Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Akinek nagyon melege van most otthon, jojjon ki Londonba, kellemes 20-23 fok futo zaporokkal errefele

( na mikor tudnank a shedet tuzvedelemmel ellatni(tuzvedelmi festes) ? HAt persze hogy most
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Pedig még felétek is olyan meleg volt, hogy már egy híd sem bírta elviselni.
-
-
ToBeY
nagyúr
Az idei nyár egy péntek délutánra esett...

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az irodában is kb... Igen, most. Tudom, nem lehet sikeres ember, aki ilyenkor dolgozik.

-
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Hidd el,ha én azt mondom meleg vót,akkor valóban elég meleg lehetett

EQMontoya: Nem is igazán az idővel volt baj,hanem inkább azzal,hogy a panel elkezdte kiokádni este 8-tól a forróságot magából,ami egy másfajta meleg.
Most 32-33C van itt bent és teljesen ok,kellemes viselhető idő van.

-
NoLF
veterán
Eldolt, szept kozepetol otthon...

Es semmire sem lesz idom
akit erdekel par szoban, priv
15 fok, zuhogo eso... Bloeh.
-
Nagyon szépen leírtad. Én a 30 másodperces hozzászólásomban ehhez képest nagyon pongyola voltam, igen. De ennek ellenére szvsz ugyanarra gondolunk.
Szóval kérek engedélyt meghunyázkodni. 24 fokban nyugalomban lévő ember, ha nem bundában ül, hanem szokásos szobahőmérséklethez való ruházatban, ahogy kellemes neki, akkor nem izzad. na.
Kivéve, ha robot az avatárja. De robotokkal nem foglalkozunk. -
válasz
venember83
üzenetére
jé, még a Vénség is megjelent a pára miatt..!

Már megérte, Mikrobinak hála...

-
mark!
őstag
válasz
venember83
üzenetére
ablakokat becsukni?
túl casual ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Hát ott mondjuk igen, itt azért jobb esetben is 1:1 az arány, de szerintem a forró napból több van, mint hidegből.
Egyébként nem feltétlen túlsúlyfüggő, én is voltam a mostani súlyomnál bő 10 kilóval nehezebb, és pont ugyanolyan izzadékony vagyok most, mint akkor voltam.
-
Viszlát
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Túlsúlyosként mondjuk abszolút nem bánom, hogy évi pár hét van amikor esetleg erősebben izzadok mint cingárék, cserébe nem didergek 15-20 fokban és nem akarok megfagyni télen sem, ami jóval jelentősebb idő mint a forró napok.

-
Winner_hun
félisten
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
a szervezet akkor szeretne párologtatni, amikor úgy érzi, hogy meleg van - amikor közelíti a külső hőmérséklet a testhőmérsékletet.
24 fokban az ember nem izzad, na.Jozan paraszti esszel az izzadas arra van, hogy hutse a tested a parolgassal elvont hon keresztul. Tehat nem az kell hozza hogy kozelitse a kulso homerseklet a belsot,hanem hogy a holeadas ne legyen eleg gyors, pl. mert belul tok sok ho termelodik (pl. kovet torsz, futsz, maszol a fara). Valoban, ha kozeliti a kulso homerseklet a belsot, akkor is csokkent a holeadas sebessege, mivel csokken a derivalt, es ekkor is extra huteshez kell folyamodjon a tested, de ugyanigy keves lesz a holeadas sebessege, ha tul sok ho termelodik, illetve ha a felulet csokken (tehat pl. feloltozol, es kisebb feluleten van holeadas).
Ugyhogy nyugodtan izzad az ember 24 fokban, de akar -10-ben is, csak fel kell oltozni, es ugy kapalni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Namost 24 fokban is izzadsz, csak amíg 40-50% körüli ilyenkor a relatív, addig az izzadás minimális, mert ezen a hőmérsékleten adott páratartalom mellett is megfelelő lesz tőle a testhőmérséklet. Amikor a páratartalom nő, az addigi párolgás intenzitás nem elég ahhoz, hogy valóban el is párologjon, azaz hűtse, ezért növeli az intenzitást. Ha a környezet relatív vagy abszolút nedvességtartalma nagyon magas, akkor már 24 fokban sem fog elpárologni a bőrről a nedvesség, ezért csatakosra izzadásba kezdesz.
Ezért van az, hogy 20 fokban 30%-os relatívnál 1-2 óra alatt megszárad a kimosott ruha, de 20 fokban 80-90%-osnál 4-5 óra után is nedves. Az ember pedig olyan mint egy nedves ruha. -
válasz
parandroid
üzenetére
ja bocs, ha futsz, az más. Erről nem volt szó. Ha sportolsz, akkor meg mindig izzadsz vaze, mert olyankor felmegy a teshőmérsékleted 39 fokra... Én nem hiszek az izzadtság-elvezető pólókban.
Nem kéne ugrálni, oszt' nem lenne probléma...
Ui. különben is, ha igazi sportember lennél, akkor itt futnál a 40 fokban
24 fokban könnyű... 
-
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha 37 fokban tenyleg nem izzadnal, az eletveszelyes betegseg lenne. Biztos, hogy izzadsz, legfeljebb gyorsan elparolog.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Voltál már úgy, hogy a 30 fokos "kánikulában" egyszercsak lehullott kb. egy 8-10 perces zápor, amitől lehűlt a levegő 21 fokra, és amíg addig csak úgy izzadgattál a melegben, az eső után hirtelen még a szemedből is az izzadság csurgott, miközben azt érezted, hogy a levegő szinte hűvös, a bőröd kifejezetten hideg, de te mégiscsak izzadsz, izzadsz, kb. 5x annyira mint előtte a 28 fokban. Na ennyire van jelentősége

