- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
-
Motion_Blur
félisten
válasz
KAMELOT #10593 üzenetére
Akkor minden eddigi teszt hazugság
Vettél egy kártyát aminek 1080 és 1080 Ti között van a teljesítménye és az ára is. Az 1080 Ti az RTX 2080 szintjét tudja hibahatáron kb (2%).
Más: refet semmi értelme cserélni, custom curve fix 1900mhz és nem droppol, és a házat se fűti be
-
Ano
senior tag
válasz
KAMELOT #10566 üzenetére
Mi az az FC blokk?
Bocsi a kérdésekért, de VGA tuning/modding-ban nem vagyok még jártas, hiába vagyok közel 20 éve a szakmában ... CPU-t sokat tuningoltam, de ez még új terület nekem.
alul feszelni mivel érdemes a VGA-t? Afterburner jó hozzá, vqagy van más esetleg ajánlottabb?
Továbbá milyen értékekkel érdemes próbálkozni, illetve milyen teszt progival van értelme kitesztelni,hogy melyik fesz lesz a "befutó" ?
Illetve még1:
Ha vízhűtést kell mégis alkalmaznom a végén, akkor azok könnyen szerelhetőek? Úgy értem, hogy van a házon hely a cső kivezetéshez, de ugye azt át kell fűzni rajta valahogyan ... könnyű utána légteleníteni a rendszert? Vagy inkább szerezzek be egy olyan házat, amiben belül elfér a vízhűtés? (jelenleg viszonylag pici a ház, így a radiátor sehol nem fér el belül ...)
-
Devid_81
félisten
válasz
KAMELOT #8154 üzenetére
Ha "csak" 30% lesz az 1080 Ti es a 2080 TI kozott, akkor sajnos semmi nem fogja indokolni az addigra kozel 50% ar elterest
Marpedig az 1080 TI ara elkezdett vegre csokkenni, ha kijon az uj szeria akkor minimum $100 minusz lesz egy csapasra, es aztan meg lesz az lejjebb is par het mulva.
Gondolom szepen beallitjak az egeszet csatasorba. 2070 lesz annyi mint az 1080 Ti majd 2080 es lista vegen a 2080 Ti
Ehhez viszont mindaz kell am, hogy teljesitmenyben is ott legyen az uj szeria ahol lennie kell.
Ha ez nem valosul meg most, es az 1080 Ti kb 2080-as teljesitmenyt fog tudni, es akkor az egesz arcsokkenes bedolt. -
korren
aktív tag
válasz
KAMELOT #8136 üzenetére
Tudom, hogy ősszel itt van, de anyagilag így is erőn felül lett meg ez a kártya, ilyen áron nem akartam kihagyni. Amúgy bármit is hozzon a 1180, azért azt nem gondolom, hogy a 1080 Ti-t a sárba tapossa. Sokáig elég lesz ez a kártya WQHD-ig. Legalábbis szerintem
szerk.: na most akartam javítani, de öreg KeldorPapa szemfüles és gyors mint a vércse
Amúgy vót ez 1180 is előtte, nem? Aztán meggondolták magukat. -
snecy20
nagyúr
válasz
KAMELOT #8130 üzenetére
Ilyen hőmérsékletnél már hány lépcsőt dob le a Boost 3.0? 5-6 lépcsőt?
Tudom a felépítésüket, előnyüket és a hátrányukat is ismerem, de egy korrekt házszellőzéssel, meg egy közepesen jó kártyahűtéssel ha rendelkezik a custom, akkor ott nem szokott gond lenni. Nálam amit az Aorus benyomat gépházon belülre, az teljes terhelésnél is megáll 65-67°C-nál. Ami még tűrhető. -
-
Puma K
nagyúr
válasz
KAMELOT #7751 üzenetére
Jelen esetben jobb választás az MSI.
A szóban forgó EVGA-hoz képest, nagyobb az MSI PCB-je ami magával hozza azt hogy minden szempontból nagyobb a hűtés tehetnek a kártyára. Nem csak a bordák hanem a ventilátorok is méretesebbek. Az sem mellékes, hogy az MSI az 2,5 slot-ot foglal az EVGA 2 slot-jával szemben.
-
Lidl
senior tag
válasz
KAMELOT #7744 üzenetére
Hello,
Nekem hasonló van, csak SC2 Gaming ICX. De 2 venti, 2 slotos borda.
Én azért vettem, hogy vizet tegyek rá, de még mindig nem jött meg Kínából az a rohadt réz lapka, ami kell(het) hozzá, ezért már hetek óta gyári módon használom.
Hosszútávra valóban kevésnek tűnik a borda és a hűtés, de ha nem vagy nagyon háklis a hangra, akkor szerintem használható.
Nekem sikerült belőni 69-70 fokra, 1V-on és így megy 1937 MHz-et.
Nem a legizmosabb, viszont nem melegszik olyan nagyon. De van egy kis hangja, olyan 60-65%-on mennek a ventik.
Tény, hogy a kifelé fújó házventik elég meleg levegőt nyomnak ki, tehát biztosan bent is elég meleg van.
És azt tapasztaltam, hogy lassabban hűl le játék után, mint a régi Palit 1080 Gamerock-om. (az kb. 30 mp alatt elérte az normál idle hőmérsékletet, ez viszont majdnem 2 perc után hűl csak annyira le)
Én az EVGA garancia-hozzáállása miatt vettem ilyet és mert AIO hűtést tudok rátenni. Nem terveztem komplett vizet, ezért nem volt opció a ref nyák.Köszi
Lidl -
TTomax
félisten
válasz
KAMELOT #7446 üzenetére
Hagyd rá,a jobb 1080Tik már 1V on is 2000MHz felett mennek stabilan,nem az órajel a lényeg hanem a feszültség mert az négyzetesen növeli a fogyasztást és vele együtt a hötermelést is.Azt mutassa meg nekem valaki hogy a ref 1080Ti 1440p,4K witcher alatt vsync nélkül ahol folyamat 100+ power limiten van mennyire is melegszik úgy hogy ordít rajta a venti,mert ordítani fog.
Persze lehet a powerr limittel játszani,meg 1080ra visszafogni meg alulfeszelni,de akkor nyugodtan lehet egy 1080at is venni.
-
VTom
veterán
válasz
KAMELOT #7419 üzenetére
Hát, nálam a blower Ti konkrétan üvöltött 70%-os ventivel, de úgy, hogy még zárt fülesben is zavart, pedig abszolút nem vagyok érzékeny az ilyesmire. 3440x1440@100Hz.
Ment is rá a kompakt víz nagyon gyorsan.Tudom, hogy Neked szívügyed a referencia hűtés, de az azért erős kijelentés, hogy baromság, hogy hangos, mert semmi hangja nincs.
-
keIdor
titán
válasz
KAMELOT #7368 üzenetére
Ér azért valamit, de +14k-t megér az FC blokk, mert annyival nem drágább. De ez csak az én véleményem.
Meg nekem két GTX-780 annak idején vizezve volt két FC blokkal és mindkettőt el tudtam adni.TTomax: Én abból indulok ki, hogy 250-300 ezer egy GTX-1080Ti. Vízhűtést építeni megint +100-200 ezer között van, attól függ mekkora radikat választasz, mennyi, milyen minőségű alkatrészeket stb.
Ekkora összegnél (és fogyasztásnál, ahogy írod is, csak rizikó) nem szabad FC blokkon már spórolni.20 milliós autó, de nem tudod tankolni szituáció...
-
Tomdriver
őstag
-
keIdor
titán
-
Tomdriver
őstag
válasz
KAMELOT #6840 üzenetére
Nem, játékok alatt tényleg 45 fok volt eddig a max, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy csak a VR-ezek, mialatt a GPU kihasználtság 70-80 %-os és nálam a venti már 40 foknál 50%-on kavar.
Viszont próbáltam iRacinget 3 monitorral csak kiváncsiságból max felbontással szerveren ahol voltunk fent 20 fölött, itt már GPU max. 98%, de 56 foknál így sem ment feljebb.
65 fok még tesztek alatt sem volt.[link]
-
warcat
veterán
válasz
KAMELOT #6816 üzenetére
Ha nincs oda szóló nv aloldal akkor nem hiszem.
A német nvidia.de németekhez és osztrákokhoz szállít, a francia csak Franciaország stb.Jó lenne,de egy tűnik mindenképp ismerős kell hozzá minimum akihez kiszállítják és hazaküldi.
Nvidia még mindig msrp áron ad mindent, csak le lett korlátozva a rendelhető mennyiség 1 darabra.
Szomorúan néztem,ahogy 1070 Ti refet lerabolták 469€-ért -
Laraxior
titán
válasz
KAMELOT #6269 üzenetére
Ha véget ér... Az a helyzet, hogy az előtt kellene véget érnie, mielőtt jön az új széria. Máskülönben kutya nem fog új VGA-t venni 4-5-600k-ért.
Ha megmarad a 300k-s 1080Ti tendencia. Gondolom hülye lenne a gyártó olcsóbban adni az új, erősebbet, mint a régi, de gyengébbet. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #6219 üzenetére
Az ilyen hirdetések nagyrésze kamu eleve.
Nameg, sok olyan is van, hogy átmennek külföldre a kártyákért. Nekem is mondták már páran még annó, hogy pl. innen átmentek Szerbiába vga-ért, mert az ottaniak nem veszik már meg annyiért amennyibe került, mások pedig simán.. Ugyan ez igaz, hogy volt aki Szerbiából ment, volt aki elmondása szerint Ukrajnába vga-ért..
-
Tomdriver
őstag
válasz
KAMELOT #6219 üzenetére
Meg minek? Hogy betegye a vitrinbe, hogy nézegesse, vagy haveroknak dicsekedni - nézd nekem már van 1080TI-m bű-bűű - ez hülyeség! Megveszek egy méregdrága kártyát - oké, hogy mindjárt nem teszem a gépbe, de hogy meg se nézzem?
Vagy ezeknek a bontatlan azt jelenti, hogy még nem volt használva, nekem meg mondjuk azt, hogy eredeti csomaglás meg se lett bontva, szerintem az utóbbi a normális, nem is értem... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #6213 üzenetére
Szoktak jönni hozzánk, hogy hát kéne 8GB-s RX580, vagy valami nvidia, 1060-tól felfelé..
Mondom semmi izgalom, 580 ~170k, de nincs, ami van az 1060 6GB 130-150k, 1070 200-250k, 1080 250-300k között, vagy esetleg 1080 Ti 300k+-ért. De, amúgy ezek se nagyon vannak..
Erre jön a legörbült száj, hogy ez nagyon drága, de dee.. lehet, hogy kéne, mikor lesz? Mondom majd ha ráhagyjátok a bányászatot, akkor lesznek talán élhető árban hardverek...
Azért gáz ez az egész, mert ~200k-ból nem tudsz összerakni egy belépő gépet új alkatrészekből játékra, vagyis, talán 1050-nel.. Ebbe korábban a 6GB-s 1060 belefér, vagy ha elengedted az árat 250-ig, akkor már egy 1070 is.. Ehhez képest most...
-
Laraxior
titán
válasz
KAMELOT #6213 üzenetére
Jó pár 1080Ti használtan, vagy ilyen humbug garival többe kerül mint amennyiért normálisan boltból meg lehet venni, onnan ahol van is.
Azért ehhez kell ám pofa, ráadásul olyan marketing szövegekkel, hogy eldobod az agyad ha fingod nincs az egészről és rögtön meg akarod venni, még ha nincs is rá szükséged.Vagy a másik fél, a múlt hónapban, vagy 2 hónappal ezelőtt vásárolt, és "már nincs szükség a teljesítményre" vagy a "már nem játszok" szlogennel eladásra kínált VGA. Persze arról szó sem esik, hogy a busás haszon miatt, szó sincsen arról, hogy nem játszik már az illető.
Megértem, hogy van aki hobbyjátékos, csakhogy az nem 1080Ti-t vett rövidtávra, hanem mondjuk 1070, vagy 1060-at.
De egyik sincsen olyan tökös, hogy "na 50k-t keresek vele", ha most valaki megveszi. -
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
KAMELOT #4942 üzenetére
Úgy van gyárilag a kártya megalkotva hogy az elsődleges prioritás a 84 fok tartása, a második a fan speed 50-51%-on tartása, és ennek eredménye a GPU órajel.
Jellemzően:
Direkt kipróbáltam ma reggel szellőztetés után friss 18 fokos szobában a játék elején szépen ment 1800+ MHz-en a GPU, de amint elérte a 84 fokot és a venti is az 50%-ot, "szépen" beesett 1650-1700 MHz környékére az órajel.
Én nem tudom hogy Neked milyen kártyád volt, de az FE soha nem fog out of box 1980MHz-en menni és tartani azt. A kártya képes erre, én is piszkáltam AB-el, de nem ez a gyári beállítása.
-
Motion_Blur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest