy amíg a tv-nél lehetett külön állítani a távirányítóval a HDR és SDR tartalomnál a fényerőt stb. addig itt nincs ilyen, van előre állítható HDR többféle is, de csakis HDR, valamint van egy külön HDR belövős menüpont, ahol mondjuk le lehet húzni a 100-as fényerőt meg a kontrasztot. Ezt akkor érdemes lenne levenni vagy win alól mindig ki-be a HDR-t?
-
-
Adams15
aktív tag
Az mitől van, hogy a fehérek ilyen szürkésnek tűnnek? Pl. árukeresőn a fehér háttér inkább szürkés.
Elindítottam egy OLED tesztvideot youtube-on. Ha csak fehér van a teljes képernyőre kirakott videon, akkor szép fehér a kép. Ha megmozdítom az egeret, és emiatt megjelenik a képernyő alján a videovezérlő, akkor a fehér egyből beszürkül. -
blountex
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Megérkezett a múlthéten, tesztelem az Asus ROG Strix XG32UCWG
Sokat gondolkoztam rajta, hogy maradjon az Asus vagy legyen helyette inkább egy 27" LG 189e-ért, de valószínű maradni fog.Tipp a HDR beállításhoz?
Szörnyen néznek ki a színek, főleg a fekete az nagyon fakó HDR-ben.
SDR-ben nagyon jól be lehet lőni a beállításokat.Oled Tv-n ilyen gond nincs, ott nagyon jól lekezeli a HDR-t.
-
h1mpi
félisten
Nekem HDR nélkül nagyon szegényes volt a fénye, láthatod az aláírásomban miről váltottam és még ahhoz képest is. Én most érzem, hogy megérkeztem

Csütörtökön megyek étvenni a MM-ba a gyerek ASUS ROG monitorját, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a különbség a Samsunghoz képest. -
-
h1mpi
félisten
+Szinyák
+ 4264adamKöszönöm ezt nem is tudtam. A hétvégén pont volt egy olyan, hogy a szürkés színek elkezdtek villogni és bekapcsoltam a VRR Controlt a monitor menüjében. Majdnem írtam ide, de mondom megnézem a leírást, hátha.... és ott volt a megoldás. Ez akkor így kikapcsolja a VRR funkciókat vagy még további helyeken is ki kell kapcsolnom?

-
Adams15
aktív tag
Szépnek szép, eddig annyi csak a bajom vele, hogy nem kapcsol be valamiért
-
-
h1mpi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ezt most nem teljesen értem, miért kapcsolsz ki minden VRR-t az oleddel?
-
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Elgondolkoztam rajta, hogy az öregedő PG279Q-t lecserélem és Oled fronton is érdeklődnék. Technikai dolgokkal nem nagyon vagyok képben, de a keretbe kb. egy XG34WCDG férne bele. [link]
A felhasználás munka és játék vegyesen... van, hogy órákat bámulom az exel táblákat, van, hogy órákat játszom. A kérdésem, hogy a kinézett darab mennyire strapabíró? A PG279Q-hoz képest mennyi plusz figyelmet igényel, mennyire kell óvni ezeket, mire számíthatok? A "csúnya betűk" effektus mennyire van ennél jelen?
Illetve ebben az árkategóriában van esetleg jobb választás?
Köszönöm előre is!
-
Adams15
aktív tag
Ez most hülye kérdés lesz, de pl ez miért ennyivel olcsóbb?
[link] -
-
-
Adams15
aktív tag
-
-
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az egyik monitoromat OLED-re. Tudtok kérlek ajánlani valamit? A milyen monitort vegyek topikban javasolták, hogy inkább ide írjak.

Jelenleg egy Dell P2414H és egy LG 27UL850-W 4K monitort használok, a Dell-t bevinném a munkahelyre második monitornak.
Kb. 500-at szánnék rá max., 32"-osat szeretnék, sík képernyővel. Az OLED monitort elsősorban játékhoz használnám, de alkalmanként otthon is végzek radiológiai munkát, ez többségében egy-egy képanyag áttekintését jelenti egy monitoron, olykor egyik monitoron képanyag, másikon írom a leletet. Jelenleg egy Asus Prime 5070 Ti O16G videokártyát használok, ezt idővel majd lehet cserélné, 5080 Superre. Használok DisplayPortot, HDMI 2.1-et, és Type-C slotot is.
Ti mit javasolnátok? Az ASUS ROG monitorokat néztem, de kissé elvesztem a lehetőségek között... -
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen, nehéz. Nálam is ereszkedett kicsit, mig jól meg nem húztam (de tényleg, gyakorlatilag teljesen. Amúgy a kar jó - bár az enyém, fekete -, sokkal jobb mint az a hatalmas láb az asztalon. Viszont a VESA monitor rögzitő... az messze nem a legjobb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- TCL LCD és LED TV-k
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen Blu-ray írót?
- További aktív témák...
- Keveset használt 31.5" Dell Gaming G3223D - Alza Ggrancia!
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- LG UltraGear 27GP850A-B GAMING IPS Monitor! 27" 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet vebiszem egyszer az egészet az Oázisba géppel együtt és bekalibáltatom, ezen a szinten már megéri.

Skynet258