- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fokukac
üzenetére
Sez hova vezet? Én pl IT vizsgákkal de diploma nélkül akkor most kössem fel magam? Vagy a nyugdíjas szüleim akik csak szakközepet végeztek? Egyáltalán a PHd-nél meg fog állni a dolog, vagy a végén csak Nóbel díjasok lesznek érdekesek?
Az igazán vicces, hogy jobban szeretek koszos lenni ha munkáról van szó, de már egy raktárosi álláshoz is több nyelvvizsga és a létező összes fajta targoncára kell vizsga amellett, hogy szabadidőben promotálni kell a céget - mindezt bruttó 160 kezdőért. Aha, hát igazat szólt aki azt mondta h kurva ország ez.(#54099) bandus: ahol ez elengedhetetlen, nem is kérdés. De mondd meg nekem, hogy aki nem jogász-orvos anyagtechnológus, annak minek egy bármilyen diploma hogy alkalmazzák? Mert sajnos itt tartunk. Mi több annyira itt tartunk, hogy a folyamatos után képzésre sem áldoz a cégek többsége, oldd meg saját költségből, munkaidőn kívül a cég érintettsége nélkül, vagy más jön a helyedre. Ismerek egy bírót aki közel 20 év után azt mondta, hogy inkább lesz asztalos- segéd, mert a gyomra kifordul attól, hogy az igazság és a jogszolgáltatás köszönőviszonyba sincs egymással. Édesapám asztalosműhelyében próbálta ki magát, és a végén sajátot csinált. Elkeserítő ez, pláne ha azt is ide vesszük hogy jelen formában a nyugdíjrendszer már vakvágány. Nemrégen számolgattuk, hogy ha akarok egy tisztes(150k kb) nyugdíjat, akkor több mint 30 millát kell befizetnem... Aha, ez éppen 10 éves keresete egy havi nettó 280k-t kereső embernek. Meg merem kockáztatni hogy nagyon kevés valós bér éri el ezt a nagyságot statisztikán kívül.
-
válasz
bitpork
üzenetére
meglepően sok. oké, hogy az it pont olyan terület, ahol nem feltétlenül jár kéz a kézben a szaktudás és a diploma, mert lehetsz biztos jó programozó, grafikus, rendszergazda diploma nélkül is, hogy a kismillió gyártói certificateről ne is beszéljek.
de máshol meg megkerülhetetlen. mert mondjuk csak akkor lesz valaki magasan kvalifikált jogász, ha van már diplomája. vagy vegyük az anyagtechnológiát, bármilyen modellezést (végeselem, termodinamika), meg még kismillió dolog eszembe jut. szóval amit írsz az kb csak az it-ra (lehet) igaz, de egyébként sem műszaki sem gazdasági területen nem állja meg a helyét véleményem szerint.
-
válasz
bandus
üzenetére
Mi az összefüggés a magasan kvalifikált és az egyetem között?
No offense de az egyetem a legtöbb esetben munkáltatói oldalról túlzott elvárás. Nem beszélve arról, hogy amíg nem volt bolognai rendszer, addig is léteztek okleveles v felnőttképzéses tanfolyások amik nagyon sok esetben sokkal több gyakorlati felhasználással bírtak mint egy egyetemi diploma. Az én szememben az a munkáltató aki indokolatlanul keres egyetemet végzett munkavállalót semmivel sem jobb mint egy rabló. -
-
EQMontoya
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Szerintem IT piacon megszűntek kb. az álláshirdetések.
Van beajánlás meg fejvadászat, és kb. ennyi.Csak fejvadászokkal is úgy néz ki a beszélgetések 80%-a, hogy
-Van XY poziciónk, érdekel?
-Bérsáv?
-Sajnos nem mondhatom el...
-Ok, bérigény kb. ennyi
-Az sajnos túl sok.
-Köszi, további szép napot! -
lorcsi
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
pontosan...
és az a pofátlan, hogy évek óta erről megy a cikkezés
de lényegében senki nem tesz semmitill. sokszor látni olyan egyértelműen fölös elvárásokat, amiket tuti nem is kell használni a meló során..de ezzel is geci mód csökkentik a megfelelő jelentkezők számát

-
EQMontoya
veterán
Biztos megfelel. A nem megfelelo jelentkezoben az is benne van, aki tul sok penzt ker.
Ha van kereslet és kínálat is, de a kettő mégsem találkozik, akkor ott nagyon komoly anomáliák kellenek, hogy legyenek a piacon.
IT-ben ez látszik is, rengeteg fejlesztőt keresnek, meg van egy összeg, amiért ember is lenne ezekre a poziciókra, de a kettő között általában van 30% difi. -
lorcsi
veterán
elég viszonylagos ez a túl sok pénzt kér megfogalamzás is
kinek mi a sokpersze értem én, de manapság már alapból úgy kérik a cv-t, hogy bérigénnyel..
nehezen tudom hazánkban reálisasn elképzelni, hogy az üres álláshelyekre mindre ezen okból kifolyólag nem találnak
szerintem oylan 10-15%-ra nem találnak iylen ok miattmod.
inkább azt látni sokat hogy teljesítményének 130%-án pörgetve a dolgozót adnak neki 60%-os fizutmod2:
mivel tudom sokan vagytok itt programozók is.. és piszok sok prog. dolgozót keresnek -cikk szerintnekem az sem világos, hogy miért nem képeznek át x mennyiségű dolgozót a jelenleg munkanélküli, de magasan kvalifikált dolgozókból a hiányolt helyekhez
félév~1 év alatt simán kész lennének a képzéssel.. -
válasz
lorcsi
üzenetére
Nézz meg egy álláshirdetést és láthatod, hogy pályakezdőt keresnek, 30 év gyakorlattal, tudj 4-5 nyelven programozni senior szinten, ismerd az aktív hálózati eszközöket a vörös könyv utolsó betűje szerint, angolul, németül, franciául beszélj anyanyelvi szinten, saját autód legyen és légy számlaképes is, hogy ideális legyél mint jelölt. Minden más elfogadhatatlan ha csak nem vagy rokon jóbarát. Ja és ne akarj bruttó 150-200k HUFot kérni mint pályakezdő mert azt nem illik.
A kereskedelmi részhez meg: minden hülye azt hiszi, hogy ha felvesz egy értékesítőt, aki jutalékos rendszerben dolgozik, majd minden kivirul. Annyi esze nincs, hogy adott felvevőpiacra rászabadítva több eszkimót, a fóka kevesebb lesz. No meg annál is hülyébbek h felismerjék - az emberek nem azért nem vesznek tőlük mert szar meg pfúja belejönki, hanem mert nincs miből!
De Magyarország jobban teljesít... -
lorcsi
veterán
nem találtam jobb topikot..bedobom ide..
[dén az első három hónapban a vállalatok 36 ezer munkavállalót szerettek volna felvenni, de nem sikerült megfelelő jelentkezőket találniuk.]ez mennyire felelhet meg a valóságnak ?
nem kifejezetten az infós részre koncentrálva a kérdésemmelmod:
nem mellékesen, ha felnézek egy állás portálra még mindig nagyrészt területi képviselőket keresnek a legtöbbet.
az meg nem olyan állásnak tűnik mint amire piszok nagy hiány lenne a gazdaságban
valami nagyon nem kerek
-
válasz
parandroid
üzenetére
a digók ellen az se segítene, ugyanúgy bunkeroznának akkor is.
uj. Amúgy még 11-est sem tudnak rúgni... pedig ott csak egy ember áll a kapuban... !

-
parandroid
félisten
Visszahozhatnák a hirtelen halált a fociban. A végén még látnánk rendes futballt is, nem csak azt, hogy egy csapat próbál támadni, a másik 11 meg mind beáll a kapuba, hogy ne férjen be a labda.
p
-
Éssssss igggggennnnn, megint vmi állat mikrofonba üvölt és büfög a főtérről a sok szar belefele az arczunkba kérés nélkül

-
Na, hogy előjöjjön belőlem a napi Bleki...

A f@szér' kell nyáron esküvőket tartani. Borítékolható, hogy 35 fok lesz, es ott fog izzadni a teljes násznép. Ez évente kétszer befigyel... és természetesen ma sincs másképp.

-
tildy
nagyúr
En rendszeresen kapom Esmeintol a beszolast, hogy mar megint nem hoztal pulovert , ugye? Estenkent pulcsi nelkul fazom kinn, ami azert eleg anti, nem szoktam fazni.
-
válasz
parandroid
üzenetére
ugyehogy ugye...? :-)
-
-
-
-
-
NoLF
veterán
28 fokos a Balaton.
Lenyegeben rotyog
-
-
-
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak, lusta vagyok én már ehhez
Mármint, hogy excel-táblát vezessek erről is... -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ha írod (feltételezem
), akkor megírod privátban ez szumma nagyságrendileg mennyi huf volt volt a szervizelés? (meg ez mennyi idő volt ez az 56K km?)most úgy számolok, hogy a kis corsám kb. havi 10-12K-ban van azon felül amit beletankolok (szervízek, műszaki, biztosítás, "teljesítmény" adó, gumicsere, kutyaf@sza, amortizáció, már amennyire ez még lehetséges), de csak évi 6-7 ezret megyek, tehát ezt az összeget nem érné meg megsokszorozni

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem annyira olcsó, mint a suzukihoz. Amúgy franc tudja, ismerős szervízeli, és kb. gombokért dolgoznak...
Eddig 56 e km-t mentünk vele, és ez idő alatt cserélni kellett a tárcsákat, fékbetéteket, a jobb első csapágyat, talán a hátsó szilentet. Meg volt benne vagy négyszer olaj és szűrőcsere. Ja igen, és gyertya-csere is (azt gyakran kell, mert az i-dsi dupla gyertyás)
Ja igen, és az összes izzó azután égett ki, hogy megvettem, de azóta még bírják. Ja, és vettem hozzá új téli- és nyárigumi készletet is. Ennyit kellett rákölteni.Az indexes jazz-topicban az a mondás, hogy az EGR szelepet és csatornát is tisztíttatni kell, mert 40 ezrenként eltömődik, de én erre eddig lusta voltam.
-------------
Amúgy most hétvégén is megjártuk négyen cuccokkal Wroclawot. Visszafele 5 litert fogyasztott a kicsike, úgy, hogy amúgy ment a klíma, és minimum 200-250 kilóval nehezebb volt a négy megtermett férfiemberrel, mint szokott.
-
-
EQMontoya
veterán
-
-
-
-
-
vészhelyzet van... véletlenül barna sört vettem, pedig nem is szeretem...
-
ToBeY
nagyúr
Valakinek van ötlete,hogyan lehetne kiírtani proxy pac vírus windows 10 alatt?
Találtam rá megoldásokat win7 alatt,de az nem működik win10 alatt -
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nézd, mit találtam, csak neked

sorozat-idézet-gyűjtő
és egyből lejátssza a videót is
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pedig ez gyakori, függetlenül a szolgáltatótól, gyakran dobják szomszédnak, rokonnak, és ők ezt helyesnek vélik.
-
trialboj
őstag
Segítsen már valaki. Ki az a Zsül akit a morning showban állandóan savaznak? Nem találok róla képet, de az sem tiszta hogy nő vagy férfi?
Kösz
-
Át kéne nevezni postás topicra :!))
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ahogy az egyetemi munka legnagyobb akadalyozoi a hallgatok, ugy a csomagszallitas legnagyobb akadalyozoja a cimzett.
Az a csomag jo ott, ahol van, nem is ertik, minek neked az a kezedbe, miert nem jo az tobb ezer km-el arrebb, a vilag masik felere felrepostazva, annak ott jo helye van, hagyd oket beken. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Várjámán, várjá! Hol élsz te? Itthon a kliens a fsz h fizet és elvár valamit! De ha nem tucc vmit szólj, szívesen segítek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az ne a cég hibája legyen már ha Te nem érsz oda nyitvatartási időben
Minden tiszteletem mellett, persze 
-
Winner_hun
félisten
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Rosszul csinázzátok. DPD-nél az irodában kell átvenni, és sokat kell feladni a lokál frencsájz partnernél mert akkor megszeretnek és nincs ilyen probléma. Nekem anno még számokat is adtak h részmunkaidőben jönnek dolgozni

-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Trans-o-flex amíg hozzám hozta a csomagot addig nem volt gond. Egyszer Bp-re rendeltem mert helyszíni melón voltunk, hozza oda. Várok rá, nem jön. Fél 5-kor hívom a megadott számot: a megadott számon előfizető nem kapcsolható. Rendben, akkor ügyfélszolgálat. A hívásvárakoztató robotzenekar eltralalázott egy fél énekkönyvet mire valaki végre felvette. Adott telefonszámot. Felhívom a futárt, másnap jön. Hogy másnap vagy harmadnap jött-e arra már nem emlékszek. 1 dolgot rendeltem de az 2 kis külön csomagként lett elküldve. Az egyik megvan, a másik nincs. Persze, hogy a másik kellett. Következő nap már sikerült hoznia.. női futár volt személyautóval. Bp-i rohangálós. Szűk egyirányú utca. Az nem számít hogy mások nem tudnak tőle elmenni, külön szólni kellett neki hogy odébb kéne állni.
Most visszakerestem amit a múltkor írtam. GLS volt. Másnak is volt már velük baja.
Magyar királyi posta?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szőröscica
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A DPD a legalja szerintem, de nekem a DHL-el sincsenek kedvező tapasztalataim, legalábbis a magyar részlegen eddig csak barátságtalan, kedvtelen ügyintézőkkel találkoztam, akiknek valahogy sosem akaródzott segíteni.
Ellenben a GLS és a trans-o-flex nagyon bevált.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Szóval ha ezt így a németeknél elő merik adni, ahol a fogyasztói érdekérvényesítés kicsit más dimenzióban mozog, el sem merem képzelni, mit művelnek a Nyugat-Balkánon.
Pl. panelházban beadják random szembejövő lakónak a csomagot DPD-ék, mert nem találnak itthon. Ezt úgy, hogy le van adva mobilszám értesítésre, amit persze nem hívnak.
-
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Debizony, hogy vannak. Én egy hétig jártam a nyakukra, mert nem voltak képesek kiszállítani egy amazonos rendelést, úgy dobta be kétszer egymás után a nem talált itthon értesítést, hogy itthon voltam, és működött a csengő (kipróbáltuk mindkét nap), kutyák meg azonnal ugatnak, ha megszólal, szóval esélytelen, hogy ne vegyem észre. Közben összecserélte a csomagszámot az egyik szomszéd csomagjával - az ő értesítőjét dobta be hozzám, az enyémet hozzá -, majd amikor kértük, hogy inkább a helyi átvevőponton adja le a csomagot, ha ennyire balfasz, akkor ezt három napig nem sikerült megoldania. minden nap hívtuk őket, meg az átvevőpontba is bementünk, totál ellentétes infókat kaptunk mindig, de a csomag nem lett meg. Ezt hétfőtől péntekig játszották, pénteken 5-kor, mikor már voltam az átvevőponton is, és telefonon is beszéltem velük, azt mondták, hogy ott van náluk a tőlem 30 km-re lévő központban, úgyhogy beültem az autóba, és elmentem érte. Ahhoz képest, hogy megígérték, hogy előkészítik, miután beszéltem a munkatárssal, először nem találták, szóval fél órát keresték még, mire meglett.
Négy éve rendelgetek Amazonról, összesen kétszer volt gondom, a másik csomagot tévesen valahova München mellé kézbesítették ki, amikor megkaptam erről az értesítést, felhívtam őket, csak azért nem volt itt másnapra a csomag, mert már késő volt, és nem tudták aznap elindítani, így még egy napot várnom kellett. Mondjuk az nem is DPD volt, hanem DHL, ég és föld a kettő.
Azóta mindig gyomoridegem van, ha meglátom, hogy valamit a DPD hoz, szerencsére nem túl gyakran fordul elő.
Szóval ha ezt így a németeknél elő merik adni, ahol a fogyasztói érdekérvényesítés kicsit más dimenzióban mozog, el sem merem képzelni, mit művelnek a Nyugat-Balkánon.
p
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
No megvan sértetlenül, hiánytalanul.
Most még futok egy kört az eladóval hogy amilyen csomagolásban kaptam a csomagot azt úgy küldte-e el. Ha igen akkor a DPD-nél nagyon komoly gondok vannak... -
lenox
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azert ezt eleg jol megusztad...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ma megjött a csomag. Ennyit a dpd-s kameravisszanézésről, nagyon sokat ért... már csak az a bajom hogy a szomszédnál van mert nem voltam itthon, a szomszéd meg jelenleg nincs otthon

-
BlacKSouL
addikt
brzdgsn
-
Spet
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom, hogy buszmegállónak van-e titulálva táblával vagy felfestéssel (képről az nem látszik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
No offense de az egyetem a legtöbb esetben munkáltatói oldalról túlzott elvárás. Nem beszélve arról, hogy amíg nem volt bolognai rendszer, addig is léteztek okleveles v felnőttképzéses tanfolyások amik nagyon sok esetben sokkal több gyakorlati felhasználással bírtak mint egy egyetemi diploma. Az én szememben az a munkáltató aki indokolatlanul keres egyetemet végzett munkavállalót semmivel sem jobb mint egy rabló.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)