- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tegyél be Cat6 kábeleket azok bírják 1Gbit-ig
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
ugyemegmondtam

-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld ki egy laptoppal pls, telefonos tesztben nem bíznék.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kérjed

Azért nincs net a tp-link routeren, mert most a modem van router módban, ja jól értem.
Át kell configolnod access point-tá a routert, és akkor fog az is működni. -
Winner_hun
félisten
No végre, a modem mind a 4 lan portja feltámasztva, így nem is kell már router, csak wifihez, mert az nincs benne.. visszakérjem?

Egyébként tényleg a kábel volt a gyenge keresztmetszet, egy kábel van ami nem bírja csak 100 megáig a strapát, persze hogy az volt hozzám bedugva. Most az látja el a routert, wifinek elég lesz.. -
Winner_hun
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Lehet. Most ki akartam próbálni, de nem tudok felmenni a netre ha a modembe van dugva a lan madzag, hiába adom meg a név/jelszó párost pppoe (vagy milyen) beállításnál. De lehet eljutok odáig hogy nem is fog kelleni router, max. wifihez. A modemen van 4 db lan csatlakozó amiből csak az egyik működik, ha sikerülk mind a 4-be netet varázsolni akkor probléma megoldva. Eddig itt tartunk..
Wifi: OnePlus 3-as készülék, csak az volt használva. Beállításokhoz nem értek, @ által ajánlottakat tegnap megcsináltam, akkor is 50 mega volt a max (max. 2 méterre a routertől). Azóta azzal nem foglalkoztam.

-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
2G -n 3 csatorna lenne elmeletben amiben nincs osszeakadas.
1,6,11.
Amikor a joember osszegyurja a csatornakat, hogy minnel nagyobb savszelesseget (elmeletben) akkor annyit er el vele, hogy az interferenca baromira megno es szepen elkezd osszeakadni az osszes tobbi AP-vel pont ugy ahogy nalad a kepen latszik.
A csatorna szelesseget vissza kene rakni 20-ra es atrakni a 6-ra akkor csak egy routerrel akadna a mostani harom helyett.Ha csak 5g-s eszkoz van es tudja a router akkor ki kell kapcsolni a 2G-t. A masik vakvagany a tx power. Joember mindig felhuzza maxra, hogy jo eros legyen a jel. Amivel annyit er el, hogy nem 5 korenyzo routerrel fog akadni hanem sokkal tobbel.
A regebben emlitett Unifi AP-n a tx powert 1-15 ig lehet allitani, vagy minimumra vagy 3 kore szoktam beloni.
Kerdeses a modem a router es a wifis eszkozben levo halokartya es az epulet is.Ha irsz tipusszamokat akkor ossze lehet keresgelni hatha kisul belole valami.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Dobd fel a kérdést router gondok topicban,hátha van ott valami szaki, aki tud valami okosat mondani.
-
válasz
fokukac
üzenetére
Inkább Winnernek segítsetek már lécci.
Danke.Szóval, miért lassabb neki router-en át, mint közvetlenül a modemba dugva? (105 vs. 220). A router ennél biztos többet tud.
Lehet, hogy a modem és a router közötti kapcsolatot nem gigabitesnek tárgyalta le a két eszköz?És ha alig van nála az éterben valaki, akkor miért csak annyit tud nála a wifi, mint nálam a lakótelepen anno, ahol volt 30 másik hálózat? 45 Mbit.
Ugyanez az eszköz múlt héten nálam, hasonlóan kevéssé terhelt környezetben majdnem kétszer ilyen gyors volt wifin.Szóval, ha valakinek van valami ötlete, ne tartsa magában. Dankesőn...!

-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Na nemá'. Sok egészséges (nem botrytises) szőlőből készült furmint van. Pl. egy mandoláson nem nagyon érezhetsz ilyet. A botrytisen, ami számomra kifejezetten kellemes, vagy a túlzott hordón kívül nem is tudom igazából, mire gondolsz. Furmintból amúgy 3-4k alatt nem nagyon van igazán jó, és hiperekben alig kapni valami értékelhetőt. Néha egy mandolás szembejön, vagy pl. royal tokaji egypálcás furmintja is viszonylag stabilan hozza a szintet. Kíváncsi lennék a listádra, hátha kóstoltam valamit közülük.
-
EQMontoya
veterán
Az létezhet, hogy egy fehérbor három hónap függőleges tárolástól megdöglik?
Irodában, légkondis környezetben, asztal alatt, tehát napfényt nem kapott.
Vagy már mikor kaptam rossz lett volna?
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kérd vissza a pénzt

Hát, nekem ez 100-as limitációnak tűnik, erre valami okosat talán a többiek tudnak mondani, mindenesetre ez furcsa, ahogy telefonba mondtad, hogy modemen át 220 megy, így meg csak 100...
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Én az árukeresőtől kaptam egy emailt, hogy értékeljem legutóbbi mediamarktos vásárlásom. (a vásárlás minden részlete benne volt az emailben, az átvétel időpontja is, plusz a személyes adataim)
A szép, hogy közvetlenül a MM honlapjáról rendeltem, az árukeresővel soha nem volt dolgom (értsd: nem használom). A reklámadat gyűjtögető scriptek pedig le vannak tiltva.
Mi a két cég közötti kapcsolat? -
igen, itt senki nem jál igazán jól így, csak a hirdetést szervező.
Viszont, ahogy nézem, a direkt marketing is képes csodákra.
Most kaptam levelet az ipon-tól, hogy "termékajánló - TP-Link archer C8" -"Hello fokukac,
Az iPon.hu webshopban tett látogatásaid alapján az alábbi termékek is érdekesek lehetnek számodra:"
és ott van 5 router képe, linkkel, meg egy usb-stickigen, tőlük vettem ott, másfél hete. Nem merül fel bennük, hogy nem fogok most venni másikat?
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Arra sem tudtuk rábeszélni, hogy legalább Mordort hagyja ott, pedig akkoriban igen rútul állt a szénája. Fiatal, jól képzett, idegen nyelve(ke)t beszél, se kutyája, se macskája (ha jól tudom, saját ingatlan sem köti helyhez), de ha nem akar, hát nem akar. A személyes véleményem az, hogy akkor is érdemes lenne megpróbálni, ha nem hosszú távra tervez vele, már csak a tapasztalat, meg az élmények miatt is, de annak ismeretében, hogy amúgy szeret utazni, meg világot látni, végképp nem értem. Rosszabb nem lenne sehol, mint amennyit most (értsd: az elmúlt 10 évben) sír, úgyhogy csak jól tudna kijönni belőle.
Persze semmi közöm hozzá, csak észrevétel.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem az az érdekes, hanem hogy Finnországból és Svédországból is simán kapunk anyagot, amik vonattal, hajóval és kamionnal is eljutnak idáig, de mi nem tudjuk kiszállítani Szlovéniába meg Horvátországba, mert ott a hó miatt kamionstop van. Ergo a magyar-horvát és a magyar-szlovén határvidék jobban skandináv, mint Finnország meg Svédország.
Amúgy ja, kezd már erősebben rámenni az agyamra a tél, és lassan megint megutálok mindenkit és mindent. Rendesen érzem magamon a borzalmas depressziót, és kezdem minimálisra szorítani az emberekkel való kontaktust. Aztán persze majd áprilisban még leesik vagy fél méter hó, és talán májusra eléri a napsütéses percek száma a kettőt, és akkor némileg javul a hangulatom. Tegnap már olyan szinten voltam, hogy este fél7-kor befeküdtem az ágyba és el is aludtam hajnali 1-ig. Onnantól semmi, bekapcsoltam a tévét, megnéztem egy nagyon semmilyen régi amerikai filmet ami épp ment a tévében, és kb. negyed 4-től megint el tudtam aludni. De az milyenmá, hogy hajnalban nem volt 10 percenként 30 perc reklám mint főidőben. -
Spet
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Kérem átfáradni a "szaktopikba"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
Győrben (is) havazik. Végre.
...de úgyis elolvad és nem is lesz elég szánkózni

-
-
Es bazze, a ket booster par masodperc elteressel landolt egymas mellett. Hihetetlen.
-
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
En ezzel kapcsolatban arra jutottam (en is gondolkoztam a multkor), hogy aki mar vett, azt erdekli a tema, tehat nagyobb valoszinuseggel kattint, akar onigazolasi cellal. Tehat ha olyannak mutat hirdetest, aki mar vett (vagy keresett), akkor nagyobb bevetelt tud generalni, mintha valami ujat probalna eladni. Mondjuk ettol se az elado nem szerez tobb ugyfelet, se a user nem talal uj megvennivalot, egyedul a gugli keres tobbet, tehat ez lenyegeben atbaszas. Itt van egy piaci res, amire termeket lehetne fejleszteni, hiszen az elado, aki fizet a hirdetesert nyilvan jobban jarhatna, ha tudna a rendszer, hogy neked mar nem kell ilyen hirdetest mutatni. Ezt az otletemet a bevetel 20%-aert adom.
-
Tökre szeretem ezt a dolgot, hogy a Google a korábbi kereséseim alapján szabja személyre a reklámokat. Most pél. routerek-re kerestem, ezért mindenhol router-hirdetéseket látok. Pedig már megvettem, most 5 évig nem tervezek venni másikat... De ha utazok valahova, akkor is ez van, még egy hónapig nézem a prágai / adriai / ausztriai szállásokat, pedig már túl is vagyok rajta.

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nincs...
Velem kell beérned...

-
válasz
parandroid
üzenetére
Úgy értem, TB-ügyintézés az ügyfélkapun, kurvákkal...

-
válasz
parandroid
üzenetére
T.B. Hooker..?

-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Csináljunk egy jobbat.

-
Spet
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Én bízok az ügyfélkapumra majd kiküldött adatokban

-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mért nem ezt használod? Régi de jó.

Különben ha legalább 10 éve használod az abevjavat, akkor fel se tűnik.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha tudnád h nem csak az , de sok online fícsör is vicceskedik... pl Jan 31ig be kellett jelenteni minden érintett cégnek ha külföldi bankszámlát használ, megadva IBAN-t swiftet. Nos ha bárkinek technikai alszámlája van (pl nekünk) akkor azt nem tudja feldolgozni az online felület. 21 század , Magyarország.
-
FehérHolló
veterán
A NAV-os nyomtatványtöltő java programnál komolyan mondom, hogy másodéves egyetemistaként felhasználóbarátabbat kellett írnunk házinak, hogy ne bukjunk meg...
Melyik óvodát bízták meg a fejlesztéssel, és milyenek lehettek az előző verziók? (v2.80-nál tart.) -
-
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Ha úgy tűnik neked így fél nappal a lezárás után reagálva, hogy felhúznám magam rajta, you read it wrong...

Biztosan kellett volna szmájlikat használnom, hogy egyértelmű legyen a későn jövőnek is.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Akkor nem tudom, minek említetted úgy kazuálisan, mintha szempont lenne, nyilván imádsz az emberekkel felesleges köröket futtatni. Legközelebb írás előtt kéne ám józanodnod.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
Az erősebb HW-tól, és az antennától. De hogy külső vagy belső antennás, az nem olyan mérvadó. A megboldogult belső antennám Linksys routerem (ami már nagyon idős darab néhány külső antennás eszköztől jóval izmosabb.
Bár most egy 860L-t szeretnék beizzítani, ahhoz hogy a (papíron) 100-as netet áttolja, bőven elég lesz.

-
ToBeY
nagyúr
Meg lehet élni cutstom frimware nélkül,én is csak akkor cseréltem le,amikor 80mbit-ről 200mbitre váltottam és a gyári fw kevés volt már.
-
EQMontoya
veterán
Ez a videó zseniális. Az, hogy mit mondanak rajta az emberek, de egy dolog, de hogy a szerzők alávágták az Imagine Dragons - Make me a beliver c. számát, az egyszerűen csodás.

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Most frissítettem a legfrissebb gyári firmware-re, szerintem ez jó így.
Én sosem játszottam alternatív firmware-ekkel, neked sem kell, ha nem akarod beleásni magad. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Openwrt is egy frimware, ami kicsit okosabb mint a gyàri ( talán Linux alapú,de ez nem biztos) így 160mbit helyett 200mbit-et lehet kicsikarni a routerből.Én vargalex félét használtam,de van sok fajta.A router topicjábab tudnak segíteni.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Igaz már az is közel duplája a mostaninak amit úgy általában úgyse használok ki. Na lehet mégis beugrok majd érte. Viszont ha tudsz hozzá firmware-t amivel mehet akkor azt majd áruld el, én ezekhez egyáltalán nem értek. Ha jól emlékszek augusztusig él a szerződés, ha az lejár akkor valószínűleg megkeresnek megint egy emeléssel, bár jelenleg a 100-as a legnagyobb elérhető sebesség, de ki tudja addig hova fejlesztenek. Év közben kerestek meg először, az agresszív értékesítő ellen meg is tettem a panaszomat, még nem jelentkeztek a vizsgálat eredményével (ha egyáltalán fognak). Keresett aztán más, sokkal normálisabb volt, nem átverésre ment, meg is lett kötve a gyorsabb net szerződése. Ugyanannyit fizetek csak hűségidőn belül változtattak sebességet, ennyi.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha most 200-as neted van és nincs kilátásod combosabb netre,akkor szerintem fogadd el @-tól.
Rátolsz egy openwrt fw és csomó dolgot fog még tudni (pl torrent Transmission-el.) -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Persze, vannak ketyerék, amik hosszabb távon kiszolgálnak, viszont ezt ingyen viheted, mert csak itt porosodik
.És ezen is átmegy a neted. Jó, a 200-as net már csak a moddolt firmware-rel menne át teljes egészében...
Egy jó új router pedig kb. 25 rugónál kezdődik.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen, ennyi megy át rajta, legalábbis a net irányából.
Szerintem itt a gigabit csak a csatlakozóra vonatkozik, hogy már nem 100 megabites, a 2009-2010-es procik még fizikailag nem tudtak többet átvinni.@Tothgera: Akkor mitől függ, hogy 15 decibellel erősebb a jel a hátsó szobában, ha nem az antennától?
-
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hivatalosan 500 / 22-es csomag..
----------------------
Tobey: én azért meglepődtem a kicsikén, hogy milyen jó. Nem is értem, miért nem azt használtam az elmúlt fél évben, wifin sokkal jobb lett volna, mondom, a hátsó szobákban is jött 50-60 MBit-tel 2,4 Ghz-en, három falon át.
Közben beüzemeltem éjjel az Archert is, az is hasít, a hátsó szobákban is 150-250 MBit-et mértem wifin, a nagyszobában 415-öt. Tisztább, szárazabb érzés, és a legjobb, hogy nincs az a 2-3-10 mp várakozás, amíg nem történt semmi a upc-s boxnál, hanem minden egyből.
Már csak a kábeleket kéne valami kulturált módon elrejteni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ez amúgy milyen sávszél hivatalosan? Mert nálunk a legtöbb amit ki tudtam hozni telefonon az 47/53 down/up, egy Asus RT12N-el, és fingom nincs hivatalosan milyen Digis netünk van. De az átlag 43/47, vagyis mindig több az upom. Nemtom miért.
És rájöttem, hogy a legnagyobb gyilkos a vezetéknélküli telefon
Ha az vonalban aktív, akkor a wifi jel a töredékére csökken vagy teljesen lenullázza. A mikró ehhez képest említésre sem méltó. -
Na, csak rávettem magam, és átkonfigoltam a rendszert, beüzemeltem a régi 1043-ast újra. Még firmware-t is frissítettem rajta, mert 2010-es volt.
Megdöbbentő amúgy érzetre, hogy már ez is mennyivel jobb, mint a UPC-s csodabox, lehet, hogy papíron lassabb, de minden egyből történik, amint klikkelsz. A UPC-s csodával mindig várni kellett egy picit. És mit ad isten, a jele is erősebb egy 10-15 decibellel a hátsó szobákban, ahol eddig 10-15 Mbit-et mértem, néha pedig be se jött a wifi. Ennyit számít a külső antenna.
Ja igen, és FW-frissítés után picit javultak a sebességtesztek is (wifin 74-ről 79-re, vezetékesen 145-ről 153-ra).
Nade a teszt.
LAN-on 150 fölött állt meg, wifi-n picit 80 alatt (a penelban sose ment 55 fölé, de inkább 40 volt)
Winner, jöhetsz érte, ha kell..!
-
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezaz.
Nem onnan, hanem tegnap volt a tévében az 1. rész és eszembejutott, hogy egy ismerőstől annakidején megkaptam autós CD-nek összevágva az 1-2 jobb számait, és a kocsiban milyen bitangul szólt. Otthon is jól szólt, de éccaka már nem álltam neki bömböltetni a francia slejmreppet, és a decens hangerő miatt belealudtam. Perverzió, de van egy hangulata az üldözős, pályázós jeleneteknél hallható zenének, és azt ott a Marseille utcáin csapatást úgy át lehet érezni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Danke.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)