- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Neha azert nezz ra mert rovidzarlatot is okozhat,vagy fizikai serulest ha belever a venti es nekicsapja a nyaknak
Ha ujra csinalnam en mar fel se tennem ebbol okulva...vagy egy cernaval atkotnem az egeszet biztos ami tutiNekem meg a ventiket kene lecserelnem a radikon mert azok egyaltalan nem statikus nyomasra lettek tervezve,viszont legszallitasban es hangban szuperek.
-
Robi BALBOA
őstag
Az AIO-t azért mondtam neki, hogy felejtős, mert ha jól tudom ennél a kártyánál a Vrm hűtés egyben van a Gpu bordával, vagyis maszekolnia kell rá egy Vrm hűtést is, meg mivel az AIO csak a Gpu-t hűti, venti is kell még oda, így venti zaj is lesz (amit éppen kerülni szeretne).
A venti cserét azért mondtam neki, mert a kari hűtése az egyik legjobb(mondom ezt úgy, hogy van mellette egy Zotac AMP Extreme is), valszeg a ventije kezd megzakkanni, mert 50%-ig nálam alig van hangja.
-
Exodion
senior tag
Ó hidd el a kártya FORRÓ. A backplate kézzel tapintva ÉGET. Hát ugye a dolog úgy nézett ki, hogy beküldtem a kártyát gariztatni, március.21 -én. Május.6 -án érdeklődtem, hogy mi történik aminek az volt a lényege hogy semmi. Május.14 -én közöltem, hogy ha május.21 -ig (ekkor telt volna le a 2hónap) nem kapom meg a javított terméket akkor elállok a szerződéstől. Ezt május.15 -én a beszállító megtagadta olyan címszóval, hogy a termék jön vissza a gyártótól. Május.22 -én mivel még mindig semmi, megint próbálkoztam amikor megint megtagadták a kérésem mondván a termék Ázsiából érkezik. Semmi nem volt igaz.
A terméket a gyártó május.13 -án kapta meg miután én május.06 puhatolóztam. Május.15-én semmiképpen nem utasíthatta volna el a beszállító a kérésem arra hivatkozva hogy a kártya jön vissza mert az ASUS RMA alapján az május.16-án készült el. És ezt követően néhány nappal adták át a futárszolgálatnak. Május.22 -én pedig végképp nem utasíthattak volna el arra hivatkozva hogy a kártya Ázsiából jön mert ugye az ASUS ügyfélszolgálat is megmondta, hogy Csehországból érkezik.
Szóval felkerestem a fogyvédelmet, akik bekértek minden levelezést (mindennek nyoma volt ugye) és rögtön eljárást is akartak indítani. Ezt nem kértem, a boltot amúgy szeretem. Úgyhogy ma azt beszéltem meg velük, hogy küldjem vissza megint és NE kérjek javítást, kérjem rögtön a levásárlást/jóváírást. Ha nem megy akkor indítjuk az eljárást. Viszont ha erre kerül a sor akkor szóba sem jöhet a nem jóváírás mert munkára használnám a karit értelem szerűen akkor veszek egy másikat. Még bízom a boltban. Meglátjuk mi lesz. Küldtem nekik 3 videót konkrétan a hibával, nem oldotta meg a blokk csere... -
Exodion
senior tag
Itt a konkrét jelenség a hibáról. És ez azóta is fennáll, hogy abban a 2hónapban amíg vártam a kártyára - aminek a javítása 3napig tartott - új hűtőblokkot kapott. Tehát Tök új az egész blokk rajta: LINK
Fölúszik 86fokig, megtolom fölfelé, azonnal normál hőmérséklet még várni sem kell. Elengedem ismét stb stb stb. Venti fordulat maximumon, ablak nyitva, gép minden oldala levéve és mégis hurka.
Kirpóbáltam, ráraktam a gép oldalait elindítottam az Anthemet 3440x1440, ment fél órát 91°C. Ki is léptem oldalak levéve.
-
Warzoz
senior tag
Elkészültem!
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Képek a szerelésről. -
F e Z o
veterán
Most hogy néz ki a kártyád? Ha a gpu hűtés engedte volna, elég lett volna a heatpipe-okra ramsüni+venti.
Ha upgradelnék 980Ti-ről, én is sc2-t néztem ki 1080Ti-ből, pont a baseplate miatt. Blokkom meg van egy univerzális EK VGA Supreme-em, ami egy vagyon volt, jah, nem...
-
laychi
veterán
G12-t vettem anno,sajnos nem passzolt a kártyámma msi gtx 970 gaming.
Kondenzátor útba volt a tartóívnek.
Én is kötegelővel oldottam meg később a dolgot,illetve extra ventilátort szereltem még fel,ami a nyákot,egyéb alkatrészeket tudta hűteni.Visszaküldtem a casekingnek,hogy nem passzol,akkor írták a srácok,hogy referencia pcb kell.
De szvsz elég,ha hasonló,lényeg,hogy kondik és magas alkatrészek ne legyenek útban a 2 félívnek,amikhez hozzá kell csavarozni a lemezt,amibe bele kell fogatni a vízhűtő blokkot.Egyébként a hűtőm nem szerepel a listában(Arctic LF 240),de bele lehet rakni,és szerintem minden kör alakú blokkot,mert azonos a rögzítőgyűrű felfogatásuk.
(#10382) Warzoz
Ha a gyári megoldással nem marad borda/hűtés a ramon és a vrm-en,akkor nem árt,ha beújítassz pár ramsünit is a biztonság kedvéért. -
Warzoz
senior tag
Szétszedtem a kártyát, hogy megnézzem a J11-es csatlakozót. Az a ventilátorok csatlakozója. A képen amit bejelöltem, az a Zotac logo világításáé. Akkor elvileg mindent tudok csatlakoztatni. Amit elfelejtettem még megkérdezni, hogy van rá esély, hogy a G12 nem kompatibilis a kártyámmal? Ezt meg tudom nézni valahol? Valamint, hogy a backplate maradhat a kártyán, vagy azt is le kell szerelni róla végleg, hogy rámenjen a G12?
-
Devid_81
félisten
Es ha a VGA fan csatijarol hajtanad?
Bar nalam fixen 2200-en megy a pumpa, es csak a ventik a radiatoron vannak szabalyozva a VGA-rol.
Csak nezd meg mennyi a gyari ventik aramfelvetele, es mennyi a pumpa max aramfelvetele elobb, nehogy a VGA venti vezerleset megold a cuccalIlyen kabelem van nekem is a VGA-hoz.
-
Devid_81
félisten
Biztosan felreolvassa a program neked a fordulatszamot
2400-3600 kozott lesz a pumpa sebessege terheles/beallitas fuggvenyeben.
Mindenesetre neked is ~50 fok kornyeket kellene lass terhelve.
Valoszinuleg nem fekszik fel rendesen a pumpa a GPU-n, erdemes lenne megnezni majd ujra.
Amit meg el tudok kepzelni, hogy a hazban levo melegbol kap sokat a radi es amiatt a magas hofok. -
A vram /vrm sunizes teljesen felesleges ; ha telibefujja oket egy venti par centirol. Szamtalanszor le lett mar tesztelve ,de tovabbra is maradt az a tevhit , hogy sunizni kell mert uristen leeg minden.
HardwareCanucks se hasznalt a 1080TI re suniket pl.
masik pelda :
[link]
Kraken sajat install video nal sincs semmi suni -
VTom
veterán
A grizzly nagyon jó, viszont 4 hónap alatt biztosan kiszáradt a hídronaut, én is jártam már így.
ettől függetlenül a krakennél valami nagoyn nem oké. A ram sünik elférnek alatta? Nem azokra fekszik fel?
Esetleg EVGA-nál kérdezz rá, hogy miért nem támogatott a G10. Lehet, hogy van valami alkatrész, amire felfekszik.
-
VTom
veterán
Első olvasásra nekem úgy tűnik, hogy a Kraken nem feküdt fel rendesen a GPU-ra. Mivel süniztél, gondolom a hővezető fémlemezt lebontottad, és a puszta nyákra került a kraken, így fogalmam sincs ez mitől lehet, de a csavarok meghúzására tippelnék, bár arra is írtad, hogy többször megpróbáltad.
A paszta ennyit nem szárad, viszont a éghűtéses eredmények simán lehetnek a paszta miatt. Az a saccolt 1-2 hónap gondolom inkább 3-4
-
laychi
veterán
Ha a gyártó azt írja,hogy az nem passzol,akkor annak oka van.
Nekem G12 volt és nem tudtam felrakni az msi gtx970-re,mert feltámazkodott az egyik tartóív a kondikra,így rögzíteni nem lehetett.
Visszaküldtem,leírtam a hibát,küldtem fotót és azt monda a kiskereskedő,hogy ezeket referencia nyákokhoz találták ki.
Később kábelkötegelővel raktam fel az AIO-t gányolós technikával
De működött és 50 fok körül volt a gpu.
Kapott a vrm is külön hűtést.Így sem volt tökéletes,ahogy a képen látszik,így átraktam később belülre a ventiket,hogy kifele fújjon,illetve az AIO csövei alá tettem egy ragasztószalag hengert,úgy feszült rá rendesen a gpu-ra a blokk.
Akkor értem el a fenti hőmérsékletet 220W-os kimaxolt teljesítménynél.
Arctic MX2-t használtam.Én nem így csináltam,de esetleg próbáld ki ezt a megoldást:
[link] -
feher94
csendes tag
Heló,
köszi szépen a válaszod, én nem bontottam meg a hűtést de nem rég pakoltam át egy másik házba szóval majd azért ránézek nem e nyomtam meg rajta véletlenül valamit de attól félek hogy ebből gariztatás lesz, bár gondolom ott is stress testelik szóval ha ott se jön elő akkor meg nem sokat érek vele :/
-
Raymond
titán
TurboJET4
The revolutionary cooling design on the new GameRock series, Palit invented the TurboJET4 technology on the thermal solution. The TurboJET4 fabricates dual Double-Fans with the anti-vortex design. It offers the high-centralized air volume and provides much more efficient on heat dissipation. This design even generates lower acoustic level than normal dual-fan design. #Patent Number: 106205954
-
korren
aktív tag
Például én ezzel: [ARCTIC CLEAN]
-
VTom
veterán
Nem hinném, hogy kevés az a táp.
AIO-t ne rakj fel úgy, hogy a hővezető lemezt rajta hagyod a kártyán, ezek nem így vannak kitalàlva. PCB-ig bontani kell, és ramsüniket, bordákat feltenni.
Az ICX hűtés egyik fejlesztese volt a hőleadó tüskék alkalmazása, a felület növelése érdekében. Arra semmi nem megy rá, ami normál lapra igen.Szerintem RMA. Én nem szarakodnék vele tovább. 1, max 2 hét alatt cserélik.
-
Rick3D
senior tag
+(#7687) bombibmw , köszi
Nem ocztam még csak rákérdeztem hogy mit szóltok hozzá. Stockosan csináltam az első bencheket hogy legyen összehasonlítási alapon. Felhúzom még a procit 4,8-ra hátha az is segít egy kicsit. Nem vagyok jártas ocban én csak paraszt ocnak hívom : amit állítok egy keveset afterben és stabil annyit hagyok neki, nem tesztelegetek napokig csak párat de lehet ebben az esetben csak egy jobb tesztet csinálok mert ez a kártya már így is pofás
Viszont a voltagehoz nem nyúltam még. Akkor az mehet +100ra afterben ?
-
VTom
veterán
Én nem használtam köztes lemezt.
Nem muszáj az eredeti hőleadó lemezt megtartani. A köztes lemezes megoldásnál is egyszerűbb szerintem a ram sünik és hűtőbordák használata. Én fent hagytam az eredeti gap-padokat a VRM-en, a ram sünikhez meg hővezető ragasztót használtam.
A G10-en lévő venti úgyis fújja a PCB-t. -
rambustibi
őstag
750W seasonic tápegységet használok, alaplapra rákötve a 2 darab CPU 4/8 pin, procim 180W TDP + nagy AIO vízhűtés + 1080Ti 300W TDP (és még azt mondják az AMD VGA fogyaszt sokat, hahaha) + a kocolékok és bírja, semmi gond. Megszoktam rángatni a rendszert és bírja. Legalább egy 750W tápegység kell, persze ha SLI kell akkor legalább 1000W.
-
Devid_81
félisten
-
VTom
veterán
Ha vizezni akarod akkor én inkább FE-t, vagy FE PCB-s kártyát vennék. Arra minden AIO GPU megoldás rámegy, és nagyobb eséllyel lehet hozzá kapni hűtőborda szettet, ha nincs a hűtőhöz.
A Pascal-nál nem sok különbség van a custom PCB-vel szerelt és az FE teljesítménye között. Nekem is FE nyákos kártyám van AIO alatt, és 1V-on megy 2013-2038 között stabilan. -
RazoR
veterán
Szerintem jó lehet a g10, az ICX-en a borda alatt van még egy hőleadó lemez tele gap paddal, szóval a gpu-n a blokk, a többit meg megtámogatod egy ventivel és okés lesz. Ha gyári hűtésben gondolkodsz akkor viszont FTW3, az SC2 két ventije karcsű a 2 slotos bordára!
Esetleg írj a gyártónak, hogy felmegy e a cuccuk az EVGA kártyára, ha nem találsz semmi infót erről a neten!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Napelem
- TP-LINK routerek
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest