- MWC 2026: Két fülhallgatóval bővült a Motorola tartozékainak kínálata
- MWC 2026: Kezünkben a frissen bemutatott Motorola Edge 70 Fusion
- MWC 2026: Két új Motorola telefon kapott foci-vb különkiadást
- MWC 2026: Végre mindent tudunk a Motorola Razr Foldról
- MWC 2026: Xiaomi roller, nyomkövető, fülhallgató, aksi is jöttek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Xiaomi roller, nyomkövető, fülhallgató, aksi is jöttek
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Meg a sebességéért, meg a szineiert. Amikkel mostanaban jatszom/jatszottam, Marathon, Arc Raiders, Destiny 2, Valorant, Overwatch, Apex. RT mindig OFF.
Single címekbe kb. 100 fps is már elég, arra meg ott a DLSS is, sőt ha van nativ 80-ad akkor FG is mehet és nem lesz gond. Ezekből Cyberpunkot meg Borderlands 4-et próbáltam.
Amúgy még Witchfire-el játszottam talán mióta megvan ez a monitor + gép.
VRR, szoftveres is, monitor beallitasos is, v-sync is mindig mind OFF.
HDR-t sem használok, abban a TV úgyis ezerszer jobb, de azon meg nem játszom, filmekhez nekem elég. -
Csandi
addikt
Sima monitorból PWM-es engem zavar, OLED sosem zavart. Szóval igen.
ggbuffon1897: VRR halál fölös, olyan gép kell amivel van elég FPS és akkor nincs gond. OLED mellé gondolom nem 3 generációval ezelőtti középkateg gépet használnak az emberek, szóval non-issue. A “senkit” nem érdekel a már meglevő OLED tulajokra vonatkozott. Nyilván nem a minimálbéresek fognak OLED monitort venni.
Tálca elrejtés plafon 1 napig zavarhat bárkit utána úgyis megszokja. Vagy ne rejtse el, akkor se garantál, hogy beég, ha mégis akkor meg gari.
És ahogy FLx írta, úgyis cseréli az ember mert jön jobb..
-
Csandi
addikt
válasz
ReSeTer
üzenetére
MiniLED OLED-hez képest még mindig bloomos, nekem nem tetszik.
Egyik OLED tulajt sem érdekli szerintem, hogy 10 év múlva milyen állapotban lesz, gari idő lejárta előtt cseréli a többség..
Beégésre ott a gari am, én nem foglalkozom vele, tálca elrejtve azt annyi. Nem izgulunk rajta.
Meg az OLED pixel responsa is a leggyorsabb, ha ez szempont valakinél (nálam pl. igen)
Egyébként meg ez a fényerő kérdés, TV-nél meg HDR tartalomnál még megértem, de a 27 colos monitort 40cm-ről nézem, HDR-t nem is használok rajta, felén van kb. a fényerő. Eleve lesötétített szobában a legjobb a képe, akkor meg hova a nagy fényerő

-
Csandi
addikt
Ja de azt csak full hd-ban tudja. Akkor már inkább 500hz-es 1440p QD, vagy 540hz-es 1440p WOLED. Versenyezni már nem versenyzek csak high rank. De elég a 240hz is, azzal is megvan a legmagasabb rank akármi FPS-ben meg a top 0.1% aimlabban
4K meg szép, 27 colon a PPI-vel meg pláne.Hát az 5090 topikban elég sokan vagyunk

-
Csandi
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azt nem tudom, de PG27UCDM volt a kérdés, nekem is az van, annál drágább 16:9 QD-OLED monitort meg nem igazán találni

