Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
30 másodperc alatt megoldható.
[link]
Ugyanolyan lesz mint egy egy ips vagy VA.... -
Ja, nem kell.

Én nem találtam olyan írást, ahol arról lenne szó, hogy a panel gyártástechnológiája miatt kisebb lenne a burn in hajlam....olyat igen, hogy a szoftveres védelmek sokat fejlődtek....de lehet rosszul kerestem.De nyugodtan mutasd meg, hogy a fenti képen, amit a kolléga linkelt, azon hol látod.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Nem.
De be lehet nyelni a marketing faszságokat, engem nem zavar.
Több éves oled tévék mennek, több 10.000 órával...ahogy első generációs monitorok is
De lehet téged megnyugtat az intelisense AI 2.0, meg a többi bullshit.
Szoftver szinten dől el a dolog és nyilván a felhasználói szokások is tényezők.
De várom a cáfolatot, AI marketing kreténségek nem érdekelnek.
A pico inkjet is csak nagyobb density-t, precízebb pozicionálást takar, köze nincs a beégéshez. -
Az összes lehetséges védelem benne van az első generációs oledekben, ha 2024 utáni.
Sőt az én Samsungomban kikapcsolhatatlan pl. a pixel shift, a régebbiekben opcionális volt.
Védelem szempontjából nincs különbség köztük.
Az égvilágon semmi köze a burn in protection-nek a generációkhoz, ez szoftver kérdése. -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Durva
...jó, hogy nem égett le a ház, mert ez elég szarul néz ki. -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hát, az biztos, hogy nem a monitor.
-
válasz
Hauptmann
üzenetére
Pedig az tényleg a legkisebb baj, nem látod szemből.
Nekem volt nagyon agresszíven hajlított ultrawide-om régebben (mondjuk volt flat 21:9 is, 10 éve, amikor bejöttek), de semmit nem láttál szemből, ami zavaró lenne....oldalról igen
:
Ez pl. 1000R, a mostani 1800R, az szinte flat.
-
-
És ez a te szabványod?
Vagy a 20.000 fps-es slow motion videókon láttad, akkor az úgy van?
Ha szar vagy, akkor 1000Hz-es monitoron is szar maradsz, a másik oldalról meg, ha jó vagy, akkor 100Hz-en is jó vagy.
Akkor ki is mondom a végszót, ami engem illet:
Mondjuk 120-144 fps felett nem leszel jobb játékos, mint 500Hz-en.
Arra jó, hogy az adatlapodra kiírd, hogy te 500Hz-es jóska vagy.
-
2000 óra Apex-be, 100Hz-es monitoron is toltam a legelején....nem lettem jobb akkor sem, amikor lecseréltem (2 alkalommal).
Lehet azért mert nem volt 500Hz-es.
Megnézném azért, hogy egy 16 éves gyerek 60Hz-es monitoron hogyan hugyozza körbe a 300Hz-es monitorral vakító illetőket.
Mert ez a helyzet, lehet a monitorra fogni, biztos ad egy kis megnyugvást.
-
Az Arc Raiders?
Low settings-el esetleg, de az sem biztos.
Epic settings-el 100 fps.
DLSS-el 130fps.
És ez egy jól optimalizált játék, ezért mondtam már párszor, hogy a 100-120Hz-es megjelenítő is túlzás manapság.
Persze lehet low beállításokkal is nyomni és nézni a 20 évvel ezelőtti móricka grafikát az 1 milliós gpu-val.
A játékipar nem igazán partner ebben, szerencsétlen gyártók hiába szórják a 3-500Hz-es parasztvakító cuccaikat, a valóság az, hogy dlss nélkül a legtöbb új játékban még a 60 (HATVAN!) fps sincs meg.
De a lehetőség adott, mindenki el tudja dönteni, hogy mi a fontos, nézni a hányás/hulladék grafikát több milliós gépekkel vagy élvezni a látványt kevesebb fps-el.
-
De hát a 27 és a 34 inch ugyanaz mindenbe, csak az UW-t nem úgy kell nézned, mint egy szemellenzős ló.
De PPI szinte ugyanaz. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ugyanolyanok a 21:9-es modellek is, csak szélesebbek.

Redditen érdeklődj az UW oledekről, nagyobb a merítés és más az irány, ott olvasgathatsz saját tapasztalatokat is, más modellekkel fej-fej mellett.
Én már nem írok ide, mert meguntam, hogy kiokosítanak olyanok, akiknek az életben nem volt UW oled a szeme előtt, én meg azt bámulom napi 3-4 órát.
Edit: van a Redditen oled sub, nagyon pörög.
-
Na, kipróbáltam néhány dolgot....életembe először kikapcsoltam a game mode-ot, 120Hz-re korlátoz és a HDR -t is offolja.
Megnyitottam YT-ot Chrome alatt, PH-t, belemásztam az Icue-ba, megnyitottam az Nvidia felületeket, de semmi ilyesmi.
Vissza is nyomtam a game mode-ot, amúgy is szarabb a kép, ha nincs bekapcsolva.Edit: eggyel régebbi vga driver van a gépen, de lényegtelen, egyikkel sem tapasztaltam ilyet.
Edit 2: amikor a távirányítóval átváltom a game mode-ot, akkor elsötétül egy másodpercre a képernyő, de az normális, olyan mintha csatornát váltanál egy tévén, de random black screen nincs és nem is volt soha.
-
A game mode engedi csak a 175hz-et, ha ki van kapcsolva, akkor 120Hz.
Nálam még nem jött elő ez a hiba, igaz mindig game mode-ban van a monitor, mert csak játékra használom.
Kábel DP, VRR és hasonlók OFF a kezdetektől.
A VGA drivereket mindig felrakom a legfrissebbet, igaz 1-2 hét után csak.Edit: én is Icue-t használok, a videóban látható problémát még nem láttam egyszer sem, a fél év alatt.
De ha megmondod pontosan, hogy mit kell csinálnom, hogy előhozzam a hibát, akkor kipróbálom, csinálok videót is.
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Nekem eddig annyi gondom volt vele, hogy van hozzá tévirányító és ki-be tudom kapcsolni, mint egy tv-t, emellett még az, hogy van benne Bixby és hangvezérlés, mindent úgy vezérlek, meg még talán az, hogy meg tudtam nézni múltkor a Love, Death and Robots-ot a Netflixen...más most nem jut eszembe.
-
válasz
4264adam
üzenetére
Nálam 250FPS a globális limit, a kijelző 175Hz-es....de ez is csak azért, mert sokat játszok a The Finals-el, ott megvan a 180-220 fps, dlss ofc.
De a többi játékban (új single player játékok) a közelébe sincs ennek, igazából ha megvan a 100fps, az már sci-fi kategória.
És ez csak 5M pixel, nem 8,3M, mint 4K-nál.
Szóval lehet itt védeni a védhetetlent, de ha nem Half Life 2 deathmatch-et játszol, akkor nincs gyakorlati előnye a csillió Hz-nek és akkor még nem is beszéltem az emberi tényezőről, van aki a 60 és a 120 között sem lát különbséget.
Ez a képfrissítés hajszolás a legnagyobb parasztvakítás az elmúlt pár évből.
Pláne, hogy egy 5-600 ezer forintos gpu sem tud többet az új játékoknál, mint 60 fps....persze DLSS-el, anélkül 30.
-
Én újból kezdtem a Control-t, éppen megvan a 60fps, dlss-el, RTX4080-al.
És ez egy 6 éves játék.
Alan Wake2-t is végigtoltam harmadszorra, szintén 70 fps.
Ja, és 3440x1440 felbontás, nem 4K, azon talán meglenne a 30-40 fps is.
200fps feletti monitornak szerintem akkor van értelme, ha 25 éves játékokkal játszol és/vagy leveszed a grafikát low-ra, nagy élmény lehet oled-en.
Persze mindenki úgy játszik és azzal, amivel akar, csak enyhén vicces látni, hogy 3-400Hz-es monitorok a priorítás az ajánlásoknál, akkor is ha egy 3060-al tolja az illető. -
válasz
szabesz0524
üzenetére
34"-es az UW, 16:9-es van 32".
-
válasz
4264adam
üzenetére
Nálam volt egymás mellett pár napig, Samsung VA panelos 3440x1440 34" UW és Samsung oled, szintén 3440X1440, 34".
Nulla különbséget láttam a betűknél....mondjuk a mactype fel volt rakva az oledre, az igaz.szabesz0524: nem fog, mire beégne, addigra már a 3. oled monitorodat használod majd.
-
válasz
szabesz0524
üzenetére
Mi a baj a gen 1-el?
Vagy elhitted, hogy azok beégnek?
-
Én Display Port-ot használok már évek óta, a dobozban találsz is majd egyet.
Amint felengeded a hálóra, fog szólni, hogy van egy újabb verzió.
Az én esetem speciális, mivel én csak játékra használom, HDR always ON a Windowsba, fényerő koppanásig jobbra, a többire majd kitérünk, ha előtte ülsz már.
-
válasz
Skynet258
üzenetére
Régebben olvasgattam Redditen erről....hát, megoszlanak a vélemények.
Nem tudom a régebbi matt panelek milyenek voltak, de a szemcsésséget hozzák fel, mint ellenérv.
Én nem vettem észre ilyesmit.
Nekem matt van, de ha az akváriumba fel van kapcsolva a világítás, azt már látom a képernyőn, el sem tudom képzelni, hogy a fényes milyen lehet.
Persze, ha valaki be tud sötétíteni, akkor nincs gond.
De ugye én nem a bevonat alapján választottam, úgyhogy nem is okoskodok tovább.
-
válasz
Skynet258
üzenetére
Szerintem ez kikapcsolgatás csak megszokás kérdése, de semmi jelentősége nincsen.
Kb. olyan mint a tálca elrejtése, már akkor használtam, amikor még nem is hallottam oled monitorról.
A régi monitoromon is megszokás volt, hogy kikapcsoltam a gépet és a joystick-el kikapcsoltam a monitort.
Amúgy az jelezte ha standby volt, mert akkor villogott a piros led a logo alatt, ha kikapcsoltam, akkor meg folyamatosan világított. -
Újabb szoftver (2024-es a monitor).
A beégés miatt van jelentősége, mert a korai oledek sem azért égtek be, mert szarok voltak vagy ahogy sokan hiszik, hogy az újabb generációk már nehezebben égnek be, mert más a panel....a szoftver lett hülyebiztos, kikapcsolhatatlan pixel shift, logo detection, etc...na ha ezek nem lennének a szoftverben, akkor a gen 4 ugyanannyi idő alatt égne be, mint a gen 1. -
válasz
4264adam
üzenetére
Nem egészen így van.
Nekem is távirányító van a monitorhoz, azt használom vagy a hangvezérlést, odaböfögöd neki hogy turn off és kikapcsol.
Ha ezt nem teszed meg, akkor a pc kikapcsolása után szól, hogy nincs jel, akarok-e valamit még csinálni, mert ha nem, akkor 60mp múlva kikapcsol.
De a távirányítóval/hangvezérléssel kikapcsolás teljesen ugyanaz, mintha magától lövi ki magát.
A sajátomról beszélek, nem tudom a többi is ilyen-e. -
válasz
Frorika1972
üzenetére
Na, ez 100%, hogy nem a W11 miatt volt.
-
válasz
Frorika1972
üzenetére
Az Afterburner-ben beállíthatsz hotkey-t az osd be-kikapcsolására.
Nálam a bill. jobb felső sarkára (vakon is eltalálom) van állítva az ON/OFF, néha rácsapsz, megnézed mi az ábra, majd kinyomod. -
válasz
Lizard0828
üzenetére
De melyik modern single player játék megy 3 számjegyű fps-el?
Leginkább egyik sem.
Felskálázás és fake framek nélkül az 50-60 fps sem ritka. -
válasz
Hauptmann
üzenetére
Én nem istenítem egyiket sem, mind egyforma, a név más csak.
Azt veszem, ami megfelel nekem árban és szolgáltatások terén.
Kivéve Asus-t, azt soha, elég megnézni csak az RTX4000 szériát, Asus terén.
Kizárólag a nevet fizeted meg az Asus-nál, csak kezdenek rájönni a népek, hogy a drágább szarabb, mint az olcsóbb.
Amúgy Olednél lényegtelen, semmi közük hozzá... -
válasz
Hegyirabló
üzenetére
De miért némítod?
Gondolom PC-hez használod, úgyis az fog szólni, ami a windows-ba be van állítva.
Nálam a rendszerhangok és a voice command miatt fel van hangosítva, hogy halljam, ha valamit pofázik a monitor vagy visszajelez, hogy vette az adásom, de a játékok nem onnan szólnak nyilván. -
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Azt nem tudom, hogy a többiben mi van, de a 34-es G8-ba nincs ventilátor, hőcsövek vannak benne, valami gőzt párologtat....
-
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
[link]
A BG 2022-es modell, a DG 2024-es. -
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mindig....én csak játszok a gépen, nem netezek meg ilyesmik...
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mindenhol van.
Én a Pepco-ba vettem, 5 db-os microfiber csomag.
Asszem 300 ft volt. 🙂 -
válasz
4264adam
üzenetére
Én csak játékra használom (napi 1-2 óra), de nálam koppanásig jobbra van húzva a fényerő (game mode ON).
Abban a pár percben, amikor nem játszok, akkor csak odaböfögöm neki, hogy "game mode OFF" és akkor kikapcsol a HDR is, és 30-ra veszi vissza a fényerőt (50-es skála).
Kb. csak erre használom a voice command feature-t. -
válasz
Skynet258
üzenetére
Nem találtam ilyesmit, hol kéne lennie?
De amúgy az előbb sem csinált semmit, kinyomtam a távkapcsolóval, kimentem inni egy sört meg egy whiskey-t, 10 perc múlva visszamentem, bekapcsoltam, semmi....mert ugye elvileg kellene szólnia, hogy nem sikerült befejezni a műveletet.Tense: melyik led, a hátulján az a nagy kör?

Én azt kikapcsoltam már az elején.
Amúgy nem aggódok cseppet sem, csak szeretem tudni, hogy mi történik, de itt esélytelen.
-
Több mint 3 hete használom a monitort, de először látom ezt:

Elég szánalmas a Samsung, nehéz lenne megoldani, hogy pl. villogjon a led, ha pixel refresh-t csinál vagy más színnel világítson....
Így csak tippelni lehet, hogy valamikor csinálja-e egyáltalán.... -
Ugyanaz a 175Hz-es panel.
Az elektronika és a szoftver változott és a képernyő bevonat, valamint a hátsó portok.
Nincs usb-C, de van két usb A, emellett egy usb hub is.
Valamint a béna mini DP és mini HDMI csatlakozókat teljes méretűre cserélték...asszem ennyi.
Szerk.: a Redditen még olyanokat is olvasni, hogy a HDR megjelenítése jobb lett kicsit, mint az elődé. -
válasz
4264adam
üzenetére
Ja, én sem használom a tv funkciókat, igazából idegesít is kicsit.
Most már a távirányítót is csak addig, amíg beleböfögöm, hogy turn on/off game mode.
Többi nem érdekel.Skynet258: képzeld, nem kellett a kis fém lapokat ráragasztanom a monitorra, mert fém a hátulja (az alja kivételével) és simán megáll rajt mind a 6 csík LS100.

-
válasz
Laraxior
üzenetére
Aha, elég jó.
Én most beállítottam mindenre a hangvezérlést, így nem igen kell gombolgatni többet.
Közben Redditen megnéztem, azért nem láttam én még pixel refresh-t, mert csak akkor szól, ha 4 óránál többet megy a képernyő egyfolytában.
Olyan meg nálam nincs, 2 se nagyon. -
válasz
4264adam
üzenetére
Azt vágom, hogy nagyobb a képernyő pár ezer pixellel, de mindig csak 3440x1440 pixel látszik.
Valaki Redditen szerette volna, ha használhatná a shifting-re fenntartott pixeleket is, de mondták neki, hogy az nem fog menni.
A 2022-es modellen (G8 BG850) kapcsolható volt a pixeleltolás, az enyémen (2024-es DG 850) nincs ilyen menüpont.
Sőt, a panel refresh-t sem csinálja magától, én még nem vettem észre 3 nap alatt.
Most azt akarom megnézni, hogy működik-e hangvezérléssel a game mode be-kikapcsolása és hasonlók, hogy ne kelljen a távirányítóval szarakodni mindig.
Amúgy mindegyik Samsunghoz ez a napelemes távirányító van?
Elég jópofa...
-
G8-ban (DG850) tényleg nem kapcsolható a pixel shifting?
Szerintem always ON...én legalább is nem találtam a menüben.
Csak a logo halványítás van (ami PC mode-ban nem működik) és a panel refresh, azt még nem indítottam, mert fél órás, kinek van fél órája?
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AMD FX
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Ingatlanos topic!
- Jövedelem
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Suzuki topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...jó, hogy nem égett le a ház, mert ez elég szarul néz ki.
Igen, filléres falpanelek.

.... de semmit nem venni észre a képernyőn, legyenek bármilyen fényviszonyok.