- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Jah, én nem várok semmit, csak annyit, hogy a meteorológia mondjuk hibahatáron belül van. +/- 3 fok és csapadékban +/- 2mm. De túlzottak az elvárásaim, ha azt mondják, hogy hétágra fog sütni a nap és 17 fok lesz, akkor sejtem, hogy aznap max 20% eséllyel fog hó esni.
Egyébként inkább legyen hó, mint hogy a hideg esőt csapja az arcomba a szél, szóval önmagában azt nem bánnám, ha tényleg téli idő lenne.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Igen, mert állítólag december 1-től február 28-ig maximum -10 foknak kell lennie, és legalább 20, de Karácsony napjaiban inkább 30 centis állandó hónak. És akkor van tél. Hát ahhoz képest a 4 fok melegfront.

Amúgymeg, december közepén mit vártál? 25 fokot és verőfényes napsütést, mint én?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fú de érdekes a másik oldalon állni
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Pl. a kedd esti 4 fokban, közepes erejű szélben szakadó esőt érted melegfront alatt?
Igen, ez az a nap volt, amire délutánra 3mm esőt mondtak, és gondolkodtam, hogy bringával jövök. Végülis csak este 9-től hajnal 1-ig szakadt az eső, és a 3mm inkább volt 3cm, de a többi stimmelt.

-
BlacKSouL
addikt
Szóval ti melegfront idején +18 fokokban szoktatok megfázni, de -10, -15 fikarcnyit sem árt
Ez a fajta evolúció pont szembemegy a globális felmelegedéssel ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vérboci
addikt
Nem tudtam, hogy online is lehet fertőződni, de kérem én is dögrováson vagyok. Ugye kezdődött a buli a fülfájással amit a repülés okozott - jelzem azóta sem hallok rendesen - aztán hétfő óta pokoli torokfájásom volt, tegnap dokihoz is mentem, adott antibiotikumot, meg szemcseppet, mert természetesen tegnap reggelre a szemem is begyulladt. Úgy érzem magam, mint valami vén trotty, akinek ezer harci sebe van és folyton azokról beszél...
Summa summárum, remélem a jövő hét közepére kikeveredek illetve mindenki kikeveredik ebből, mert lenne ugye jövő vasárnaptól más program is.
-
Szóljatok nyugodtan ha kell baci , most feleslegem van

-
Vérboci
addikt
Szélvihar Győrben. Fél hétkor elment az áram, kellemes gyertyafényes vacsora a gyerekekkel. Igen ám, de fürödni is kellene. Autóba ültünk, átjöttünk anyósomékhoz. 5 perce voltunk itt, amikor itt is elment az áram.

Szerencsére az ő kazánjuk tárolós így van egy kis melegvíz.A természet ereje legyőzhetetlen.
-
Szegeden szelvihar van. Tegnap este cigi miatt resnyire nyitva volt a konyhablak de nem kellett volna, mert ugy kibszta a szel meg huzat nelkul is h nyoma maradt

-
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ja és a weboldalra belépve se látom, úgy nem bírom az ilyet

-
concret_hp
addikt
kötelező biztosításnál nem az van, hogy fordulónap előtt 60 nappal kéne küldeniük, hogy mennyi lesz az új évre a biztosítás?
-
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
nekem tavaly az adóbevallásom + a tb könyvem lett feladva postán. kaptam tracking számot meg minden. tb könyv boríték meg minden nélkül bedobva a postaládába (ami alapból
szitu), aztán közlik a tracking számra, hogy fogalmuk sincs mi van vele ilyet még nem láttak. mint címzett nem kerestetheted a csomagot, mert azt a feladó tudja csak

és ezt az én versenyszférában megtermelt adómból tartják fent, engem ebben csak ez kúr fel
bitpork: ha az állam korlátozza a többi cégnek a posta piacára való belépést, akkor az lehet, hogy rendszer hiba, de bmeg én nem ilyen rendszert akarok

-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Addig a részéig egyetértünk, hogy hibázni emberi dolog, és mindig fog a postán csomag elkeveredni.
Az már nyilván nem mindegy, hogy ezerből tíz, vagy tízezerből egy.A probléma az, hogy ez nem lehet természetes.
Ha az alkalmazott ilyenkor nem elnézést kér, hanem közli, hogy nem tudja ideadni, akkor bizony a jó édes k anyját, és ezt egy nap távlatából sem gondolom másképp. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azzal nem tudok vitába szállni h kritikán aluli a szolgáltatás nagyon sok területen, csak én ezt máshogy nem tudom megközelíteni mint az ember oldaláról. Szoktam dühöngeni én is, és bármennyire is szégyenlem be kell vallanom h szoktam csúnyát gondolni és mondani. Csak én rögtön után megbánom, mert nem tudhatom mi van a hátterében a dolognak. Lehet kicsit fatalista a személyiségem , de ilyen selejtes vagyok.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Eléggé, nem is csak a csomag eltűnésével, hanem hogy erre fél órát kellett várnom, és még elnézést kérni sem jutott eszébe senkinek. Vállrándítással intézve, mert ez ugye egy tök természetes dolog.
És nem is maga az esemény baszott fel, hanem hogy ez az egész story kiválóan leírta az itthoni állapotokat, csak egy vetülete a nagy képnek, de tökéletesen visszaadja azt. -
Vérboci
addikt
Szakad az eső. Pedig szakadhatna a hó is. Most mi az a 2 fok különbség?
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
"when you get to the screen where it displays the error message about the missing driver, cancel out of the error message, then exit out of the setup screen so you return to the original installation. Then switch the USB stick into another port, and re-click install now. Sounds stupid but it worked for me."
-
Viszlát
addikt
Egy HP Microserverre próbálok Windows Server 2016-ot telepíteni és rögtön indítás után megakad, a következő, rendkívül informatív és hasznos hibaüzenet kíséretében:
A media driver your computer needs is missing.

Kis morgás után azért letöltöttem minden drivert ami létezik a cucchoz, de egyik sem az ami kellene neki. Most azon filózom, hogy a HP-nél vagy a Microsoftnál panaszkodjak...
-
EQMontoya
veterán
Nem a szegénység, hanem a vállalhatatlan leszaromság itt a legfőbb probléma, lásd: lentebb.
Ameddig Sorossal lehet riogatni a sok fogyatékost és ezzel választást nyerni, meg ameddig teljesen oké másokat szivatni, mert engem nem fizetnek rendesen, addig a busznak is nagyon örülnünk kell. És ez nem pénz kérdése.
-
tildy
nagyúr
Persze, értem én , de ami működött , nem értem miért hagyjak lepusztulni. ( teljesen jó lenne az egyes fapados terminalnak pl, mégis, inkább a kettest bővítik ) .
Az új ickocsikat már nem is mondom, ahol be is ismertek , hogy ja, a kerekesszekesekre, meg a babakocsival közlekedőkre nem gobdoltunk a tervezesnel. Vicc, hogy könnyebb felszállni egy ceglédi személyre, ( de síró) , mint egy InterCityre.
Félre ne érts, hülye tervezésből van UK-Ben is elég, de legalább az új dolgokat próbálják üzemeltetni, erre figyelve megcsinalni .
-
válasz
bitpork
üzenetére
Szeretem, hogy időről-időre ez a téma felbukkan. Mármint inkább nem, mert veled például nehéz megértetni, hogy nem tiszába-dunába lövésről van szó, csak a mókás panaszkodásról.
Nyelvek tanulásához elvileg nem kell helikopternek lenni, mi tartja vissza a népet, hogy még egy filmet se tud megnézni angol felirattal? -
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Az pl, hogy más helyen ( lutont kivéve) ott a vasút a reptéren. Vagy ha nem is, akkor legalább akadálymentesítetten megközelíthető a megálló . Márpedig ez nem az, legalábbis így, ahogy most van. Veszélyeztetett terhes vagyok, nem emelhetek nehezet, és nem tudok a megállója eljutni normalisan( kivéve ha visszafelé utazom)
Nem az árral volt bajom és ezt Nolfnak is írom. De a korábbi, egyes terminálok megkozletisheshez képest extra plusz út , teljesen feleslegesen. Oke, lehet a horror szóval tuloztam. A 100as busz meg jó ha fél éve van, előtte nem volt direkt kapcsolat a belvárossal.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Értem, de képesség és képesség különbözik. Ha valaki híján van annak hogy mérnök legyen (mert van ilyen) attól még nem biztos hogy más munkában alkalmasabb lesz. Példa: ha valaki reál tárgyakban jó, az általában nem egy extrovertált típus. Társaságban kevésbé érzi otthon magát, nem lesz belőle soha sztár értékesítő. Ugyanakkor ha nincs más amit csinálhat, akkor nem lesz a szakmája csillaga, ez van.
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Hibáztatásról szó sem volt. Arra reagáltam, hogy a szar munkavégzésnek nem lehet indoka a szar fizetés. Hogy egy másik példával érthetőbbé tegyem, szegénygyerek én is voltam, de koszos, büdös sosem.
Illetve az eredeti állítást megfordítva, a fizetés növelésével nem jár kéz a kézben a munkaminőség növekedése.
Szerintem te is, én is előbbrevalónak tartjuk a becsületünket.Reagálva arra is, amit kicsit félreértettél, bár nem volt benne bántó szándék: írtam is hogy nem mindenkinek egyformán könnyű vagy nehéz a változás beindítása. Mindenki cipel valamilyen terhet. De akár demagógia, akár nem, ha valaki valamit nem akar, akkor az egyik kifogás éppen olyan jó, mint a másik.
Elnézést, hogy megbántottalak, nem ez volt a szándékom. -
Dilikutya
félisten
Az Autós Szelet hova tűnt a boltokból?

-
e=mc²
őstag
Garazsajtora kellene nekem valami lakatfeleseg. Van mar egy normal zarbetet a kilincs alatt, de jobb lenne meg egy lakat is. Valaki tudna ajanlani esetleg tipust, format, vagy mas egyebet, amit nem egyszeru leutni, fureszelni, rongalni?
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Demagóg és nem általános igazság. Van olyan akinek erre van lehetősége és van akinek nincs. próbálj meg borsodból egy sokgyerek családból önmegvalósítani, vagy bárhonnan egy alkoholista szülővel , esetleg vallásos családból keresztény papi segítséggel
Soha nem hibáztatunk valakit ismeretlenül!Tudod mit? Igazad van! Minden rohadt köcsög aki nem boldogult-boldogul, megérdemli hogy a Dunába-Tiszába lőjék!

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Náciországban már a DHL meg egyéb gyorsposták is nagy sz@rban vannak a munkaerőhiánnyal. Még a Káeurópai migránsok sem maradnak ott. Éppen elsőkezes infó, hogy van olyan nap amikor egy körzetben 300+ csomag van. Élő ember nem bírja a minimálbéres állásban a folyamat cseszegetést h miért nem vagy kész. Ráadásul vannak vicces állapotú kiszállító autók

-
Spet
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Emberi időben, aka munkaidőben.

Még a híres neves DHL sem tud előre szólni, hogy te hülegyerek legyél már otthon vagy valaki aki átveszi a csomagot. Csereprogramos hűtőnél is 10-kor hívnak, hogy vinnék, otthon vagyok? (royal futár)
Inkább jöjjön postán keresztül nyomkövetéssel a kisebb csomag. Lassabban ér ide, de legalább fix helyen átveszem, amikor nekem jó.
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ha megpróbálnál élni brutto 120k-ból lehet neked sem lenne kedved dolgozni
Tehát a fizetéssel való elégedetlenség bárkit és bármikor feljogosít arra, hogy a munkáját "tetszőleges" minőségben végezze? Mert szerintem nem.
Lehet elégedetlenkedni, de akkor tenni kell valamit és nem másokon állni bosszút a saját nyomorunkért.
Ha rossz a posta, akkor lehet kasszázni a lidliben, vagy kú hármast szerelni az audiban.
Szerencsére olyan időket élünk, hogy aki akar az tud is változtatni (ki könnyebben, ki nehezebben persze, ez kétségtelen). -
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
a futárok se sokkal drágábbak, de legalább emberi időben megjön a cuccod.
Egy hónapja a Sprinternek úgy másfél hetébe tellett kézbesíteni egy belföldi csomagot nekem onnantól, hogy a futár először elindult vele Bp.-n belül, mindezt úgy, hogy a cég központjához képest kerületen belül, úgy 2-3 km-re kellett volna elhoznia. Tragikomikus egy sztori volt.
Ehhez képest a posta - az én csomagjaimmal - most épp istenes.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha megpróbálnál élni brutto 120k-ból lehet neked sem lenne kedved dolgozni

Most volt a hírekben h a posta központilag eldöntötte h decembertől nincs postás által csomag kiszállítás, csak értesítőt visznek és mindenki menjen be a hivatalba ahol majd elkérik a számát és ha lesz idejük megtalálni szólnak
Az edigitalnak me tényleg lúfaß a púzójába, csak úgy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
Baszd meg, de unom az összes retardáltat ebben az országban... Az edigital mindenféle előzetes egyeztetés nélkül kiszállít egy hűtőt. Literally, becsengetett a futár. Nyilván csak a fél konyhát kellett kipakolni, hogy be lehessen vinni.
A posta közli, hogy a csomag, amiről kiertesitettek, nincs meg. Ez fél óra sorban állás után.
Hát a k.. anyját már mindenkinek. Megy a sírás, hogy bezzeg a német munkás mennyivel többet keres, de ez a hozzáállás, ami itthon van, minimálbért sem érdemel. -
NoLF
veterán
5 percenként induló 200E vagy 100E 900 kemény forintért hol horror? eddig minden külföldi ismerősöm istenítette a minőséget és a szolgáltatást is.
Lutonról mennyiért és mennyi idő alatt érsz be Londonba? én pl egyszer megvettem neten a jegyet a bizonyos időpontban induló buszra, és nem engedtek fel, mert tele volt mire odaértem, indulás előtt 15 perccel... így késtem a csatlakozást és buktam minden pénzt amit kifizettem az előre megvett többi buszjegyre, és kb 6 órával később értem haza, amikor már semmi járt bristolban, így taxiznom kellett haza, hogy aludhassak 2 órát munka előtt.
ne vicceljünk már.
-
OFF TOPIC 44 - Gumival vagy gumi nélkül..? (kiemelt téma)

-
-
-
Uher
aktív tag
válasz
bobsys
üzenetére
nyil szokott lenni, vagy inside/outside felirat.
ha meg nincs semmi akkor elso felszerelesnel barhova lehet rakni, utana meg illik a forgasiranyt megtartani legalabb.
cserelgetni meg vagy a hatsokat elore/elsoket hatulra felnirol levetel nelkul vagy akar keresztbe is, de akkor felnirol le -
bobsys
veterán
Szoval, elvittem futomu allitasra, mert jobbra huzott. Masfel ora utan jon az arc, hogy beallitottak a futomovet, mutatja a papirt, hogy hataron belulre raktak mindent, de meg mindig jobbra huzott igy megcsereltek a ket elso kereket (nem szedtek le a gumit a felnirol, csak siman kerek le masik oldalt meg fel), de most meg balra huz
es biztos a gumi kopasa miatt van. Szerintem komplett idiotak. A gumin nem latok forgasirany jelzot (van ilyen egyaltalan?), de en ugy emlekszem, hogy csak igy nem jo megcserelni. -
-
bobsys
veterán
A ket elso kereket megcserelni rendben van, nem ugy van, hogy az nem jo otlet?
-
tildy
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Igen, amikor 2007 körül felújították az egyes terminált, ahonnét a fapadosok jártak, építettek oda egy vasútállomást . Ami kb 100-200 méterre volt a reptertol. Aztán pár éve bezártak az egyes terminált, mikor a Malév becsődölt. Így sokkal rosszabb lett a tömegközlekedés, ráadásul a kettes terminált utálom, nagy , tömegközlekedés is horror. Így meg onnét buszozni kell kb 3 megállót a 2 és terminálja be
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Ferihegy 1-nél van a megálló, szóval uszkve 6-7 km a jelenleg is működő termináltól, szóval nem biztos, hogy ez kell neked

De hát ez egy ilyen ország, ahol 20 éve cikkeznek arról, hogy vezessék ki a vasutat a reptérre, meg fúrjanak alagutat alatta, meg ilyenek. Aztán most indítottak egy közvetlen buszt a Deák térről, és úgy adják el, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.

-
Vérboci
addikt
-
tildy
nagyúr
Hazaértünk, szokásos módon Ferihegy vasútállomás liftjri megint ( meg mindig ) hoztak a formájukat. Azaz nem működtek. Amúgy végre túl a félidőn
Valamint valóban kislány
Nade ő sem ide fogja termelni a GDP-t
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Hátpersze... nem.
kukac: nem. De leírtam mi a probléma.
Crytec: Sőt törölhetném magam mint minden normális ember, nem is divatos már, de van amihez ez a legegyszerűbb és ez nagyban nehezíti.
Spet: Szintén kifejtettem, hogy ha van egy normális ismerősöm, aki meg van válogatva, de neki van egy ismerőse, aki meg hülye, akkor én az én normális ismerősömet dobjam ki a picsába azért, mert ő az ő ismerősét nem dobta ki (még), és mive ez a fos nem csak az én ismerőseim balfasz kattintásától szóródik, hanem az én okos ismerősöm hülye ismerőse kattintása által is, ezért valóban, 2-3 emberre kéne leredukálni az ismeretségi körömet, vagyis gyakorlatilag ki kéne lépnem a picsába.
Peterke: ráadásul van 1-1 ilyen roham, akkor 10-12 bejelentést teszek, abból kb. 10-re aszondja a fészbuk utólag hogy megvizsgálta és jogosnak találta a problémámat, 2-re meg aszondja hogy nem találták problémásnak. Vagyis működik, csak ezzel is úgy vannak az emberek, mint a politikával meg a szavazással, hogy inkább szarnak bele, úgysincs alternatíva.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Az tény, hogy magáról a cégről is siralmas képet fest, hogy az ilyen nyilvánvaló spamet, ami évek óta önti a szart, nem képesek (LOL) szűrni. nem vagyok naiv, tiszta, hogy nekik a posztok száma szerint jön a reklámpénz, tehát minden egyes ilyen spam tiszta főnyeremény.
p
-
BlacKSouL
addikt
Még mindig, 2 vagy 3 év után is rendkívül aktív a réjbenes napszemüvegakciós faszság. Még mindig a mai napig rendszeresen kattintanak rá emberek, és küldik szét azonnal összes ismerősüknek a faszságot automatikusan. Még mindig nem veszik észre, hogy ez így egy átbaszós baromság, és ezek az emberek szavazásra jogosult állampolgárok.
Mielőtt jön a szokásos szöveg: nem fogom letiltani az összes ismerősömet emiatt, és hagyok meg max. 2-t, különösen azért nem, mert ez az ismerősök ismerősei közt is terjed, tehát azokat az ismerőseimet is ki kéne szűrnöm, akiknek az ismerősei közt van olyan aki ilyen parkinsonos/alzheimeres.
Mielőtt jön a szokásos szöveg: igen, én ilyen kis feljelentgetős köcsög lettem, aki nem az akar lenni aki csak sír emiatt, hanem olyan köcsög aki sír, de közben kíméletlenül bejelentem a picsába minden egyes darabját és példányát ennek a szüntelenül, az emberi hülyeségre épülve terjedő faszságnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szitu), aztán közlik a tracking számra, hogy fogalmuk sincs mi van vele ilyet még nem láttak. mint címzett nem kerestetheted a csomagot, mert azt a feladó tudja csak 

es biztos a gumi kopasa miatt van. Szerintem komplett idiotak. A gumin nem latok forgasirany jelzot (van ilyen egyaltalan?), de en ugy emlekszem, hogy csak igy nem jo megcserelni.
Valamint valóban kislány