(és akkor most valaki belinkel valami studio grading monitort amit nem ismerek és 10 millió forint
) -
Csandi
addikt
Na de pl. Overwatch tuti menne 400-600fpsel
(sőt abban asszem a kompetitív balance miatt nincs is UW, 2 oldalt fekete csíkos ha UW-n nyomod)Ha ilyenekkel IS nyomja az ember, el lehet gondolkodni rajta. Mikor compozik sok fps, akár 16:9 ha limitált (OW, Valorant), bármi másra meg ott az UW minden előnyével.
-
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
OLED-n a VRR flicker egy létező és megoldatlan probléma, azért érdemes kikapcsolni. Adaptive sync is VRR-nek minősül. Minden ilyen sync dolgot ha kinyomsz nem lesz ilyen problémád.
A pixel frissítést ne is akard kikapcsolni, azt csinálja magától mikor kikapcsolod. A pixel shiftet nyugodtan kinyomhatod viszont.
-
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
OLED-re desztvíz, nincs egy ezres DM-ben 2 liter.
-
Csandi
addikt
UW-ban nem vagyok képben, 16:9 1440p-ben a legfrisebb gen QD-OLEDben ugye az 500hz, de abból csak az MSI és a Gigabyte ad olyan modellt amin van teljesértékű DP2.1, hogy ne kelljen DSC. A Samsung sajátja pedig az egyetlen amelyik matt borításos.
4K esetében a legfrisebb gen pedig csak 27 colban van, azt pedig csak az Asus és az MSI adja teljesértékű DP2.1-el. Samsungnál magánál nhem is tudom van-e ezzel a panellal modell egyáltalán? Azt meg kéne nézni.
WOLED legfrisebb gen csúcs pedig az 540hz Tandem ugye, ott meg csak Asus adja teljes DP2.1-el, pedig a panel LG. De van ugye a megfelezett hz-es budget változat, az van Giga, Asus meg még nem tudom kiknek. LG ott nem is tudom csinálja-e saját márka alatt, bár gondolom igen, meg kéne néznem azt is.
De mondom UW esetében nem tudom. -
Csandi
addikt
Na ha valaki ugyanúgy a 27 colos 4K-t szeretné mint én, akkor idén jön ez is, hogy ne csak QD-OLED opció legyen

-
Csandi
addikt
Szerintem nem kell a márkával foglalkozni csak a panelt kell nézni. Van 2 panelgyártó, néhány modellel, minden monitorba azok kerülnek. Azt kell venni ami a legjobb áron van és igényeidnek megfelelő. Meg persze az a generációs panel van benne amit szeretnél.
Ja meg ha nem akarod karra tenni lábat érdemes még nézni.. csöves csirkelábaktól falra mászok, elfoglalja a világ összes helyét. Sima négyzet a legjobb, vagy kar.
-
Csandi
addikt
Ja nálunk amúgy elég kemény a víz, meg ugye matt a kijelződ az nagyban megkönnyíti az életet.
Meg ha csak 2 havonta törlöd az nem is sok, én kb. hetente. Ugye 40 centire van a fejemtől a monitor, és 99%-ban úgy játszom, hogy beszélek közben haverokkal/csapattársakkal szóval 1-2 hét alatt már zavaróan tele van köpködve
-
Csandi
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Célszerű a deszt, mivel abban nincs ásványi anyag ami ott maradhat nem megfelelő törlés után és foltot hagyna. Linkeltem DM-es desztvizet, párszáz forint 2 liter, nekem 1 éve megvan a 2 literes és még alig fogyott
Minden áttörlésnél, amit kb 1-2 hetente szoktam odateszem a flakon szájához a kendőt, 2x ráboritom, azzal áttörlöm, aztán a másik kendővel ami száraz (ugye a scrub daddy csomagban pont 2 van
) és kész is. -
Csandi
addikt
Amúgy remélem nem törlek le, de kalibráltatni az első 100 óra után érdemes mert akkor állnak be teljesen a színei a kijelzőnek, és azután is kb. évente újra kell mert elmászik
szóval neked így lehet az első 100 órában máris el fog pontatlanodni.Aminek egyébként 0 jelentősége van ha nem színhelyes munkához kell csak simán használod.
De pont emiatt nem is értem ezt a kezdeti kalibrálást a boltok részéről, kicsit lehúzás/scam.
-
Csandi
addikt
Sztem a 32-nek túl közeli lehet a 60cm. Nem tudom, csak topp, nem volt még.
A 27 nekem viszont 40 centire van. Nagyon vicces, pont nemrég felraktam karra de azóta nem aimlaboztam, előtte utoljára meg kb. novemberben, felraktam karra, közelebb került vagy 10-20 centivel a monitor, 2 hó kihagyás után belépek aimlabozni és volt amiben ELSŐRE saját rekordot lőttem. Nagyon sokat számít, hogy közelebb van

-
Csandi
addikt
válasz
Natus03
üzenetére
Mindkettővel a technológia krémjét vennéd, nem tudsz mellényúlni. Döntsön az, hogy mikkel játszol. 50-50% akkor dobj fel egy érmét, de ha mondjuk legalább 60-40 ilyen apex, valorant, destiny, overwatch, finals stb. játék (ahol ezek a 60) akkor SZERINTEM a 27-es, ha meg 60-40 legalább inkább story gamek, coop gamek, látvány gamek akkor a 32.
-
-
Csandi
addikt
Single gamekben sehova nem kellett még FG nekem 4K ban 5090-el, és minden 100+ FPS-el fut (már amelyiket játszom). DLSS qualityt a legtöbbnél használok, FG-t nem. Ray Tracinget sem szoktam használni.
Multi gamek minden a lehető leglowabb graf, ott csak a láthatóság és fps számít, Arc Raiders így ugye 200 alá se nagyon megy.
Poe 2 meg ahol 5000000 mob meg áram meg robbanás van egyszerre a képen, 240 fps körül megy alapból maxon, mikor megtelik a képernyő mindennel akkor olyan 80-ra droppol.
-
Csandi
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Single gamek és online coop (nem csak shooter, hanem pl. monster hunter, csak egy példa?) is darabosak 80-100 fps alatt sztem miután megszoktad a jobbat. Akkor meg, ahhoz megfelelő hz ugye legalább 120. (mivel az a következő lépés 60 után, 75 nincs oledben. De amilyen nem oledből vannak 75hz es monitorok azok amúgy is elég alsópolcosak, nem segít rajta az a +15 hz)
-
Csandi
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Wallpaper engine megéri azt a pár eurót steamen, azt javaslom.
-
Csandi
addikt
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ja persze nem is neked írtam.
A cw is embere válogatja, én pl. gép előtt sosem ülök fejes nélkül ezért mindegy a hang

-
Csandi
addikt
Nincs baja technológiának, létezik már elég ideje. Mindkét jelenlegi meg 1 korábbi LG WOLED TV a családban tökéletes, előző 1440p WOLED monitorom is nálam is tökéletesen szuperált aztán most is haveromnál, és jelenlegi 4K QD-OLED monitorom is tökéletes.
Az, hogy a 99% jóság mellett van 1% olyan ami 10 ből 1 embert zavar nem a technológia gyerekcipőben járását jelenti.
IPS és VA sokkal több és látványosabb problémával rendelkezik, és az alapvető képminősége sem közelíti meg az OLED-et.
VA eleve használhatatlan filmezésen kívül bármire smearing és lassú válaszidő meg hatalmas ghosting miatt, IPS pedig nem ismeri a fekete színt. Emellett pedig még a miniledesek is annyira kevés zónával rendelkeznek, hogy szemmel látható a bloom. Voltak csúcs 1440p IPS monitoraim 300-500k ftos árkategóriában, volt FALD-os VA paneles TV. Ezek mellett amiket néhányan felhoznak problémáknak az OLED-ekkel kapcsolatban eltörpülnek.
-
Csandi
addikt
válasz
ftamas0201
üzenetére
Eco semmiképp, srgb jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- Spórolós topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Asus VZ239HE-W White 75Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI G27C4 E3 27 180Hz FHD VA 1ms gamer monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Benq Zowie XL2411 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Asus TUF VG249Q 24 144Hz FHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
igen ezt így akkor megúsztam.
milliós VGA-val is.