Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4264adam
veterán
Van,
Sok reddit posztoló a QD-OLED-et nem szereti. Fizikai háttérnek ezt tudnám mondani:
Kék réteg (QD) miatt ugye a sprektrális színfényerő jobb mint a WOLED és pontosan ebben keresve lehet a kékszín zavaróbb is. "Szemkímélés = kisebb kék fényerő"
Főleg akkor ha valaki teljesen sötét szobában full fényerőn használja.
-
-Ben-
veterán
Sziasztok,
Sokat fáj a fejem és a szemem a mai modern kijelzőktől, ezért olyan OLED monitort keresek, ami a lehető legkíméletesebb.
Általános dolgokra kellene, Mac minivel használnám.Tapasztalatok is érdekelnek..

-
szasanyi
félisten
Ezzel VRR nem kell állásponttal nem értek egyet. Több játékkal kipróbáltam, és nem sima a képfolyam míg Gsync-kel igen. Ez kicsit túl van gondolva, mint ahogyan VRR flicker is.
Nem egyforma a szemünk - és nem is mindenkinek ugyanarra érzékeny - valamint a játékoknál sem egyforma a megjelenés.
Szerintem a megoldás egyszerű:mint a faék: mindenki nézze meg az ő szemének az adott játékban melyik jobb és használja úgy.
-
4264adam
veterán
Hmm nagyon érdekes amelyik esetben írod emiatt :
OLED-nél azért van VRR flicker mert pixelenkenti a fényerő vezérlés és az FPS ingadozás okozza ezt hogy hirtelen a
fényerőt növeli vagy csökkenti nagyon gyorsan, ez a flickerHa VRR off akkor csak HDR anyag esetén van Metaadat hogy pixelenkent hogyan változzon a fényerő.
Ezert van az hogy VRR off esetén nem szabadna villodzást látnod.
Ugyanakkor írtad hogy mindig HDR-ben vagy ahol az
SDR Auto HDR-el kavarodhat be és okozza a villódzást -
4264adam
veterán
HDR bekapcs csak OLED-en. És a Cyberpunk 2077 megfelelő rá, hogy megnézd, ajánlom kihozni a maximumot Reshade + RenoDX szigorúan Vanilla mastereléssel és D65 fehérponttal. A 2.3 CP-ben megfelelően működik a Saturation ott nézz rá milyen neked 0.15-el eltolva, DX-el a fekete szint megfelelő lesz
-
deva
tag
Reggel átvettem a 360Hz-es G6-ot, ma össz kb 2-3 órát tudtam használni, nagyjából beállítgattam, amit elvárnék tőle.
Egy szóval, zseniális, a régi 27" QHD IPS-em a közelébe se ér. Van olyan játék, ahol HDR-t az előző monitoron be se kapcsoltam, mert rosszabbnak éreztem, de ezen tök jól kijönnek a különbségek. a 360Hz még akkor is bőven érezhető, ha a játék maga 150 fps környékén megáll például. Előző monitor ugye 144 (165 overdrive) volt, szóval ez több, mint duplája.
VRR flickeringet sajnos azonnal megláttam, de VRR control megoldja. Input laggot nem figyeltem, mennyit okoz, talán már elég lassú vagyok hozzá, hogy ne is zavarjon.
-
4264adam
veterán
a HDR nem izzasztja a kártyát. Viszont ha nem is tudod az micsoda akkor értelemszerűen felesleges foglalkoznod vele mert tudni kell mikor mit kell látnod és ha valami HDR implementáció nem működik megfelelően a masterelés miatt akkor két út van: vagy létezik rá reshade javítás vagy el kell engedni mert soha nem lesz jobb mint az SDR.
Általában az Assassin Creed címek ilyenek amit utoljára írtam.
-
-
Asbee
veterán
Köszi mindenkinek, végül a Giga-ra esett a választás. Pár óra használat után teljesen megvagyok vele elégedve. Végre PC-n is megvan a hdr oled játékélmény
. -
-
h1mpi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
De jó lenne 120.000 Ft-ért oled

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
48 gigánál már egész biztosan

-
Random Youtube Videó:
"An OLED cheaper than 32GB of RAM?"És... amúgy igaz
-
4264adam
veterán
[s A "$500" QD-OLED Worth It? - MSI MAG 273QP X24 Review]
3:45-nél mondják el és mutatják, hogy Glossy.
-
4264adam
veterán
Ezt érdemes még megnézned:
[MSI MAG 273QP QD-OLED X24] 200k
Samsung és Gigabyte Matte réteges, MSI Glossy.
-
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
GIGABYTE MO27Q2A-ról van esetleg valakinek tapasztalata infója milyen? Sok mindent nem találtam róla. [link]
Sasmsung G6 G60SD-t meg Dell Alienware AW2725D néztem még. Elég sos kellene, így Alza játszik ami másnapra itt. Köszi.
-
4264adam
veterán
Észrefogod venni amikor az alacsony FPS-ed magas frametime értéke gyorsabban frissül egy magas Hz-es monitoron.
Nem akkor van gondunk ha van x>90FPS, hanem pl: 40FPS fixen Fallout 4 Boston területe és ez a magas frametime sokszor frissül, érezni fogod hogy fluidabb a tartós alacsony FPS is.
-
-
deva
tag
Sziasztok,
Eljött az idő, amikor úgy érzem, hogy árérték arányban hajlandó vagyok megvenni az első OLED monitorom.
A választás a Samsung Odyssey OLED G6 lenne, legalábbis az alábbiak alapján úgy látom, hogy ez a kategóriában a legjobb:
- 27"
- QHD
- színek
- matt coating miatt világosabb helységben is használhatóbb, ez pedig nálam sajnos-nem sajnos adott
- 360 Hz elég, akár még 240 is bőven elég lenne, de nem panaszkodomFelhasználás kettős lenne, ha mac van rádugva, akkor munka, és mindennapi böngészés, ha windows akkor játék, kompetitív FPS-től városépítgetősön keresztül bármi más is szóba jöhet. QHD@120Hz ki tudom használni, ha frame gent bekapcsolom, akkor 240-et is. Filmre nem használnám, arra ott van a TV.
Ahogy néztem, 250k környékén számomra ez a legjobb választás. Felmerült még LG, Asus, és Alienware, de igazándiból egyik sem tudott ténylegesen meggyőzni a fenti G6 ellenében.
Szóval a kérdés, hogy árérték arányban van-e ennél jobb, vagy ez tényleg jó irány lenne? Köszi!
-
vyce21
tag
Igen, akkor én is annyiért tudtam volna venni
Csak féltem a beégéstől, meg tökéletesen meg felelt a régi, meg voltam vele elégedve
Samsung C27HG70
Meg nagy dilemma volt, hogy ez a G6 vagy a 34"-os G8
De nem mertem bevállalni a 21:9-es képarányt.
Nekem is 3 otthoni, plusz 2 mobil plusz a syber kedvezmény
#3351 koxx
: A képernyőkímélő nem is rossz ötlet, eszembe se jutott, köszi
A taskot én sem szeretem elrejteni. Túlságosan meg szoktam, hogy mindig látom, de itt nem merem ott hagyni xD -
-
Ampee1
tag
Sziasztok,
Végül vettem egy OLED monitort. Milyen burn-in elleni teendők lennének?
Windowsban az SDR fényerőt levettem minimumra, igy most desktop elég sötét de teljesen használható, monitor menüjében a brightness 69en van a 100ból. Taskbar autohide, 10 perc után kikapcsol a monitor. Bármi más amit érdemes még állitani/figyelni?
(OLED care hülyeségek be van kapcsolva a monitoron) -
vyce21
tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Nem akartam én túl misztifikálni
A a minimális áram fogyasztása pont nem érdekel
Csak mondom meg kérdezem, biztos ami biztos
Az előzőt is úgy használtam, be üzemeltem egyszer utána nem piszkáltam a gombot
#3344 Tense
: Új, telekomtól van, volt némi kedvezményem
#3346 Tomasz94
: Dettó, de akkor ezt is így fogom
-
Tomasz94
csendes tag
Én az összes monitorom úgy használtam hogy bekapcsoltam új korában és végig standby ban ment
főleg ezen az uj LG n még visszajelző kis led sincs szoval teljesen olyan mintha kilenne kapcsolva miután felállok a géptől. És igen olyankor fut le általában a pixel refresh szóval jó dolog. -
Skynet258
Topikgazda
Semminél sem gond semennyire sem a standby (évente fizetsz érte kb 100Ft-ot), sőt; aki lekapcsolgatja a hosszabbítót meg kihúzza az OLED-et, annál kb soha nem fog tudni lefutni a beégés elleni védelem (illetve annak egyik alappillére, ami pixel refresh-t csinál standby-ban lévő monitornál, általában 4 óra használat után).
Másik oldalon ez az OLED dolog túl van misztifikálva; egy IPS monitort sem kell teliholdkor szüzek vérével locsolni, hogy jól működjön, egy VA-t sem, a TN meg ott r*hadjon el ahol van.
Na hát az OLED-nél is annyi van, hogy megveszed, bekapcsolod, használod, ennyi. Max elolvasod a használatit meg a marketinges oldalt, ahol leírják melyik feature mit csinál valójában, nyugtázod, hogy ügyesen költötted el a 2-3-x százezret, és élvezettel bambulod a kijelzőt. Ennyi vele a teendő, semmi más.
-
vyce21
tag
Sziasztok, így egy év hezitálás után én is beléptem az Oled világba
Igaz félve, de úgy éreztem, 160e ért kihagyhatatlan a Samsung G6 360hz. Egy olyan kérdem volna, nem szoktam soha kikapcsolni a monitort, olednél mennyire gond, ha mindig standbyban van?
-
szasanyi
félisten
Néz valaki Stream csatornákat PC-n, 4K OLED-en? Ha igen böngészőben vagy app -ot használva? Nálam nem jó chrom-ban, sztem nem 4K felbontásban megy és nem tudom hogy lenne jobb... Van ilyen tapasztalat?
-
-
r0by
addikt
Eh, elírtam.. uwqhd-ra gondoltam természetesen, az a 3440x1440-es felbontás..
Az MSI-t nézegetem most, és amazonon olvasva találtam egy véleményt aki szerint nem túl jó például a szövegmegjelenítés. link
Én azért sokat böngésznék is rajta. Alkalmanként home office is befigyelne.. -
-
-
r0by
addikt
Ha már az olvashatóságnál tartunk. 34" wqhd-ban mi a helyzet? Mondjuk egy samsung G8-nál? Vagy az MSI 341CQP esetén?

-
-
Moby
veterán
Köszönöm a tapasztalatokat! 27 wqhd lenne, sőt, konkrétan a korábban ajánlott MSI, ha már az lett az ajánlott. Igazából csak játékra lesz használva, szóval ilyen text clarity meg ilyenek absz. nem érdekesek, csak a fekete legyen fekete

Csani: köszönöm a felajánlást, akkora tétje nincs a dolognak, ha nem válik be, felhasználjuk másra, meg akkora elvárások nincsenek, a mostani IPS-el is teljesen jól elvagyok, csak ha már elérhető árban lettek, akko legyen inkább jobb. Ha nekem nem válik be, odaadom valamelyik gyereknek, én meg használom tovább a mostanit

-
-
Moby
veterán
Nem teszem fel a kérdés, ha már más megtette, és gondolom a válasz is valid még 3 nap elteltével

Inkább csak némi tapasztalatra lenne szükségem a QD használóktól, lévén olyanom nincs tévében sem (csak WOLED-jeim vannak): ez a bíbor izé mennyire zavaró? Értem, hogy erre csak nagyon szubjektív válasz adható, de pont ezekre lenne szükségem

-
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, nálatok mennyire tiszták a betűk az oled monitoron? A dell s3225qc-t nézegetem és a bemutató videókon nem tűnnek élesnek a betűk. De ezt másik oled monitornál is észrevettem.
-
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
2021-ben vettem én is panellakást ilyen égési jelekkel direkt ezt kerestem mert mindent is megcsináltam sok dolgot magam. Tul nagy vésés nem kell mert a stukko mögött a plafonnál sok minden elmegy csőben is MT 2.5mm2 , alul a padlón pedig van kábelcsatornás szegő, szintén körbe tud futni mindenhol. A strang furdőnk utólag volt beemelve mint “vizes blokk” ott a felső rész pár perces munka kivésni. A kettő közötti 2.6m belmagasságot kell megoldani beton véséssel plusz használni a gyárilag ott lévő vájatokat
privatban tudok küldeni képet hogyan is csináltam lépésről lépésre
Na de ennyi Off elég amit tehetsz hogy vissza vágod az égett Alu kábelt és azt dugod a konnektorba. A kismegszakito ára pedig 900-1800Ft az legyszives cseréld önmagad miatt maximum 16A-re
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
jah alu vezeték, ez amúgy egy panellakás, szóval gyanítom nincs fi relé se. Amior vettem azt mondta a tulaj hogy a kábelek a felújítás ellenére se lettek lecserélve, én meg nem akartam szétveretni a kecót emiatt mert olyan hű de nagy fogyasztókat nem használok és eddig probléma nem volt. Most végignéztem az összes konnektort a kecóban és az feltűnt, hogy az összes ki lett cserélve mert újabbaknak néz ki ezt sztem nem cserélte mert itt volt neki anno a szekrénysora. Még a belseje is műanyag volt nem fém, mint az újabbaknak.
a vezeték szigetelése ott ahol rá volt kötve az aljzatra egy kicsit leégett vissza lett vágva de amúgy a további része sérülésmentesnek tűnik de nem vagyok villanyszerelő sokat nem értek hozzá
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Durva
...jó, hogy nem égett le a ház, mert ez elég szarul néz ki. -
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Kérlek ne haragudj meg rám ami most jön

Ember ebben a konnektorban még vedőföld sincs, persze nem fog megölni, de a Fi relé sem lehet akkor nálad ezt látva. Ugyan a Fi relé életvedő de segít az elektronikai cuccokat is védeni mert 30mA elszökés esetén old a picsába, neked meg a zárlatos jó drága cuccaid majd szépen 10-16-25-32A felvétel után leveri a kismegszakitóját addig meg felgyújtott mindent is rosszabb esetben, lásd égés
“Valószínüleg el volt öregedve a csatlakozó és kontaktos”
Nagyon nem érzed ennek a látványnak a valós súlyát, lehet a fali Alu vezetéked is hasonlóan égett már.
Az sem biztos a kismegszakitód műszakilag megfelelően látja el a feladát ha mar ilyen égés van. -
GeneraL_XTX
veterán
Hát végülis igazad lett

Tegnap a tápomból is fura elektromos zizegő hangokat hallottam ami a tápcsatlakozó környékéről jött gondoltam kicserélem a kábelt hátha az a baja. Majd amikor lehajoltam az asztal alá hogy kihúzzam az elosztóból akkor hallottam meg, hogy ugynaez a zaj jön a hálózati csatlakozóból is. Megpróbáltam kihúzni az elosztót de nem jött, majd kettétört az egész fali aljzat és akkor láttam meg ezt:

Tehát valóban nem a monitornak volt égett szaga (és ezekszerint a samsungnak se) hanem a konnektort éreztem

Valószínüleg el volt öregedve a csatlakozó és kontaktos volt, azóta ezt orvosoltam de ez elég beteg. Főleg, hogy valószínüleg akkor június óta ez így ment mert akkor küldtem kb vissza a samsungot.
-
-
makoss
veterán
-
Ampee1
tag
Valakinek van tapasztala ezzel a monitorral:
LG 39GX90SA-W -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva driveren belül, de a monitor beállításában az adaptive-sync be van kapcsolva, gondolom ez most így hiába, ha a driverben ki van kapcsolva, de akkor ne legyen a monitoron is kikapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B IPS/4K/144HZ gamer monitor
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- Dell 27" 2K sok kis karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Philips 43PUS8909 Ambilight 4k HDR 144Hz Gaming TV/monitor (5 hónap garancia)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Hiába írja midnenki, hogy ne legyen HDR, nekem még win11 alatt is az van.

...jó, hogy nem égett le a ház, mert ez elég szarul néz ki.