Hirdetés
- Apple Watch
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
-
-
ToBeY
nagyúr
Mai vacsi egy grapefruit

-
válasz
parandroid
üzenetére
Mindenképp megpróbálkozok vele, ha nem sikerül, akkor kezemben a cipővel az utcán keresek egy 6 évest és megkérdezem, aztán a rendőröktől is, akiket rámhívnak.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Rövid hozzá a cipőfűző, vagy egyáltalán mennyire kéne ezeket megszorítani? Mert menet közben kényelmes, ha szorosabbra fűzöm, de amint leülök, rögtön elkezd zsibbadni a lábfejem.
-
Vásároltam én egy ilyen cipőt, gondoltam idén télen nem a sima vékony nyári cipőmben próbálok hóban gyalogosan közlekedni, hanem egy kissé erre alkalmasabb lábbeliben.
Ugyan árulja már el nekem valaki, hogy miért oldódik ki a cipőfűzőm a sima nyuszifüles fantasztikus egyszerű kötésből nagyjából 30 méter alatt? Egyébiránt a lábam elzsibbad benne, ha meghúzom, de nagyon mozog benne, ha nem húzom meg annyira a cipőfűzőt, szépen végigvezetve az elejétől, szóval nem csak a végét meghúzom és kész.
Én csinálom rosszul és ez a cipő erre egyszerűen nem alkalmas? -
ToBeY
nagyúr
Vajon mennyire gáz az aszpartam?Mert vettem pár zero energiaitalt,de mindben aszpartam-al oldották meg az édesítést,és nem vagyok benne biztos hogy ez jobb mint a cukor.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Jah , lehet heti akár 200km-t is nem mozogni

-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
A heti 100km-t nem tudom, mert csak olyan 60-70 körül vagyok még, ehhez speciel két évnyi edzés kellett. Persze biztos van, akinek gyorsabban menne, meg olyan is, akinek lassabban.
p
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
A semmi mozgás és a hetente 100km-t futunk között azért van némi átmenet.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
És?
a nemzeti inzultációt is több millióan ki szokták tölteni, jelent ez valamit?
százmilliárd légy nem tévedhet..!
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nem annyira kis kerekek azok, amivel főleg akkor szembesül az ember amikor útszélen kell cserélni őket.

Azon az Iveco-n amit linkeltél példaként, meg a hasonló autókon a gyári méret 225/75R16 körül van, téli szokott esetleg keskenyebb lenni. Ez a kerékátmérő körülbelül akkora mint mondjuk egy Q7-en a 285/35R22, csak az a 6 colos különbség gumifal magasságban jelentkezik, így az akár 5 tonnás összterhelést nem a felniknek kell kibírni. Plusz a kisteher gumiknál a súlyindex jóval fontosabb a sebességindexnél, átlag autónál általában 91-92 körül szokott lenni, egy 3.5t-s furgonnál meg 109-113.
-
BlacKSouL
addikt
Köszönjük a magyarázatokat.
A miért parkolnak egyesek úgy ahogy című témánkat holnapra halasztom. Legalább kiegészül a téma az esettanulmánnyal, amit a vonatkozó autósok szélvédőjére kitenni szándékozott "A parkolóhelyek száma korlátozott, kérem, parkoljon úgy, hogy más is elférjen" feliratú papír eredményével talán kiegészíthetünk. Köszönjük mai fáradságos munkámat, ideje letenni ami kezünkben van, kaptunk tejet vajat, holnapra is marad. A viszontlátásra.
Ui: Az 5 percenként új email = 5 percenként új feladat témakört kimaxoltuk. Reméljük a pénteket az emberek nem az egész heti elmaradt munkájuk bepótlására szánják. -
EQMontoya
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Ez megint sokkal összetetteb.
Ugye itt az egyik faktor az, hogy a nagyobb kerék könynebben irányítható, mert kevéssé "esik bele" a kátyúkba, illetve az úthibák kevéssé térítik ki.
Ez utóbbinak oka az, amit forgási tehetetlenségnek hívunk. (theta, omega, ha esetleg rémlik fizika órákról...)
Viszont ennek bőven vannak hátrányai is: fékezésnél/gyorsításnál ez ellenünk dolgozik.
A másik hátrány pedig maga a tömeg: nagyobb átmérőjű felni nehezebb lesz, és ezzel a rugózatlan tömeget növeljük a futóműben, ami pedig a legrosszabb, amit tehetünk kb. -
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Amikor pl. spéci hűtőszekrényt raktunk be egy ponyvásba, akkor azért mi örültünk volna még 10 centinek a ponyva alatt. Így is be lett rakva, de a kedves vevő hungarocell borítás és raklap nélkül kapta meg az árut. Néha a méret a lényeg.
De mese nincs, állásfoglalást kell kérni a kocsi gyártójától, különben ma este nem alszunk

-
válasz
Vérboci
üzenetére
Ez bizonyos típusoknál irreleváns, mert , pl a linkelt autó esetében is, maga az autó teherbírása korlátozza a pakolhatóságot. A képen látható szerintem 1-1,5 tonnát vihet önsúlytól függően.
Én arra tippelek, hogy a városi használat mellett a kis kerékkel olcsóbb az üzemeltetés. -
kraftxld
félisten
Hehe, be lett fenyítve a PH?

[link]
Még szerencse, hogy a link címe nem felejt
Annó ifjú koromban engem is megpróbáltak beszervezni, de elég hamar lepattintottam őket. -
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szerintem pusztán praktikus okokból: ezeknek alacsonyan van a raktere a könnyű rakodás érdekében, és egy magasabb kerék belógna a raktérbe, ami mindenféle problémákat okozna. (vagy meg kellene emelni az egészet, vagy az alján lenne oldalt két púp, ami pedig erősen rontaná a pakolhatóságot)
-
BlacKSouL
addikt
Na most hogy mindenki elmondta a véleményét a futásról, engem érdekelne a magyarázat, hogy egyes teherautók (pl. 10 tonnás dobozos, postásautó, stb) miért irgalmatlan kicsi átmérőjű hátsó kerékkel készülnek? Tehát van egy nagy, magas, széles, és nehéz doboz, és van alatta egy személyautón is hülyén mutatna méretű kicsi kerék. Ok, esetenként dupla, vagyis egytengelyen 4 kerék, de ha úgy általában a teherszállítóknak nagy a kerékátmérő, de buszoknak is, akkor ezeknek miért ilyen kicsi?
A másik témám az, hogy egy fizetős mélygarázs parkolóban ahol van kb. 26 db hely, ott miért állnak be úgy egyesek, hogy körülöttük már senki nem fér el? De ezt majd később képekkel. -
válasz
parandroid
üzenetére
Úgy értem, hogy közben...
Amúgy pedig szerintem ez már káros, amit csinálsz.
Ahelyett, hogy ülnél otthon, és néznéd a sorozataidat, mint minden rendes ember
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Úgy érted, hogy többet tudok teljesíteni, ha tápanyagot veszek magamhoz, mint ha nem? Na ja.
Az ilyen filozófikus kérdésekbe meg nagyon ne menjünk bele, ez kb ugyanaz, mint a mi értelme van a rendes boroknak, vagy miért iszik valaki kézműves sört, vagy mennyivel más az Adrián nyaralni, mint Kővágóőrs alsón?
A térdem meg nem fog szétmenni, ez ilyen urban legend, nyilván tönkre lehet tenni mindenféle eszetlenkedéssel, de alapvetően ha normálisan csinálod, szépen regenerálja magát folyamatosan. Futóknál gyakorlatilag ismeretlen jelenség a térdprobléma, inkább egyéb sportoknál jön elő, ahol teljesen más hatások is érik (pl. focistáknál, mert állandóan felrugdossák őket, meg ilyesmik). De ebbe már tényleg ne menjünk bele.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet, hogy egyre jobb az állóképességed, de a szövegértésed határozottan romlik

én nem mondtam, hogy tiltott, vagy illegális. Nem is érdekel küönösebben, hogy mi van benne.
Hanem azt mondtam, hogy a hatás ugyanaz, mint a doppingnál, hogy többet tudsz teljesíteni, mint amennyit egyébként tudnál, tehát önmagad csapod be.Az én kérdésem csupán filozófikus: de miért?
Mi értelme van maratont futni, azon kívül, hogy jó érzés, hogy tudod, hogy meg tudod csinálni?Ui. és TBS kérdezi, szintén filozófikus jelleggel, hogy vajon megérjük-e, hogy arra panaszkodsz majd, hogy a sok egészséges életmódban szétment a térded?

-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
mert se szándékom nincs, se időm. Illetve egyszerre mindig csak az egyik van.

-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha kiürül a CH-tartalékod, akkor is tovább tudsz menni, csak egyrészt romlik a teljesítményed, másrészt konkrétan veszélyes. Azért amikor egy hosszú edzésnél a 27. km-nél ledobja a tested az ékszíjat, és ott állsz szédelegve az út szélén, és azon gondolkozol, hogy lesz-e valaki, aki mentőt hív, ha ledőlsz a padkára, miközben fekete foltok villognak a szemed előtt, és már attól 160-as a pulzusod, ha megpróbálsz tovább sétálni, az nem annyira vicces. Különösen, hogy még 2-3 km a legrövidebb út hazáig, sétálva is. Én vagyok a marha, persze, fél liter vízzel, CH-tartalék nélkül vágtam bele, soha többet nem fogok ilyet tenni... Ha akkor be tudtam volna tolni egy zselét, amikor éreztem, hogy kezdek lemerülni, akkor simán hazaérek. Hallottam már egyébként ezt a CH-utántöltés dopping szöveget futóktól is, de azért ez kicsit olyan, mint ha azt mondod, hogy aki eszik (vagy legyünk még keményebbek: iszik) futás közben, az doppingol. Ezek a zselék, meg gumicukrok gyakorlatilag tisztán cukrok, ásványi anyagok, és kis részben vitaminok, semmi illegális nincs bennük, ugyanazt kapod tőlük, mint ha betolnál egy szenyót, meg rá egy szelet csokit, csak praktikusabb, kisebb helyet foglal, sokkal hamarabb megvan, nem kell megállni közben, és nem tömi el a gyomrodat. Nincs ebben semmi ufóság, ha maratonra edzel, akkor ott muszáj 30 km feletti távokat is menni edzéseken is, az pedig konkrétan kizárt frissítés nélkül - és a víz, illetve az izotóniás italok (az ásványi anyag, és só pótlás is dopping?) ott már nem lesz elég.
A tényleges maratonon egyébként két ilyen 32g-os aptonia gélt toltam be, egy banánt a felénél, meg nagyjából ahol csak lehetett, ott egy, vagy két deci vizet (5 km-enként volt frissítőpont, az elsőt még kihagytam, meg közben talán egyet).
Anyagösszetétel
Ultra Gel 500. Szénhidrát alapú, B1-, B6-, B12- és E-vitaminban valamint cinkben gazdag, koffeintartalmú zselé. Feketeribizke ízesítés. Összetevők: glükózszirup (52%), maltodextrin (23%), víz, fruktóz (9,5%), savanyúságszabályozó: citromsav, vízmentes természetes koffein (0,06%), nátrium-citrát, tartósítószer: kálium-szorbát, aroma, B1-, B6-, B12-, E-vitamin, cink, térfogatnövelő: gellán gumi, természetes aroma, élelmiszerszínezék (répa és ribiszke sűrítmény). Glutént*, halat*, szóját* és tejet* feldolgozó üzemben készült. *AllergénekAzért ha megnézed, ez szinte tisztán cukorszirup, ha ez doppingnak minősülne, kb a sportot, mint olyat betilthatnád.
p
-
Lassan ki lehet tenni a gasztroenterológia blog fejlécet.

Mikortól kezdik árulni a fenyőfákat?
-
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem ez az utántöltéses téma már nem az átlagember problémája, inkább olyan forma-1 kategória.
A forma-1-ben is egyik évben lehetett tankolni, a másik évben nem. Az egyik évben volt kerékcsere, a másik évben nem...
Ha érzed az analógiát.És ettől olyan lesz, mint egy technikai sport.
Ha a teljesítményeid határaid feszegeted, akkor miért töltesz után energiát?
nem az a cél, hogy elfogyaszd az energiát, és elfáradj?
Ha utántöltesz, mert már elérted a határodat, akkor az tulajdonképpen dopping...
Ha pedig pusztán az a cél, hogy minél többet menj, akkor az már forrest gump, hogy meg se állsz, csak körbefutod amerikát...
Jó dolog a sport, de nem ezen a szinten. Szerintem addig jó, amíg fun, amíg nem kell ilyenekkel foglalkozni.
De lehet, hogy csak én vagyok túl egyszeri lélek
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jaja, anno pontosan így híztam, edzés után megettem az ajtófélfát is, mert rostos.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Nem annyira az evés a fontos, mint a szénhidrát-visszatöltés (erre már mindenféle speckó zselék, meg gumicukrok, vagy akár sima dextróz-tabletták vannak), mert ha az elfogy, akkor jelentősen romlik a teljesítmény. Ahogy mondtuk, ha valaki edzett, akkor 15 km-nél még nem téma, de ez egyén- és leadott teljesítményfüggő is. A banán azért praktikus, mert a mesterséges szarok mind hasmenést okozhatnak, a banán nemhogy ilyet tenne, de elvileg székletfogó is, szóval a többiek helyett, vagy velük együtt alkalmazva is működik.
Amúgy nem tudom, más hogy van vele, én sportolás után fel bírnék zabálni bármit, ami elém kerül. Ha utána egy óráig nem ehetek, kb éhen is pusztulok.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
troll jelentkezik.
szóval, amikor sportoltam anno (tájfutás, 15 km per verseny símán megvolt) sosem ettem közben.
Igaz, akkor 20 évvel fiatalabb voltam...
Nekem az evés a sporttal mindig úgy kapcsolódott, hogy 1-2 órával előtte, vagy utána 1 órával. Kolbászos szendvics
nem banán... 
Mozgás közben sosem ettem, meg közvetlenül előtte sem, mert visszajön.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Hát minden tiszteletem azoknak akikben ennyi kitartás van. Úgy 10 vagy 15 éve még én is eljártam hétvégén futni (olyan 5-6 km-t) meg úszni, de ma már ezt elképzelhetetlennek tartom.
A távolságok valóban összemennek. Már amit én kocsi nélkül hajlandó vagyok megtenni. 27 évig mindenhová busszal meg gyalog jártam, de amióta van jogsim meg szekerünk, a szomszédba is azzal megyek. Tempora mutandis. -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Valahol olvastam a múltkor, hogy onnét tudod, hogy sokat futottál, hogy ránézel a menetrendre, és megállapítod, hogy futva előbb ott lennél. Az esetek többségében amúgy ez így is van. Amúgy a futással összemennek a távolságok, régen 2-3 km gyalog már soknak számított, most keg mindig meglepődök, amikor hazalátogatunk, hogy futok két falut, és még mindig kerülnöm kell, különben kevés lesz a km.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
másfél óránál hosszabb futás --> vaddöfakk, olyan ritkán jár a busz? Szóljál, elviszlek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parandroid
félisten
Dió-mogyoró még jó is lehet, de azért ch nélküli félmaratoni távon már nem ugyanaz az idő a végére. Pláne, ha előtte még úsztál, meg tekertél is. Szerintem én ha a futást így, ezek után nem egy zselével kezdhezném, inkább le is ülnék. A békesség kedvéért amúgy is szoktam vinni mindig egy-két szem gyümölcscukor-tabit, vagy ch-s gumicukrot, ha tudom, hogy másfél óránál hosszabb futásra megyek. No meg nyáron vizet.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Tavaly vegignyomtam egy féltávú triatlont (jó gyenge idővel) szénhidrát nélkül. Vicces volt. (Semmi gyümölcs, cukor, kenyér, stb., csak némi olíva, só, mogyoró)
-
parandroid
félisten
Nekem valahol 18-20 km között van most, ahol már kell valami, ha tartani akarom a teljesítményt, rövidebb távok mennek már enélkül is. Persze terheléstől / tempótól is függ. Maratonon meg megnézem, hogy megy végig valaki frissítés nélkül.
Persze trollkukacunk valószínűleg arra célzott, hogy aki nem sportol, annak nemigen van alkalma sportolás közben bármit is fogyasztani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
-
NoLF
veterán
baj nincs vele, sőt, nagyon egészséges - viszont hosszú az emésztési ideje és megterheli estére a gyomrot.
délelőtt/napközben érdemesebb fogyasztani. bajod nem lesz tőle vagy ilyesmi, csak jobb, ha nem lefekvés előtt eszed. bár a vacsora nem feltétlen jelenti az ágybamenetel közeledtét

-
-
BlacKSouL
addikt
Na. Most van a kedvenc időjárásom
ködszitálás ónos ködszitálással, esővel, köddel, széllel és hideggel. Viszont évszaknak megfelelő, az tény. Fos ugyan, de megfelelő. -
-
Vérboci
addikt
A Vacsora: friss kenyér, töpörtyűkrém, zöldpaprika, lilahagyma.
...minden további csak szócséplés.
-
BlacKSouL
addikt
Édes tejes krémes mindenféle tejcsokoládékat lehet küldeni nyugodtan Gombóc Artúrnak meg nekem. Minél tejesebb, minél édesebb annál jobb.
-
parandroid
félisten
Ha nem csinálnánk néha csokis bevonatú sütiket (nem túl gyakran, de azért a zserbó ruláz), akkor rajtunk is rajtunk romlanának a csokimikulások, és -nyulak. Pedig mi eleve nem is veszünk ilyet a 'gyerekek'-nek, sőt, a nagyik is le lettek róla már régen állítva, de innen-onnan mégis mindig kapunk egyet-egyet.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED TV topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- További aktív témák...
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- BLACKBOX ServeSwitch octet 724-746-5500 -
- Asztali PC , 10100F , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 512GB SSD , 500GB HDD
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)