De kora nyáron, mikor 25-ről 17-re hűl a levegő a zivatar után, teljesen ugyanez van, csak akkor előtte a 25-ben még csak nem is érezted, hogy meleged lenne, vagy izzadnál, majd a 17-ben meg csatakosra vizesedsz, miközben szinte fázol.
Lásd EQM kommentje is. -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
szerintem 25-30 fok alatt nincs sok jelentősége a páratartalomnak, pláne annak, amit Te mérsz otthon...
merthogy az a hőmérséklet függvénye, hogy a levegő mennyi párát képes elnyelni.Persze, a víz halmazállapota is a hőmérséklet függvénye, de Neked azért nem mindegy, hogy -15 vagy +25 fokos az az 5 liternyi víz, amit hozzádvágok, mert az egyik kellemesen felfrissít, a másik meg agyonüt.

A gondolatmenetedben az a probléma, hogy ha a levegő relatív páratartalma nagy, akkor nem tudsz párologtatni, mert a levegő nem tud felvenni több vizet, tehát hiába nincs túl meleg, minimális mozgás után meg tudsz izzadni.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem 25-30 fok alatt nincs sok jelentősége a páratartalomnak, pláne annak, amit Te mérsz otthon...
merthogy az a hőmérséklet függvénye, hogy a levegő mennyi párát képes elnyelni.De más téma:

-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Ezen mennyit segített volna egy nadrág?
Nyilván nem fog nyáron egy komolyabb, tűzálló, mittoménmilyen ipari sztenderdeknek megfelelő nadrágban dolgozni, egy véknyabb nadrágon, vagy akár farmeren is meg úgy ment volna át a flexkorong adott darabja, mint ha ott se lett volna...peterkeT: a tegnapi 30+ fokban cimborával félmeztelenül edzettünk. Igazából tökmindegy volt, hogy simán csak csöpög rólunk a víz, vagy 5 perc alatt átáztatja a pólót, és utána azon keresztül csöpög, szóval akkor inkább maradjon legalább a póló száraz.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Itt nincs olyan hűvös mint feléd
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Most, hogy még korábban járok dolgozni, én is 20-22 fok körüli értékeket látok a kijelzőn. Sőt, kedden olyan viharban mentem, hogy 5-10 centi víz állt az autópályán, mert nem tudott hirtelen lefolyni. ma megint tök felhős az ég, és egész nap lóg az eső lába. Minden ablak nyitva, így 70+ % a páratartalom a lakásban, de legalább objektíve csak 24 fok van. Pedig most edzeni fogok, késő délután meg futni, ha esik, ha fúj.
Amúgy tegnap, meg hétfőn volt súlyos idő, nem tűz a nap direktbe, egész héten enyhén felhős az ég, de így is 30 fok körülre melegedett estére az idő, és vágni lehet a párát, ami errefelé ilyentájt némileg szokatlan.
p
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem akarok beleröff, de édesapám is asztalos. Nem nagyon kell ruha nélkül dolgozni. Egy kapcsot akart flexxel síkolni és felrobbant a korong. 6 cm hosszú, 1,5 széles és jó mély darabot tépett ki a a combja belső feléből.
-
ToBeY
nagyúr
Két napja nincs meleg víz karbantartás miatt,nem esik jól a hideg vízben való zuhanyzás reggelente.

-
EQMontoya
veterán
-
-
-
mark!
őstag
a mai nap leghülyébb kérdése ami megfogalmazódott bennem: tud valaki franciául?

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
sirály...!

amúgy szerintem most úgy süt a Nap, hogy reggel 7-kor is éget, meg este 6-kor is....
Most jöttem haza, és a városban végig 32 fokot írt a kocsi este 10 után.
Itt Mátyásföldön már csak 28 fok van, annyira külváros.
Az irodaházban meghalt a tetőn a két nagy klíma közül az egyik, így ma egész nap olyan 28-29 fok volt, csurgott rólunk az izzadtság.
Nem tudom, említettem-e, hogy mit gondolok erről az időjárásról? -
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Végre itt a jó idő. Azt már kitapasztaltam hogy legkésőbb 1/4 5-kor ki kell feküdni napozni mert 5 körül már igencsak gyengén süt.
Ráérni? Mire?
Amíg világos van addig dolgozok. 1 óra napozást is le tudnám dolgozni, de ez most kell, igen nehezen barnulok, utána gyorsan fakulok. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na mi történt? Csak nem ráérsz?

-
Winner_hun
félisten

-
BlacKSouL
addikt
Na mizu, nyár van?

-
-
bobsys
veterán
Hamar karosanyag szennyezes volt a tema. Ugy nez ki lehalt a katlizator a kocsiban, mondom a szakinak, vagja le aztan hegeszen oda egy csovet
,de nem ertette, magyarazta, hogy de akkor nem lesz katalizatora a kocsinak
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android játékok topikja
- Arc Raiders
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)