Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Winne
nagyúr
Urak! Van egy gondolatmenetem, ebben segítsetek légyszi. Gondolkodom egy ideje egy oledes monitor beszerzésén, de elakadta azon, hogy a játék miatt nem szeretnék 4K-ra váltani. Az első kérdésem az lenne, hogy ha a 4K váltója csak a fullhd, hogy natív tudjon maradni, akkor hülye gondolat, hogy valami scalinggel fullhd-ban játszanék, hogy megmaradjon a teljesítmény a játékokba, amihez építettem a gépet és megszoktam és szeretem? 30 col felett már nagyon ronda fullhd-ban, vagy csak annyi, hogy kevesebb látszik majd a képből?
-
-
Skynet258
Topikgazda
40%-os akció és papíron a monitor is jó: 27" AOC AGON AG276QZD2 OLED 194 350 Ft-ért - Monitor | Alza.hu
Azért nézzetek utána de gyors keresés után nekem elég jó ajánlatnak tűnik... -
4264adam
nagyúr
A DLSS és DLAA két különböző dolog.
DLSS az egy alacsony felbontású renderelés felskálázás.
A DLAA pedig egy Deep Learning Anti Alaising. Tehát nem alacsonyabb a renderelés mint a natív felbontáson, de tartozik hozzá egy Deep Learning Élesítés. Nem pedig TAADLSS Q pedig a Natív felbontás 66.66%-os renderelés felskálázva. Performance pedig 50%
-
emiki6
veterán
Úgy értem, hogy a framegen célja egyezik meg a motiun blur-ével: a kép folyamatosságát próbálja javítani, nem a mozgásélességet. Talán sikerül utóbbit is javítani, de gondolom tesz bele artifact-eket is.
Aztán lehet, hogy csak előítéletes vagyok.
Hogy érted, hogy a DLSS quality jobb, mint a natív? A quality alacsonyabb felbontásról skáláz, a natív meg a TAA-s? Annál tudom, hogy jobb, de létezik DLSS native is (és az mégjobb), nem?
-
Csandi
addikt
"Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy a kompromisszum mentes 1440p-re ~5070ti/9070xt. 4k-ra 5090 vagy valami még combosabb"
Abszolút egyetértek.
"A framegen pl szerintem csak a motion blur-nek egy másfajta megközelítése. A motion clarity-t aligha javítja (bár a darabosságot tudja mérsékelni, de ha darabos a kép az rég rossz)."
Szerintem egyáltalán nem, 1-2 játék volt ahol 5080-al 1440p-ben használnom kellett és ha megvan tényleg a natív 60-80fps ed (inkább 80 vagy több) akkor tényleg nagyon jó, sokkal folyamatosabban fut. Köze sincs a motion blurhöz.
"A felskálázás meg szerintem natívban jó, AA-nak. Ha nem natív, akkor már látszik, hogy a képélesség rosszabb."
DLSS Quality a transformer mode-al konkrétan szebb és élesebb mint a natív. Tudom próbáltam, és sokan is írják neten. Nem tudom ez milyen black magic de szebb. 1440p-ben használtam szintén 5080-al több játékban, most pedig majd 5090-el fogom 4K-ban amint megérkezik a kártya (ma végre feladják a németek, csomó idő volt mire feldolgozták a pénz beérkezését..)
-
emiki6
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy a kompromisszum mentes 1440p-re ~5070ti/9070xt. 4k-ra 5090 vagy valami még combosabb... Ezért sem veszek 4k-t.
Nem jó a szemem (sőt), de rossz szemmel is jobb a nagyobb felbontás. Aki ismeri mi az SSAA vagy a DL-DSR, az érti mire gondolok, noha nem teljesen pontos analógia, de hasonló elv.
Csak inkább használok 1440p-t jobban kimaxolva, mint 4k-t kompromisszumosan.
A framegen pl szerintem csak a motion blur-nek egy másfajta megközelítése. A motion clarity-t aligha javítja (bár a darabosságot tudja mérsékelni, de ha darabos a kép az rég rossz).
A felskálázás meg szerintem natívban jó, AA-nak. Ha nem natív, akkor már látszik, hogy a képélesség rosszabb. Egy 1440p felskálázott 4k mondjuk valszeg jobban néz ki, mint egy 1440p natív felskálázott, de azért van teljesítmény költsége annak is.Szerintem még nem tart ott a videókártyák és játékok viszonya, hogy a 4k kompromisszummentesen használható legyen. És ez csak rosszabb lesz (lásd borderlands 4).
-
Dare2Live
félisten
válasz
bélanéni
üzenetére
Spec eseteket kivéve tényleg nincs előnye a deszt víznek de érdemi árdifi sincs.
Ha a boltban ioncseréltet desztillált vízként árulják az a fogyasztók megtévesztése.Spec én mind inhalálásra, min optika tisztításra deszt vizet használok + min tiszta szesz akár gyógyszertárit. Nagy előnyét nem látom de monitorra is azt fogom mert zizis tétel.
-
emiki6
veterán
válasz
bélanéni
üzenetére
Desztvíz: elpárologtatják, a párát lecsapják egy felületen és összegyűjtik. Csak víz jut át (sók, oldott és ásványi anyagok stb visszamaradnak.)
Mivel nincs benne oldott anyag, így nyomtalanul elpárolog a tisztított felületről. (Leszámítva a felületen lévő szennyeződést.)Ioncserélt víz: a vizet átvezetik egy ioncserélő gyantán, ami kiszedi belőle a kalciumot, magnéziumot (ezek adják a víz keménységét, okozák a víz és szappankövet) és tesznek a helyére nátriumot, magnéziumot. Ez egy vízlágyítószer nélkül lágyított víz.
Tehát marad benne oldott anyag, ami ugyanúgy rá tud száradni a felületre, mintha sima víz lenne.Az tény, hogy sokszor ráhazudják az ioncseréltre, hogy desztvíz,de a leírásában a cimkén fel szokták tüntetni,hogy ioncserélt.
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni
üzenetére
De amúgy ha matt WOLED-t veszel akkor fölös a desztvíz. Akkor nyugodtan veheted ezt, hatékonyabb:
https://m.alza.hu/maxi/clin-blue-ablaktisztito-500-ml-d3949480.htmNekem is itt ajánlották, ezzel tisztítottam glossy WOLED-et és semmi kárt nem tett benne. Csak fontos, hogy ez a natúr legyen, nem illatosított.
És nyilván a törlőre fújod, nem a felületre.
-
Amit boltban árulnak "desztillált víz"-ként, az szinte mindig ioncserélt víz. Mindkettő tiszta, a desztillált víz "laboratóriumi" körülmények között szükséges, elvileg monitor tisztításhoz bőven elég az ioncserélt, mert abban sincs már semmi, ami vízkövet vagy foltot hagyna.
Megvárom mindenképp az új generációs matt Gigabyte monitort. A TFTCentral úgy ítélte meg, hogy az RWBG --> RGWB elrendezés-váltás sokat javított a szöveg olvashatóságon

-
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni
üzenetére
Erről beszélgettünk már sokat a topikban.
Egyrészt tény, hogy a QD-OLED ből a fényes felület kényesebb de lehet kapni nagyon finom mikroszálos kendőt itt többen a scrub daddy-t vettük, 2 darab valami 2500 forint, másrészt NEM ioncserélt hanem desztillált víz, harmadrészt pedig azon felül vagy 70% izopropanol vagy 70% ethanol és jó is vagy.
Mattnál ez nem ilyen vészes és a Samsung QD-OLED monitorjai mattok.
WOLED-nél ez eleve nem ennyire kényes, de egy jó mikroszálas, vagy kettő ahhoz is ajánlott. Legalább egy szemüvegtörlő finomságú. Aztán ahhoz használhatsz sima Clin tisztítószert akár glossy akár matt. Amit linkeltem Gigabyte az Alzás ami nemsoká megjelenik az WOLED és matt, szóval akkor tényleg mindenképp várd meg azt.
Az LG27GX700A ugyanaz a panel lesz és ugyanúgy matt, itthon még az se jelent meg. Az Asus pedig glossy verzióban fogja kiadni őket. Korábbi WOLED monitorokból az egyetlen amit ajánlanék az az XG27AQDMG de az glossy és az új Tandem-ek mellett már azt sem.
-
Azt problémaként vetik fel a QD OLED-nél, hogy nagyon érzékeny a felület, "normál" mikroszálassal nem érdemes tisztítani stb. Ezt el is vetném, maradna a WOLED, azon belül is a matt/kevésbé fényes felületű monitorok, mint egyedüli opció. Kérdés: ezeket ioncseréltó víz + mikroszálas ruhával simán és karcmentesen lehet tisztítani?
-
Dare2Live
félisten
válasz
bélanéni
üzenetére
játék/munka vga és szem függő is a dolog.
Nekem 32"es 4K oled van 3080al.
Tartósan Doom 3 AGzek. 1000h+benne van. Játékban kb nem észrevehető állítással 4Kban megvan a min 200fps. Jobb a 4K minimál állítással mint wqhd kimaxolva? Egyértelmű. Kell a min 200? Egyértelmű.
Ennek extrem vonala a kompetetiv valorant ahova bőven elég az 1080P de kell a min 400fps...
és akkor a másik oldal pl Total War Warhammer. Itt nem is kérdés jobb a 4K. 4K után wqhd kb élvezhetetlen. És legkevésbé se zavaró kimaxolva a fogalmam sincs mennyi 70-80fps. 50se lenne.
+
vga ignynél rengeteg játékra igaz, hogy kicsit játszol a csúszkákkal vizulisan minimál a difi de FSPben komoly az előrelépés. ld Fent Doom 3 AGt.Meg ott a milyen a szemed. Akinek szemüveggel is csak ~60-80%os annak fölös a 4K. Nekem szemüveggel 100/120%. 10-15éves gyerekeknél meg egyaltalán nem ritka a 200%. Az egy WOTban játékelőny. Kisfiam mondja ott a tank kérdem hol. Mutatja. Nem látom. Screenhot ránagyítok és tényleg ott van. Kicsit világosabb meg mozog és kiszúrja.
Munkák nagyjára egyértelműen jobb a 4K és a 32". Legyen az kodolás, excel, több ablakos munka. Nekem munkára spec a 32"es mellé kell mégegy monitor.

Meg vga függő is. Akinek 9070XT/5070TI szint van vagy arra tervez fejleszteni annak szerintem 4K. Én ld fenti pleket 2025ben is boldogan elvagyok egy 3080al 32" 4Kn.
Szóval nagyon soktényezős. De rövid szigorú magánvéleményem
, hogy akinek jó a szeme és egy 9070XT/5070TI belefér annak 4K. És hacsak valami nagy indoka nincs rá (pl kompetetiv valorant) akkor 32". -
blountex
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Tv-n ami 4k oled
Ha kevés volt a kraft visszavettem játékon belül a felbontást 2k-ra.
Különbség?
Nem igazán tűnt fel, olyan jól néznek már ki az (UE5) játékok.Monitor esetén nem tudom mennyire lenne ez szembetünő.
A sweetspot mindenképp a 2k, de amit lehet 60-120 között fixen vinni 4k-ban akkor miért ne. Single player címeknél úgy sem kell nagyon több.
-
Azt néztem, 300k körül kezdődnek a 27"-es 4K OLED-ek, annyit nem igazán szánnék rá. És nem szimpatikus a 4K-ban való játék. Mivel gaming alatt még "sok" is kb az 1440p, annyira tűéles minden, 30-40% teljesítményt nem akarok bukni a 4K miatt. Persze DLSS4 meg FG, de akkor se. 4K-t egyelőre semmiképp. Az meg végképp nem tűnik jónak, hogy 4K monitoron 1440p-ben játszani. Jó lenne élőben látni egy jobb fajta 27" 1440p OLED monitoron egy szövegszerkesztőt, akár csak weblapokat olvasgatni. Kb 5 perc alatt eldönteném, hogy ez jó-e nekem vagy fárasztó olvasni

ALZA-n a vásárlástól való elállás két kattintás, de irtó nagy csalódás lenne egy ilyen felesleges kört futni az itthoni "setupban", ha amúgy irtóra bejönne a monitor, de az a része nem tetszene. Macera is, és fájna a szívem megválni tőle
-
4264adam
nagyúr
Ár értékben melyik 4K 32" Glossy QD-OLED-et vásárolnátok?
Lassan véget ér a házvásárlás téli hónapokban felújitás aztán jan-febr. tervezek 27" 1440p G6 360Hz Matte-ról váltani.Mivel nekem a Fallout4 az all in megy és néha Cyberpunk DLSS-el egyenlőre 5070Ti-al menne a 4K is.
32" Philips 32M2N8900-ra gondoltam, volt már jól árasítva 250k-ért is. -
Hanok
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Alapvetően nem a ppi határozza meg azt hogy a szemednek mi a kényelmes, 1440p is nagyítást használok pedig jó a szemem. 4k-n pont akkorára nagyítom mint 1440p-n nincs eltérés, a betűméret ugyanakkora lesz kisebb és nagyobb ppi-n is amekkorát kényelmesen olvasol, cserébe tű élesen, plusz minden részletgazdagabb. De ahogy fent is írtam nekem a 32 nagy lett volna ezt inkább azoknak szól akik 27" ban gondolkodnak. Ahogy lentebb írtad, igen hasonló áron a 4k 32" jobb és látványosabb opció ha van elegendő távolságod az asztalon. Nekem a 32"-hoz mozgatni kell a fejemet hogy az egyik sarkából a másikba átnézzek..Na az minden csak nem látványos hogy a játék egy részét a periferiális látásom nézi...
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ezt sosem értettem: egy képernyő akkora, amilyen távolról nézzük. Lényegében egy 75".-os TV is irtó kicsi, ha 30m-ről nézzük. Egy 27"-es monitor pedig túl nagy, ha 20cm-ről. Kizárólag a távolság számít, és nekem az asztalom mélységéhez és a hely lehetőségeihez mérten a 27" a tökéletes méret, mert azt tudom ideális távolságról nézni.
A felbontás 27"-hez szerintem ideális. Ha egy 6 colos okostelefonon FULLHD+ van, akkor ne nevezzük a 27"-es méretet kicsinek a WQHD-hez
Mondjuk úgy, épphogy nem látszanak nagyon a pixelek, kicsit azért látszanak. -
De hát a 27 és a 34 inch ugyanaz mindenbe, csak az UW-t nem úgy kell nézned, mint egy szemellenzős ló.
De PPI szinte ugyanaz. -
Csandi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Dehogy, 1440p már 32-n sem az igazi. Annak pont a 27 a tökéletes.
-
szasanyi
félisten
Akkor is aprók a pixelek. Koromnál fogva sajnos már nincs meg az éleslátás képessége bár szemmankóval kompenzálok. De kortól függetlenül is lehet hasonló látása bárkinek, amikor is nem lesz jó a 27" 4K-val. Ráadásul ha nincs korlátozva a monitor méretei miatt akkor a 32" 4K monitor jobb opció (ráadásul nem jelentős vagy éppen azonos áron, ahol a 4K részletessége is látványosabb a nagyobb méret miatt).
Egy dolog egészen biztos: azzal senki sem téved, ha saját maga megnézi mi jó a szemének és mi az ami nem.
-
-
Hanok
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Nálam volt egy LG 27GS95QE ami ugye matt Woled, és bár a TextClarity sokat javult a 4. generációban állítólag viszont az hogy ez a réteg ami rajta van változott vagy sem azt nem tudom de nekem egy állandó fókuszálási kényszert csinált a szemembe egyszerűen azt éreztem hogy nem tudok úgy fókuszálni a szövegre hogy az tiszta legyen. El kellett állnom az Oázisba a vásárlástól, úgy hogy buktam a kalibrálást meg a pixel garit. árban.
4 oled monitor járt nálam de végül siker sztori lett a vége, [MO27U2]. Nekem a 32 col nagy volt nem akartam így a 4k 27" Tandem QD-lett a befutó. Bár ez nem a te preferenciádnak megfelelő de ez a monitor elképesztő. Olyan képe van 166PPI-vel...
mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel..
Mindenkinek csak ajánlani tudom.. -
-
Csandi
addikt
válasz
bélanéni
üzenetére
Mondjuk nálam dark mode minden, szóval sötét háttéren vannak fehér betűk főleg. Amit írtam körvonalas elszíneződés azt csak fehér háttéren fekete betűn lehet látni, de mint mondtam nekem ott is olyna volt, hogy keresni kell, amúgy sima használat közben észre se vettem. De tény, hogy dolgozni nem szoktam rajta, azt csak a céges laptopon.
-
Media Markt és egyéb áruházakban már láttam több tucat OLED-et. Az arra kiélezett OLED 4K videokkal gyönyörű. Viszont a bátyámnak OLED TV-je van, szerintem a jobbik fajtából, átlagos fogyasztásra szánt HD/FHD/4K műsorokkal alig vettem észre, hogy nem hagyományos LED/LCD. Ezt őszintén mondom. Viszont monitornál gaming alatt biztos vagyok benne, hogy akár látványos is lehet a különbség, adott helyzetekben.
Sajnos nekem nagyon fontos a szövegek megfelelő olvashatósága, mert programozó vagyok. Ha megjelent a monitor az ALZA-n, megveszem és 1-2 órányi használat után beszámolok itt, milyennek látom
Hátha másnak is tanulságos lehet, aki ugyancsak nem kizárólag gamingra, film nézésre használja. Bízom benne, hogy f*sza lesz 
-
-
Na ma megjött, beállítgattam, és hát igen, ez gamechanger VA panel után, brutál szép a kép
-
Pontosan ezt a két fajta, szögesen ellentétes véleményt találom minden fórumon: #2538 és #2539
Ezért kell kipróbálnom. Nem számítok olyan tűélesre, mint a mostani 27" IPS-emen, amin ez a része a képnek szerintem 100/100. Elég ha csak közelíti. De ha zavaróan gyenge lesz az olvashatóság, az gáz és számomra kizáró ok 
-
válasz
bélanéni
üzenetére
Nekem 27"-os OLED van 1440p-ben, a szövegek bénán néznek ki. Szerencsére ezen a monitoron nem olvasok annyit.
Szerk.: ha nem fehér a háttér, jobb valamivel, szóval a fórumozás a legtöbb helyen elfogadható. De legépelni egy doksit normál, fehér "lapra", azt inkább nem csinálnám ezen a monitoron.
-
Jelenleg matt 240Hz-es IPS-em van. Amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak az OLED váltás már egy ideje foglalkoztat
ALZA-tól fogom venni. Egyetlen dolog érdekel, hogy a szövegek olvashatósága mennyivel rosszabb / kényelmetlenebb. Mert a szebb színek és szebb fekete fantasztikus, de ha pl nem lehet rajta szöveget szerkeszteni, csak fejfájás mellett, akkor azért az nem jó kompromisszum. De mindenképp meg fogom venni, máshogy nem derül ki. ALZA-n az elállás 2 kattintás, ha nagyon nem jön be ez a része. -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Értem, köszönöm az infót. Még annyi kérdés, hogy mi az a ppi ami elfogadható 80-90cm távolságból? Esetleg van tapasztalatod 45" 21:9 3440x1440 monitorral? Nem szeretem ezt a visszaküldözgetős megoldást, ezért kérdezek inkább itt.

-
Ha a lenti Gigabyte monitor megjelenését nem akarom megvárni, van "best-buy" vétel a 27" 1440p kategóriában? Érdekel a fekete "mélysége" is, de a szöveg olvashatósága is, és a fehér is minél kevésbé legyen elszínezett. Előre is köszi!
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
"HDR tartalmaknál igenis kijön a magasabb fényerő, ezért is ennyire látványos a különbség tv-knél a woled és a qd oled között"
Ha van HDR anyagod. Ami nagy igéret volt... de egyre kevésbé akar eljönni. És itt lényegtelen, hogy C5 vagy G5 pedig a G5 4000+nitet tud. Csak 110re vannak a filmek masterelve. Inkább video:
[link]btw gamek közben próbálkoztam HDRrel de jól nem akart összejönni. Pedig az game... Lehet újra nekiesek.
@koxx
Elvileg nem kellene elmosottnak lennie. Csak pixelesnek mert nagyok a pixelek. -
válasz
bélanéni
üzenetére
Nekem most múlt 1 éves a Giga FO32U2-m, 5000 üzemórával. 2 perc tétlenség után képernyőkímélő, napi 1-2x fut le az oled care, de a fícsörök nagyrészét kikapcsoltam mert idegesítő volt. Sztem 10k óránál azért magasabb az élettartama. De egyébként van rá 3 év gari ha valami gebasz lenne.
-
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Ne is akard látni milyen, pocsék a képe fhd-n.
-
Sziasztok, gondolkozom IPS --> OLED cserén. Szövegszerkesztő / böngészés / single-player game-ek mennek a gépen.
Beszélgettem a Gemini és ChatGPT-vel is, eléggé nyugtalanító volt a konklúzió, amit leszűrtem a beszélgetésekből.
Eredetileg a beégés problémáját kérdeztem, mennyire valós veszély.
Mindkettő azt "ígérte", hogy minden OLED CARE funkciót használva, sötét módot használva mindenhol, nem várható hogy 2-3 éven belül látható beégést tapasztalok.
Nálam a sötét mód kizárt, és a Pixel elmozgatós védelem is, az végtelenül zavart korábbi Philips monitoron. A 100mp-enként elsötétedés, sarkokban kicsit sötétítés, világosabb részek elsötétítése, pixel reset meg hasonlók nem tudom mennyire zavaróak, azokkal szerintem megbékélnék.
Ami viszont borzalmasan hangzik: 10.000- 15.000 órára lövik be azt az élettartamot, ha a fentieket betartja az ember, nem látható elhasználódás / öregedés lesz a pixelekben. Ez szerintem borzalmasan kevés, évi 4000-5000 órát használom a monitort.
Kérdés: szabad-e világos módban, kb úgy használni a monitort ahogy az IPS-t, vagy az felejtős mert hamar öregedés vagy beégés lesz a vége 1-2 éven belül?
Konkrétan ezt szemeltem ki: Gigabyte MO27Q28G -
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy használ valaki úgy 32" oled monitort itt, hogy kompetitív játék esetén a játékon belül leveszi a felbontást FHD-ra? Az érdekelne mennyire lesz "homályos" vagy "pixeles" a kép.
Mert tv-n kipróbáltam, és elég tré a látvány, viszont a tv 55"-os aminél a ppi 80.
32-as monitor esetén meg ugye 138. -
4264adam
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
na így már értelek
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Nem arról van szó ilyenkor, mennyire fényes 100%-on a monitorod, miniled-et meg hagyjuk az nem oled
HDR tartalmaknál igenis kijön a magasabb fényerő, ezért is ennyire látványos a különbség tv-knél a woled és a qd oled között (igaz fogyasztásban is ) erre még rá is játszik a qd oled magasabb színtartománya.
Monitorok esetén viszont nincs meg ez a fényerő előny, sőt a woled fényesebb mint a mostani qd oledek.
Nekem a macben miniled-es kijelző van, látványosan fényesebb hdr-ben viszont a blooming borzalmas sötét jeleneteknél, katasztrófa.
-
4264adam
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére

Ez egy AOC MiniLED VA 1110nit-el sötétben.
Soha nem lesz szükség monitoron 100% fehér kitöltésnél erre.
-
Csandi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Igaz, de a monitort nem is olyan messziről nézed mint a TV-t, szóval kisebb fényerő is bőven elég.
-
4264adam
nagyúr
-
Csandi
addikt
válasz
blountex
üzenetére
Mindkettő tudja biztosítani a fekete színt, ha nem fényes a szoba/süt rá a nap. Ha rásüt akkor meg úgyis magadat nézed kivéve ha matt de annak meg más negatívuma van.
Nem techológiából adódik, hogy hidegebb vagy melegebb a fehér (meg minden szín) hanem gyári beállítás és kalibráció. Ezeket ugye lehet módosítani és kihozni ugyanolyanra. OLED TV-s topicgazda az ország legjobb kalibrálós szakembere és szerinte a QD a jobb technológia.
-
blountex
senior tag
QD-vel nincs semmilyen tapasztalatom.
LG panellel szerelt Tv-k téren igen, ami ugye W-Oled.Biztos hogy lehet köze a kalibráláshoz és egyéb profil beállítások amit a monitor enged, de ez a kép eléggé szembetűnő volt még ha nem is adja igazán vissza a valóságot .
Másfelől w-oked tényleg tudja biztosítani a teljes fekete színt. -
blountex
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Sziasztok
Ez az összehasonlítás tetszik.
Pont az XG32UCWMG-nek a kisebbik valtozatával szemezek ami csak 165hz tud, az is elég.Woled nekem sokkal jobban meggyőző a fehér fehér maradjon, ne sárgás mint a QD-oled esetében.
Az új Neo Proximity Sensor-ról mi a tapasztalatod?
Az előző változattal állítólag sok a gond, hol működik, hol nem.
Ez nem tűnik rossz featurenak ha nem vagy a gép előtt hamar elsötétül a képernyő mintha Windowsban van beállítva ami hol működik hol nem.....Ahogy olvastam az összefoglalóban a képernyő tisztítás kicsit jobban oda kell figyelni mint egy IPS matt led esetén.
De gondolom jó egy ilyen is ráMennyire tanácsos az ilyen kis apró repülő bogarakat a monitor kijelzőjén összenyomni?

Főleg esténként zavaróak -
-
Dare2Live
félisten
Nem. A komplett átlcát át lehetett rakni bal vagy jobboldalra és felülre is. Nem csak az ikonokat.
@Skynet258
Bezony az még lehet Windows 10volt. A nincsnél csak az gázabb amikor jön az új feature... és borul minden. Pár hónapja update után pl teams kezdte megenni a cput... de ilyen fel lehet állni kimenni kávézni szinten. -
-
Dare2Live
félisten
Windows 11 "tálcát" odébb lehet rakni? Régen tuti lehetett sok évíg nekem bal oldalt volt de jelenleg nem jövök rá, hogy lehetne.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen azóta jobban áttanulmányoztam ezeket és végül erre esett a választásom, már meg is rendeltem, ahogy néztem ez tud mindent amit kell, van rá 3 év gari és 3 év beégés gari is és az ára sem rossz, kedden kapom meg, kíváncsian várom, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- ASUS Eye Care VA249HG 23,8 IPS LED Monitor eladó! Több darab!
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- LG UltraGear 27GX704A-B - Kicsomagolt monitor (2025 dec)
- GIGABYTE AORUS FO32U2P 32" QD-OLED 4K / 240Hz gamer monitor Garis, esztétkia hiba
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És akkor DM-ből desztillált vizet.

mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel..
Mindenkinek csak ajánlani tudom..
Légyszi írd le a pontos típusát