- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ucli
senior tag
válasz
hackeeeee #7379 üzenetére
Én pont az előbb csináltam meg, egy 240-es Arctic Liquid freezer Gpuz szerinti 120%-os tdp mellett tartja 43°C-on a kártyát,ami 2000Mhz-n ketyeg. Fél nap szopás (csiszolás, még több csiszolás és ragasztás) után úgy néz ki, hogy készen van, bár az a *örökítőanyag meg nem nevezett cég* le is húzott egy thermal paddel, amit meg küldtek az meg annyira sem ragad, hogy megtartsa a süniket.
Amúgy az tényleg igaz, hogy a vrm chipek 125%C-ig vannak hitelesítve? Igy, hogy potyognak le a bordák eléggé para a dolog.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #7238 üzenetére
Nálam is folyamatos használat mellett a 2060-2080 Mhz birja, de ez fölött hiába adok 1,091V.
Szépen végig mennek a tesztek, nem arról van szó...
Csak nem marad stabil játékok közben.Én mikor levegővel hűtöttem nem tudtam belőni folyamatos 2050 Mhz-re, úgy hogy ez nálam előnyt jelentett.
De most ha belegondolsz, hogy mennyi pénz, kivitelezés, idő elmegy arra hogy összerakd a rendszert, nem nagyon tudom ajánlani a 1080Ti vizhűtését.
Inkább az ár ami elég húzós, és nyersz 20-25 fokot.Nekem azért volt rá szükségem mert a 7900X máshogy nem igazán tudod hűteni, nem egy olyan fajta proci amire ráraksz egy bordát, és tök jó lesz.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #7227 üzenetére
KIizárolag hideg időszakban, klimatizált helységben, szellőző házban.
Nálam folyamatosan 2050 megy a GPU, 1,025V mellett, egésznapos Overwatch alatt 1 másodpercre se dobta el az órajelet, mig léghűtéssel úgy szorta hogy öröm volt nézni.
i9 7900X OC kupakaltanitva gyári sapka kicserélve, és persze a 1080Ti látható.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #7227 üzenetére
Azért nem ment jobban mert levegön volt,persze nem azt mondom hogy vizzel megtáltosodik,de pár lépcsövel többet enged...apropó még valami.A nem tul fényes tdp keretbe a ventik is beletartoznak ami akár 8-10W is lehet.Nem sok de ez is jelenthet egy lépcsőt...32-33Gs score körül elhal az összes Ti söt Xp is,csak hát az nem mindegy hogy közben milyen hangzavar van...a titanV tud olyan 37K-t is,mit ne mondja nem tul nagy dobás az áráért.Itt egy picit jobban látszik [link]az elsö 20hely másról se szól csak kinek van erősebb processzora...
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #7188 üzenetére
Azt hiszem több monitoron játszik.Meg én azt hiszem nem sok radiátora van.Nálam volt itt gond,azért nálam van egy 420as meg egy 480as radi,ott azért nem kellene 50Cfokosnak lennie,nem is az már.
Nálam azért volt érdekes mert első blikkre minden rendben levőnek tűnt...akkor kezdett a dolog gyanússá válni amikor egy 2-3órás játék után elérte az 52Cfokot,ha csak fél órát játszottam akkor max 43-45Cfokos volt... most már 2-3 óra kemény nyúzás után se megy fel 40-41Cfok fölé,ott ugrál.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #7185 üzenetére
Nekem a Strix is felment 78 fokra simán, tuningolva.
Úgy hogy ahhoz képest a 48-52 fok szerintem semmi.
Amúgy azért nem reális mert ezeket a teszteket én meleg zárt környezetben csinálom kellemesen fűtött szóbában.
Nyaron klima mellett biztos vagyok benne hogy az 50 fokot nem fogja elérni a GPU.
De a Strix akkor is lenne 75 fok simán nálam.brumi1024 7900X nem mondanám hűvős jószágnak plussz ha azt is figyelembe vesszük hogy az alaplap VRM je is rá van kötve a körre.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #7090 üzenetére
Várd ki a végét,a GSt nézd és időm sem volt csak random oda toltam ahol eddig nem futott le még a teszt se,nem hogy a division.Nem gondoltam volna,hogy meg tudom fogni 43Cfok alatt a gput,ugyanis ott dobja az első lépcsőt,ráadásul valamiért a feszt se adta oda neki maxra.Alig várom hazaérjek és leteszteljem rendesen mert csak egy fél órám volt meló elött.
-
-Solt-
veterán
válasz
hackeeeee #6940 üzenetére
Az a 120-130% lótúró... én eddig bárhol néztem, mindenhol a TDP keret a limitáló tényező. Igaz, hogy nálam ez csak 120%, de érezhető különbséget a 130%-s beállítás sem jelent ahogy láttam. Szerintem olyan 150% körül jönne képbe a hűtés... ott már kijönne a víz előnye "számokban" is.
-
-Solt-
veterán
válasz
hackeeeee #6938 üzenetére
Százalékban kifejezve szerintem beszédesebb a dolog... jelen esetben 2-3%-ról van szó, de a 100 MHz-s különbség is csak 5%-t jelent. Kétlem, hogy ezek megérnének súlyos tízezreket. A víz akkor érné meg, hogy ha jelentősen ki lehetne tolni a TDP keretet... szerintem. No meg ha valakit a hang zavar, bár szerintem a normálisabb darabok simán beállíthatóak úgy, hogy a hang ne legyen probléma.
-
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #6936 üzenetére
Annyit nyersz, hogy csak egy lépcsőt dob el, nem 4-5-öt.
Egyébként persze, igazad van, ha jó a ház szellőzése, akkor felesleges, de nekem kicsi a házam, és adott volt a blower Ti, ezért kerestem mindenképpen kompakt vizes megoldást.
Ezek az AIO-s káryták egyébként is azoknak valók, akiknek vagy kis helyük van, és nem szellőzik jól a ház, vagy csendesebb hűtést keresnek a VGA-ra.Én már akkor eldöntöttem, hogy kompakt víz lesz a Ti-n, amikor kijött, mert ekkora fogyasztást nem akartam még egyszer a házon belülre teríteni, a blower megoldások meg hangosak. Órajelben nem nyertem semmit, ugyanúgy 2012-2025-ön megy, de nem is az volt a célom, hogy megkeressem a kártya végét, mert nem látom értelmét játékra, viszont sokkal csendesebb lett a rendszer, mivel a gyári hűtéssel hangosan kellett járatni a mókuskereket, hogy ne droppoljon többet.
Viszont ha egyszer megveszel egy univerzálist, és használod mondjuk összesen 3 kártyán, akkor máris csak 10K pluszról beszélünk kártyánként.
De mint mondtam, ízlés kérdése ez is, mint a legtöbb dolog.
-
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #6934 üzenetére
Itt is van pro és kontra. A gyárilag vizes kártyákat arany áron szokták adni, ezt meg egyszer megveszed, és rárakhatod a következő két kártyádra, mielőtt meghal benne a pumpa
És Pascalból teljesen mindegy, hogy milyet vettél, a vége mindegyiknek kb. ugyanott van, tehát elég lehet az adott márka legolcsóbb modellje is.
Persze mint minden, ez is szubjektív
Ha nem akarod, vagy tartasz tőle, nem kell erőltetni.
Én két év garival vettem a kompaktot rá, a következő kártyámra még tuti ez fog menni, legalábbis ez a terv.Szerk.: én nem ezekre gondoltam, az EVGA megoldásai drágák, és konkrét típus függők, minden generációra kiadnak egyet. De veszel pl. egy Frostflow 240G-t, hátőbordát a VRM-ekre, meg ramsünit, ha nem adnak hozzá gyárilag (fillérekért) és felteszed bármilyen kártyára, és boldog leszel. Aztán ha cseréled a kártyát, visszateszed rá a gyári hűtést az eladáshoz, a kompakt meg mehet a következő kártyára a sünikkel együtt.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #6898 üzenetére
53 ott is megnéztem...egyébként egy fél óra Division is jól meg tudja küldeni,meg a Witcher3 vagy pl a Metro is,csak rá kell adni az SSAA-t.
De nekem ez már nem halk,50% feletti venti ami 2000rpm körül van nekem nem jön be,hétföre ér ide a blokkom csak sajnos és rá lesz kötve a loopra.
ÉS még akkor is alul fogom feszelni,mert custom biost nem akarok felrakni igy meg még 1Von is bizony képes 110-115%ig elmenni a power limit.
-
-
sqpp
őstag
válasz
hackeeeee #6868 üzenetére
Léggel bőven jó, én a minap nem aludtam, szal eléggé katyvasz volt minden és pont akkor próbáltam a gépet szerelgetni (Physx stb) és úgy felbaszott a sok kábel ami hátul volt ugye eldugva, hogy kiszedtem a felét a gépből, hogy majd a végén visszarakom, aztán a házventiket nem dugtam rá a SATA-val (ventivezérlő, led stb)
erre csodálkozok, hogy másnap miért ömlik a meleg a házból, mikor máskor konkrétan fázok a gép mellett (de ez most komoly) Hát mert egyik venti se ment... Aztán nem is lepődtem meg, hogy miért voltak olyan hőfokok ismét...)Most hála istennek megint dermedt hideg van a házikóba
Nekem így van 65 körül max terhelésen, bár én ugye 60 FPS-ezek, ha kivan nyomva játékfüggően felmegy 70ig, de az kb sosincs, mert az is csak teszt erejéig volt így. Aki nem vesz olyan moncsit mint neked is volt, annak a 65 fok ajándék
Főleg léggel, majd ha lesz az új Titan arra már benevezek azt-azt is épített vízzel
-
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #6868 üzenetére
Én az épített vizet vetettem el, hely és költség megtakarítás miatt. Nekem annyit egyszerűen nem ér, amennyibe kerül egy rendszer kiépítése.
A kompaktban ezúttal kellemeset csalódtam, próbálkoztam már vele, akkor nem tudtm vele megbarátkozni, de ez a mostani abszolút megfelel az elvárásaimnak.
A pascal kártyáknál szerintem alap, hogy curve-vel használja az ember, mert másképp nem találod meg a sweet spotot.
Nálam így 2025Mhz-en megy 1V-on, Division-ben a legmelegebb a GPU, ott 62-63 fokig megy fel. Más játékokban 54-55-ön megáll.
-
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #6866 üzenetére
Persze, hogy jók ezek. Peter, Morpheus, Accelero, mindegyik sokkal jobb hőfokokat prodikál, mint a gyári cooler.
Csak lehessen bontani a hűtést garivesztés nélkül.Én is sokat agyaltam ezeken, de úgy döntöttem, hogy ha már bontom, inkább vizet teszek rá, mondjuk nekem kicsi a házam. Nem bántam meg.
-
sqpp
őstag
válasz
hackeeeee #6794 üzenetére
Na látod! Pont erről van szó, most ennyi erővel akkor azt is hülyének nézed aki doktorira ment, mert biróként jobban keresett volna, stb...
Mindenkinek más az igénye, mást játszik... Én sem okoltalak a G-Sync miatt, nekem nem volt lényeg ennyi. Lehet jó, de számomra szükségtelen. Nektek meg ez, nekem viszont nem
-
sqpp
őstag
válasz
hackeeeee #6792 üzenetére
Értem mire célzol, éss nyilván ez az esetek 95%-ában nem is fontos, mert nem mindenki F4-ezik vagy Batman vagy Metro, de ha eddig voltak Physx játékok most is lesznek. Metroban igyis droppol, azért kíváncsi lennék arra, de majd kiderül. Sose volt refes karim, már csak mulinak is jó lesz, max eladom és kész.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #6712 üzenetére
Hasznalt piacon nezzetek szet, en most ebay-en uzletelgettem a hetvegen (barmit teszel fel 1£-ot fizetsz a 10% helyett ^^) igy hogy eladtam a 1070-et es vettem egy 1080Ti-t, 70£-omba kerult a mutatvany osszesegeben, ami nem rossz upgrade ennyi penzert. Mivel kellett a 2x HDMI port igy Asus vagy Aorus johetett szamitasba. Egy Aorus Xtreme-t szervaltam es mint emlitettem osszevissza 70£-al lettem szegenyebb, gyari gari a kartyara, amint megjon regisztralom be. Csak egy otlet, hogy lehet jol kijonni meg a jatekospiac szempontjabol legrosszabb idokben is.
Ja, es csak annyit hogy most eleg sok kartya van fent, el lehet adni pikk-pakk a hasznalt also-kozep kategorias kartyakat es cserelni felsohazra.
Amennyire latom, 400£-500£ korul mennek el a 1070-ek, a 1080-ak a 450£-600£ as savban, a Ti-k meg 750£+
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #6553 üzenetére
Én meg ugy vagyok vele,hogy amikor csak pár órám a héten játszani akkor legalább azt úgy töltsem el hogy maximálisan élvezzem.
Régen sem voltak olcsó mulatság a PC,voltak ennél sokkal drágább idők is.Azt már mindenkinek magának kell eldönteni mennyi az amit hajlandó az élményért fizetni,ás mennyi az amennyit hajlandó elbukni mert amit a pcbe lapátolsz annak nagy része elöbb utübb bukó így működik a piac.Szerintem nem mondok ezzel újat.Egyébként pedig sokan akik itt vannak végigjártak minden lépcsőt,ami egy hiba.Néha-néha egy gent ki kell hagyni.Tiröl csak Tire vagy XX80/70ról csak XX80/70re váltani.
Igazából amikor már egy vacak iphone 1000font,már nem lepődök meg semmin. -
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #6551 üzenetére
Nekem az nagyon jól esik amikor DSR 4-5Kn játszom régebbi játékokkal 144Hzen 100+fpsel... aki egyszer megszokott egy sebességet az vagy kiszáll vagy nem hajlandó lejjebb adni.Igy van ez monitorral meg cpuval meg gpuval is.Tudom,mert próbáltam,hogy jó lesz nekem a 1050Ti is... nem volt jó,nem volt kedvem játszani sem vele.
Csak a steam fiókomon 4-500 játék van.Konzolra váltanom már késö,már nem tudok mást megszokni az egér/billen kívül...Most vettem pl a Metrot Reduxot ismét kitolni,egész más volt a játékélmény egy röcc nélkül.
-
TTomax
félisten
válasz
hackeeeee #6491 üzenetére
Azért érdekes ez a dolog mert a 2050/1527Mhzes Asus ROG jelentősen erősebb szinte minden tesztben mint a Giga Auros Xtreme volt 2025/1507MHzen.... olyan 5-9%ot ver rá jónéhány tesztben,persze picit magasabb az órajel de nem ennyivel 1-2%on belül kellene lennie a két kártyának és mégsem.Ime egy példa [link] ugyanaz a gép pár hét difi van a két eredményem között,max 2%al kellene erösebbnek lenni az Asusnak még annyival sem,erre a 7,7% a GS difi ami igencsak jelentős!Ezt egyébként megfigyeltem anno a custom biosokkal is,aki rakott fel XOC biost,az igaz magasabb órajelen tudta járatni,de az ereményen nem igazán látszott meg a magasabb órajel.Valahogy az Asus biosok sokkal feszesebbek ha lehet igy fogalmazni,pengébbek.
-
-
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #6400 üzenetére
Nagyívben...
Mehetek a francba az évenkénti foglalat cserétől kezdve, ezzel az árazással.
Egyszerű a képlet, nem kell nagy monitort venni, akkor nem kell hozzá olyan erős VGA sem.
Elvagyok a kis 775-ös lapjaimmal, azok még tartósak voltak, nem 1 évre készült egy foglalat.Most meg cserélgetjük, mint a gatyát, mert megmozdult a konkurencia, nehogy keressenek ők is valami, végülis lassan 10 éve az Intel uralja a CPU piacot.
Kb ugyanaz mint a mobiltelefonoknál is. Ott is lassan elérjük a félmilliós árat. Mert ugye jön az S9, ami szebb lesz, jobb lesz, és drágább is, ez a kulcsszó.Úgyhogy én befejeztem, ez az értelmetlen pénzszórást.
Legalábbis amíg egyáltalán nincsen semmi foganat...
Ha megmarad ez a tendencia, mennyiért fogsz kapni Voltát? 600ezerért?
16GB ramot meg 120ezerért.Azt meg főképp nem hiszem el, hogyha érkezik a gyárból új szállítmány, akkor azt még a régi áron adják, amikor a világon mindenki tisztában van a jelenlegi elszállt árakkal, ergo, nem csak a kereskedők járnak jól.
Most kezdődik, majd a sokmagos, nagy cache-es CPU árak elszállása is, ha ráugrik a sok majom...
De amúgy jól teszik, csinálják. Engem nem zavar, én se zavarom a bányászokat. -
válasz
hackeeeee #6331 üzenetére
Ebbe én nem akartam bele menni.
Jobb is így,hagyjuk is így.#6332 ucli :
Mióta van (összefüggés) köze bárminek a felhasználó regsiztrációs évéhez a nick nevéhez ?
Tudnék sorolni nagyon sok nevet amit az enyémnél sokkal-sokkal jobban bármilyen ok nélkül " megkérdőjeleznél".
Teljesen jogtalanul!
Még poén szintjén sem.
Ne akard,hogy kielemezzük a te PH-s nick nevedet. -
-
-Solt-
veterán
válasz
hackeeeee #5790 üzenetére
Minél drágább valami, annál kisebb %-s arányban a rajta lévő haszon. Több százezer forintos termékekre nem lehet 20-30%-s árrést tenni, mert egyszerűen nem veszik meg tőled, mivel mindig lesz valaki aki nálad jóval olcsóbb lesz. Ennek ellentéte az amikor pár ezer forintos termékekről van szó, ott nem ritka a 100% feletti haszonkulcs sem. Volt egy időszak amikor beszerzési áron kaptam dolgokat egy kiskereskedésből... VGA-n volt 5-100000.-Ft plusz, a 2000.-Forintos ventit meg simán eladták 5-6000.-Forintért.
A mennyiség a lényeg, a sok "kicsi" sokra megy elv. Nem véletlen, hogy minden szart árulnak már...
Amire meg egy nagyker van, ott meg még inkább a nagyker a főnök. Minél több forrásból beszerezhető valami, annál stabilabb az ára, annál kisebbek a különbségek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Nintendo 3DS és DS topic
- OLED TV topic
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest