- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Köszönjük Emese.
Valóban az lenne a legegyszerűbb amit a többiek is írnak, hogy ha szoftveresen MSI AB-ben megnéznéd mi az a legkisebb feszültség amit még bír a kártyád 1900 MHz-cen.
De ahogy nézem neked kevesebb teljesítmény is elég lenne... így akár kártyát is cserélhetnél ha feleslegesen sok az 1080 Ti teljesítménye és hangos meg zajos...
-
Jakuskacsa
senior tag
Ez milyen kártya? Ránézésre ugyanúgy néz ki mint az én 2070 super kártyám.... nálam max 65 fok, úgy, hogy csináltam saját venti profilt. Viszont az azonnali vga-s kérdések között már olvastam hasonló tapasztalatokat, méghozzá a driver miatt. Az utsó két driverben van nalami hiba, és az produkáljaa 100% venti felpörgéseket. Elvileg javítják. Kb 4-7 napja olvastam pont ezt ott... ha segít.
-
Puma K
nagyúr
Most komolyan +200.000-250.000 Ft-os VGA-val a gépedben házra maximum 20.000 Ft-ot szánsz?
Gondold újra...
Én anno 2014-ben mikor a 0-ról építettem asztali gépet, akkor az addigi tapasztalataim birtokában megsaccoltam, hogy az akkor kinézett Corsair R200-zas ház mire lesz elég:
Ebben a házban ami a legerősebb konfig volt az egy 4790K@4,7GHz + GTX 1070 (tuningolva) duo volt (meg 1db SSD + 2db HDD, előlapi ventilátorszabályzó). A házban 6db ventilátor gondoskodott a ház szellőztetésén-hűtésén:
- 2db 120 mm-es ventilátor elől : beszív
- 1db 120 mm-es ventilátor oldalt a VGA magasságában : beszív
- 2db 120 mm-es ventilátor tetején : kifúj
+ 2db a 120 mm-es ventilátor Corsair H75 AIO-n : kifújEz a ház került 2014. augusztusában ~13.000 Forintomba a ami egészen 2017. december végéig kiszolgált.
Később tudtam, hogy nekem épített vízhűtés fog kelleni a jobb zaj-hűtési teljesítmény miatt, és mert erősebb hardverre lesz szükségem.
Így került képbe a Thermaltake Core V71-gyes ház amit 2017. decemberében szereztem be, és költöztette bele a gépet ami akkor már 4790K + GTX 1050 Ti-ből állt. Ez a ház került akkor ~49.000 Forintomba, majd jött a most is meglévő GTX 1080 Ti, később pedig az épített vízhűtés és a mostani 9900K.
A TT V71 házban volt mikor a gyári 3db 200-as és 1db 140-es ventilátora pörgött + bq! SW3 120mm-es ventilátor. A CPU-n pedig Arctic Freezer 240 AIO rajta 2db bq! SW3 120-as ventilátorral.
Majd később megdöglött az AIO szivattyúja... és jött a helyére ideiglenesen egy toronyhűtés és kicsivel később berendeltem a most is meglévő 9db Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black venilátort. Ezt a 9db légkavarót szétdobtam a házban... 2db a toronyhűtőre ment, és 7db meg ahol volt hely.
Majd később jött a vízhűtés, aminek a radiátorára ment szendvicsben 3-3db és 1db hátulra a házra szellőztetni, 1db 200-as Noctua a ház tetejébe, 1db bq! SW3 120-as meg a ház aljába amire az épített vízhűtés szivattyúja ment lefogatóval:
A házon és a tápon sosem szabad spórolni...
Ez az egyedileg épített gépnek az alapjai.Adott keretek között lehet mozogni, de van mikor már cserélni kell és kategóriákkal feljebb keresni azt ami kiszolgálja az igényeidet. A fukarkodás meg visszaüt.
-
Poloploid1
csendes tag
Én nemrég cseréltem egy Zalman S3 házat egy ilyenre: [link]
Ég és föld, bár ez sem egy prémium minőség, de ennyi pénzért szerintem kiváló!!! Perforált előlap, ugyanúgy, mint a Meshify C-nél, előre 3db 120-as venti mehet, felülre 2db 120-as vagy 140-es, hátulra 1db 120-as. Eől, fennt és a táp alatt is porszűrő, valamint üveg (nem plexi) oldallap. A szellőzése kiváló! Persze, ha az ár nem akadály, akkor a minőség miatt tényleg inkább a Meshify C szerintem is, viszont ha számít az ár is, akkor ez fele annyiba kerül és a minősége sem olyan szörnyű (na persze mihez képest)!
