- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
tom_tol #11360 üzenetére
Gondolom ott, ahol mar nincs keszleten 1080Ti.
Itt volt pelda a topikban. En is elgondolkoztam, mert ebbol a waterforce -bol biztos nincs mar raktaron.
De sima 2080 nekem sem kell, mert nem leszek vele elorebb. Akkor mar megprobalnam elintezni, hogy rafizetessel kihozhassak egy Ti -t.
-
GAbre
veterán
válasz
tom_tol #10519 üzenetére
Onnan,hogy kicsit feljebb vázoltam,gpu max 70 fok.
De a játékokban fps drop van néha,ami 90%,hogy a melegebb memóriáknak köszönhető.Werkly
A hőcső nem érdekes,mert az a gputól kapja a hőt.
A ramok hűtéséért a hőpad és a felette lévő fémlap felel,és ezt a fémlapot hűti a vga ventije(i).
Ebből a szempontból a hőcső nem releváns közvetve.
Csak a gpu környéki nyáklap,és a már említett fémlap hőmérséklete.
Azt legalább jó lenne tudni,hogy akkor a kártya szélén található hőcső a melegebb,vagy a fekete fémlap széle?
Nálam utóbbi. -
GAbre
veterán
válasz
tom_tol #10515 üzenetére
Nem tudom memóriák melegedését nézted-e.
Nálam csak azzal van gond.
Danex:
Igen,ezt tudom,de "általános vélemény,hogy a házam nem jól szellőzik.
Pedig 2 venti a tetején,meg elölről hátra is viszi 3 venti a levegőt.
Szerintem nem olyan rossz.,de ha más nem közvetlen oldalról is jövő hideg levegő sztem 1-2 fokot segít.Werkly:
"Kézmeleggel" ez mit takar?
Te se bírod kényelmesen ott tartani legalább 5 secig ujjad? -
Vigilante
őstag
válasz
tom_tol #6203 üzenetére
Igen, köszi végül nekem is arra esett a választás az AMP! Extreme BIOS-a nagyon jó.
Laraxior: Áldom is az eget, hogy 1070-es eladva már előre lefoglaltam azt a 1080 Ti-t a formánál 220 ért, ipon garival.
Mert, ha én itt eladom az 1070-et piaci (normális) áron, és utána azonnal az ilyen 300.000-es 1080 Ti ajánlatokkal találom magamat szembe, én tuti falnak megyek.
+ Kérdés, nekem az 5820k-t akkor lehet érdemes azért 4,4-4,5 GHz-en hajtanom!? 2560x1080-as felbontás mellé 144 Hz-en.!?
-
wolfhgb
aktív tag
válasz
tom_tol #6086 üzenetére
Igazból az van, h ha felrakom újra a fent lévő drivert, ami a 388.31 akkor elsőre működik a core clock huzása. aztan becsukom mondjuk az afterburnert, vagy ujra indítom a gépet úgy, h alkalmazza a beállításokat és már nem működik tovább a core clock állítás, csak memoria orajelét tudom állítgatni. a gpu orajele marad alapon. ha felrakom ujra a drivert, elsőre megint tudom faszán állítgatni. Na ezt nem vágom. mindjárt dobok egy képet a beállításokról, most működik.
-
sqpp
őstag
válasz
tom_tol #6076 üzenetére
Azt írtam, viszonylag olcsó, de ellentétben a te megadott oldaladdal, itt azt írják, hogy Remote Storage, tehát talán lesz és tudnak hozni.. De inkább azt, hogy nincs. Csak ezt nem mindegyik cég így reklámozza.. Amúgy is az van írva, hogy 30-án lesz, de ezek sem biztosak sosem.
Amit én írtam, azok raktáron vannak és azonnal küldésre készek.
Sok helyen ám van VGA hiány, nem csak itthon, külföldiek boltok is megízleik az árát rendesen...
-
Laraxior
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
tom_tol #2547 üzenetére
FTW bol csakis a 3ast vennem.
Lehet akarmilyen EVGA, 2 venti abbol ehhez a kartyahoz nem igen eleg.
Bar ezt eleg erosen megcafolja az MSI Gaming X, ott a ket venti boven eleg, mondjuk jo nagyok is azok a ventik.
By the way most is egy atmeneti MSI 980 van a gepemben, de azok a kartyak iszonyat magasak, nem tudom visszarakni a haz oldafalat, ha a tapcsatikat nem akarom letorni...marpedig nem akarom -
Devid_81
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #1780 üzenetére
Működik az, a kevesebb FPS nem attól van szerintem, hogy curve-ot állítasz be. Mások is jelezték, hogy ugyan megy a magasabb órajel, de legtöbbször kevesebb pontot ad, mint a gyári BIOS.
Én is tapasztaltam, amit írsz, 2150 MHz-en kevesebb pontot kaptam FS alatt az XOC BIOS-szal, mint 2050 MHz-en a gyárival.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #1771 üzenetére
Pl. MSI AB-ben ctrl+F után előjön ez:
Itt definiálhatsz egy feszültség/órajel görbét (innen a curve). A képen látható görbe (beállítás) egyébként egy trükk arra, hogyan feszelheted alul a kártyát és "fixálhatod" az órajelet. Normál esetben ez csak max. 1,093V-ig működik, ahol is 1,05V-ra lehet "normálisan" fixálni, mert felette így is ledobálhat. A linkelt BIOS-szal ezt tudod feltekerni max. 1,2V-ig, amit egyébként stabilan meg is tart.
Neked mint vizezett 1080Ti tulajnak, ez maga Kánaán. (főleg úgy, hogy alapból is jól megy a kártyád
)
-
KRoy19
őstag
válasz
tom_tol #1773 üzenetére
Szóval ugye a gpu frekvencia és a feszültség egymással arányban dinamikusan változik terheléstől függően.
A curve segítségével testre lehet szabni, hogy x frekvenciához y feszültség tartozzon, ugyan úgy mint a custom fan curve-nél ahol x hőmérséklethez y ventillátor fordulat tartozik.
Lényegében ezt jelenti a curve jelen esetben.
-
Laraxior
titán
válasz
tom_tol #1751 üzenetére
Lehet azt az egyet fogoval csavarom ki ha engedi.
Persze időm nincsen nagyon. Kb annyit ment a gép az uj vgaval amíg lefutott a teszt
Kell egy ventit tennem a hatuljara, meg megint alateszem azt a 3x8centis coolert, hogy az egesz nyak szellozzon.Mellesleg ugyanaz a nyák mint a Gaming X-é ahogy latom, csak ott gondolom masik bios is van a nagyobb hutovel.
Kivancsi leszek alaporajelen hogy tartja a boostot vizzel. 1950-rol indult, de visszaesett bőven, néha még 1900 alá is.Mellesleg GTA5-ben tobbet vartam volna. 4K, minden maxon 30-40FPS. Lehet a szűrőket ki kellene kapcsolnom?
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #1735 üzenetére
Hát pedig ha az Armor úgy teljesít, mint az imént linkelt teszten, akkor kijelenthető, hogy a Gaming sokkal jobb hűtés szempontjából. Nálam ugyan ez a teszt, magasabb órajeleken max. 1700-1800-ig pörgeti fel a ventiket, így hogy közben valamivel hűvösebb is....
Tuning szempontjából szinte mindegy milyen kártyát veszel. Ha szerencséd van jól megy, ha nem akkor nem.
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #1702 üzenetére
Ha fent van a BIOS, amiben magasabb a PowerLimit, akkor próbáld meg ezt beírni egy admin cmdbe:
"C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI\nvidia-smi.exe" -pl 380
A "380" jelenti a max PowerLimit értéket (így ezt a maxig tekerheted, ha feljebb mész úgysem engedi....). Good luck!
-
RI/OS
addikt
válasz
tom_tol #1687 üzenetére
onnan hogy irja az afterburner, meg hogy ugràl az órajel ennek függvényében.
+17% már megvolt az alap.1688: zotac amp bios már volt fent, de nem volt kerek mert 1000mhz körül ugrált a gpu akkor azért.
palit hamerockot megnézem köszi
pl. a mass effect andromeda alatt van ez egyfolytában.
a 1080 gaming x előtte beállt 2050-re aztán elment az idők végéig úgy.. ez lenne a cél itt is valahogy -
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #1656 üzenetére
Van mivel? Szerkesztett BIOS-t "gyári" nvflash-sel nem tudsz feltenni. Hackelt nvflash pedig a Pascalhoz sosem volt. Igazából BIOS szerkesztő sincs, de egy jó HEXeditor még sosem hagyott cserben.
NFree:
Nem a valós feszt mutatja sajnos. A BW-E procik híresen rosszak tuningban, ehhez az értékhez még jócskán adhatsz tizedvoltokat hogy megkapd a valós értéket.
24/7 érték egyébként 4,2GHz, a RAM-ok persze így mennek mindig.
A vga sem 24/7, a Ti GPU-ja nem megy olyan jól, mint az 1070/1080...
-
Laraxior
titán
válasz
tom_tol #1576 üzenetére
Szerintem simán adhatnak neki gyárilag több feszt. Mint ahogy láttuk a 980Ti-nél is. 1080-nál nem tudom, mert olyan senkinek se volt itt pH!-n.
Gondolom nem véletlen a 3 darab 8 pines csati
Valamit csak mókoltak vele.
Jövő héten megyek vissza, ha elérhető lesz, és mondjuk 900EUR alatt akkor majd én letesztelem(#1577) Moby: Na jó, de ezeken a VGAkon elvileg cserélhető a hűtés, mert nem ott vannak a matricák. Én is vizezném, mivel van egy blokkom a rendszerbe kötve, így hogy kihalt alóla a 980Ti
-
NFree
addikt
válasz
tom_tol #1038 üzenetére
Nincs ilyen karim meg nem is lessz egy darabig , de ahogy elnézem custom vs fe mindkető kb ugyan addig tuningolható szinte . minimális lessz a külömbség . Ez szerintem annak köszönhető hogy már eleve gyárilag csúcsra vannak járatva a karik ugye tdp limit és a hőfok beleszól a dologba , legtöbb esetben ugye a magas hőfok miatt elkezdi csökkenteni a boost ot hiba tolod ki esetleg a tdp limitet, de ott is olyan kicsi a külömbség hogy elhanyagolható.
Amiben jobb lessz egy custom ugye a hűtés esetleg a gyárinál erősebb vrm ha jól megcsinálják. Hogy mit lehet ezzel kezdeni??? hm szerintem ha lessz hozzá bios mókolási lehetőség akkor esetleg egy custom karival talán tovább el lehet jutni tuningban nagyon jó hűtés mellett .ez az én véleményem . lehet marhaság csak ezt gondolom.
Minap beleszaladtam tdp limitbe classi 780 -al ami ugye vicc kategória na mind1 nagy nehezen kapott másik biost ugye nem volt gond utánna. Tehát hamár az eber vesz egy kimondottan oc karit ne korlátozzon már le a bios széria szintre . -
Imre921
tag
Az égvilágon semmi
Egyébként megtehetném hogy veszek egy 1080ti-t meg egy masszívabb i7est alá, csak hogy helyén legyenek kezelve a dolgok.
Csak egyszerűen az égvilágon semmi de semmi értelmét nem látom a 2kártyás rendszereknek a mai technológia mellett. E-Penis zéró logikával. De ez az én véleményem, és ebből most nem szeretnék offtopicot. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest