-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hegyirabló
veterán
Na, erről írok! Mindenki használjon nyugodtan olyat, amilyet ő szeretne. Telefonhoz szerintem is felesleges, hiszen annak valami edzett üveg a kijelzője, nem kényes. A Mac Pronak, meg asztali Mac monitornak nem, az valamilyen műanyag, bevonattal, ha jól emlékszem.
#639 Csandi
Tudnál ajánlani nekem prémium szemüvegtörlő kendőt? Mert amit találtam így beírva a keresőben, az nem 1500-2000 forint. -
Gardaai
senior tag
-
-
Icewloxy
tag
Nem hiszem mert az alja 180 fokot fordul összesen, ami 90 jobbra vagy 90 balra. nekem úgy kezdődik a történet hogy felfogatom az asztalra és instant 180 fok kell neki, a felfogatás ellenkező irányába hogy derékszögbe be tudjam tenni, majd 90 fokot jobbra a gázkar alatt hogy szembe kerüljön a monitor, de itt egy kép, ezt nehéz igy leirni. kezd elveszni a reményem hogy találok ilyen 100x100 monitor állványt, órák óta nézem.. mindegyik úgy van tervezve hogy előtted levő asztalra tedd max 1 méterre a clamp pedig feléd néz.
-
szasanyi
félisten
Nekem sok jó tapasztalatom van az Alza-val (elállás, csere, visszatérítést szóval minden téren) ezért én is preferálom (persze ár függvényében mert az és ott sem mindig jó).
"...ha van baja a terméknek, ha nincs, 2027.11.22-ig ha visszaviszem, és azonnal cserélik..." - ez biztos? Miért cserélnék ha semmi baja? -
emiki6
veterán
Lehetséges megoldások:
- gépház, képernyő beállítások, [apex]->beállítások, "nagy teljesítményű mód".
- szokták ajánlani, hogyha parancsikonnal indítasz, akkor a "teljes képernyős optimalizálások letiltása"-t bepipálni.
- steamből indítva, beállításokba: "Precache Shaders"
- bezárni mindent ami feleslegesen vonhat el erőforrásokat.
Találtam még ilyet:
"In Nvidia Control panel set low-latency-Mode to ultra
Turn off Nvidia Shadowplay backwards recording feature entirely.
In Game: Gsync off (yes, no gsync)
Monitor Settings: Gsync on (try off but you will loose smoothness)"
Hallottam olyat is, hogy ha fut a RivaTuner meg hasonlók az okozhat játékoknál gondot.
Rengeteg beállítás van, lehet van ami segít, lehet van ami árt, aztán néha legjobb mindent is kikapcsolni.
Most vagy elmélyülsz a témában, felkutatod és kikísérletezed a megoldást vagy keresel valakit, aki ezt már megtette és találkozott már olyan problémával ami téged érint és meg tudja oldani. Ahogy látom mi itt kifulladtunk. -
Nem akarok tovább offolni, mert már nem oled téma, de limitálva az fps még rosszabb lett, nem tudom nálam mivel van a baj, de most nincs limit, kikapcsolva mindenféle szinkronizáció, eddig a legjobb, de most sem az igazi, azért köszönöm mindenkinek a segítséget, majd csak egyszer megoldódik, bár ezt mondom 4 éve.
-
-
Skynet258
Topikgazda
A VRR (variable refresh rate) azért van, hogy ne legyen képtörés játék közben (mint a vsync).
A Gsync legyen bekapcsolva, nvidia oldalon ez a VRR.
A monitor menüjében kapcsold be a VRR Controlt mert az OLED egyik hátránya, hogy villog ha aktív a VRR. És mivel bekapcsoltad így aktív, így kapcsold be ezt is, hogy csokkenjen a csillogás.
Azt nem tudom mivel és milyen szinten játszol online, de ha nem ismered a VRR működését akkor nem fog ártani az a plusz pár ms latency (no offense de valóban így van). Itt nem masodpercekrol van szó hanem annak töredékéről. Ha nem villog az sztem jobb, mintha nő a latency 5ms-kel... -
4264adam
veterán
Érdekes,
Mert ha kikapcsolod a G-sync-et (VRR) meg kell szűnni a villogásnak.
Véletlenül nem keverted össze a VRR-t a VRR Controllal?
Tehát a kapcsold ki a VRR-t: Az a g-sync és Freesync kikapcsolás a windows-ban. nem a VRR Control OFF. Utóbbi VRR Control : OFF esetén fordulhato elő villódzás ha nagyon leesik az FPS.
-
4264adam
veterán
Nyugodtan lehet off csak ne felejtsd el a fehérjéd meginni
amugy a nappali belakás nem csoda : 3 szobás és a fal másik oldalak az ajtó mellett csak 60cm rész marad. Ezen az oldalt lehet csak 50cm szekrény + 140cm polcos +120cm íróasztal berakva.
Legközelebb neked egy Glossy vagy Semi Glossy benvonatosat kell kipróbálni ha nem zavar a nappali fény használat. Hiszen ezen a Matte is látszik a lilásodás napfényben
-
4264adam
veterán
Glossy bevonat révén szebbek a színek sötétben, ennek minden előnyével és hátrányával. Olvasd a szöveget is. Nappali használatra nem ez a jobb.
Illetve a szoftveres RGB váltása kevesebb Overshootot eredményez , és a HDMi portja teljes.
Ezek adják a pont különbséget de marginális különbség nincs
-
4264adam
veterán
Az a gond, hogy meg akarod kicsit győzni magad 1 találatos videón látottakhoz és párhuzamot vonni. Olvass inkább TFT central és Rtings oldalakat , ők azért szakmaibb szemmel írnak a portokról és kábelekről. De majd délután belinkelem ide.
Amugy nagyon egyszerű ökölszabály van:SDR forrás —> SDR lejátszás
HDR forrás —> HDR lejátszás és ha nem tetszik akkor Reshade vagy ha nincs akkor marad az SDRAssassin Creed is jobb SDR-en
-
4264adam
veterán
Ahogy már beszéltük, valahol sokat ad hozzá valahol semmit. És látod még a CP2077-ben is reshadelni kell.
Online lövölde meg főleg SDR.
Azert azt el kell fogadni hogy a HDR nem azt jelenti, hogy egy kapcsoló és minden jobb. Ha a forrásod SDR akkor nincs mit tenni. De még ha HDR akkor sem minden eleme HDR szín tartomány, CP-ben is sok helyen nincs ott és jó ha nagy átlagban 10-20% között van a HDR színskála a maradék 90-80% pedig SDR, ezeket tudod a képeimen kiolvasni a bal felső sarokban -
4264adam
veterán
alapból SDR-ben használom ECO mode és 15-ös fényerő.
Ugye az alkalmazások 98%-a SDR-re lett elkészítve, ezért nem kell erőtetni őket HDR-re mert valami úgyis elcsúszik / fakó lesz.
Hiába a megjelenítő ha a forrás / anyag csak SDR-ben készült el.
Cyberpunk 2077 / Ghost Of Tschusima ha játszom kapcsolom át a HDR-be.
HDR beállításaim:
Fényerő: 40
Peak brightness: Medium (ekkor 20%-on tud 400 nit helyett 500-at). Ezt tudod a Windows HDR calibration-ben meg is adni, látni fogod ott a különbséget. 50-es Saturation használom.Peak brightness high-al nem foglalkozom mert csak 1-1 tüske erejéig tud 1.000 nit-et (nem állandó 20% fehér ablaknál) és az is zavaró tud lenni.
nekem a windows HDR is elég szépen néz ki ha nem állítom el a monitort csak a fényerőit.
Ne piszkáld a contrast / color sávokat.
Van 1 cím ami örök nekem: Fallout 4 450 mod-al.
Ezen próbálkozom majd az Auto HDR-el, nem biztos, hogy szép lesz mert a játék grafikai motorja 2003-ban jelent meg.Aminél tényleg felejtős a HDR: Assassin Creed címek Anvil motorja miatt.
-
4264adam
veterán
Az SDR régi szabvány és 8 bites volt ezért nem kell feltolni 10 bites leképezésre mert csak el lesz rontva a szinkezelés.
Mint a DAC hangtechnika ott sem mintavételezünk túl és használjuk a 44.1kHz-et semmi 182kHz.
HDR-ben van 12 biten, azt mondja ki hogy HDMi-t használ nem DP-t
A panel tud 10 Bitet de az HDR mode. Az SDR pedig 8 bit
-
Skynet258
Topikgazda
Ezek az ICC profilok az adott panel kalibrálása után keletkeznek, tehát ők teszteltek egy adott monitort, és abból született ez. Nem ajánlott felrakni a panelek eltérése miatt, ami náluk tökéletes volt az lehet nálad pont nem az. Venni kell egy kalibrator eszközt vagy fizetni egy szaknak aki megcsinalja, de ezt csak akkor érdemes, ha mondjuk grafikai munkát végzel vagy egyéb okból fontos számodra, hogy minden megjelenitessel kapcsolatos beállítás maximálisan jó legyen.
Egyéb esetekben van egy általános beállítás amit a monitor menüjében tudsz megtenni, de egyébként használd úgy ahogy a te szemednek a legkellemesebb. -
4264adam
veterán
Érdekes, hogy a kontrasztot csökkentetted (ez a végtelen OLED-en) és a szín-t is a fehér fekete felé toltad el a 0 pontról ami a 25-ös érték. Felfelé pedig szaturált.
Max fényerő nem túlzottan OLED ajánlás, hogy a burn in-t elkerüld.
Ha az RTINGS ajánláson mentél végig akkor tudod, hogy kontrasztot végtelen hagyják kalibráció előtt és után hiszen ezért OLED, nem elvesznek belőle, és SDR fényerőt 28-on lövik be.
persze erre jön minden szubjektív ajánlás szóval jól van az úgy ahogy a te szemednek jó.
U.i: profilt ne is telepítsd az előző mondat miatt, na meg mérőműszer kell az egyéni panelhez.
-
4264adam
veterán
WOLED vagy QD-OLED?
Én most a HDR Peak brightness-t :Medium-ra vettem mert így 20% ablak mellett 400nit helyett 500nit-et tud. És a max fényerőt 35-ről 40-re emeltem (csak HDR)
SDR-t pedig: 15-re. De éppen hogy csak nem sok nekem.
Távolabb is ülsz a monitortól. De hogy miért is lenne keskeny nem értem, semmire nem használom az asztalt. Nem is dolgozom előtte. 50-70cm-re vagyok a monitortól.
És igen érdekes ez a LED elővilágítás
Asztalmélység: 50cm, megvan még nekem is az Artic X1-3D konzol, de asszony azt mondta szép ennek a talpa szóval a Samsung maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- Projektor topic
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged