- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Valaki mondja már el nekem, mi értelme van az olyan 220V-os hálózati elosztónak, amibe átlósan kell bedugni a villásdugót? Vagy hosszában. Beteszel egy derékszögben hajtott kábelt vagy valami adaptert, és rögtön lefog egy aljzatot pluszban.
Ezeket meg úgy kell vadászni, este egy Tesco Extrában nem is volt ilyen elrendezésű.
-
kraftxld
félisten
Érdekes ez a kínai net, se google, se f@szbook, twitter, blogspot, youtube, stb.
De az MS dolgai (onedrive, Azure) hasítnak mint a fene
-
válasz
bobsys
üzenetére
Én aSZITTem h nagyobb lesz a Zirma
Kidőlt fa? No problem. -
bobsys
veterán
Na meg kidolt 3 masik fa, [link]
-
gaborbol
őstag
-
bobsys
veterán
Reggel elment az aram, a szunetmentes csipogasara ebredtem. Sokaig birta a halozat, mar tegnap kora este elkezdodott a buli. Most mondjak a radioban, hogy partot ert a Irma szeme Key Westen. Az innen 200 merfold es lassan mozog, talan estere elvonul.
-
Viszlát
addikt
Nem éltem délen tartósan, az első 8 hét az Londonban volt, de ott maga a város volt az ami taszító számomra. Aztán Bradford majd Leeds, kisebb városok és nem az angolokkal volt a gond, majd North Yorkshire, egész más világ, Veszprémhez hasonló kisváros és itt megtaláltam a helyem. Mondjuk rühellik a délieket keményen, az alapján amit mesélsz, nem is csodálom.

-
Viszlát
addikt
Uhh, nem csodálom akkor, hogy egy ilyen milliő után sikítva húzol haza. Még júniusban ellátogattam Blackpoolba, hírhedt hely, egy az egyben olyan jellemzőkkel amit te is ecseteltél. Gondoltam is rá, hogy ha annakidején ide vetett volna a sors, lehet már nem lennék itt...
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Sokkal rosszabb, tenyleg.
Mar ott tartok, hogy ha leulok egy etterembe, s angolok vannak mellettem, akkor inkabb elmegyek. Egyszeruen nem tudom elviselni, hogy nem tudjak beszelni a sajat nyelvuket, hogy allandoan mindent kifogasolniuk kell, hogy hangosak, hogy igenytelenek, budosek, mocskosak, modortalanok, nem tudnak jarni, enni, inni, beszelni, de legfokebb kussban maradni... hogy soha nincsenek tekintettel masokra, es hogy olyan butak, mint a dongolt fold. Keptelenek magukon kivul masra gondolni, nem tudnak vezetni, a logikat meg hirbol sem ismerik, es a lanyok azt hiszik, hogy 4 tonna smink mindent megold. Hogy ha szorul a hurok, a nem letezo ostoba udvariassagukkal akarjak elkerulni, hogy valaki vegre ugy istenesen pofanbassza oket, hogy napok utan kepesek a legkisebb baromsag miatt is venni a faradsagot es panaszkodni, panaszkodni, meg egy kicsit, hogy 5 forintot visszakapjanak.
Hosszu evek utan elertek nalam, hogy brit angol akcentust hallva azonnal fejvesztve menekuljek, barhol is vagyok. -
NoLF
veterán
Az en kis testem hozzaszokott a 15fokos nyarhpz, igy aztan nem kicsit megvisel az itteni 33-35 fok. Belecsobbanni a 22 folos oceanba maga a megvaltas, valamint ha uszol, egy perc mulva eszre sem veszed. Anno a 16 fokos balatont is elveztem, usztam a 15 fokos oceanban mifelenk (Woolacombe), egy szavam nem volt. Izlesek es pofonok kulonboznek, annyi szent.
-
lenox
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Es mi ebben a forditva?
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ettől szerintem ilyenekkel többet érne a nép, mint a huszonharmadik "máshol hallottak már arról, hogy meg kell jutalmazni pistikét, bezzeg itthon" cikk belengetésével.
Erről miért ez a topic jutott először eszembe?
(a további kurzusokhoz végig kell haladni az elejétől kezdve ) -
"...nekem van mar nagyon elegem az angolokbol es "kulturajuk"bol..." - Nálam ez fordítva játszódik le, főleg a keleti országrészekben tapasztalható bunkóság és lenézés már már gyomorforgató számomra. Néhány elvileg normális embernek annyira egyszerű a felfogása hogy hihetetlen, és persze mindig nekik van igazuk.
-
FehérHolló
veterán
Köszönöm a válaszokat!

-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Bőg.

-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szerintem muzik.
Amugy meg portugalia (is) isteni hely, egy felho sincs, az ocean kellemsen lehut mikor mar elviselhetetlen a meleg, jok a kajak-piak stb.
Nehany helyen talan kicsit tultoltak a celkozonseg inyere faragott kinalatot minden teren, de lehet, hogy csak nekem van mar nagyon elegem az angolokbol es "kulturajuk"bol.
Sebaj, jovo heten visszamegyek Albionba meg bohockodni kicsit, aztan penteken indulas haza

-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Múzik. Micimackó meg fázik.
-
FehérHolló
veterán
Segítenetek kell!
A tehén az múzik, múgat, vagy múog??? Vagy ritmustól és hangerőtől függően bármelyik? -
Dilikutya
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Nem foglalkoznak vele. Nincs hely, nincs ideiglenes örökbefogadó, nincs semmi, kérdeztem. Nem egy eldugott helyen él a kutya, hanem igen forgalmas, feltűnő, ahogy hallottam, ilyen-olyan FB csoportokban volt már téma, de nem történt semmi.
-
Dilikutya
félisten
Hahó! Közterületen garázdálkodó kutya melyik hatóságnál jelenthető? Gazdátlan, de fix helyen tartózkodik, egy zebra vonzáskörzetében, vagy az egyik oldalban a kerítés melletti sövénynél, vagy a túloldali Tigáz bódénál, bebújva a rossz kerítésen. Forgalmasan helyen van, és főleg a kerékpárosokra rendszeresen ráront. Nem tudom, harapás történt-e már. A gazdikeresők csak a szomorú szemű yorkikat meg édesbús keverékeket pátyolgatják, ehhez már nem fűlik a foguk. A városi jegyző, vagy ki lehet az illetékes gyepmester felettese? Nemrég költöztünk ide, de a probléma nem annyira új, és mivel sűrűn használom azt az útvonalat, én nem fogom ezt így ennyiben hagyni. Egyszer rajtakaptam egy faszt, hogy ételt rakott ki neki, nem hatotta meg, hogy a kutya agresszív, direkt rászóltam, hogy ne etesse. Gyalogos forgalom ott nem nagyon van, de emlékeim szerint azokra is láttam már rárontani a nyáron.
Imádom a kutyákat, van is, de ez a helyzet így akkor is tarthatatlan.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azért nem működnek a nem papírbarát megoldások, mert ilyesmikkel szembesülünk heteken át, hogy nekem meg kell adnom valamit a CMR-ben, hogy az SAP-ban rendelést lehessen feladni. Címváltoztatást kell végrehajtanom hozzá a CRM-ben, de azt közvetlenül nem, csak az MDG-be belépve tudok kérni, amihez nekem is kellene SAP hozzáférés. Ha lenne hozzáférésem, akkor az MDG-ben egy ERP requestet generálok az MDM team-nek, akik aztán az MCF-ben mvégrehajtják a változást, és az ERP-ben hozzákapcsolják a partnerhez. Így végül az MCF adatait én a CRM-ben látni fogom, amit meg tudok valakinek adni, aki az SAP-ben létre tudja hozni a rendelést.
Teccikérteni?
"Seeing how the VP is such a VIP..." -
Mai rövid szösszenet:
Gépkocsit vettem tesómtól, kiderült (bent a Kormányablaknál) hogy a tesómnak egy útónévvel több van beírva édesanyám nevéhez mint nekem, és így nem "testvér" hivatalosan. Most derül ki 36 év után, hogy nekem nem jó az anyakönyvi kivonatom, minden iratom rossz, mert persze azt is az alapján állítottak ki, hát nem tudom mi lesz a történet vége, de érzem hogy lesz még folytatása. (ki se derült volna ha nem a testvéremtől veszem az autót)
Intéződik hogy új Anyakönyvi kivonatom legyen (barátnőm kollégája ott dolgozik).
Nem kicsit vagyok ideges, mert fogalmam sincs hogy emiatt miket kell majd módosítanom. -
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Volt anno egy hostingunk, amin DC++ hubokat futtattunk, és a (nem)tiszteltügyészség úgy vélte, hogy mi ezzel elősegítettük a szerzői és szomszédos jogok megsértését, ezért bűnsegédként megvádoltak minket is.
Végülis csak a bűnsegédlet jogi meghajtározásába és a területre vonatkozó elektronikus kereskedelmi törvénybe ütközött az, amit az ügyészség próbált áttolni, de nem zavarta őket.

Jeleztük párszor, hogy ezt nem kéne forszírozni, a vége pedig az lett, hogy egy távolról látható összeg marad az állam nyakán eljárási költségként, térítenek nekünk megjelenési költségeket és ügyvédi munkadíjat, meg még kapnak az egészért egy kártérítési pert.
Szóval az ügyészség hülyesége eltapsolt annyi lóvét ebben az ügyben, amiért Mészáros Lőrinc is hajlandó lenne lehajolni.

Ezért adózunk, hát nem megérte?

-
-
EQMontoya
veterán
Nagy nap ez a mai, megnyertünk jogerősen egy 2008 Augusztusában indult pert.
Asszem, töltök kicsit a Glenmorangieból. -
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Érzelmiintelligencia szükséges, csak hogy helyesek legyünk. Vagy inkább egyszerűen egy kis józan paraszti ész.lenox: Közelítek felé, de inkább agyhugykövesedek és gyakran inkább beakad a lemez

-
lenox
veterán
De amugy 30 ev korul lesz a valosagban felnott valaki, szoval mit vartunk. Csak mondom.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem ha a szülő nem oktatja porontyát megfelelően, és az alapvető oktatási intézményekben sem sikerült ezt a tudást elsajátítani egy évtized alatt, illetve korábbi történések alapján a fentebb említett reakciót követően, nem hiszem hogy van értelme "oktatni".
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Némi alapvető érzelmi intelligencia sem ártana, ahogy néztem, annak voltunk (diplomatikus többes) a leginkább híján.
p
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Megtanultam asszem egy életre, hogy ennyire privát dolgot nem teregetünk ki egy fórumra, még akkor sem ha az anoním. Akkor kellett egy kis erő, hogy átvészeljem, de nagyjából lecsendesültem a hullámok.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Közel is nagy volt az.. .

-
mark!
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
ez már fáj

-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem ma teljesen pozitív volt a dolog. Még suliban voltam, otthon ugye nem talált, ezért eljött a városközpontba, megengedte, hogy fussak egyet az ATMhez és még jófej is volt

-
Bírom a GLS-t: "Átvevő nem található". Egész nap a megadott címen vagyok, erre egy telefonhívás sem jött. Vannak még érdekes futárok, ezért megérte várni.

-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hát ugye én kocsmába nem járok, ti meg templomba, oszt nem futottunk össze

Itt voltam / vagyok én, csak nem fórumozok. Most is tök más miatt léptem be, de ide is benéztem, aztán hirtelen felindulásból írtam. Csak mert tényleg két perccel azelőtt olvastam az indexes cikket...
Fórumni nincs idő, vagy csak ritkán, azt meg még a múltban meguntam, hogy oly sokat kell visszaolvasni. Néha napokat...
De örülök, hogy örültök nekem
szerk: most visszaolvasva örömről szó se volt, csak én képzeltem oda
Legyek gyakrabban?

-
bobsys
veterán
Lehet meglatogat minket Irma, aki most egy cat 4 hurrikan. A helyi szervezetek elkezdtek a felkeszulest stb... Megaltam tankolni es meglepetes, 30 centel dragabb let a benzin gallonja
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Bürokratikus rendszerű szervezetben nem jó ómen szembehugyozni a széllel.
Szóval ha ezt kell csinálni, ezt kell csinálni.Ha egy 3 lépcsőfokos fellépőt használatbavételi engedély nélkül nem lehet használatba venni, és használatbavételi engedélyt biztonsági kockázatelemző értékelés nélkül nem lehet készíteni, akkor bizony valakinek meg kell csinálni a kockázatelemzést a fellépőre, meg kell írni a használatbavételit, és ki kell rá képezni a személyzetet, valamint munkautasítást kell készíteni a 3 lépcsős fellépőre.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Mert a bérköltségen spórolni kell, a papíron nem...
Illetve mert muszáj kinyomtatni néha magát az emailt, hogy össze lehessen fűzni az ellenőrzéshez. Vagy hogy amikor jön az auditor, hogy basztasson, hogy ezt miért vagy azt miért, akkor az orra alá lehessen tenni, hogy ehene itt van a három aláírással, vevői aláírással pecséttel ellátott rendelés vagy visszaigazolás vagy bármi. Igazából egy napokon, heteken át húzódó több szálon, több irányban szétfutó levelezést a végén egyszerűbb kinyomtatni és egy pakkba összefűzni, hogy utólag ne 3 különböző ember gépéről kelljen összevadászni az emaileket, hogy akkor ezt honnan hogyan, mi alapján ajánlottuk, rendeltük, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- EAFC 26
- Trollok komolyan
- Iqos cigaretta
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)