Szerk: Most nézem, hogy az ár nem is a duplája, hanem még attól is jóval több! -
mihione
őstag
Szerintem nem sokkal lennel elorebb,minden zart elolapos haz ugyanazt tudja nagyjabol.meshify c kene neked vagy valami hasonlo felepitesu.Az hogy mennyire van rejtve kabel stb szinte semmit nem szamit,viszont az hogy mennyire van fojtva az intake annal inkabb.Egy pelda:S340 gyari allapotban gyari 2x120 mm ventikkel elol 1200 rpm korul ugyanazt tudta mint 2x140 1800rpm nanoxia ventikkel,ahogy levettem az elolapot -10 fokkal huvosebb lett a cpu es gpu egyarant.En innentol kezdve csak mesh elolapu hazat vennek...a mostanit is atalakitottam nyitottra igy mar jo es nem is csunya.
-
GAbre
veterán
1080ti vs 2080:
1080ti @1911mhz
G-sync on:
G-sync off:
2080 @1905-1890Mhz(sajna 65 fok felett ez is visszavesz,és 70 fok körül van a kártya :S
G-sync on:
G-sync off: Bár volt már 100+ pontom is.1 játékban már több fps-em van.Elérte azt a határt,hogy nem zavaró szintre zuhan vissza a min fps-em.Csak ne melegedne,meg süvítene a kártya.
-
gainwardgs
veterán
Én helyedben inkább raknám félre a zsét új szériára, addig bőven jó a 1080Ti.
Persze hacsak nem ki akarod próbálni most az rtx-eket vagy eleve keveset kell ráfizetni a váltásra
De hát mindenki a saját zsebe ura
Ha váltanál pár tapasztalatot megoszthatnál majd itt, mennyivel érzed gyorsabnak stb -
-
Robi BALBOA
őstag
-
marcarc
senior tag
-
Találtgyerek
veterán
Egyetértünk ebben. Hirdetésekben is sokszor látom,hogy a legjobb hűtésű,leghűvösebb ebből a típusból. Közben meg van abból a típusból vízhűtéses is,aminek valószínűleg jobban teljesít a hűtése. Nem tudom sokan honnan veszik ezeket a jelzőket. Lehet van valami táblázat...
-
Riccsiz_h
aktív tag
Anno 1 éve vettem én is egy 1080Ti-t. Gainward Phoenix (2 ventis kiváló hűtéssel, nem a blower style), akkor 180k volt 25 hónap garival. Pedig nagyon nézegettem az aprót, de 180k alatt nem nagyon találtam akkoriban nem blowerest, garival
De legalább nincs coil wine, mert volt a srácnak 5-6 darab és megegyeztünk hogy amíg van neki kicseréli, ha ez ennyire fontos nekem. Asszem a 3. vagy a 4. kártya volt olyan ami végre csendben volt
-
marcarc
senior tag
4k-s monitor nincs 60hz feletti (ha van is megfizethetetlen), szval az így is úgyis kompromisszum.
Ha nincs vsync bekapcsolva,akkor nem lényeg az fps vagy milyen hz-et tud monitor.
Hogyne lenne lényeg, minél nagyobb a monitor frissítése annál simább a játék, persze ehhez kell, hogy legyen elég fps. (itt ugye nem 60-75hz es monitorokról beszélünk). 144hz es monitoron a 144+ fps néz ki a legjobban. De lehet hogy félre értettem a gondolatod.
Esetleg vki húzott hz-et már monitoron?
Ha az adott eszköz nem ad rá opciót, hogy OC-zd akkor szerintem nem lehet csak úgy OC-zni. A jelenlegi monitorom 100hz-es out of the box és OC-zva 120hz-et tud.
-
keIdor
titán
Nincs meg a 8 millió pixel ott, nem lehet 4K. Az az 1440p ultrawide verziója.
Nem az első számjegyet kell nézni.
5K meg 5120x2880
Szerk.: De igazából mindegy, én jobb szeretem kiírni a felbontást, mert ezek a nevek mindenkinél mást jelentenek. A lényeg, hogy a 16:9 4K kb. 2/3 teljesítményigényével számolj.
-
AtHoS
nagyúr
Grafikus- és kijelzőfelbontások
UWQHD - 21:9 - 3440 x 1440
"Ha pontatlanságot találsz a cikkben, kérjük, írd meg a szerzőnek! "
-
LG 34UC79G Nekem volt ilyen egy GTX 1070 el ,most munkatarsamnal van egy 1080TI mellett , tokeletesen mukodik a gsync vele. Jatekra nagyon jo ,csak nekem kicsi volt a felbontasa ,nem volt eleg eles a kepe szovegnel. Azota is visszasirom a 144 hzet , a mostani 100hz erezhetoen lomhabb.
-
gbela
senior tag
-
Nekem vizezve (FC blokk) +300mhz van adva a memorianak. +1000 -rol meg eletemben nem hallottam. De szerintem 1-2 napon belul el is fog halalozni az a kartya
Amugy en is kivancsi lennek mennyit er a ram huzas, csak lusta vagyok letesztelni
Ha van kedved futtass par jatekot amibe van beepitett benchmark pl Tomb Raiderek / Metro Exodus / Deus Ex : MD / Far Cry / Assasin Creed stb -
Exodion
senior tag
Ja azért már kezd tikkelni a szemem...
A felvételeket megnéztük, hibát nem látunk rajta, túlmelegedést sem a videón sem nálunk lévő teszteken nem látunk. A rendeltetésszerű használatot sem látjuk akadályoztatva, amennyiben visszajuttatja megnézzük újra, de a felvételeken nem látszik a normál működéstől eltérő.
Én nemtudom, hogy azonos videót néztünk-e, mindazonáltal futtattam nekik 2db gyönyörű furmarkot is hátha majd abból:
Van ugye amikor ott a kezem, jól elzsibbadt de 20 perc után a maximum 82C azért az nem olyan rossz.Utánna jött a feketeleves, elengedtem a kártyát, 100-ra a ventikat lehűtöttem és mehet:
Most nemértem őket. Nyilván nem fog a kártya füstölni meg kikapcsolni a gép blue screen-el, ha már azt csinálja akkor halottnak a csók. De amíg nem egy darab téglát akarok beküldeni, akkor addig olyanok mint Neo és a Kanál? Csak itt: Nincs hiba.
Néha nemértem... vakahogy mindenki felfogja mi a gond, csak az az 1-2 ember nem aki erről dönt.
Leírom akkor a bolt nevét: iPon. Már csak ha mondjátok, hogy leírhatom
-
Puma K
nagyúr
Superposition maximális grafikai részletességgel és 8K felbontásban.
-
MPowerPH
félisten
Akkor megis a homerseklet az, ami visszaveszi. GPU-Z mit ir?
Rosszul ertelmezed. Nem hibas az erzekelo, ez egy olyan ertek, amin nem tudsz valtoztatni. Egyszeruen 60 foknal mar tobb lepcsot visszalep, hiaba tolod ki a TDP -t, es vele egyutt a homerseklet kuszobot. Ha 45 fok alatt tudnad tartani a GPU -t, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem venne vissza magat.
Neked is csak azt tudom irni, hogy vizhutes. Akkor a homerseklet, mint tenyezo, azonnal kiesik, es a mellett siri csond lesz.
Sok FPS -t nem veszitesz am vele. 2100MHz -hez merve kb. 3FPS minuszod van. Nem a vilag vege. Engem a ventiknek a zaja jobban zavarna.
Memorian tudsz meg nyerni par FPS -t. Az mennyin megy most?
-
MPowerPH
félisten
De, visszaveheti azon a homersekleten(60 fok). GPU-Z, sensor ful. PerfCap Reason mezonel mutatja, eppen milyen a statusza. Van Pwr, Thrm, VRel, VOp, Idle statusz. Futtassad a game -et, es kozben monitorozzad.
Nekem is igy ugral 2150 -rol 2137 -re, csak joval gyakrabban.
mod: Power limitet toljad ki, mert az alapon van.
-
snecy20
nagyúr
Nem, akkor én értettem félre. Van MSI Afterburnerben két csúszka, az egyik a TDP Limit-es, a másik pedig hogy mekkora hőmérsékletig engedje el a kártyát. Ezek lényegében együtt mozognak. Úgy tűnt hogy utóbbira gondolsz.
Egyébként a beállításokban a Force Constant Voltage mezőt (General fül Afterburneren belül) érdemes bepipálni a feszültségingadozások elkerülése érdekében.
-
Puma K
nagyúr
Hiába sokallod az 1v-ot a 2GHz-hez mert ezzel a gyártástechnológiával ebből a GP102-350-K1-A1 GPU-ból az átlagot figyelembe véve ezt lehet kihozni.
Sőt az Nvidia által megadott boost órajel azaz a 3D HIGH-hoz képest még magasabb frekvencia alapból 1582MHz.
Itt meg +418MHz-ről van szó a gyakorlatban és még ettől többről is ha valaki 2100MHz-en hajtja a kártyáját.
Csak hűteni kell tudni. Én pont emiatt gondolkodom igen erősen azon, hogy a CPU és a VGA is kap vizet, mert azzal tudja kifutni magát órajel szempontjából mind a két komponens mindezt stabilan tartva.
A CPU-k is maguknak emelgetik az órajelet, ha van még hová nyújtózkodniuk, mint a GPU-k csinálják már egy ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- CNC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Villanyszerelés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest