- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
kiszi07 #1269 üzenetére
de miért használja max 5%-a a profi játékosoknak ?
Olyanok a sztenderdek és a szponzoráció.
Meg is találtam a videót róla:
Why Pros Use 1080p Monitors -
kiszi07
senior tag
Én próbáltam hosszabb távon a Zowie 360 Hz és 400 Hz-es monitorokat, az már nettó felesleges, sok különbséget emberi szemmel nem veszel észre 240 felett. Sok profi is ezen a véleményen van, eladtam én is és mentem vissza 240 Hz-re, ami számomra hiány lehet az maximum DyAc és a monitor talpa a jó beállítások miatt.
#1267 4264adam pontosan ezért próbálom ki az OLED technológiát, mert gyorsabb a reakció ideje és nem játszom már annyit FPS/Competetive játékkal, de miért használja max 5%-a a profi játékosoknak ?
#1268 deathcrow42 24"-ban igazad van, de az ideális a profi játékra az FHD inkább.
-
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
Szerintem a TN Zowie és társai az inkább a 24" miatt vannak még a versenyeken használatban, mert a 27" is aránylag nagy a pro játékosoknak, 32" meg pláne.
Ha lenne 24" 360/480Hz OLED szerintem nagyon hamar átmennének rá a pro játékosok, de sajnos nincs-nix-nulla a 24" oledek száma.
-
4264adam
veterán
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
OLED előnye komptetitiv játékban hogy 1ms helyett 0.03ms a válaszidő, 240 hz 3.4ms helyett 360Hz-en 2.3ms az input lag és ezek mellé szinte nulla az RGB túllövés tehát azonnali a színek beállása. LCD esetén a folyadék kristály elektromos hatásra rendeződnek és ez is időbe telik.
Ezeket tudom felhozni előnynek amik téged érintenek FPs shooterben.
Emellé végtelen kontraszt és hatalmas színtér lefedettség.
Nincs tökéletes kijelző de jelenleg az OLED áll legközelebb hozzá
-
Årpi
őstag
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
Kíváncsi leszek majd a véleményedre. Egy 540/600 Hz-es TN Zowie papíron egyébként tényleg jobb lehet, de a 240 Hz-esnél szerintem jobb lesz az OLED. Arról nem is beszélve, hogy az OLED-nek rengeteg előnye a TN-hez képest, így összességében is jó ugrás lesz. Szerintem egy 360 Hz-es OLED-nél sem a kijelző limitál már, még a profi játékosoknál sem, hiába mérhető ki minimális előny a TN javára, így ezért is mentem az OLED felé én is.
-
Årpi
őstag
válasz
kiszi07 #1263 üzenetére
Bár nem az a modell, de én is kompetitív játékokat (CS2, Rocket League, Valorant, Fortnite) tolok leginkább a 360 Hz-es, 3. gen QD-OLED monitoromon. Motion clarity eszméletlen, pedig 240 Hz-es IPS-ről váltottam, nem 60 vagy 144 Hz-ről. Abszolút érezhető volt számomra, jobban, mint annak idején a 144 -> 240 Hz IPS váltás.
-
4264adam
veterán
Nem vitatkozunk mi, eszmét cserélünk.
Lehetséges, hogy így van.
Amit tudok hogy a marketinges reklámanyag szerint hegesztették a védelmet tovább a 2.5 és 3th genen és a pixel elrendezést igazán.
Védelem alá értik a burkolat alatti hűtés variálást is, fejletteb A.I (IntelliSense AI 2.0) proci a HUD és statikus tartalom érzékelésre a megjelenítőn. Más algoritmus a pixel refresh.
240Hz az már 2.5th gen 34"-ban
2025:
2025:
- Színek hegesztése
- Nagyobb PPI sűrüség
- Kicsit magasabb gényerő és sprektális fényerő növelés
- Bivaj bemutatása 500Hz-es elektronikával.Nem nagyléptékű már a változás
-
4264adam
veterán
válasz
karacka01 #1252 üzenetére
Nem is a beégéstől félni, hanem a 3th gen már fejlettebb védelmet használ.
LG A2 C2 TV-t küldtem vissza mert nem tudtam megszokni a stutter-t ami LCD-n nincs meg. Maradtam TV terén LCD vonalon Samsung Q80 és QN91-el (nappali és háló).
Féltem én is a szemfájástól mert rettentően zavar, ezért idén januárig ódzkodtam az OLED vásárlástól. --> de semmi bajom azóta sem.
Szerintem akinek fejfájása van:
- Túl magas fényerőn használja túl közel
- Nincs semmi más fény ami éri a szemet csak a Monitor mesterséges fénye. -->ezért szokták javasolni hogy 1 lámpa este is legyen a szobába valahol felkapcsolva. Csökkent a terhelésen
- Túl sok órányi használat egyhuzamba."Olvastam már itt is valakitől, hogy csak HDR mode-ban és csak teljes fényerőn használja mert neki az úgy jó és hát azért vette. "
Én ezekkel a beállításokkal vagyok:
SDR fényerő: 15 (50-es a skála)
HDR fényerő: 40 (50-es skála)Soha nem teljesen sötét szoba.
Hálószoba QN91-el HDR fehér fények légvédelmi keresőlámpa szembe, ott sem használom teljes fényerőn de sötét a szoba.
De: Megveszed és kiderül. Ha előjön a gond akkor van 14 napod elállni és tesztelni.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
Frorika1972 #1256 üzenetére
Szerintem nem állna vissza régire. Maradna amire frissítetted.
Ugyanúgy mint egy telefonnál. -
Frorika1972
csendes tag
Ha a G6 monitoromat frissítem a legújabb freeware verzióra, és ha valami gondom lenne vele, a monitor menüjében a (gyári állapot visszaállítással) vissza áll a régi-gyári freeware, vagy marad a legfrissebb rajta, amire rá frissítettem?
-
sixpak
nagyúr
válasz
szabesz0524 #1254 üzenetére
34"-es az UW, 16:9-es van 32".
-
karacka01
lelkes újonc
válasz
4264adam #1225 üzenetére
Én már nem félek a beégés veszélyétől! Sztem nem lesz gond vele.
Viszont jött egy másik félelem az oledtől, ami teljesen szubjektív, vagyis valaki sosem fogja megtapasztalni, valaki meg lehet rácseszik!
Szóval... Oled monitor okozta fejfájásról lenne szó. Erről nem beszél senki, de egyes embereknél már előjött. Nem tudom, hogy esetleg túl közel ülnek a monitor előtt, vagy túl sokat pl. 10 órákat dolgoznak rajta vagy rövid idő alatt is megfájdul a fejük (Ez inkább a fő probléma!). Erről esetleg valakinek tapasztalata-véleménye?! Ne tartsa vissza! -
BullKoxa
őstag
válasz
szabesz0524 #1233 üzenetére
Szia! Nekem ilyenem van igaz sokat nem használom 2 kis gyermekem van + este járok edzeni is. Ahogyan én néztem ez G-Sync compatibilis, és igaz csak 175Hz-s, de nekem megfelel. A képe nagyon szép előtte egy G-Sync chipes Predatorom volt ami 32-s volt.
Szerintem ez 1. Genes , de nem érdekel. Ha 1x beég akkor majd lesz másik ha nagyon zavar majd. -
kiszi07
senior tag
Használ valaki G6-ot FPS játékra? Gondolok itt Valorant/CS. Vélemény esetleg?
-
csizo13
tag
válasz
csizo13 #1244 üzenetére
Megkérdeztem a ChatGPT-t,
mit tud mondani erre, szerintem nagyon korrekt választ adott.
Úgy, hogy feltöltöttem képet is a rendszerbeállításokról, amit értelmezett.
Totál hihetetlen, de lehet csak számomra.Összefoglaló lépések:
✅ Állítsd be a kijelzőt 3840 x 2160 felbontásra.
✅ Állítsd át a képfrissítést 60 vagy 120 Hz-re (ne 240 Hz-en használd HDR mellett).
✅ Kapcsold be a HDR-t a „Nagy dinamikatartomány” kapcsolóval.
🔁 Indítsd újra az Apple TV alkalmazást és próbálj újra HDR tartalmat nézni.
⚠️ Ha ezek után is fennáll a hiba: ellenőrizd, milyen kábelt használsz (DisplayPort 1.4 vagy HDMI 2.1 ajánlott).A megoldás: „Retina-szerű” méretezett 4K felbontás
🔧 Lépések:
Nyisd meg újra a Beállítások > Kijelzők ablakot.
Tartsd lenyomva az Option (⌥) billentyűt, és kattints a „Több terület” csúszkára vagy a „Felbontás” melletti opcióra.
Ekkor a macOS megmutatja a „valódi” elérhető felbontásokat is.
Válaszd ki a következő skálázott módot (ez a leggyakoribb "Retina-szerű"):
✅ 1920×1080@2x → ez valójában 3840×2160 renderelés, de kényelmes méretű szövegméretet biztosít.Ezáltal a rendszer 4K-ban renderel, de kényelmesen olvasható méretben jeleníti meg a tartalmat — ahogy a MacBook Retina kijelzők is működnek.
💡 Miért fontos ez?
A mostani "2560×1440" mód:
nem natív felbontás, hanem skálázott.
macOS nem aktiválja HDR-t rendesen ilyen skálázás mellett.
a sötét képek ezért pixelesek, mivel a macOS nem 1:1 renderelést használ HDR dekódolásra sem.Szükség esetén szívesen mutatok képet vagy segítek lépésenként, hogyan válaszd ki ezt az ideális skálázott 4K módot. Ha kéred, még az optimális macOS terminálparancsokat is adhatok hozzá (pl. displayplacer, ha finomhangolni szeretnél).
-
csizo13
tag
Acer 27, 1440p, 144Hz-ről váltottam, FO32U2-re (32,4K, 240Hz).
A méret jó az asztalon, a kar simán bírja (kb. 6kg), 1440p ben használom, mac mini m2pro-val, mert egyébként nem látom a szöveget.Nem vagyok elájulva a monitortól, 4k, meg OLED, de nem érte meg a 370k-t, max.
Talán 150-et érne.
Lehet azért volt leárazva, mert ilyen képet produkál HDR-ben (a többi HDR ben még csúnyább) a megjelenő világos részek olyanok , mint régen a crt monitoron a füst volt. Na, mindegy, lehet rajta filmet nézni, meg el xboxozok rajta, de nem egy "asztamindenit" élmény, inkább "hát ezért tényleg kár volt ennyi pénzt adni". -
csizo13
tag
Akkor csak nekem van problémám a fekete színekkel?
-
-
Novver
senior tag
Előtte ülök, gyorsan összelegóztuk késő délután a cuccokat csak hogy megnézzem milyen az összhatás és hogy tényleg pixelhiba nélkül érkezett-e a monitor. Még rajta hagytam a védőfóliát, de így is gyönyörű a képe. Nekem sincs bajom a betűkkel, a látásom tökéletes, minden gyönyörű, és ezek a feketék... ajh <3 Én is beraktam mellé a C32HG70-et, hát ég és föld.
Majd ha jön az új gép jövő hónapban akkor kap egy épkézláb kábelmenedzsmentet, addig tapasztalok és élvezem a hatalmas asztalt és monitort
Majd a hogyan néznek ki a gépeink topicban ahogy ígértem, posztolom a folyamatot, de nagyon tetszik ez a letisztult minden.
Fényerőt én is feltoltam 40-re, nekem így kényelmes és így olyan mint amit megszoktam.
Frissítés megvolt. Bejelentkeztem, smartthingsen szépen becsekkolt a nappaliba. Egyedül ezt a http://smsng.co/esb popupot nem értem, valami 32 bites programot akarna telepíteni de nem tetszik neki a 64es win.
HDR 10+ Gaming beállítás nálam ALAP. Windowsban eddig nem toleráltam.
Ha van még tipped és ötleted, szívesen fogadom -
sixpak
nagyúr
válasz
4264adam #1236 üzenetére
Nálam volt egymás mellett pár napig, Samsung VA panelos 3440x1440 34" UW és Samsung oled, szintén 3440X1440, 34".
Nulla különbséget láttam a betűknél....mondjuk a mactype fel volt rakva az oledre, az igaz.szabesz0524: nem fog, mire beégne, addigra már a 3. oled monitorodat használod majd.
-
4264adam
veterán
válasz
szabesz0524 #1230 üzenetére
2025-ben tesztelték, Igorlab is. Szerintem 3th gen lesz csak a butított Hz verziós ahogy az AOC szokta adni.
Olcsóbb mint a konkurens és a frissítésében tér el csak.
-
sixpak
nagyúr
válasz
szabesz0524 #1232 üzenetére
Mi a baj a gen 1-el?
Vagy elhitted, hogy azok beégnek? -
szabesz0524
tag
válasz
szabesz0524 #1232 üzenetére
Erről mi a véleményetek? Philips Evnia 34M2C6500/00
-
Hauptmann
veterán
válasz
szabesz0524 #1230 üzenetére
Utánaolvasta gyorsan, a 165 Hz-es MSI MAG321UP-ra azt írja, 3. generációs. Gyanítom, az AOC-ban is ugyanez a panel lehet.
-
Hauptmann
veterán
válasz
szabesz0524 #1226 üzenetére
A méretből, felbontásból, frissítésböl. Ha 32" 4K és 240 Hz, akkor az 3. QD-OLED.
-
ACE-
addikt
Nem hiszem el hogy egyik pillanatban még 350 a Gigabyte Aorus FO32U2 most meg már 150-el drágább, jó hülye vagyok hogy nem vettem meg... most megint sokallom...
-
szabesz0524
tag
válasz
4264adam #1225 üzenetére
Tudom a beégést és én is fosok tőle! Eddig azt gondoltam, hogy a QD - OLED-eknél már nem annyira veszélyes. Főleg, hogy mondjuk az AOC agyzsibbasztóan sok védelmet nyom bele ezekbe a monitorokba. Abban tudnél kérlek segíteni, hogyan tudom beazonosítani a QDOLED hanyadik generációjával van dolgom?
-
4264adam
veterán
válasz
szabesz0524 #1224 üzenetére
Meg kell nézned valahol azt is akkor, én azért nem venném ami miatt sokan félnek "oled beégés". Illetve sokat javult a Text Clarity is a 3th genen ami nagyon is mérvadó 1440p-n.
3th gen : OLED védelem javult / kicsit szebb színvisszaadás / 1440p-n javult a Text Clarity.
-
szabesz0524
tag
válasz
4264adam #1223 üzenetére
Kiprobálom holnap AOC AGON PRO AG326UD monitort barátomnál. Ő elégedett a felbontással (7900xtx - ami azért nem olyan sokkal gyorsabb az enyémnél) teljesítménnyel. Aztán lehet maradok 1440p-n. Bár a 21:9-ben nagyon bizakodtam
Főleg abban ami felől érdeklődtem, mert árban az férne bele.
-
4264adam
veterán
válasz
szabesz0524 #1222 üzenetére
egyéni preferencia kinek mennyit ad élményben a HDR és OLED,
Én szeretem IPS és Miniled VA után is. De ugye 2x van az árban tehát legyen is jobb!.Illetve még ha van is HDR implementáció akkor sem biztos, hogy az jó --> lehet szórakozni Reshade-el a javításon.
Inkább hobbi ez mintsem plug and play megoldás
27" méretben az egyik legjobb ár értékben a Philips.
4K-hoz pedig az összes GPU is kellene.
-
emiki6
veterán
válasz
deathcrow42 #1220 üzenetére
Persze.
Bár mintha az rémlene, hogy a 2K-t a 2560x1080-ra használnák...A wqhd-t se lehetett qhd-nak nevezni, túl egyszerű lett volna... Random bullshit go!
-
-
-
4264adam
veterán
válasz
szabesz0524 #1217 üzenetére
Philips Evnia 27M2N8500/00
250k-ért most ilyen Best buy a QD-OLED 3th gen miatt. 27" 360Hz32"-ban mindenképp 4K-t néznék de az pedig nem a 9070XT igazi terepe.
Nézem a teszteket az AOC termékéről, még az is lehetséges hogy 3th genes csak csökkentett frissítésű 165Hz Ezért olcsóbb mint a 240Hz társaiAOC AGON PRO AG326UD
-
4264adam
veterán
válasz
szabesz0524 #1215 üzenetére
Tapasztalat nincs, de azért hozzászólok:
- Nincs olyan hogy 2K, 1440p létezik.
Méghozzá a AG346UCD - 3440x1440p és nem is 2540x1440p
- 1th genes QD-OLED panel 175Hz-enNem venném meg az első generációs mivolta miatt.
AOC AGON PRO AG326UD: 4K de 165Hz így nem tudom meghatározni, hogy első genes lenne vagy 3th, mert a 4K 3th gen 240Hz-es panel.
Milyen áron és hol vásárolsz? Talán tudunk segíteni. -
szabesz0524
tag
Sziasztok!
Kettő monitor között vacilálok. Valakinek vannak tapasztalatai velük? Szigorúan játék a cél.
AOC AGON PRO AG346UCD - 2K 21:9
AOC AGON PRO AG326UD - 4K 16:9Köszönöm!
-
sixpak
nagyúr
Én Display Port-ot használok már évek óta, a dobozban találsz is majd egyet.
Amint felengeded a hálóra, fog szólni, hogy van egy újabb verzió.
Az én esetem speciális, mivel én csak játékra használom, HDR always ON a Windowsba, fényerő koppanásig jobbra, a többire majd kitérünk, ha előtte ülsz már. -
Novver
senior tag
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1206 üzenetére
Szerencsére ma már minden mérhető.
Framerate, 1% és 0.1% Framerate
Frametime
input lag minden hardverrészen
késleltetésekG-sync modulos korszakban nem voltak 360Hz és 480Hz monitorok OLED gyorsaságú RGB váltással
Egyébként aki Multiplayer-t nyom és egérrántást érez az nem használ VRR-t mert 2-3ms késleltetést visz az egész rendszerbe. Ugye ekkor a VGA és Kijelző megbeszéli mennyi FPS renderelődött és mi megy ki. Na ez is időbe kerül.
Szóval mire itt mindent összeadok, hogy input lag + RGB változás ideje + mai 360Hz 2.3ms frissítési idő + Renderelési késleltetés + bekapcsolt VRR késleltetési idő -->
teszek egy jópofa mosolyt a G-sync modul érezhető de nem mérhető előnyéreSzerk: Megnéztem az Nvidia oldalát.
1db OLED van G-sync modullal és az is 175Hz max. Tehát a ms(frametime) 2x több mint a 360Hz.IPS panel pedig megint lassabb mint az OLED. így azokat nem is nézem már tovább
Plusz a VRR miatt a monitor frissítés (frametime) az alacsonyabb GPU általi framrate (FPS) által növelt értékre áll be.
-
Frorika1972
csendes tag
Ha a 2.1vs1.4 kábelekre gondolsz nem lehetetlen, de a kompatibilis vs modulos chip esetében erősen nem. Akiknek volt-van ilyen monitorjuk egyöntetűen állítják, hogy láthatóan ugyanazok a játékok, amikkel korában játszottak mezei kompatibilis monitorral, és most modulos gsync-el láthatóan simábban folyékonyabban reagálnak hirtelen-gyors mozdulatoknál egérrel pl külsős kamera nézetben.
-
karacka01
lelkes újonc
Sziasztok!
Egy kb. 350e Ft-os oled monitor online vásárlása előtt állok. Nagy dilemma, hogy szerintetek érdemes venni hozzá pixelgaranciát 13eFt-ért? -
karacka01
lelkes újonc
Szia!
Bocsi... Erről beszélgettek:
https://oaziscomputer.hu/termek/33493/samsung-odyssey-oled-g8-g85sd---ls34dg850suxduAmúgy hogy lehet hogy a DG jóval olcsóbb, mint a BG?? Mitől jobb az egyik a másiknál?
https://oaziscomputer.hu/termek/26362/samsung-odyssey-oled-g8-s34bg850su-ls34bg850suxen
-
ACE-
addikt
válasz
Frorika1972 #1200 üzenetére
Ezt úgy hívják, placebo...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN880-B használt monitor
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest