- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Apu is asztalos, elküldte a munkását h mérje le a korlátot amit csinálni kellett. Megvolt, kivitték - 20 cm híja volt...
Szóval a korral szokj hozzá
-
Winner_hun
félisten
Úgy elmenni küszöböt cserélni hogy a küszöböt nem viszem magammal, csak a szerszámokat...?

-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Az hagyján, de még OSX alól is simán látszanak, újra tud csatlakozni hozzá automatikusan meg minden.

-
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Cserébe a dokumentum-menedzsment viszont egészen zseniálisan működik az O365 + SP kombóval. De tényleg, annyira egyszerűen és elegánsan meg lehet vele oldani többezer doksis library-k menedzsmentjét, hogy szinte hihetetlen, hogy ezt a Microsoft találta ki. Szerintem szimpla véletlen...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Már a jövő sem a régi...
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Gondolom frissült, és ez nem bug, hanem feature. Én már jó ideje csak kaparok, mint kutya a jégen, bármilyen ofisz alkalmazásban, ez az office365-ösdi nekem teljesen betette a kaput. Régen évekig használtuk ugyanazt a verziót, amióta ribbonok vannak, meg mindent eldugtak a lehető leghülyébb helyekre, én teljesen el vagyok veszve, megszokni, illetve megtanulni sincs idő semmit, olyan sűrűn "frissül", és állandóan úgy érzem magam, mint Rózsi néni a 4000 ismerősös facebook hírfolyamban.
p
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Van rokkant kártyája, 2.5 éve adta el az autóját, a második operáció utan. 2011-ben lett kerekesszékes. A győri Sulyokrol hallottunk mi is jókat, muszáj az átalakítás, lévén mindkét lába amputált, csak kézi fék/gáz kar jöhet szóba. Most mindig kocsit kell fogadni, hogy eljusson valahova.
-
BlacKSouL
addikt
ofisz365 - outlook
Normál esetben megnyitom az emailt, kiteszi előtérbe külön ablakba, rányomok a nyomtatási nézet gyorsgombra, az ablakon belül átvált nyomtatási nézetre, meg a beállítási lehetőségekre, én beállítom, nyomtatom, nyomtatás kiadása után magától visszavált az ablak az eredeti nézetre.
Egy ideje: megnyitom az emailt, megnyitja külön ablakba. Rányomok a nyomtatási képre, és amikor az ablak változna, akkor eltünteti valahova "leghátra", mintha a tálcára kicsinyítésre is nyomtam volna. Ekkor újra rá kell kattintani a tálcán, de ekkor nem ám azt az ablakot hozza előtérbe, hanem az outlook főablakot, mintha épp akkor tettem volna le a mailt a tálcára valójában, és plusz még egy kattintás a tálcán, mire valóban feljön az ablak, immár a nyomtatási nézettel.
De ráadásul nem is folyamatosan csinálja, hanem hol normálisan hol nem.Ez csak kb. 3 hete van így, előtte még normálisan működött. Vajon mitől lehet?
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nem tudom mire gondolnak az emberek, mikor megmondta, hogy 20-22° lesz ma a max kb, az azért ha fúj a szél, hát nem éppen póló rövidgatya kombó, mert akkor a 35°-ban mit vesz fel, lehámozza a bőrét, vagy mi ?...
Hűvös lett, úgy elviselnék olyan 25-28°-ot még vagy 3 hónapon át -
ToBeY
nagyúr
Harcolok az időjárással és azért is rövidgatya+pólóban indultam el,pedig majd megfagyom...

-
-
Édesapádnak el kell mennie a helyi mozgáskorlátozott egyesülethez. Ott egy taggyűlésen lesz mondjuk 20 autó, szívesen megmutatja mindenki a sajátját, mi a jó benne, mi a rossz, ki tudja próbálni. Minden mozgáskorlátozottnak más az igénye, más áll "kézre", ki kell próbálni, hogy hova és hogyan teszi a széket, valami nagy kombi kell, hosszúajtós kupé, stb.
A LADA-nál most van egy akció, 2.9 millió forint, nem aprópénz, de kicsit alkudgathatsz és kapsz egy új, automata váltós, légkondis, ülésfűtéses (kerekesszékesnek jó ha van) kombit. Hogy akartok-e LADA-t venni, az más kérdés.
Az állami támogatás úgy van kitalálva, hogy ne vehesd igénybe. Maximum az átalakításra lehet támogatást szerezni, de az aprópénz. A majdani átalakításnál a győri Sulyok a legjobb, azt az átalakítás utáni kötelező hatósági szemlén szinte meg se nézik, átengedik. Az autót érdemes édesapád nevére íratni, mert filléres lesz KFGB, súlyadó, stb. Ha még nincs parkolókártyája, kérjen, sok idő.
Műszakira érdemes még átalakítás előtt elvinni, ha úgy jön ki, mert mozgáskorlátozott átalakítás után már csak NKH-hoz lehet és szeretik szívatni azokat az autókat.
Nem tudom mikor lett kerekesszékes, de ha nem volt azóta a jogosítványa megújítva, és abban még az van, hogy korlátozás nélkül vezethet, akkor azt is meg kell újítania.
-
Autós témához pár gépjármű, mint opció
Első, 2, 3
második pakk,
majd az igazi munkába rohangáló kisautóAz elsőnek még meleg volt a motorházteteje és csöpögött róla a sár, szóval igen, működik, a második pakk nyilván működik.
Melyik jönne szóba a mini helyett?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az, hogy neked nincs konfliktusod senkivel, még nem jelenti azt, hogy másnak sincs konfliktusa veled. Én is szoktam így járni, hogy utólag esik le, hogy ja, csak belém akart kötni, én meg itt jópofizok (az a bizonyos szociális érzéket érintő hiányosság, ugye), pedig aztán én sem vagyok a zen szobra.
Mondjuk azt észrevettem, hogy a hiányos nyelvtudás mögé faszán el lehet bújni, ha beléd akarnak kötni. Egyszerűen nézel bután, és egyszerű nyelvtani szzerkezetekkel is hibásan megszerkesztett mondatokkal közlöd az adott folyamat alapelveit, tudatosítva, hogy te továbbra is a hivatalos eljárást fogod követni, a kedves kolléga, vendég, vagy közlekedésben részt vevő partner ezzel ellentétes elképzeléseitől függetlenül. Csak nem elröhögni. Egy ideig azt hittem, kitaláltam valami fasza új szociális hacket, aztán eszembe jutott Manuel a Fawlty Towersből: I know nooothing.
p
-
BlacKSouL
addikt
Szociálisan hátrányosnak érzem magam, hogy nekem csak az időjárással van bajom néha... Vagy na, nyáron kívül mindig
De hogy senkivel nincsenek ilyen jóízű személyes ellentéteim. Legalábbis nem érzem. Az más, hogy a véleményemmel, vagy ahogy azt előadom néha valakinek nincs azonossága, de ezt igyekszem nem személyes dolognak beállítani. Meg én se szeretnék senkivel semmilyen ellentétet kivívni. Ami adódik, az nem komoly, szerintem az ellentét felszínes, miközben a vélemény nem is annyira ellenkező, de semmiképp nem ellenséges. Na most mielőtt túlzott ömlengésbe fordulnék, abbahagyom.
Mondjuk az se zavar, ha mások kicsit harcolnak, régen zavart, de legyen ez mindenki saját baja.Na most ez mind idebent maradna ha nem egy baráti borozáson lennék túl.
-
-
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
En tolom neki itt a lorforgalmakban allandoan, de eguszeruen meg sosem sikerult kihozni a sodrabol. Vagy a gumijaim irto frankok (ami ennyi penzert lehetetlen), vagy csak siman tok jo kis futomuve es kormanymuve van.
Vezettem mar eleg sok autot, ebben a szegmensben is, s egyaltalan nincs szegyenkeznivaloja. Nyilvan semmilyen nem azonos kategoriaju igazi autohoz nincs ertelme hasonlitani, de en imadom, s azert az jelent vmit

-
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nah pont ezért kerüllek ha meg tudom oldani. Nem, nem emlékszem, hány éve volt? 3? 5? 10? 15?
Mellesleg rutinosan egy árva szót nem reagáltál a felvetett kérdésemre, ebben a hsz-ben meg még mellé is beszélsz, hiszen egy szóval sem vontam kérdőre a hozzáállás "pozitívságát" önmagában, de láttad te ezt, csak hát gondolom a valódi kérdésre nem sikerült semmi frappánssal előállni, meg persze egyszerűbb múltbéli sérelmekkel foglalkozni.
Én kérek elnézést.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Anno Te róttad fel nekem, hogy túl pesszimistán reagáltam hazudozásra és ígérgetésre. Most Te vagy az aki amellett ágálsz, hogy pozitívan nézem egy dolgot, elegendő infó híján. Ennyi. De azért elég fura , ha Te erre nem emlékszel, hiszen mások is nekem ugrottak amikor kikértem magamnak azt az oltást amit tőled kaptam. Nincs harag, csak kevésbé tűnik ... konzisztensnek a hozzáállásod.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Tehát kicsi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#59522 bitpork: Erre akartam rávilágítani.
#59549 joamilestoné: Abortuszt egy bringaküllővel is meg lehet csinálni, az a legkevesebb. Bár poénon kívül esélyes hogy a csajnak gyorsan kellett egy kis pénz. A másik meg hogy a két gyereknek milyen magánélete lehet, bár ez természetesen csak rájuk tartozik (én jobb esetben még a szülőkre).
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Ezt nem cáfoltam. Szomorú de ez is előfordulhat. Csak rossz állandóan a rosszat előre venni és azt hallani.
Engem is lehet leszólni elég sok minden miatt itt a fórumon. Mert voltak rossz megnyilvánulásaim és bizony tévedhetetlen sem vagyok. Oda is teszem a zsíros testemet mellé
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Igyekszem szó nélkül elmenni a megnyilvánulásaid mellett az utóbbi időben, de azért az egészen döbbenetes, hogy számodra ebben az egész sztoriban ez a zavaró. Nem a törvényszegő orvos, nem az idióta hülyegyerek akinek a legnagyobb gondja a kilátásba kerülő gyerektartás volt, nem a szerencsétlen lány akinek egyszer majd szembe kell néznie azzal amit tett.
Személy szerint én is reménykedem, hogy az egész csak kamu, vagy a lány hülyült meg vagy ez a srác igényelt némi figyelmet, mindhármójuk érdekében ez lenne a legjobb változat...
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
No nem azért, ha valaki visszaél a jóindulatommal akkor addig ismertük egymást - ez teljesen ok. De ha még nem volt valakivel rossz tapasztalatom akkor nem feltételezem a rosszat tőle. Lehet h pórul járok , de alapvetően pozitív típus vagyok. Mint a nyuszika amikor kölcsön akarja kérni a róka létráját

-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Azért ez a feltételezés... szavakat nem találok

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Érdekes élmény vezetni, pláne országúton. Egész nagyautósan kanyarodik pl. meg az enyémben olyan rövid fordulaton forul a kormány is, mintha sportkormány lenne.
És amúgy szvsz a gyorsulása se rossz, persze nem álló helyzetból, de kellően nyomatékos a motor, a megfelelő fordulatszám-tartományokban - és ebben is más, mert tök más a nyomaték-görbéje az i-DSI-nek, mint más motoronak (max. nyomaték 2800-nál).
Országúton krúzolni, előzgetni én tök szerettem vele.
Persze, ha beült még 2-3 ember, az sokat rontott az élményen...
De tényleg minden belefért. Amikor egyben beraktuk a 6 személyes étkezőasztalt, azt még én is nehezen hittem el, hogy befért... -
kraftxld
félisten
Jövő hét, Amsterdam, 4 nap, 2 felnőtt, 2 gyerek. Mit érdemes csinálni?
Voltam már kétszer régebben, de akkor még minimál / csóró egyetemistaként
Pár kocsma, meg helyi sörök kóstolgatás, sajtpiac, halas kajáldák már fel vannak írva. -
K1nG HuNp
őstag
Krízis túlélve. Ismerős orvosnál megoldotta az abortuszt teljesen önállóan szülők és/vagy nélkülem. Lógok 40kval, de ebben a helyzetben ez a legkevesebb, huh...

-
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Azert haromnal, amikor mar nem picik rogton kitalaljak, hogy harman nem ulnek egymas mellett, mert kozepen kenyelmetlen utazni, tehat egy a harmadik sorban ul, maris csak fele fer a csomagtartoba. Pedig Land Cruiserben nagy hely van hatul, meg x5 vagy tuareghez merten is.
-
-
BlacKSouL
addikt
Megnéztem a mikrobuszt. Abba 6 gyerekülés fér. Plusz egy euro raklapnyi csomag. Meg elöl 3 ember. Mit kell ilyen törpeautókkal szarakodni?

-
DLcD
csendes tag
Valakinek vannak tippjei az iskola túlélésére ? Végzős évembe megyek holnap, jókis éreccségi még jobban meghozza a kedvem.
1 évet kellene kibírnom és mehetek egyetemrehekkernek
de valahogy túl kéne élnem ezt az évet
Aztán rettegjen az internet népe!!!

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Még a touaregbe is necces a 3 gyerekülés - a 7LA (ami nekem is van) pl élből csak kettő ISOfix-et vonultat fel hátra.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az igazan jo cuccot a sarkanyok is megtartjak maguknak

En is imadom a jazzt, haza is viszem. Nem volt meg olyan dolog, ami ne fert volna bele, az utobbi honapokban folyamatosan koltoztettem embereket.
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jazz határeset, a pakolhatósága/variálhatósága miatt akár jó lehet, ahogy valami egyéb mini-egyterű is (bár nem egy népes kategória). Két ember magában, vagy két gyerekkel és csomagokkal két nagyon különböző felállás. Gyakorlatilag már egy gyerek duplázza a helyigényt a sima kétfős családhoz képest, a kettő-h
rom, már nem akkora ugrás, tekintve, hogy babakocsi általában csak az egyiknek kell, illetve a mindenféle kacatok is elférnek egy nagy hordozótáskában. Ikrek más tészta persze, oda már kell a hely, főleg ha van még mellettük még egy viszonylag kisebb gyerkőc.Aztán persze bármit be lehet pakolni bármibe, egy kedves ismerősöm örömködve újságolta, hogy a barátja (asszem) Focusába nem fért be az új kanapéja, úgyhogy betették a csinkvecsentóba, és még a csomagtérajtót is le lehetett csukni. Én ültem azon a kanapén, konkrétan az ülőlapja nagyobb volt alapterületre, mint a csinkvecsento, szóval nem tudom, mit szívott, de nekem nem akart adni belőle.
p
-
BlacKSouL
addikt
Má megint magyar meccset nézek, épp gondolkodom mi a francnak, erre gól. Mi van itt?
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Splash kisauto. Maradjunk ennyiben, nem idealis kerekesszek vitelere, ha okoskodni kell, hogy ferjen bele.
Arrol nem is beszelve, amit Peterket is mond.Gondolj bele, mar a mini is kicsi nekem, akkor hogy ereznem ebben magam?
Mi ha hazamegyunk - ha epp nem hatizsakkal vagyunk- akkor egy b.nagy samsonite tök jon velunk, egy babakocsi ( bar az legalabb kompakt), egy trunki minimum, egy pelenkazostaska, es ket hatizsak. Eddig. Aprilistol ugy nez ki pluszban lesz meg egy gyerekules a meglevo melle.
tbs: bocsi nem tudtam kihagyni, miota probaltam azt az autot nehezen tudom kiverni a fejembol
Minimum Jazz, de lehet hogy Civic vagy Octavia az ami megfelelo lenne, bar ha fatert kerdenem o sosem venne Suzukit, ami nala labdaba rughat az kb Ford C-Max , vagy VW Tourantol kezdodik. -
válasz
parandroid
üzenetére
Gyerek témában nem vagyok otthon, tényleg nem tudom mi minden kell számukra. Viszont két személy plusz csomagokkal a világból is kimegy.
-
válasz
parandroid
üzenetére
nyugodj meg, megszólított privátban párszázszor az elmúlt két évben, de nyilvánosan nem mutatkozott...
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az megvan, hogy egy Mini pl. 3821x1727x1414 cm? Szerintem hagyjuk ezt a Splash, mint családi autó vonalat. Láttál te már két gyerekülést egymás mellett, illetve babakocsit hozzá tartozó pelenkázótáskával? És ez még csak egy rövid kiruccanás, ha csomagok is jönnek négy emberre, ott még egy tetőbox sem menti a helyzetet - de legalább hülyén néz ki az autón. Szóval maradjunk abban, hogy négyfős családnak, kisgyerekekkel, cuccokkal egy kompakt kombinál kezdődik az autó.
p
-
3775x1680x1590mm, tehát méretileg rendben van, ahogy lesem, árban sem vészes. Talán a 3db gyerekülés necces, még egy középkategóriás kombinak is.
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Splash? Egy mozgássérültnek? Nomeg 2-3 gyereküléssel?!
Bahh , le kellett volna csapnunk TBS jazz-ere. Nagyon szimpatikus kis auto volt, automata valto, egyeb finomsagok. Es egy elmeny vezetni

-
-
parandroid
félisten
A Mini nem családi autó, Katica jár vele munkába alapvetően (kivéve, amikor sikerül lenyúlnom, vagy szombaton, amikor én dolgozom, ő meg nem), illetve szaladgálós/városi kisautónak használjuk. A Mazda 5-ben meg elfér az egész család, ha valahova menni kell, valamint azt én használom munkába járásra, mert nekem csak 12 km a munkahely, és szinte végig autópálya, nincs városi szakasz. És a gyerekek + kutyák mellé még befér két bicaj is, ha kell.

kukac: Amennyire tetszik az MX5, sajnos azonos kor / futás / teljesítmény / felszereltségben kb negyedével drágább lett volna, illetve havonta-kéthavonta egyszer azért csak jól jön az a szükségülés hátul, ha valahogy úgy jön össze. Csomagtartóról nem is beszélve, bevásárolni azért a Minivel szoktunk járni, lehajtott hátsó ülésekkel akármilyen nagybevásárlás belefér, az MX5-tel azért ez problémás lenne.
Lenox: Nyilván semmi köze a praktikumhoz, de így, hogy az utóbbi időben többet jártunk a Mininél kénytelen-kelletlen, kissé beleszerelmesedtem az új Clubmanbe. Jó, nagyobb utakhoz kell rá egy tetőbox, illetve kicsit klausztrofób érzés azért a Mazda után, de alapvetően négy utasnak ugyanannyi hely van benne, csak a csomagtartó kisebb kicsit, mint a Mazdában. Valamint a magasabb üléspozíció azért hiányozna hosszabb távon, akármennyire is feelinges a Mini gokartos jellege. Na mindegy, ha nem csattan bele a Mazdába is egy kóbor Jeep a közeljövőben, akkor ez szerencsére még a jövő zenéje, hogy megint autót kelljen keresni. Az 1,5-ös motor egyébként akár ok is lenne (főleg a 136 LE-vel, amit kihoztak belőle), nem fétisem a nagy motor, ellenben a Honda formavilágának valahogy nem én vagyok a célközönsége... Bár az új HRV egész konszolidáltra sikerült, szinte már Mazda CX5-szerűen formás.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
vettél volna MX-5-öst, akkor nem tudna senki beszólni a hátsó ülés mérete miatt...

-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ebben a temaban amugy a Honda uj HR-V-je a felfedezettem, a Jazz-nek megfelelo varialhatosag, es kivul kicsi/belul nagy erzes, csak nagyobb meretben. Persze eu-ban csak 1.5-os motorral van, ami neked gondolom keves, de nekunk pl. jo lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Aztán rettegjen az internet népe!!!