Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Telekom mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
BF6-ban a HDR-t akkor lehet bekapcsolni, ha a windowsban is be van. No de windows-ban ezt fölösleges bekapcsolni. Hogy lehet ezt kényelmesen megoldani, hogy ne kelljen mindig állítgatni a dolgokat?
-
Csandi
addikt
1440p-n is teljesen jó a 4K s youtube tartalom, de ha gaming videókat nézel a legtöbben eleve 1440p ben veszik fel szóval akkor natívban nézheted.
A be lehetet arra értettem, hogy nincs semmi ilyen elmosódás meg probléma amit írtal, konkrétan annyi van, hogy több fps-ed lesz meg élesebb lesz a kép. (Az élek sokszor még 4K-ban is recések, DLSS-el nem)
Amúgy matematikailag a 4K-n az 1080p jobban kell, hogy kinézzem mint 1440p-n, mivel a 4K az egész többszöröse, az 1440p-vel pedig lennének fél pixelek. De továbbra sem értem minek néznél 1080p tartalmat, az kb. nincs is már.
-
jimpo
senior tag
-
Csandi
addikt
Egyébként a DLSS-t nyugodtan be lehet kapcsolni kompetitív címekben is csak a Frame Gen legyen kikapcsolva. Mondom ezt ex versenyzőként FPS-ekben, szóval én is kinyomnám ha bármi negatívumot adna de semmi. Legyen Quality-ban meg Transformer mode ha van a játékban. Persze nem árt egy 5000-res kártya alá.
FSR-t nem tudom milyen, de gondolom azért nincs olyan jó mint az nV megoldása.
De amúgy 1440p-ben miért ne játszanál natívan?
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
Monitorcserére készülök.
Ez már a 'B' opció, 27" 4k Oled, amin a játékok 1080p felbontáson futnának.
Az 'A' opció 27" 1440p Oled nem játszik, a tartalomfogyasztási szokások miatt.
Pedig az olcsóbb lenne... Nagyjából azonos árban egy 9070XT upgrade is beleférne, a jelenlegi 7800 XT -t eladva.Fő felhasználás a játék, jelenleg kompetitívebb. Télen ha több időm lesz, akkor újra belemerülök a zónába...
Jellemzően most 50 centiről nézem a 24.5" 1080p VA panelt, az Oledet picit távolabbról tervezem... Szerencsére gázos karom van, így nem nehéz állítani rajta.
Illetve elég sokat nézek sorozatot, főleg ha rákattanok valamire. Youtube tartalom is szokott menni rendesen, persze filmezek is néha...
Meg hát, a mindennapokban is kell valamin görgetni a lapcsalád fórumait.
Szóval a kérdés...
Mennyire néz ki vállalhatóan 27" 4k Oleden a 1080p, esetleg 1440p felbontással kijelzőre küldött játék?
Főleg azoktól kérdezem akik vizuális tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.
Tudom van FSR/DLSS, de kompetitív címben nem fogom bekapcsolni.
A DeltaForce esetén, első indításnál alapból ON állásban van. Na olyan mint a takony az egész!
Húzom az egeret picit később reagál, ha megállítom a kép még utána is mozog picit. Érezni hogy nincs "összhang" a kettő között, és elengedve az FPS-t is olyan.
Pedig elég jól fut, igaz ez 1080p natív Medium.... A 9800X3D kifacsarja rendesen a GPU-t.
Köszönöm előre is
-
c41r0^
őstag
Előrendeltem Alza-n a Gigabyte MO27Q28G -t, 230K-ért. Várható érkezés nov. 1.
Reddites fórumok alapján Malajziában és Szingapúrban kapható stabilan már kb. 1 hónapja, de EU-ban belgákhoz, hollandokhoz, lengyelekhez, csehekhez érkezett még csak, de pár nap alatt mindenhonnan el is fogyott és már nem elérhető ott sem. És azokba a boltokba is előrendelések alapján került a nagy része. Korlátozott számban terítik EU-ba (gondolom nagy is rá a kereslet, meg kevés monitor került legyártásra, aztán így nehéz teríteni...) , így inkább megrendeltem most, mert a cseh Alzához (és így idehaza is) valszeg valóban fog jutni belőle a napokban, remélhetőleg.
-
szasanyi
félisten
Mind2 Glossy 4K@165Hz és mind2 azonos fizikai méretekkel rendelkezik. Ami lényeges különbség a XG32UCDS vs XG32UCWG vonatkozásában:
- QD OLED vs WOLED (előbbinél jobbak a színek de igazán egymás mellett tűnik fel, viszont a fehét nem olyan fehér mint a WOLED monitoron ahol a fekete szint is jobb)
- nincs DualMode ill. van 4K@165Hz vagy 1080p@330Hz
- nincs USB és Firmware frissítési lehetőség míg a WOLED esetében van (szvsz ez a jelentős eltérés) -
emiki6
veterán
Kb lehetetlen látatlanban dönteni, hogy WOLED vagy QD-OLED. Vagy ásd bele magad a kettö közötti különbségekbe és dönts érzésre vagy ne gondold túl és dobj fel egy érmét. Nem gondolom, hogy az egyik jobb lenne a másiknál, csak az eltérő paneltechnológia miatt vannak eltérő sajátosságok.
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Az alábbi két monitor közül melyik a jobb vétel? Közel egy árban vannak most:
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Asus ROG Strix OLED XG32UCDSAzt látom, hogy az egyik QD-OLED, a másik meg W-OLED, és olvastam az összefoglalót is, de nem igazán tudom, hogy melyik lenne jobb választás...
Az ablak mellett van a monitor, szóval a tükröződés valid probléma. -
Dare2Live
félisten
Hogy bedobjak mégegy szempontot nekem megvan a 240hzs régi monitorom és amikor egymás mellett DOOM AGztam a 240hzs oled jobb?/gyorsabb? volt de annyira, hogy 40+évesen egyértelműen jobb voltam vele. Nehéz leírni de kb nem haltam meg nigthmaren ~soha. Átváltottam tfre és félóránként igen.
Az oled response time... piszok gyors. Azonos 240 hzn rajtam 100% dobott teljesítményre az oled ami úgy, hogy 40+ vagyok és egyértelműen romlanak a reflexeim azért meglepő volt. Egy 20on évesen sanszosan többet dobott volna.
Szóval a tft 240hz != az oled 240hzval. Legalábbis nálam tuti nem.Amúgy az OLED legnagyobb előnye, hogy kb mindenre jó. Nincs meg a régi kompetetív játék = TN. Warhammer, CIV.... = VA 4K, DTP... IPS.
@deathcrow42
Az kemény volt amikor bejött a 60hzs TFT korszak és észrevettük, hogy aki quaket lan partyn CRTvel játszik az nyer.
De még egy starcraft bw ami nagyon más se volt mindegy, hogy egy VA vagy CRTd van. Oda azért elég volt a TN is de régi VAn klikeltem a templarra nyomtam a Tt meg hova erre ki se volt jelölve...
ok ebben benne volt az izommemória meg minden de na... -
-
-
Csandi
addikt
Na a hz már nem off erről írok szívesen. Ha a 144-ről pl. 360-ra váltást nem is veszi az észre az ember, azt garantálom, hogy ha utána kipróbálja a 144-et újra na azt észre fogja
Alapvetően igen motion clarity miatt is jobb, ha jobban látod a célpontot könnyeben találod el, illetve ugye saroknál állva jiggle peeking-nél is sokkal jobb a több hz. -
Az komoly.
Én a 7. szezon végén kezdtem, addig Csak a Doom Eternal ment
Azután kipróbáltam, és nincs más játék ami hozzáfogható számomra, bár már egyre kevesebbet veszem elő, de mivel az apex miatt van csak DC-m is, így néha belesodor
1975.12.25 születtem, szóval karácsonykor betöltöm az 50-et, szerintem nem sokan tolják ennyi évesen, max a bátyám, mert őt is megfertőztem
na de ez már nagyon off, szval, az oled legyen veletek 
-
"Továbbá a 360hz mellett nem azért állok ki, hogy hitegessem magam, hogy nem feleslegese vettem (tény persze, hogy nagyon kevés olyan játékom van, ami ki tudja használni és az is, hogy kevés igényli)."
Nem bántam meg én sem a 360hz-et egy szemet sem, igaz még soha nem használtam ki, mivel egy játékot játszom csak, az meg max 300fps-t enged. Nem vetted feleslegesen, és én sem, imádom nagyon, az biztosan nem lesz évekig gond, hogy kevés a 360-as monitor
Egyébként meg értem, mit mondasz, és egyetértek
én csak egy játékot játszom, bár megvan sok más is, de csak az apex ami szóba jöhet sok éve. Én ennél a játéknál, lehet azért mert alapból butított grafikán játsza mindenki, de nem vettem észre szinte semmit a 144 vagy 300 fps között, mindkettő simán futott stb.. de már nem akarom leírni többször, más játékoknál lehet észrevehető, nem tudom, de eltudom képzelni. -
Csandi
addikt
Ja hát mikor megjelent a game 21 voltam, aztán rá 1 évre jött a covid, online egyetem, Apexxel keltem és feküdtem
játszottam Mande-ékkel is de végül egy másik csapatba kerültem, lan-ra sajnos nem jutottam ki az lett volna az álom, de pár fordulót online ALGS-en azért tovább jutottunk első szezonokban. Minden nap 6-8 óra scrim tier1/tier2 ben, mikor melyikbe jutottunk be, aztán ugyanennyi ranked.Eleinte persze csak ranked volt meg akkor csak magyarokkal játszottam, haverokkal meg akkori felkapottabb streamerekkel (én is nyomtam csak felkapott nem voltam
) de miután lejött, hogy komolytalanok a magyarok még a predek is egyből elkezdtem külföldi csapatot keresni mikor versenyezni akartam. Ranked meg elég easy volt így, scrimelés után olyan mintha valami tutorial modeban lennél, agy kikapcs és csak autopiloton letúrod az ellenfeleket. Early season rankedek meg hát fiesta volt, senki nem tudta még, hogy mit csinál úgy könnyű volt Prednek lenni. Aztán mikor abbahagytam eladtam az accom, vmi szerb faszi fizetett érte 500€ t, azt mondta azért vette meg mert névről felismerte a profilom és emlékezett, hogy Matafe-t rankeden meg versenyen mindig lepakoltam 
-
Én soha nem voltam még predator, de amikor master lettem 2x, azt 120fps átlaggal tettem, 144Hz-es 27 colos 2k monitoron rtx3060ti-al
[link] Most meg hetente megyek 1-2 meccset, már elég a plat vagy dia is, nincs az a lendület és motiváció, meg öreg is vagyok már ehhez
nekem az erősebb vga, jobb monitor nem tett hozzá hogy jobb legyek, sajna, és soha nem vettem észre számottevő különbséget, csak most hogy oled lett, ott is csak azt hogy szebb, tisztább a kép, távolabbról látom az enemyt. -
emiki6
veterán
Nem arról beszéltem, hogy jobb leszel ha jobb a motion clarity. (Mármint van aki jobb lesz, mert több információ, kisebb latency, nagyobb mozgás "felbontás" lehetővé teszi a gyorsabb, pontosabb reakciót.)
Hanem arról, hogy a motion clarity bizonyos játékok élményéhez hozzáad.
Ahogy bizonyos játékok élményéhez hozzáad 1440p helyett a 4k, raszter helyett az RT vagy mid helyett az ultra preset.Egy fast paced játék, ami arra van optimalizálva, hogy lehessen több fps-ed jobb élmény lesz, ha van is több fps-ed és meg is tudod jeleníteni.
A motion clarity javításának egyik legpraktikusabb és értelemszerílűbb módja a hz és az fps növelés. Aztán vannak egyéb technológiák is (BFI, BLS stb), de a magas fps/hz-et semmi nem helyettesíti ahogy magasabb felbontás nélkül sem lesz élesebb a kép.
Illetve azt is hozzátenném, hogy igyekszem elkülönítőleg fogalmazni: véleményt, tényt, jelenséget, preferenciát stb mind annak megfelelően szoktam fogalmazni. Más véleményét, tapasztalatait, preferenciáját nem szoktam érvényteleníteni, de sajátommal igyekszem kiegészíteni.
Továbbá a 360hz mellett nem azért állok ki, hogy hitegessem magam, hogy nem feleslegese vettem (tény persze, hogy nagyon kevés olyan játékom van, ami ki tudja használni és az is, hogy kevés igényli).
-
Csandi
addikt
ALGS-en játszottam Apexben nemzetközi csapatban, a játék első évében volt több mint 3 ezer órám. Minden seasonben Predator voltam abban a kb. 2 évben amíg játszottam. Ezt egy 240hz-es 1080p TN monitoron tettem, és akkor még 190 fps lockal, mivel afölött artifactolt az engine.
100 fps-el nem ülnék le semmilyen PvP játék elé nem, hogy egy full kompetitív játék elé. Ugyanakkor, ezt ugye 4K-ban sem csinálnám. Tac FPS-ekre elég az 1080p, ahol viszont távolabbra is kell lőni, mint pl. Apex ugye, oda szerintem 1440p az aranyközépút. Az meg kb. egy krumplin is elfut lowon ma 300 fps-el, szóval sima. -
4264adam
nagyúr

emiki6kolléga szerintem valami ilyesmit szeretett volna mondani:
- Mint ahogy van aki a stutter-re érzékeny --> kilőve az OLED Tv mert a pásztázó kamera mozgást darabosnak érzékeli, nekem is ezért lett elállva az LG A2 majd C2-től egyszerűen az LCD technológiás stutter (Frame time hold idő) nem zavar. Maradt a Q80 és QN91A TV-nek.
Monitor esetén pl: van amikor a Fallout 4 játék motorja a fix 180FPS-ről bekacsint tartósan 40-60FPS-re Boston környékén, ekkor ha a G-sync On lenne: a monitor frissítési rátája elég alacsony =FPS érték / elég magas a frametime értékem. 20ms felett tartósan.
Ha ezt a 40-60FPS-t a monitor fix 360Hz frissítésén / alacsony frametime értékén nézem kevésbé tűnik darabosnak, fárasztónak.
Kicsit segít / folyékonyabbá teszi az alacsony FPS érzetet már csak a frissítés is.
Aztán ez valakinek vagy zavaróbb vagy sem mint OLED TV esetén a stutter.
Ilyen nagy FPS dropp esetén simábbnak hathat a szemnek (Magas Hz Monitor használat).
-
És ez a te szabványod?
Vagy a 20.000 fps-es slow motion videókon láttad, akkor az úgy van?
Ha szar vagy, akkor 1000Hz-es monitoron is szar maradsz, a másik oldalról meg, ha jó vagy, akkor 100Hz-en is jó vagy.
Akkor ki is mondom a végszót, ami engem illet:
Mondjuk 120-144 fps felett nem leszel jobb játékos, mint 500Hz-en.
Arra jó, hogy az adatlapodra kiírd, hogy te 500Hz-es jóska vagy.
-
emiki6
veterán
Látom mindenki megértette, amit mondani akartam...
Mindenesetre a motion clarity is minőség, és ahhoz kell legalább 240 fps/hz szerintem. A 120 fps sajnos gyász ahhoz képest. Mármint, ha gyorsan mozog a kamera (lassan pasztázó kontrolleres mozgatásnál nyilván kevésbé számít).
De igazából már kifejtettem, hogy mitől függ, aztán csak leszarja mindenki és kilyukadunk annál az általanosításnal, hogy "dehá a gyerek 60hz-en úgyis lealáz. Ok.🤷♂️
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Már nem hajkurászom az fps-eket, inkább legyen csak 100+fps de az bitang minőségben, ezért is fogom majd lecserélni a g6-ot 32 col 4k-ra, ha egyszer lesz samsungba ami legalább 4gen

Mikor megvettem a 360hz-es monitort, és fixen hozta az apexba a maxot, 299fps, azt hittem predator leszek, de nem

-
blountex
senior tag
Egyesek látják, mások nem, vagy kevésbé éreznek akkora különbséget / előrelépést mint pl Tense is.
Amíg nem próbálja a 360-520hz-t az ember addig nincs viszonyítási alapja, de én is azt gondolom, hogy annyival nem lennék jobb mint 120on.
Valószínű nem tudnám meg mondani laikusként, hogy ezen a kijelzőn sokkal több az fps mint a másikon.
Bár azt mondják minél több az fps annál kevesebb az input lag.Viszont hiába dobálozunk ekkora számokkal, ha ezek javarészt DSC mellett mennek.
Az igazi pedig az lenne, ami DSC nélkül megy magas Hz-en, ilyen monitor pedig még elég ritka.
Ha van is DP 2.1 az általában nem UHBR20asAki próbálta már a DSC és DSC nélküli opciót -
Az látott valami különbséget közte?
Amit tudok, hogy elvileg nagyobb az input lag ilyenkor -
2000 óra Apex-be, 100Hz-es monitoron is toltam a legelején....nem lettem jobb akkor sem, amikor lecseréltem (2 alkalommal).
Lehet azért mert nem volt 500Hz-es.
Megnézném azért, hogy egy 16 éves gyerek 60Hz-es monitoron hogyan hugyozza körbe a 300Hz-es monitorral vakító illetőket.
Mert ez a helyzet, lehet a monitorra fogni, biztos ad egy kis megnyugvást.
-
emiki6
veterán
válasz
blountex
üzenetére
Casual competitívben (vagy bármilyen gyors mozgású, akciójátékban, lásd pl ghostrunner) is teljesen érvényes szerintem a 360fps 4k. Felesleges? Valszeg. Látni a különbséget, ha figyel az ember? Látni. Elhiszi az ember, hogy látni a 360hz-et, amíg nem tapasztalta? Nem valószínű.
Ha lenne sok pézem, meg 5090-em, akkor vennék én 1440p 500hz v 4k 360hz-et. Mindkettő kb ugyanakkora grafikus terhelés, csak 360fps-hez kisebb a cpu bottleneck esélye, mint 500-hoz. Ha meg van némi upscaling az megint mérsékli a vga terhelést.
-
-
blountex
senior tag
Szerintem abban egyetérthetünk, hogy 27" 2k-ban a 120-240 fps manapság High beállítás mellett a legtöbb címben meg van egy középkategóriás kártyán pl 5070 TI.
4k-ban pedig a 60 fps biztosan elérhető a legtöbb címben.
Esetenként a 120 fps is fixen elérhető DLSS esetleg MFG-el.Pl: Dying Light The Beast
Ebből a szempontból kiindulva bőven elég 4k monitornál a 120hz ami DP 1.4 kényelmesen kihajt.
-
Csandi
addikt
140-e van a csávónak 4K Max DLSS Qualityban. Hol látod, hogy 100-at sem?
DLAA-val persze, az kb. natív, úgy nincs is értelme játszani.Low grafon epic view distance-el stabilan 200 fölött voltam server slamen.
De amúgy epicen is több volt nekem mint a csávónak, nem tudom miért ilyen kevés. Lehet 500 dolog fut a háttérben, meg Windows sincs rendesen optimalizáltra beállíva, meg nV control panel. Mást nem tudok elképzelni. Epicen DLSS Q (Transformer) -el 160-180 am volt, low + epic view distance 200-240 között stabilan.
9800X3D, 5090 Vanguard (nincs alulfeszelve) 2x16Gb 6000mhz CL30.
-
-
-
Csandi
addikt
PvP játékban hülye lennék maxra tenni a grafot, framek mindenek felett. View distance persze kell azért epic. Sőt, Arcban ugye a bokrok meg fű száma és mérete is csökken lowon, tehát jobban látsz. Evidens, hogy úgy kell hagyni ha eredményes szeretnél lenni.
Max grafra ott vannak a PvE only coop meg single gamek.
szasanyi: Megint csak, egy szóval nem mondtam, hogy átlagos lenne az 5090 + 4K 240hz. Annyit mondtam, hogy van hardver ami jó a 4K 240hz-hez, miután te azt mondtad, hogy nincs. Senki nem beszélt átlagokról.
-
szasanyi
félisten
Valóban nem ördögtől való. Ettől még az átlagos igényektől és a Nagy Magyar valóságtól nagyon távol van. Ezen kívül 500 ezres monitorokkal sincs itt túl sok tulaj, valamint egy 5090 sem ér sokat sz@r kijelzőn - ezzel azt mondom, hogy okos ember hamarabb költ 300k-t egy monitorra (hiszen azt nézik, az adja a vizuális élményt és kíméli vagy éppen rongálja a szemét) mint egy drágább VGA-ra.
Persze mindenki arra költ és annyit amennyit akar, csak az átlagon felüli igenyekkel és/vagy lehetőségekkel rendelkezők nem akarják elhitetni, hogy az az átlagos. Mert nem is az, semelyik szempontból. Ez kicsit olyan mint a KSH hivatalos, átlagjövedelem számítása: nem hazugság de nem is a valóság. -
Az Arc Raiders?
Low settings-el esetleg, de az sem biztos.
Epic settings-el 100 fps.
DLSS-el 130fps.
És ez egy jól optimalizált játék, ezért mondtam már párszor, hogy a 100-120Hz-es megjelenítő is túlzás manapság.
Persze lehet low beállításokkal is nyomni és nézni a 20 évvel ezelőtti móricka grafikát az 1 milliós gpu-val.
A játékipar nem igazán partner ebben, szerencsétlen gyártók hiába szórják a 3-500Hz-es parasztvakító cuccaikat, a valóság az, hogy dlss nélkül a legtöbb új játékban még a 60 (HATVAN!) fps sincs meg.
De a lehetőség adott, mindenki el tudja dönteni, hogy mi a fontos, nézni a hányás/hulladék grafikát több milliós gépekkel vagy élvezni a látványt kevesebb fps-el.
-
szasanyi
félisten
És ez kinek releváns infó? A játékosok többsége nem tud vagy nem akar annyi pénzt önteni abba, hogy játszon. Ne magadból indulj ki (már ha így van) mert az átlagos lehetőségek és az igények jóval 5090 alattiak. Mikor nézted pld. a STEAM felmérést milyen konfigokkal játszanak? Az jól mutatja mi az átlag (és nem a hazai ahol az átlagos anyagi lehetőségek sem olyanok)
-
Csandi
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
5090-el 4K 240hz-en elfut 240fps-el az említett CS és társain kívül, az Arc Raiders legutóbbi tesztje, a Marathon jelenlegi zárt tesztje, a Path of Exile 2 amikor még nem történik annyi minden a képen mint endgameben, csak, hogy párat említsek ami nálam volt. Mind DLSS Quality-vel.
Valorant 700fps körül, Marvel Rivals 300 körül.
-
szasanyi
félisten
XG27AQWMG teszt - sok újdonság ami összességében jelentős javulást hoz (hazai megjelenésről és áraskról sajnos semmi infó). Én valami hasonlót szeretnék látni a QD OLED-eknél is.
-
szasanyi
félisten
4K 240Hz bőven sok, még ahhoz sincs hardver (persze nem CS:Go és hasonló, low grafikával játszott gamere gondolok). A mélyfekete és a HDR javítása lenne fontos. Sajnos sok esélye nincs, mert már vannak 4.gen QD OLED monitorok (persze 27" 4K ami 400k áron nem opció sztem) de ezek érdemben ott sem változtak.
-
-
blountex
senior tag
27" most megjelenő Gigabyte új panellal nem rossz és W-oledes, viszont matt bevonat.
Átlagostól (250 nit) jóval nagyobb már a fényerő és talán még jobb a text clarity
Ettől szerintem nagyon több úgy sem kell, de a 280hz még HDMI-vel (2.1) se tudod kihajtani DSC nélkül - szerintem -
Alapvetően egy 3rd generációs panel is már egész korrekt.
Szerintem 32 monitorok közül most a ASUS ROG Strix XG32UCWG viszi a prímet főleg a TrueBlack glossy bevonat miatt egyedülálló és a panelja sem rossz.Oázisnál érdemes a pixel garanciára pénz kiadni?
Ahogy olvastam a leírást csak átnézik a monitort + 3 hetes azonnali csere van ha még is ki jön rajta pixel.
Na nem mintha 2 hét alatt nem lehetne eldönteni, hogy kell-e a monitor.... -
-
-
Kicsit le vagyok maradva, szeretnék Samsung fronton maradni, van valami infó 4.gen 32 col 4k területen?
-
Yamaha R1
tag
Wow, ez tényleg jónak ígérkezik. A fentebb linkelt akciós MSI-t akartam ma megrendelni, de akkor lehet várok egy kicsit a vásárlással.
Köszönöm szépen a válaszokat és a linket a teszthez!

-
-
Yamaha R1
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy miért van ekkora hype a Gigabyte MO27Q28G monitorja körül? Mit fog tudni ez, amit a mostani ~600-700 dolláros OLED-ek nem tudnak?
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Biztos, azért van benne. De nem jött megoldás a mozgó alkatrész, mert egy idő után zajos lesz vagy akár meghibásodhat. Vagy a Delll AW2725Q ventijét a tesztelők eleve zavaróan hangosnak találták (nemrég linkeltem). Éppen ezért csak grafén hálós, passzív hűtéssel gyártott érdekelne ( és tárolt sehol sem láttam infót, hogy amiatt hogy történt).
-
szasanyi
félisten
Ez egy C1 OLED TV szervízmenüje [kép] ami november végén lesz 4 éves (az UTT jelzi az üzemótát), és a tegnap esti panael tesz szerint semmi hibát nem láttam. Igaz, hogy TV és nem monitor de ebből azért lehet következtetn ha egy OLED kijelző megfelelően van használva (a beépített védelmi funkciókkal) akkor elég sokáig lehet hibátlanul hasznáni.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Igen, de azt hozzá tenném: 291k-ért ez is egy remek monitor, láttam működés közben. Aki LCD-ről vált annak ez (is) álleejtős, csak sajnos hibázott az AOC amikor aktív ventilátortt tett bele. Én csak azért ignoráltam, mert ezen az áron amúgy bast buy lenne.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
jaja az ASUS XG32UCWG brutál jó egy monitor, azóta is imádom
Szerencsére nekem csak plusz 1500ft-omba került miután az alza visszautalta a samu G8 árát, minden tekintetben előrelépés volt, mondjuk ez el is várható mert az Asus azért újabb modell.A TrueBlack glossy bevonat zseniális
-
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem, ahol nincs USB ott csak DP-n keresztül működik - ha működik. Pont MSI-nél volt, hogy az esetben csak szervíz tudta frissíteni a felhasználó nem. QPX szériával orvosolták ezt, illetve talán az újabb kiadású QP típusoknál (pont ezért kérdezem), nézz utána).
4264adam: semmi gond, van ilyen hogy az ember rosszul emlékszik!
Pár napja volt 352-ért FO32U2 az sem volt rossz vétel jelenleg. Sajnos az ASUS XG32UCWG borzalmasan drága volt náluk, és csak az OÁZIS adja viszonylag jó áron de azoknál meg irreális a 6.500 Ft-os futárköltség. Mert fekete szint és a tükröződés javítása miatt az egy remek monitor. -
-
szasanyi
félisten
Azt mondd már meg lécci, hogy van-e FW frissítési lehetőség azon a típuson! Ez elég fontos lenne, ezért érdekel és ugyanaz vonatkozik minden QP jelzésű típusra (mérettől, évjárattól függetlenü). Köszi
4264adam: az Alza-n 300k-ért valóban volt, de sosem láttam 250k-ért (esetleg a 27" 1440p változata, az valóban).
-
-
-
F-ECT$
titán
No megjött az MSI 271QP QD-OLED X24. Céges vásárlás volt, a Konzolvilág így is 2 év garit adott rá (199k volt az ára). Az MSI oldalán ellenőrizve 3 évet ír, de hogy ez érvényesíthető lenne-e valahol, az passz. Illetve küldött a Konzolvilág egy emailt, hogy 15e Ft-ért még vehetek +1 év garit a következő 180 napban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Szállítás alatt - Újszerű Samsung IPS monitor, Emelhető-Forgatható, 2xHDMI, DP, Joystick
- Kifogástalan (első tulaj) AOC C24G1 1080p 144hz VA
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ok ebben benne volt az izommemória meg minden de na...

Skynet258