- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lann
tag
válasz
Vistaboy #7924 üzenetére
Mondjuk én azt nem nevezném nagy tuningnak, hogy a power/temp limit csúszkát maxra húzod, és annyin megy a kártya, amennyin bír. Ha valami nem tetszik neki, úgyis leveszi a feszültséget, nem fog kigyulladni a lakás meg felrobbanni a kártya. Bár ha te azért vettél csúcskártyát több százezerét, hogy default limitek miatt 70-80%-os teljesítményen használd, akkor egészségedre.
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #7933 üzenetére
A VRM meg 120°C-ig jó, legalábbis vannak ilyenek.
Persze ha alacsonyabb, az csak jó, magasabb élettartam.A referencia kártyák nagyon-nagyon régóta 80°C körüli GPU hőmérsékleten mennek gyárilag. Még a tier 2-esek is.
#7935: A GTX-280/285, GTX-480/580, GTX-780/780Ti, GTX-980Ti is ilyen volt.
Milyen kártyáid voltak a sima 980 előtt? -
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #7929 üzenetére
Még a 80°C is üzemi hőmérséklet, Founder's kártyák ennyire vannak belőve. Csak a boost 3.0 itt már "ledobott" pár lépcsőt (egy lépcső 13MHz) és ezért nem szeretik az emberek ezt látni.
A 70 fok egy full átlagos érték ilyen kártyáknál, én azt mondom a 60-as tartomány léghűtéssel, nyáron maximum a legjobb custom darabokkal lehet meg, az is egyedi profillal. 300W+ fogyasztásról beszélünk, ezek mindig is ennyit ettek.
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #7924 üzenetére
A GTX-980 egy tier 2-es kártya volt, ha jól emlékszem 200W körüli TDP-vel, annak az utódja a GTX-1080, az se melegszik.
Te szintet léptél és tier 1-es kártyát vettél, ami simán elkér 300W felett, ha úgy adódik, ennek a GTX-980Ti az elődje, te neked nem ilyen volt.Ezért melegszik jobban, tier 1-es kártyád van, ezek a "nagy" GPU-k, 12db memóriával (+4 tier1-en) így van meg a 384bit, ez is plusz fogyasztás.
Minden Pascal (GTX-1000) GeForce gyárilag túl van feszelve, annyit tehetsz, hogy lecsökkented a feszültséget a gyári 1.06V-ról 1.0V-ra, kevésbé fog a kártya melegedni. Nekem is 2000MHz@1V-on megy, így egyedi, még halk ventiprofillal 66-67°C megáll.
-
válasz
Vistaboy #7926 üzenetére
Amugy erdemes kiszedni a pci takarolemezeket is, az er majdnem annyit mintha lenne egy plussz exhaust venti .
Ha erdekel a hutes tema ,es megy az angol akkor itt nagyon jol le van irva, hogy lehet legoptimalisabban beallitani egy gephaz szellozeset :Ways to Better Cooling; Airflow -
keIdor
titán
válasz
Vistaboy #7910 üzenetére
Én több éve kizárólag külső USB3-as HDD-t használok.
előny:
-csak akkor megy, ha tényleg kell róla valami, tehát magasabb várható élettartam, kevesebb zaj
-nem kell bent legyen a házban, el lehet őket pakolni tokba
-játékot ugyanúgy futtattatsz róla, bár én évek óta azt is csak SSD-re rakokFontold meg, ne ilyen 3.5-öst vegyél már szerintem. Asztali gépeknél én ezeket már a múltnak tekintem, ahogy pl. az 5.25-ös eszközöket is. ODD-re is van USB-s megoldás, bár lemezt egyáltalán nem használok én már.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #7906 üzenetére
Nos, ennyit értem el: 66°C környékén mozog a kártya hőmérséklete állandó 50%-os ventiforgás mellett, plusz az alsó venti is állandó 60%-os üzemre van állítva. Ez már tűrhetőbb, mindjárt nem 80 fok, bár a kártya hátulja így is eléggé felmelegszik. Na, majd a közeljövőben kicserélem a sok 2-4 TB-os HDD-t egy-két 8 terásra, és mindjárt több levegőt fog kapni szemből is.
-
válasz
Vistaboy #7898 üzenetére
"Sőt, épp azt akartam kérdezni, hogyan lenne érdemes csökkenteni a kártya hőmérsékletét, mert alapállapotban felugrott 80°C fölé és ezt én nagyon soknak tartom."
Elnezve a hazadat, gyakorlatilag megfullad a kartya , alig jut be levego . A front ventik le vannak fojtva a rengeteg HDD miatt.
En raknek be alulra egy ventit ami a VGA nak tol friss levegot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sorozatok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest