- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
VTom
veterán
-
iszoke
senior tag
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
4264adam #1332 üzenetére
G8 , AW3423DWF , LG között vacilláltam. Ránézésre a Dell tetszett a legjobban , de aranyárban mérik ( még itt aprón is ) . G8 tisen rendszerre nincs szükségem meg ez a legrégibb , ha jól tudom. A régi LG meg az AOC is "matt" volt . Elég világos a szoba és ezen talán kevésbé látszik a maszlag
+ olyan jó árat kaptam rá rendes 3 év garanciával , hogy nem tudtam neki ellenállni. Egy kérdésem lenne még a Screen move opciót is érdemes használni vagy a Panel clean elég ?
-
csizo13
tag
válasz
4264adam #1298 üzenetére
Igen, világos volt.
Tisztában vagyok vele, hogy a HDR-élményhez több tényezőnek is teljesülnie kell – a forrásnak, a kijelzőnek, a kábeleknek és a rendszer implementációjának is szerepe lehet.
Viszont érdekes, hogy nálam ugyanazzal a HDMI 2.1 kábellel, ugyanazon a hálózaton (kábeles csatlakozással) az Xbox tökéletes HDR-t produkál, míg a Mac mini M2 Pro nem.
A macOS kijelzőbeállításainál természetesen be volt kapcsolva a nagy dinamikatartomány.
Ami számomra még furcsább (ezt már említettem), hogy ha AirPlayen keresztül (pl. iPadről) játszom le ugyanazt a tartalmat, akkor a HDR-megjelenítés teljesen rendben van, pedig az eszköz csak wifin csatlakozik.
A hiba az én részemről ott volt, hogy az Xboxos változatot nem ellenőriztem az első benyomásos hozzászólásomban, mert nem gondoltam volna, hogy képmegjelenítésben az Xbox jobb lehet, mint a Mac mini, ha minden más tényező azonos.Érdekelne, hogy az itteni szakértők számára ez is alapvető volt-e?
Mert egy ilyen típusú tanácsot (vagy megoldási javaslatot) szívesebben fogadtam volna, mint a „szutykolás” jellegű megjegyzéseket. -
-
karacka01
lelkes újonc
válasz
4264adam #1225 üzenetére
Én már nem félek a beégés veszélyétől! Sztem nem lesz gond vele.
Viszont jött egy másik félelem az oledtől, ami teljesen szubjektív, vagyis valaki sosem fogja megtapasztalni, valaki meg lehet rácseszik!
Szóval... Oled monitor okozta fejfájásról lenne szó. Erről nem beszél senki, de egyes embereknél már előjött. Nem tudom, hogy esetleg túl közel ülnek a monitor előtt, vagy túl sokat pl. 10 órákat dolgoznak rajta vagy rövid idő alatt is megfájdul a fejük (Ez inkább a fő probléma!). Erről esetleg valakinek tapasztalata-véleménye?! Ne tartsa vissza! -
sixpak
nagyúr
válasz
4264adam #1236 üzenetére
Nálam volt egymás mellett pár napig, Samsung VA panelos 3440x1440 34" UW és Samsung oled, szintén 3440X1440, 34".
Nulla különbséget láttam a betűknél....mondjuk a mactype fel volt rakva az oledre, az igaz.szabesz0524: nem fog, mire beégne, addigra már a 3. oled monitorodat használod majd.
-
szabesz0524
tag
válasz
4264adam #1225 üzenetére
Tudom a beégést és én is fosok tőle! Eddig azt gondoltam, hogy a QD - OLED-eknél már nem annyira veszélyes. Főleg, hogy mondjuk az AOC agyzsibbasztóan sok védelmet nyom bele ezekbe a monitorokba. Abban tudnél kérlek segíteni, hogyan tudom beazonosítani a QDOLED hanyadik generációjával van dolgom?
-
szabesz0524
tag
válasz
4264adam #1223 üzenetére
Kiprobálom holnap AOC AGON PRO AG326UD monitort barátomnál. Ő elégedett a felbontással (7900xtx - ami azért nem olyan sokkal gyorsabb az enyémnél) teljesítménnyel. Aztán lehet maradok 1440p-n. Bár a 21:9-ben nagyon bizakodtam
Főleg abban ami felől érdeklődtem, mert árban az férne bele.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
4264adam #1191 üzenetére
Oke, csak ez a G-Sync Compatible erkezesevel igy terjedt el, hogy lehetnek gondok, mert vagy megy a FreeSynces panellal vagy nem.
Lehettek black screen meg villlogasok stb.Az en mostani Dell-emmel is mukodik, de nem a teljes tartomanyon.
(bar ugye 1440p-n 5080-el kb sehol nem erint) -
4264adam
veterán
válasz
4264adam #1192 üzenetére
VRR hogy tisztábban lássunk:
Az eljárás, hogy szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GPU FPS értékéhez --> képtörés megszüntetés.
Ennek a VRR-nek a szabványa VESA által: Adaptive-Sync.
AMD marketingesei ezt Freesync-nek hívják. Freesync Pro, hogy az AMD-nek kifizettek egy összeget amiért ők megnézték, hogy valóban tudja a sync-et az AMD kártyákkal --> Marketing célból felhasználható az "AMD Freesync Pro" felirat.
Ezeknek a frissítési tartománya: 48Hz-től a felső Hz tartományig terjed
G-sync régen: monitorba épített elektronika amivel ezt a szabványt kitolja 30Hz alsó értékig és még 1 lépcsővel később ez már tudott szinkronizálni 1Hz és felső Hz érték között is.
Nvidia marketing szempontból megkülönböztet: G-sync Compatible / G-sync / G-sync Ultimate
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzértA mai monitorok 99%-a képes a G-sync / Freesync-re. És ezek mind Adaptive-Sync-ek.
Nekem a Samsung G6 OLED-em:
Adaptive-sync.
Se az AMD-nek se az Nvidia-nak nem fizettek bevizsgálásért ezért nincs plecsni és egyikkel sem lehet hirdetni.
De mind a kettő működik.Sőt a Samsung a VESA felé sem fizetett így még a HDR 400-as szabványról sincs plecsni. holott a legtöbb IPS-es monitor is ezzel marketinggel.
Mégis az IPS és OLED HDR között óriási a különbség.
Dehát ha egyszer mind a kettő tudja a 400 nitet teljesíteni akkor csak ki kell fizetni a licensz-t és használhatod a dobozon a feliratot -
karacka01
lelkes újonc
-
emiki6
veterán
válasz
4264adam #1172 üzenetére
Nana!
Az ioncserélt víz nem desztvíz, csak ki van lágyítva (nem okoz vízkövesedést, nem rontja a mosószerek hatékonyságát stb). Kicserélik a kalcium és magnézium ionokat nátriumra és káliumra. De ettől még az oldott ásványianyag anyagmennyisége változatlan marad (ezáltal nem olyan jó, mint a desztvíz).karacka01: Gyógyszertát, vegyszerbolt. Mondjuk túlárazott általában.
De ha csak egy kevés kell, akkor forralsz vizet és valamire kicsapódva összegyűjtheted. Pl fazékban forralsz vizet és a fedőről leöntögeted egy edénybe.
Vagy gyűjthetsz esővizet is, abban kevesebb oldott anyag kell legyen, mint ioncseréltben.
-
karacka01
lelkes újonc
-
karacka01
lelkes újonc
-
sixpak
nagyúr
válasz
4264adam #1124 üzenetére
Nem egészen így van.
Nekem is távirányító van a monitorhoz, azt használom vagy a hangvezérlést, odaböfögöd neki hogy turn off és kikapcsol.
Ha ezt nem teszed meg, akkor a pc kikapcsolása után szól, hogy nincs jel, akarok-e valamit még csinálni, mert ha nem, akkor 60mp múlva kikapcsol.
De a távirányítóval/hangvezérléssel kikapcsolás teljesen ugyanaz, mintha magától lövi ki magát.
A sajátomról beszélek, nem tudom a többi is ilyen-e. -
Frorika1972
csendes tag
válasz
4264adam #1108 üzenetére
Ok akkor hagyom
. Most nálam a pixel refresh 20-22 perc kb. A CP 2077 betöltésénél van 2-3 képszakadást-villogást imitáló effektek pillanatokra, de az maga a játékban vannak benne. Amúgy pénteken kicseréltettem a monitort a pixel hiba miatt, ami 20 perc alatt lezajlott. Most hibamentes egyenlőre.
-
Frorika1972
csendes tag
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
4264adam #1023 üzenetére
Ok köszönöm! Viszont maradok a 10-nél, mer sokkal simábban és jobban futnak rajta a játékok, mint a 11-en. 2 éve a Ratchet and Clank Rift Apart játéknál az ismerősömnek 4070ti kártyánál 11 alatt iszonyatosan lagolt, mivel ez a gém a vram-ot iszonyatosan zabálja, rögtön 11GB ram fölött indít max grafikai beállítások alatt. Nekem ugyan azzal a gpu-val 10 alatt simán ment ráadásul jobb fps-el. A 11 a vram-ot nem tudja olyan jól kezelni, ha megtelik, lagol, kidobál, stb.,a 10-en meg minden ok. 2 hónapja újra felraktam 24H2 és a Detroit Become Human-t folytattam az utolsó mentéstől. Az hogy 50-60 fps-el kevesebben ment az csak egy dolog, viszont lagolt, mint az állat, és 3 perc után lefagyott, és ki is dobbot. 10 alatt ilyen gondjaim nincsenek közel 50 játékom van fent. Bocsánat az offolásért.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1022 üzenetére
Ne már... Mi az, hogy "tulajdonosi topik". ezt a kategóriát te hoztad létre? "Túl okosnak tartod magad és rögvest válaszolsz - nem burkolt, rosszindulatú előítélettel - anélkül, hogy tudnád miért kérdezek. Pontosabban válasz nem is volt, csak rosszindulat és előítélet.
Szerintem gondold ezt át, bár én ezzel befejeztem a veled történő párbeszédet. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1017 üzenetére
Nem legyel már ilyen nagyképű, lekezelő! Nem is ismersz, és gyáltalán nem arról van szó, hogy nincs rá pénzem már mondtam. És nem magam miatt kérdeztem- nekem nem jó az OLED de már ezt is mondtam -, hanem egy barátom venne de csak olyat szeretne. És igen akkor is gáz, hogy az egyik legjobb feature nincs benne a felsőkategóráis gaming OLED monitorokban a magas ár ellenére sem.
-
Csandi
őstag
-
Hegyirabló
veterán
válasz
4264adam #927 üzenetére
Oké, akkor ne sajnáljuk a céget, ami egyébként is állandóan több száz milliós büntetéseket kap, mert megtéveszti a vevőit!
De mi van, ha a második is lekókad? Akkor én is rábaltázok, megint vissza, és persze ki és becsomagolós videót úgy is csinálok mindig, de egyszer csak kitalálják majd, hogy tíz százalék értékcsökkenés, mert izé. Nyilván ezt sem tehetik meg hasra ütve, ha vitás ügy van, akkor független szakértőt kell alkalmazni, csak hát akkor balhézni velük... nem szeretek. Erre írta valaki Redditen, hogy nem próbálkozik többet az Asus RMA lottóján.
Persze az is igaz, hogy le sem kell szednem róla a fóliákat, rárakom a talpat, ha ferde, leveszem, visszacsomagolom, viszlát. -
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #906 üzenetére
Na igen, az OLED monitor játékokban, filmekben, na és persze HDR anyagoknál mutatja meg az igazi arcát - amikor az ember egy jobb IPS alól rántja ki az áramot és az OLED-et bekapcsolva ugyanazt a desktop-ot nézegeti... nem feltétlenül tátja el a száját. Egy normálisabb Youtube videó már bőven érzékeltetni fogja a dolgot, aztán meg a fentiek főleg.
Én ugye dolgozom is rajta napi 8-9 órát, Excelekben és különféle programokban szambázva én sem érzem igazoltnak a rá költött összeget. -
emiki6
veterán
válasz
4264adam #872 üzenetére
+1, elég alacsony fordulatszámon minden venti halk. A P12 olcsón, halkan, egész jó levegőmennyiséget szállít. Ennyi. Fancontrol-ban most ránéztem, az egyik 400, a másik 700 rpm idle-ben, de nem emlékszem melyik szenzor a házventi és melyik a cpu. Terhelés alatt meg úgyis a VGA lesz a leghangosabb.
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #872 üzenetére
És mégis ezért panaszkodnak ventis topikban meg redditen. De amúgy igen, az ő AIO-ik a legjobbak, de szerintem főleg azért, mert vastagabb mint a többi. + ha csak teljesítményt nézünk mindegy a zajszint, de ha meg zajszintet nézünk akkor az Arctic ventik közel sem a legjobb.
-
válasz
4264adam #785 üzenetére
Nem tudom, ezt az üzletpolitikát kicsit marhaságnak tartom, mert oké behozzák most a Gen4-et de szerintem nem lesz tolongás érte, mert drága lesz (pláne az elején) és nem is igazán hoz nagy előrelépést, és kérdéses ezek után a retail partnereknél mennyire lesz később elérhető a 240 és 360-as jelenleg még kapható variáns.
Gondolom lesz majd valami akció az újakra is, de szerintem még úgy is jóval drágábbak lesznek mint a mostaniak. Valahogy az 500Hz meg nem vonz eléggé feleslegesnek tartom. -
válasz
4264adam #781 üzenetére
Van arról infó milyen gyorsan szokott lenni restock? 1-2 hét nem gond, de nagyon agyalok a Philipsen (korábban is szemeztem vele) mert minimálisan drágább lenne mint kuponozva, viszont akkor megmarad a 3 év garom, ugye elvileg samunál sávos a gari.
szerk:
közben beszéltem a csettel.
Samsung webshop innentől off.Gondolom raktárürítés ment az érkező Gen 4 miatt, vagy nem tudom.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
4264adam #745 üzenetére
453.510 Ft. Kunyiztam még a cseten kupont rá, és adtak is. Igaz, azt írta nekem, hogy 5 százalékot kapok rá, de végül tízet vont le, vagy én értettem félre valamit.
Egyébként itt, kuponos topikban írták, hogy érdemes próbálkozni náluk. Meg sem lepődtem, hogy kuponos topik is van a Prohardveren, miért pont az ne volna! -
emiki6
veterán
válasz
4264adam #724 üzenetére
Persze, használható, de neten olvasgatva a minilednek az előnye a brutál fényerő, hátránya némi bloom.
Mondjuk pofonegyszerű a történet, kell venni egy oledet és ha nem elég vilagos mérsékelt fényerőn, akkor visszaküldeni és venni eg mini ledet.
-
Én amúgy azért is várok a gen4-ra, mert hosszútávra tervezek, egy jó oled monitor 5 év múlva is jó lesz, itt már csodák nem lesznek. Nagyobb tartósság, nagyobb fényerő és kevesebb magenta szórás nagy fényben.
A fekete, a kontraszt, a színek már most bőven jók, aztán mindenki döntse el mekkora refresh rate-et akar.Beégéstől nem félek, ott ahol zavaróvá válhatna nem fogok statikus képet tartani. A játékok UI-a meg hasonlók sose fognak annyira beégni, hogy elcsesszék a képet (hacsak nem eleve hibás a panel v ilyesmi).
Pont nemrég került szóba valakivel a galaxy s2, ami 2012-es és már abban is amoled volt. Mondták akkor is, hogy jaj, beég (új technológia volt, nyilván volt beégési hajlam). Nálam, mire használhatatlanra avult a telefon (~5 év) látszott, hogy homogén képen van némi beégés a "tálcán", de használat közben észrevehetetlen lett volna.
Nem kell a kép közepén statikus tartalmat tartani (mint pl a monitor unboxed-os videóban a középen képelválasztással) és akkor nem lesz szembetűnő beégés. -
Hegyirabló
veterán
válasz
4264adam #727 üzenetére
Közben meg is találtam, írtad feljebb valahol!
Ja, az offot máshol írtam, már összekeveredek a topikokban. -
Csandi
őstag
válasz
4264adam #699 üzenetére
Ja én a gamers nexus videóból tájékozódtam, ott több helyen volt, hogy stúdiók a 50 serieshez leokézták a legújabbat, 40 serieshez meg tavaly decemberi volt megadva.
DLSS4 forcet nem tudtam, hogy lehetett máshogy korábban, de igazából nem kompetitív gameben nem érdekel ha nv app elvesz egy kis teljesítményt, FG-vel így is 150-180fps el megy a game highon, kompetitív játékok meg natívban is többszáz fps-el mennek szóval az is oké -
Dare2Live
félisten
válasz
4264adam #667 üzenetére
Leírom ide is mert közhasznú:
-Samsung ÜSZ "Élő csevegéstől" próbáltam kupont kérni 32" G8ra de nem kaptam, nincs aktív kedvezmény rá.-Az Erste 10% pénzvisszatérítés nem tudom működik e az Erste -10% partnerrel. [link] Odaírták, hogy ellenörzik, hogy nem történt e "kedvezmény halmozás".
Összességében ami fixen működik az az Erste partner. Így 427ért hozható el a G8.
más: 32" QDból csak gen 3 van. Viszont megvehető több frissítés verzióban is. pl AOC AGON az 165hzes. Ez 324.000Ftért elég jó ár, szerintem 165-240hz difinek csak nagyon kompetetívben van létjogosultsága. Aki viszont ennyire kompetetív vonalon mozog (Valorant, CS...) az nem vesz 4Kt és nem vesz 32est hanem 24-27est és szigorúan 480hzst vesz.
Igazából videókártya sincs max 5090 ami ki tud hajtani 240hzs monitort 4Kban. -
Novver
senior tag
válasz
4264adam #667 üzenetére
A cég és az erste kilőve, a nagyobb családban sem opció senkinél
A kuponkunyerálóst és az ügyfélszolgálatot meg megkérdezem ha aktuális lesz.Nem tudom még hogy mit fogok venni őszintén szólva.
A G8 34" rettentően csábít. Sixpak képei nyálcsorgatóak.
A G8 32" 2025 viszont a racionális döntés lenne ha el tudom engedni a tényt hogy nem lesz hajlított és nem lesz nagyobb mint a mostani.Rettentően lehangol hogy nincs hajlított 3rd genes opció a Samsungtól.
Még nézegetem az opciókat.Egy biztos. KELL.AZ.OLED.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sorozatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged