- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Az én 980Ti Poseidonomnak 245k volt a számláján, ugye 1080Ti-k bőven 300k felett voltak/vannak, míg a 2080Ti-k súrolgatják a félmillás szintet. A következő széria megcélozza a Titan V-s egymilliós árát? Persze erős vga-t nem kell évente cserélni, max visszavesz az ember a részletességen, de a gond itt a 300k+ -os árcédula, hogy egyáltalán így felnyomhatták az árakat a bányászok, s ami még rosszabb, hogy nem is esnek lefelé.
-
ates2
senior tag
Ez a nincs le pc alkatreszre vegyel konzolt kicsit lenezo :/
Foleg amilyen pc alkatresz arak vannak nalunk... Na de mindegy. Elso konzolom ps1 volt masodik xbox 360 kozte pc es azota is az. Mas a filing pcn mint konzolon 360om evek ota dobozaba pihen szekrenybe van hozza par gamem de inkabb jatszok pcn. Konzol szerintem akkor jo ha haverok atjonnek aztan fifa vagy vmi autos cumo megy. Az meg hogy valaki zsebbol megtud venni egy 300ks alkatreszt es abban a honapban semmiben nem szenved hianyt jo neki,beadta az elet :/ -
Puma K
nagyúr
Nekem anno utoljára a saját konzolom egy Atari 2600 hozzá 2db joystick - kép és Sega Master System II - videó volt szintén 2 kontrollerrel.
Jóval később egy PSone (alsó) volt nálam ugyan csak 2 kontrollerrel néhány hónapig.
Számítógépem csak ezek után lett.
Addig amúgy szabadidőmben csak bicóztam és modelleket építettem-festettemA konzolok egyszerűsége meg nem érv számomra a PC-hez képest.
Számomra teljesen élhetetlen a konzol hosszabb távon.Mondom ezt úgy, hogy közeli rokonoknál és barátaimnak volt és van is PS-PS2 + EyeToy-PSP-PS3-PS Vita-Xbox-Xbox360 + Kinect-Nintendo 64-Game Boy-GB Color-GB Light-Wii-DS-3DS amiket simán el tudtam volna kérni.
Mindegyiken úgy és annyit játszhattam gyakorlatilag bármelyik címmel amennyit akartam.
Egyedül régen egy Gameboy Color yellow volt nálam hónapokig, mert az tetszett hogy hordozható, de magamnak nem vettem volna. Ezen kívül-ez után hosszabb ideig hordozható eszközön nem játszottam anno és most sem. A Game Boy és GB Color-ra megjelent játékok ideig-óráig érdekeltek ezért emuláltam telefonon és tableten őket, de nem foglalkoztatnak sokáig. Az ilyen módon-eszközön a játékkal töltött idő nekem már időpazarlás és nem idő töltés kategóriába tartozik.
De nem vitt rá semmi, hogy bármelyikből is legyen sajátom, mert nem tetszett a kontrollerek adta irányíthatóság és ezzel a játékban tapasztalt mozgás.
A tolom a karokat nem ad olyan élményt mozgás-célzás terén _számomra_ mint egy egér.
A mozgás fokozatossága (sétálsz, kocogsz, sprintelsz, gurulsz gyorsítasz, lassítasz, fékezel, satuzol) a joy és a triger által persze jobb volt mint a nyomom a gombot a billentyűzeten, de lövöldékben sokkal inkább egér.
Ha nem lenne pénzem hardverre, akkor én is úgy tennék ahogy abridabri írta.
-
marklorincz
kezdő
FHD, 60 Hz, egy jó pár éves BenQ E2220 HDP-t használok, (igen tudom, 1080 Ti nem ekkora felbontásra való) de sajnos a monitor csere projekt egyéb okok miatt félbeszakadt.
@Habugi: köszönöm a választ, fps limit van beállítva, ebből adódnak az alacsony órajelek és tdp kihasználtság. Ilyen körülmények között tud hűvös maradni, de ahogy látod, benchmark azért megizzasztja.
@Lann: ilyen opció már nincs a beállítások között, végignéztem mindent. Bétában még volt, ahogy youtube-on láttam. -
MaxxDamage
félisten
Nekem a 980Ti Matrix kártyán nincs is, de az úgy garis 2020.04.03.-ig
(javított csere darab amit a csehektől kaptam) Zotac kártyán nem láttam csavaron matricát, de ha bolt csak 1 évet ad rá (fél éves kártya)...én nem igy vettem használtan 225k-ért, hanem úgy hogy 2.5 év gari van még rajt, mert 3 év garis...
/amúgy nem adtam volna érte 225k-t/ meg a LED sem üzemel rajta...szoftvere nem igazán megbízható ebből a szempontból. Nincs olyan szoftver ami minden kártyához jó és lehet szabályozni a LED fényét? (nálam alapból nem is világít sehogy)
-
-
snecy20
nagyúr
"1080p-be rá kellett jönnöm hogy számomra felesleges az ereje."
Ez teljesen nyilvánvaló tény már a kezdetek óta, hogy 1080p-re sokszorosan túlzás ez a kártya. Erre nem kellett "rájönni", napnál is világosabb volt. Na mindegy, furcsa indoklás erre fogni.
Szerintem amúgy azzal lehet összefüggésben az extra gyors túladás a kártyán, hogy valaki elhintette hogy ezek a Lampard-os 1080Ti-k bányászkártyák voltak. -
laychi
veterán
Az majd még elválik. Még egyenlőre kell a tulajnak,várja a rendes 2080ti teszteket,a megjelenést,árak redukálódását,szóval még idő,akár hónapok...
Most csak 2 napot töltött nálam.
Múlthéten beszereztem egy Palit 1080 Gamerock-ot 385EURO-ért 16hó garival,most azzal tolom.
Aztán majd meglátjuk maradok e ennél vagy hova tovább. -
Lidl
senior tag
Szia,
nem gondoltam, hogy az számít
Egyébként Pwr volt végig, mivel toltam ki a TDP limitet sem, maradt 100-on.
És 98-102 között ugrált.
Amikor régebben 1V-ra fixáltam curve-vel a feszt,akkor pedig mindig vRel volt a PerfCap Reason.Azért az szépen néz ki, hogy nálad nincs semmi, meg a 37 fok is irigylésre méltó
Megnézem még, hogy milyen egy FIre Strike-kal.
Köszi
Lidl -
Joshi
titán
Még annyi, hogy a GPU-Z PerfCap Reason ablakot nem maxoltad ki, mert ott None feliratnak kellene lennie. Itt vannak az esetleges limitek amik más színt kapnak a GPU-Z-ben. A zöld a Util, hogy aztán ez mi akar lenni az jó kérdés.
Google fordítóval.
vRel = Megbízhatóság. A perf jelzést a megbízhatósági feszültség korlátozza.
VOp = Működés. A perf jelzést a maximális üzemi feszültség korlátozza.
Pwr = Teljesítmény. A perf jelzését a teljes teljesítményhatár korlátozza.
Thrm = Termikus. A perf jelzést a hőmérséklet határ korlátozza.
Util = Felhasználás. A perf (perf) jelzését a GPU hasznosítása korlátozza.vRel = Reliability. Indicating perf is limited by reliability voltage.
VOp = Operating. Indicating perf is limited by max operating voltage.
Pwr = Power. Indicating perf is limited by total power limit.
Thrm = Thermal. Indicating perf is limited by temperature limit.
Util = Utilization. Indicating perf is limited by GPU utilization.Így néz ki az enyém mérés alatt(épített vízzel).
-
Dyingsoul
veterán
Na ezt pont te mondod aki alapból elbutított ezzel a vizes marhasággal.
(#8488) Raymond: A munkától én sosem féltem. Nem tudom egyébként, sosem volt vizem. Csak azt látom, hogy a 1080 Ti Strix, MSI TRIO és a többi élharcos 210k körül van, míg vannak olcsó kártyák is 150-160 körül, amik hűtésével én biztos nem lennék megelégedve viszont az 50-60k felár használt-használt kártyák között is elgondolkodtató... A víz meg csak víz, de a fene tudja amúgy. Persze, hogy szeretnék egy komplett vizes rendszert mondjuk EK-t, de az egyébként is sok marhaság mellett amit már PC-re költöttem nem fér bele a nagy víz. Egyszerűbb lenne konzolt venni...
-
Raymond
titán
NV Control Panel -> 3D Settings -> Manage 3D Settings
A Global Settings fulon keresd meg hogy DSR Factors es pipald ki mindet. Igy lesz egy rakas plusz magasabb felbontasod es menni is fognak a monitorod nativ felbontasatol fuggetlenul.
Szerk: ha 2560x1440 a monitorod es 4K-ban akarsz merni akkor eleg a 2.25x opciot kipipalni.
-
Devid_81
félisten
Voltage curve, csak azzal tudod a feszt emelni 1.093v-ig.
MSI Afterburnert nyitsz, ctrl+f es ott elkezdessz mokolni.
Nezz rola videokat youtubon, van millio.
Ahany kartya annyi fele curve beallitas a "jo".
Szoval neked kell kitalalnod, hogy a Te kartyadhoz mi a max amit stabilan elvisel. -
snecy20
nagyúr
Őszintén, nem tudom... G1 és Windforce modellek is voltak nálam, 970, 980, 980Ti, Aorus-ból 1080 és 1080Ti is, egyedül a 970 Gaming G1 halt meg gariidőn belül, ami cserélve is lett... Szóval nálam VGA-ban teljesen okés a Giga, a 2010 utáni alaplapjaikkal viszont megszívtam párszor.
-
VTom
veterán
Most komolyan megmagyarázod nekem látatlanban, hogy a saját konfigomban mi hogy pörög, és mi van húzva, meg mi nincs?
CPU 4.4GHz-en megy, a GPU 2012-2025Mhz között, 1V-ra maximálva. TDP limit kitolva maxra.A VRM-en borda van, és fújja egy venti, mint az látható a termék fotóján.
-
VTom
veterán
Játszhatunk a szavakkal, de a túlfeszelés nem azt jelenti, hogy a gyárilag beállított fölé megyek.
A gyári beállítások úgy vannak belőve, hogy a garantált boost órajelet mindenképpen hozza a kártya. Mivel ez egy általános beállítás, ehhez adnak egy kis tartalékot, ez a túlfeszelés.
Ezt a tartalékot tudod csökkenteni pont annyira, hogy a kártya még hozza a boost órajelet. Ergo finomhangolod a feszültséget ahhoz, hogy megtaláld az adott GPU sweet spot-ját, vagyis azt a legalacsonyabb feszültséget, amivel stabil a legmagasabb boost órajel, amit el szeretnél érni. Személyre szabod a feszültségszabályzást, ha úgy tetszik.
A pascalnál ez sok esetben jelentős hőmérséklet csökkenést eredményez.
De ha Téged ez nem érdekel, mert úgyis levizezed, akkor igazából teljesen mindegy. Én még akkor állítottam be, amikor az eredeti hűtő volt a kártyán, de így hagytam, bár nekem kompakt van a kártyán, nem FC blokk.
-
snecy20
nagyúr
"Miért ne lenne fair összehasonlítani egy új méregdrága 2080Ti kártya árát egy használt 1080Ti-vel?"
Pont ugyanazért, amiért egy újépítésű, 0 perces lakást sem hasonlítunk a már lakott több éves ingatlannal, meg mint ahogy a gyártósorrol most legördülő új autót sem a 100.000km-t futottal.
-
VTom
veterán
Az alulfeszelést ne úgy értsd, hogy visszavenni a kártya teljesítményéből, hanem a legmagasabb órajelhez állítod be a legalacsonyabb feszt.
Az enyém pl. 2012-2025-öt megy 1V-on stabilan. A gyári beállítást nem tudom, de ennél több volt, és amíg nem volt víz a kártyán, ezzel a művelettel nyertem 8-10 fokot. -
NVidia.com on tovabbra is szerepel az SLI
"he GeForce RTX NVLink™ bridge connects two NVLink SLI-ready graphics cards with 50X the transfer bandwidth of previous technologies. This means you can count on super-smooth gameplay at maximum resolutions with ultimate visual fidelity in GeForce RTX 2080 Ti and 2080 graphics cards." -
Pl melyik jateknal ? mutass ra [link]
3440*1440 ben tolom, a FHD nem erdekel. Oda 1 kari is eleg az biztos.
Meg a closed beta fazisban levo BF V ben is van mukodo SLI...Playing Battlefield 5 at 4K 100 FPS
Az Anthem-et szinten 1080TI sli vel demoztak .
Szoval mar az sem igaz ,hogy csak dx11 es cimekkel mukodik jol.
snecy20
Az uj ar nem relevans ,mikor hasznaltan 150bol megveszed a 1080TI-i. -
-
-
Devid_81
félisten
-
gbela
senior tag
Köszi, az a baj ez elég ritka kártya, konkrétan erről a tipusrol nem is találtam még fire strike eredményt. Mindenesetre 28k körül kezdődnek a graphics score-ok, szóval elkönyvelem, hogy a kártya tudja amit kell. Hűtés miatt húzni úgysem fogom, elég hangos játék alatt...én meg zajallergiás vagyok, az is lehet túladok rajta ha nem tudok megbarátkozni vele :S
ACE: köszi a screent. Mennyin ment ezen a procid? Látom a gpu 2000 felett, szóval így összehasonlítva az én 1850-es eredményemmel megnyugodtam. Nekem a proci 4.3-on megy, nem akartam jobban ráncigálni.
-
gbela
senior tag
Hát, az a baj proci most ez van
És igen, valószínűleg eléggé bottleneck-eli. Nem is terveztem VGA-t venni de...120k-ért ..hátna..nem lehetett otthagyni
Szóval egyelőre ez van, igazából csak arra vagyok kiváncsi egyelőre h nem vmi selejtet kaptam e. De az a baj annyi féle score-t találtam már neten nem tudom h mi az ami átlag....1080p-ben játszom amúgy csak, 60hz-es tvn, fps limit nélkül.
-
VTom
veterán
Gyakorlatilag mindegy melyik gyártótól veszed, a boost 3.0 és a TDP limit miatt kb. ugyanannyit tud mindegyik. A ref-ek is annyit mennek, mint a customok, szóval tényelg mindegy, ha vizezni akarod. Én Gigabyte-ot nem vennék
Esetleg amiknél garivesztés nélkül lehet hűtést cserélni, talán ez lehet még szempont, pl. EVGA, Zotac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest