- Mobil flották
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- MIUI / HyperOS topik
- Különleges élményre invitál az Apple
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
iszoke
senior tag
Van olyan hely ahol meg lehet nézni WOLED monitorokat bemutatóként?
-
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16
üzenetére
No megérkezett az enyém is, egyelőre úgy néz ki hogy nem vagyok rá érzékeny, 25-ös fényerővel megy, 144Hz-en, 10 biten. Philips M2C6500 Ez előtt nem láttam még OLED-et soha sehol sem élőben, elég ütős,a fekete nagyon fekete, a színek intenzívek. Abszolút nem veszem észre, hogy rossz lenne a szöveg olvashatóság. Az OLED Care funkcók aktívak, háttérkép fekete, tálca eltűnős, 3 perc után készenléti üzemmódba kapcsol.

Ha ilyen jó lesz pár napig, akkor rendelem hozzá a mikroszálast alzáról.
-
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Kijött Magyarországon az első 1440p 360Hz ultrawide monitor (MSI modell). Hát... nem olcsó

Szerk, elnézést, még 10 nap.

-
iszoke
senior tag
-
weri
senior tag
Lentebb kell venni a brightness-t akkor konnyebb lesz megszokni. Nekem legalabb 2 hetig tartott mire megszoktam a qd-oled -et. Elotte VA meg IPS monitorom volt, VA-t sokkal nehezebb volt megszokni mint az oledet, gondolom a black smearing miatt.
Oled-nel a fenyero erosebbnek erzodik.
"QD-OLED monitorok képe dinamikusabbnak és fényesebbnek hat az átlagos használat és a multimédiás tartalmak fogyasztása során" -
Grampy
aktív tag
Két kijelzőt használok, egy LG Nano-IPS monitort böngészéshez, olvasáshoz, és egy LG 42C5-t játékhoz, filmhez. Múltkor elővettem egy régi kedvencemet, az AC Odysseyt. Ezt még az IPS monitoron toltam végig. Hát bánom, hogy nem előbb volt meg az OLED
-
iszoke
senior tag
Most azon töprengek, hogy én is visszaviszem és kipróbálok helyette egy WOLED paneles monitort. Én eddig mondjuk úgy tudtam, hogy tandem-WOLED még nincs piacon.
Az is érdekes, hogy pontosan ugyanazt érzem mint te, AMOLED kijelzős telefonom van, de azt teljesen jól bírom.Amikor azt mondod időbe telik megszokni, mekkora időtartamra gondoltál? Kb. egy hete vettem alzán, tehát bőven időben vagyok még, viszont kínozni se akarom magam feleslegesen.
-
Semin
őstag
Maga az OLED technológia nem PWM mentes, vagyis villog.
Nekem a telóm és a TV-m is OLED mégsem okoznak semmilyen problémát tartós használattal sem.Ellenben monitornál (Tandem-WOLED) azonnal fáradtak a szemeim, és diszorientált lettem picit. (Kb mintha egy felest letoltam volna) Ezt lehet csökkenteni azzal, hogy hozzászoktatod magad fokozatosan.
Egy 8 órás etap végén sajnos konkrétan bevérzett a szemem, így visszaküldtem. Azóta IPS monitorom van, és 12 órás etap után sem tapasztalok semmilyen tünetet.
Úgyhogy a kérdésedre a válasz: nagyon is!
-
iszoke
senior tag
Fura kérdés, de lehet valaki érzékeny QD-OLED monitorra? Nemrég vettem egyet, de miután bekapcsolom elkezd zsibbadni a fejem. Régebben volt egy WOLED paneles nálam (csak azóta visszavittem, mert gyári hibás volt), annál nem vettem észre ilyet.
-
Foxmulder89
senior tag
Üdv! Egyelőre csak nézelődök, de valamikor a következő 1-2 hónap során meghúzom a ravaszt egy új monitorra. QD-OLEDeket nézegettem, mindenképp 1440p, 26.5-27"-nél nem kell nagyobb. Igazából 240hz is elég lenne nekem, de a többire (pl jobb fényerő, szebb kép) hajlandó vagyok ráfizetni.
Elsőre elég szimpatikus lett az AOC Q27G4ZDR, de végül úgy voltam vele, hogy a jóval magasabb fényerő (és a jobb HDR) miatt ha már lúd legyen kövér alapon inkább AOC Q27G4SDR. De a Philips Evnia 27M2N8500/00 vagy esetleg a Dell Alienware AW2725D is szóba jöhet. Van valakinek ezekkel tapasztalata, vagy hasznos információja róluk? Előre is köszi!
-
-
chopin42
addikt
Üdv! Ide is beteszem, hátha itt több a tapasztalat. Nagyon köszönöm
-
madkiller
őstag
Ugyanaz, mint tv esetén. Tudsz választani eco, szórakozás stb képmódok között, ha kinyomod a game módot. Tehát a vgaból eredő jelre ilyenkor rádolgoz a monitor képfeldolgozó processzora és nem azt a képet látod, amit a játék készítője megálmodott, ami szűzen kijön a vgaból. Ez játék esetén minden szempontból hátrány, ilyenkor a rádolgozás miatt még a késleltetés is nő.
-
Ez csak egy lehetőség, nem látom semmi hátrányát, egy gombnyomás a menüben, illetve van voice command is, csak odaböfögöd, hogy game mode ON/OFF és csinálja.
Ha PS/LR-ot használok épp, akkor én is kinyomom, mert a standard, game mode nélküli profilom képszerkesztésre van beállítva, színek, egyebek... -
-
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik monitor éri meg jobban?
Árban nagyjàból egyformàk
Dell Alienware AW3423DWF
Samsung Odyssey OLED G8 S34DG850SU
Filmezés/PC jàtèk lenne. Samsung okos tv funkció nem igazàn kellene.Köszönöm előre is!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
madkiller
üzenetére
Én ezért mondtam h alkoholos szemüvegtörlővel takarítottam eddig a monitorokat, és a amíg oled tv-m volt, azt is, egyik sem lett karcos.
A szemüvegek felülete is eléggé kényes tud lenni, főként több védőréteggel, stb.. és azokat sem karcolja. Nyilván ha rákerül bármi por, stb..
De akkor csináltam azt h először mikroszálas, utána szemüvegtörlő.

-
-
madkiller
őstag
Bocs qd-oled nekem is a monitor véletlenül írtam qledet, javítottam. Mattsága miatt karcolodik könnyebben nem a panel típúsa miatt szerintem. Vagyis a matton jobban látszik, mint az autóknál és nem is lehet őket polirozni, ezért szoktak öngyógyulóssal lefóliázni a matt járgányokat. Lehet a monitorra is létezik valami fólia, ha nagyon félted.
-
madkiller
őstag
Tvket szoktam sima mezei pepcos mikroszálassal (Lg oledek). Nem karcolta meg őket még. Samu qd-oled monitorom 2 hónapos és még nem kell takarítani nincs rajt por. Legalábbis szabadszemmel látható mennyiség még nincs rajt. A házban sincs jelenleg olyan sok, talán ez segít neki. Telefonra whoosh! képernyő tisztítót szoktam alkalmazni, majd lehet ezt a qd-oledet is ezzel próbálom, mert olyan matt a kijelzője. Leglább nem tükrözödik benne semmi. Van belőle ez a nagy kiszerelés , világ végéig elég, kocsinak a kijelzőíre is ezt használom. [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Alapesetben ha jól sejtem bármilyen puha mikroszálas jó lehet.

Bár én a maszatokat még mindig szemüvegtörlő kendővel szoktam letörölni.
-
hunym
csendes tag
ma használatba vettem a deszviz+scrub daddy kombót. isten áldja aki kitalálta, életmentő. habár olyan hamar piszkolódik a qd-oled, hogy sok köröm lesz vele az biztos
-
madkiller
őstag
Távírányító visszanyíllal szoktam gyorsítani a processzen. De van egy 240 hzes monitor amin már vajsima a Windows az ultra 7 procival és alvómódból feléledve nem tudsz azonnal oda bökni a tálcára. Igen pontosan ez a bajom, de akkor ez ilyen marad nincs mit tenni, azért köszi.

-
madkiller
őstag
Tud valaki megoldást arra, hogy samsung g8 oled monitoron ez a sáv ne ússzon be minden bekapcsoláskor?
-
válasz
Lizard0828
üzenetére
Neeeee.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Csakadesztvíz & csakascrubdaddy
Jó utóbbi opcionális de meg fogod köszönni magadnak amikor majd használod. OLED-re teljesen felesleges bármi más lötty, a sima desztvíz mindent lehoz, akkor meg minek kísérletezni.
-
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Összefoglaló, ezt keresd:

-
gringoka
aktív tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ez melyik típus?
-
Csandi
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
OLED-re desztvíz, nincs egy ezres DM-ben 2 liter.
-
LendvaiFeri1
veterán
Ezzel lehet tisztítani a kijelzőt? Valahol csak desztillált vizet ajánlanak, valahol alkoholos tisztítót.
-
razor03
aktív tag
válasz
yusukee
üzenetére
Nekem az LG monitorom volt ilyen, másnak meg az ASUS ROG. Jó lenne tudni, hogy ez mitől van, és hogy merészelik a gyártók ezt ilyen formában kereskedelmi forgalomba hozni.
Én a helyedben elállnék a vásárlástól ha még megteheted, mert a pixel clean nem sokat fog rajta javítani.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asus XG27AQWMG oled-em. Ez a csíkozódás szűrkén mennyire normális? Minden dark módos alkamlazás ilyen. Valamint asus-nál hosszú pixel tisztítás nincs, csak a rövid? Az nem segít.
-
LendvaiFeri1
veterán
Eddig tetszik a dolog...

-
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő.. TV-nél 50" felett a Samsung is kimegy.. csak ezt sokan nem tudják, illetve amúgy minden külső szerviz, mert nem tudod mondjuk a buszon elvinni. Sőt, van aki a 43"-as miatt is kimegy, de ez ritka, mert az könnyen szállítható.
De ez nem ide tartozik.
Monitornál is hasonló a szitu, de pl. az AOC amúgy is futárt küld szinte mindenért.. Vagyis amit én 34"-ban intéztem (AOC, Philips) mindenért küldték a cserét, és a hibásat elvitték. Nem kellett bevinnem sehová.
-
Archttila
veterán
Jol latom, az alábbi 2 AOC monitor eseteben csak a 165 Hz vs 240 Hz a lenyeges diff ? [link] vagy a 2025-os az már gen 4 panelt használ?

Desktop melós 32" 1440p /pivot/ melle keresek PS5 konzolhoz 32' OLED (HDMI 2.1) monitort, szóval a 240 Hz nem fontos számomra, de ha az ujabb gen 4 panelt megkapta akkor szívesen várok vele, lévén évek óta OLED TV-n játszom, de desktopra is szeretnék relatíve hosszú távra egy OLED kijelzőt, mivel az utóbbi időben sokszor előfordul, hogy foglalt a TV

-
PG27AQWP-W van esetleg aki használ itt ilyet? Mi a vélemény? Előző OLED-ekhez képest, milyen? A 27" 720p mennyire rossz?
-
hunym
csendes tag
válasz
sakal83
üzenetére
[link] csatoltam hozzá pár képet ajándékba
tényleg brutál. Ami látszódik A kijelzőn bal oldalt sárga fény szerűség az a másik szobába valami kis fa köré tekert led 
ha rá vakuzok, itt is észrevehető ez a lilásodás, de ez a qd oleddel jár ha jól tudom. text fringing számomra IPS-ről nem észrevehető és nem zavaró, gray banding meg nálam 95%-nál van egy minimális, de mivel még nem volt pixel refresh lehet idővel elmúlik.
-
hunym
csendes tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Egy IPS fullhd acer predatorról, 240hz. a jó ips-ek közé tartozott, de azért más világ a kettő
-
hunym
csendes tag
Sziasztok! ma vettem át az [AOC Q27G41ZDF] monitorom. van a fórumon még valakinek ilyen? kiváncsi vagyok ti milyen beállítást használtok. első oledem, teljesen elvagyok ájulva
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vicces képek
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest