- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
válasz
Puma K #13084 üzenetére
Regebben tobb idom volt mokolni vele,mostmar gyerek mellett inkabb csak hasznalnam,ugyhogy orulok ha nem kell hozzanyulni :D
Amugy nalam siman megeszi a 300+ wattot,superposition alatt is tartja szepen az orajeleket miota le van vizezve.Bar miota uwfhd 75hz vsync van azota azert nincs kihajtva 100%-osan,cod mw 120% renderen megy ultran de igy is kb 80% korul szokott lenni a vsync miatt.Legalabb nem kenyszerit semmi tenyezo a 3xxx szeria valtasra.Pont ma lattam fbn egy eleg eros hardverapros hirdetest 1080ti,2080 variansok vetelere. -
Krisz0418
őstag
válasz
Puma K #13070 üzenetére
Ebbol ki indulva akkor en is nyugodt szivvel cserelgethetek barmilyen hardvert a gepbe mert nem a tap lesz a szuk keresztmetszet. Most lesz benne egy 3080 es vagy egy ryzen 4800x vagy egy 10900k.
ezert is esett a valasztas (igaz nem mai darab, de garis meg. Es csak jokat hallottam rola) egy cooler master v1200 (1200w) 90+platinum tapra. Remelem egy darabig tapot nem kell cserelnem
-
Raidon
őstag
válasz
Puma K #13067 üzenetére
Akkor szerinted?, mert gondolkodom tápcserében a jövőben. Most van egy XFX Pro 650W XXX-es tápom Seasonic belsős ADDA ventivel. Ez is egy ágas táp.
Leginkább azt nem tudom ha gépigényesebb játékkal nyomom rendkívül felpörög a venti a tápban. Érdemes lenne lecserélnem egy nagyobb hatásfokúra? -
-
F e Z o
veterán
válasz
Puma K #13063 üzenetére
Ha nem lenne meg az adott keresztmetszete az Y 2*6+2-es vezetéknek a tápon, s a videókártya kéri a +300W-ot, akkor a vezeték felmelegedne, rosszbb esetben leégne. Így minden bizonnyal a tápokat adott keresztmetszetű kábelekkel gyártják. De bizonyára bn tápos topik is szakikkal akik megválaszoják a kérdést.
-
Krisz0418
őstag
válasz
Puma K #13021 üzenetére
A division 2 pl a hardware unboxed optimal settingse (abbol is a performance) van beallitva de vannak helyek ahol gyer az fps. 1080p-ben nem volt semmi gond.
meg amugyis oreg mar a strixem. Se gari semmi. Eladom, kicsit teszek hozza veszek egy 3080at aztan egy darabig a kartya tema letudva.vagy oda adom ocsemnek a 1080ti-t az rx 5700 helyere, mindenteren jol jarna
-
bpx
őstag
válasz
Puma K #12981 üzenetére
Igen, de azért túlzásba nem vittem, csak néhány teszt futást néztem: Superposition 1080p Extreme + ugyanolyan OC mellet, a mostani és 3 éves screenshotról néztem az értékeket.
A memóriákon most így nincs közvetlen érintkezésű hűtés.
A maradék részen a gyári hűtéssel volt érintkezés + borda a kártyán levő kis ventilátor alatt is, a default beállítással az a ventilátor nagyon ritkán indult be, nyilván állítható volt. Helyette a Kraken G12-n van egy nagyobb, 92-es ventilátor, ami folyamatosan megy. -
keIdor
titán
válasz
Puma K #12969 üzenetére
GPU nálam 1.0V-on jár, ahhoz nem nyúltam kb. 2018 február óta.
1.0V@2015 MHz-et néztük még pont TTomax-al Far Cry 5 co-op közben, vitte nálam stabilan.
Csak mintha lett volna egy anomális más játéknál, azóta az 1.0V maradt, de a freki visszakerült alapra, így olyan 1936-1970MHz között megy.Csak most mondom ránézek a ramra. 1500MHz stabil eddig.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
Puma K #12896 üzenetére
Koszi a linket, kozben csekkoltam es ugy tunik a kulonbozo datumokban kitett biosok verzioszama ugyanaz. Es az a szam lathato ennel a kartyanal is, igy nem teljesen ertem, gyari-e vagy sem.
Elmeleteileg Strix OC a bios szam alapjan. Power limitre nem emlekszem hogy allitottam-e mar, de azt hiszem a core clock es voltaget mar igen, amikor meg nem volt vele problema nehany honapja. A Dual biosos dolgot pedig nem nagyon ertem.
-
laychi
veterán
válasz
Puma K #12896 üzenetére
Ez se mindig passzol sajnos.
A 1080-amon is más bios volt,mint az itt található.
Gondolom újabb-régebbi reviziónál lehet különbség.
Illetve attól is függhet,hogy hol adták ki, vagy nem tudom.(#12895) LacHUNt3r
BIOS alapján Strix OC, ilyen kártyád van,vagy síma strix?
Ha dual BIOS-os,akkor esetleg állítsd át másik BIOS-ra,ellenőrizd,hogy ugyan az e, nem e újra flashel-t és pont a gpu határán van és ez okozza a hibát.
Esetleg power linit kitolásával próbálkoztál már? -
N@idia
őstag
válasz
Puma K #12879 üzenetére
Azért én nem mondanám gagyi hutesnek az inno3D-t az msi-nek is vannak gagyi megoldásai meg jobbak is az Asusnak is és meg sorolhatnám. Minden gyártónak van gagyi és jó megoldása az inno3D-nek is pont így van a guru3d tesztelte ezt a kártyát és csupa pozitív véleménnyel vannak róla, szóval azért, mert te ezeknek a gyártóknak a kártyáit veszed nem jelenti azt hogy más gyártónak ne lehetne jobb megoldása hűtés terén főleg, hogy nem próbáltad nincs velük tapasztalatod ezért nem szabad mások felett pálcát törni
Az is lehet, hogy már a paszta nem a legjobb a hűtő alatt és megérett egy újra pásztázas is, mivel nem mai kartya már sok oka lehet a melegedésnek a ház is kicsi nyilván ez is adhat hozza. Én pusztán véleményeteket kertem nem azt, hogy fikazd, mert szerinted az gagyi gyártó
-
Jocikablack
tag
válasz
Puma K #12721 üzenetére
Bevittem ma a szervízbe. Új dp kábellel tesztelték működött.
Itthon viszont a windowsbol kifagy. (kék halál) Felpörgeti a ventiket. Csökkentett módban leszedtem az nvidia drivereket. Igy nűködik stabilan, viszont nem tudok játszani. Kb 3 napja jött az új szoftver. Ilyenkor mi van -
-
Kaci84
őstag
válasz
Puma K #12437 üzenetére
A fogyvéd fórumban páran azt mondják jó ez az eljárás. Én is úgy tudtam, hogy vagy új vagy pénz. Remélem azzal, hogy átvettem nem írtam alá a halálos ítéletem. Nem is voltam benne biztos, hogy használt. Úgy sejtem attól, hogy átvettem és ha jogszerűtlenül jártak el, nem hiszem, hogy akkor rendben lenne. Sejtettem, hogy megpróbálnak kibújni alóla, mert az eredeti ár 275e Ft volt.
-
mihione
őstag
válasz
Puma K #12381 üzenetére
Az csak az oldalappal vs nelkule difi,120-as aio volt eddig 71c.
Fezo:Meg levegon neztem 1v mit bir 1950mhzel jatszottam apexet orakig aztan masban meg crashelt ugyhogy nem szorakoztam vele tovabb.
Sajna nincs idom orakig tesztelgetni mar.Giorgione76:Koszi!Nalam is felmerult a hazcsere itx-re de most nem akarok lapot cserelni ugyhogy max egy q500l-re beruhazok,az mar jo lenne nekem meretben.Nem rosszak ezek az aiok erdemes atalikatani ha van neki hely..ha meg nincs marad hazon kivul😂
-
Laraxior
titán
válasz
Puma K #12369 üzenetére
Eléggé masszívnak tűnnek...
Erre várok én is, hogy legyen valami konkrétum. -
válasz
Puma K #12347 üzenetére
Nincs semmi baj a Focus G vel, en is pont olyanba fogom most epiteni a gepemet ,pedig volt mar par "jobb" hazam is.
Hogy oriic -nak is valaszoljak :
A gyari 120as ventik eleg gyengek ,de pl kifujo ventinek tokeletesek (nincs porszuro amit le kene gyozni ) . Elol rakj be 2db jobbfajta 14cm ventit. a 2db 12es gyari meg hatra +fentre exhaust felallasban . +En kivettem a VGA alatti pci takarolemezeket ,nincseneg elegge kilyuggatva ,megall a meleg levego. -
Darkkoi
tag
válasz
Puma K #12301 üzenetére
Ez egy Phanteks p600s levett előlappal az első 3 ventilátor a házhoz járó 3db PH-F140SP ami 82.1 CFM kb a hátsó egy Silent wing 3 120mm 73.33 CFM .
Ezek olyan 65% mennek ilyenkor szinte teljesen hangtalanok.Ebbe annyira még nem mélyedtem bele mert próbálom megtalálni az ideláis állapotot hang / hőmérséklet terén. Esetleg az egyik első 140mm -est kivenni és akkor csak 2 maradna elől és 120 hátul ?
-
Pepe78
őstag
válasz
Puma K #12280 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
A VGA még eredeti pasztával működik. A granacia matrica miatt még nem volt a hűtése leszedve.
A 1070 hez is használom az MSI AB-t.
Nem szeretném tuningolni majd a 1080ti-t. HA lehet akkor inkább leveszem a feszt , hogy a lehető legkevésbé melegedjen majd.Remélem nem lesz sok idő találni egy jó feszültséget amin a gyári órajelet tartja majd.
Sajnos csak Kedden kapom meg , de már nagyon várom.
Jelentkezem majd a tapasztalatokkal.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Puma K #12273 üzenetére
Köszönöm. Egyelőre most még nézem, hogy mennyire tudok lemenni 1949-nél, aztán meg kitesztelem, hogy pl, 1900-nál mennyire tudok feszt csökkenteni. Nyilván ez már csak finomhangolás, a jelenlegi értékekkel is elégedett vagyok, de ha tudok pár fokot nyerni, azzal csak jól járok.
(tesztelgetésnél jelenleg hibákat, furucsaságokat nem tapasztalok szerencsére.)
-
Apollo_21
addikt
válasz
Puma K #12233 üzenetére
Nyílván épp táp beszerzés közepette vagyok és jólenne kipróbálni h egyáltalán élhető megoldás vagy sem, magával a géppel.
Tehát mielött jött volna egy szakmai topicba a jónagybal... vagy című, esetleg lehetne olyan is h "remélem" tisztában vagy vele hogy ez nem jó, max átmeneti megoldásnak gondolom... -
Synaptic
senior tag
válasz
Puma K #12217 üzenetére
Nem találtam még értelmét hogy húzzam a kártyát , tehát teljesen alap frekin , talán 1540Mhz en pöszörög (Tudom noob vagyok
)
A probléma az hogy ez a "nyomorult" gainward nem ref. nyákos igy az aio meg minden féle egyéb dolog felejtős. Amennyiben Robi BALBOA kollégának igaza van (majd meglesem este otthon én is ) és nem kell leszedni a blokkot róla a venti cseréhez , így az marad az egyetlen választható út egyenlőre. -
GAbre
veterán
válasz
Puma K #12215 üzenetére
Röviden megfogalmazva,mert elromlott ventilátor,vagy ahogy tippeltem,hangos neki.
Ezért cserélte,ez nyilvánvaló volt.
Én azt kérdeztem,hogy ilyen logikus következtetések hiányában miért kérdezted,hogy miért és miért csak ventiket?
Mert van jobb/árban esetleg jobb 5leted?
Én erre voltam kiváncsi.
Ezek szerint nem.
Köszönöm -
Synaptic
senior tag
válasz
Puma K #12213 üzenetére
Azért szeretném cserélni mert "igaz szubjektív a véleményem " már nekem 50% os fan speednél is hangosnak tűnik
Azért csak a ventiket mert még nem láttam 62 foknál magasabbat az afterburnerben egyik játéknál sem. Igaz pl az Elite Dangerous nem egy videokari izzasztó program , de 38 fok fölé nem megy akkor sem.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Puma K #12188 üzenetére
Igen, ez mindig 36%-on áll.
A furmark alatt felmegy a TDP 120-ig, de a Superpositionba csak 90 körül mozog.
A voltage-t 100-ra kell állítani, vagy maradhat 0?Régebbi Precisionba miben gondolkodjak?
kipróbáltam most a XOC-t de az bugzik mint a fene.Olvastam hogy érdemes a Precison mellé az AB-t feltenni?
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #12150 üzenetére
Minek szánjak rá többet?
Csak a vga a vészes.Annyiból rakok rá vizet,és minek vegyek jobb házat,annyira nem megyek a csicsára,hogy pofás legyen,kb csak én látom.
Nekem már jobb,hogy 20-30 ezerért kaptam + 1-2 év garit,meg +erőt- fogyasztás+raytrac.
Ennyit megért.
Többet nem akarok költeni rá
Ha úgy van veszek zalman s2 házat,+ pár ventit és szépen átmegy a levegő,korrekt a külső is.
Ezért minek fizessek 2-3x annyit?
Minőség persze megéri.
Eddig se volt annyira ratyi tápom:Thermaltake smart se 730w
És most meg váltottam:Zalman ZM1000-EBT
Mind2 jó név,nem olcsóak 30-50ezerFt kategória. -
.•°>RAZER<°•
csendes tag
-
bpx
őstag
válasz
Puma K #12068 üzenetére
Jó most nyilván ki van takarítva a belső fél-1 évente, amikor éppen cserélődik benne valami, nem áll a por meg a több centis porcicák mindenhol
A vga újrapasztázva nem volt.
De pl. régebben a 780 vagy Gigabyte 980 Ti G1 legalább idle csendben volt hasonló körülmények között.
Valamelyik hétvégén szétszedem, de sok reményt nem fűzök hozzá. -
bpx
őstag
válasz
Puma K #12065 üzenetére
És ennek milyen lesz a hangja?
Egy 2017. augusztusi EVGA 1080 Ti SC2 Hybridem van:Ennyi idő alatt a messze leghangosabb komponenssé vált a gépben.
Full loadon is max. 50-55 fok a GPU meg 50-60 fok az egyebek (iCX szenzorok), ez tényleg tök jó.
Cserébe mostanra már idle is olyan a hangja, hogy bármit elnyom, 6-7 méterről is (messzebb már nem tudok menni, de szerintem még messzebbről is) vagy becsukott szobaajtón keresztül is hallani. Folyamatos monoton búgás.
Kipróbáltam teljesen új másik ventilátorral is, nem az a hangos.
Alap léghűtéssel nem volt még semmi ilyen hangos terhelés nélkül.Néztem már az Accelero Xtreme IV-et.
Vagy van egy felesleges Kraken X61-en, ami most még halk, lehet rákötöm egy Kraken G12-vel. -
mihione
őstag
válasz
Puma K #12065 üzenetére
Ezert jo az evga icx
Amugy tesztek szerint ram sunikkel huvosebb lesz a kartya vram,fet resze mint az alap hovezetokkel arctic hutessel.Az is sokat segit hogy nem a 60-70 fokos levegot fujja a komponensekre hanem joval huvosebbet.Meg kulon bordak nelkul csupaszon is par fokkal huvosebb,ha kulon venti fujja oket nem elomelegitett levegovel aio eseten.Legalabbis sok teszt ezt mutatta pl az sc2-nel. -
mihione
őstag
válasz
Puma K #12032 üzenetére
Igy mar ertheto,viszont az fura h 1.062v-ot tartja.Nalam a melegedessel parhuzamban csokken a freki es a fesz is.Mondjuk en evga progival tuningoltam,afterburner nem tudja kezelni a ket ventit.Csak a gpu felolit vezerli.Kivancsi leszek vizzel hogy valtozik a tuning,az mar boven jo lenne ha nem venne vissza magat 1.062v-rol,tdp limit mondjuk kozbeszolhat...
-
mihione
őstag
válasz
Puma K #12029 üzenetére
A zajjal egyetertek,viszont en sem adnek +50k-t egy 2070 superert ami legtobb esetben azonos teljesitmenyt nyujt.En most szervaltam egy g12+120-as aio kombot jo arban.Kivancsi leszek azzal mennyire lehet normalizalni a helyzetet.Erdemes amugy megprobalni alulfeszelni a kartyat 1v-on megnezni mennyit megy stabilan,1.062 soknak tunik azokhoz a frekikhez.5 fokot lehet nyerni vele kisebb zaj mellett.
-
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #11955 üzenetére
Én is néztem,hogy mi van.
Bár nekem ez gyenge eredmény a proci miatt vmiért első bekapcsolásnál vagy nem tudom,alap órajelen hajtja cpu-t.
Rendes órajelen 4300kb. De akkor is kevés ahhoz képest.
Megnézem másik rendszeren milyen pontot dob még.Hátha windows a ludas.
Annyira nem néztem,de pl ha ez alap a cpu magok kihasználatlanok?0 és 30%-osak,de gpu is 80 körül megy.
Ez se tűnik nekem normálisnak.
Update1:
Érdekes g-sync visszafogja.
Kikapcsolt g-sync-el 5800 pont.99% usage
Amit szintén kevesek picit.
De már elfogadható. -
helkis
veterán
válasz
Puma K #11928 üzenetére
köszi a részletes leírást!
nemrég tettem szert egy Asus FE-kártyára (játékvízzel), első körben a 300w állított meg, ezt sikerült egy strix biosszal áthidalni, most már 320w-ot is sikerült megetetnem a kártyával, illetve felraktam egy FC blokkot és beraktam a vízkörbe (épített víz), így már csak néha vesz vissza egy lépcsőt teszt alatt.. de így 2075mhz fölé nem sikerül mennyi, kevés az 1,062v..
jelenleg itt tartok:
a ramok nagyon mennek..
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #11927 üzenetére
Plusz infó:
Eszembe jutott, hogy régen volt egy Ti4 nevű BIOS amit az Asus használt LN2-höz az 1080 Ti kártyák esetén.
Ez nem biztos, hogy megy más gyártók kártyáival meg nem is igazán találom már a neten ezt a BIOS-t.
Viszont ezzel LN2 alatt 1,35v körül is lehetett adni a GPU-nak.
A Pascal és az utána jövő GPU családok nagyon hőmérséklet érzékenyek, és az Nvidia GPU Boost akárhányadik verziója meg ennek fényében állítja a feszültséget és órajelet. Ezért kell épített víz vagy egy AIO rá és kifutja magát a kártya.
De persze ha a jövőben finomítanak ezeken a lépcsőkön-Nv GPU Boost-on, akkor nem feltétlen kell majd az újabb GPU családokra víz. Hanem egy jó levegős hűtéssel is a stabil maximumot elérheti a GPU.
-
Robi BALBOA
őstag
-
GAbre
veterán
válasz
Puma K #11860 üzenetére
Egyenlőre úgy tűnik megy,bár nem tudom megmondani,hogy mennyivel jobb az input lagg.
Milyet használok?
3440x1440 maxon minden kivéve árnyékok.Kb ilyen beállításokkal megyek.
55-75 fps(g-sync)
2600 3.8ghzen benchmark volt 6000 pont felett picivel 66-67 átlag fps.
2700 3.8Ghz Bench: 6000alatt volt többször is.65-66fps átlag -
freelanced
addikt
válasz
Puma K #11563 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszaitokat!
Találtgyerek
Ez a kolléga mondjuk pont nem olyannak tűnik, de sokat írják, hogy nem bányászott közben a 25. ilyen kártyát értékesítik... Nagyon sokan nem őszinték a dolog kapcsán.
Puma K
Köszönöm a te válaszod is!
Akkor ebben a formában te bevállalnád a linkeltet például? A többi amit találtam nem volt annyira meggyőző. Kicsit az a necces hogy postázni kell nem kipróbálható, nem helyben van, de az eladónak van jó néhány pozitív értékelése szóval ilyen téren csak nem lesz gond.
Már i7 9700k processzor mellé lenne a kártya, Corsair RM650X táppal.
Elvileg Alza Garis...
-
Exodion
senior tag
-
Exodion
senior tag
válasz
Puma K #11441 üzenetére
Nemsokat érek vele. Eredtileg nem is az iponnak akartam küldeni garanciára a kártyát - ugye ha már gyári garival rendeltem. Mentem is a gyártóhoz, 1000 örömmel fizettem volna a szállítási költséget Csehországba meg vissza. El is mentünk addig, hogy adjam már meg a gyári számot és na ott vége is volt. A boltba küldjem vissza, ők annyit tudnak tenni, hogy szólnak a szervíznek, hogy majd megy egy kártya amit alaposan át kéne nézni. Adtak egy levelet amit továbbítottam a drágáimnak az Asus-tól mégis másfél hónapot nyaralt a kártya a beszállítónál akit nem ismerek. Mégsem küldték el azzal hogy egy 1080TI egy 1050TI szinten mozog (720p -n 70C szóval ott használható
) és nagyjából mikor visszajött és közöltem, hogy ezt követően sem jó szarnak a fejemre.
Beszéltem az ASUS-al, de küldjem a boltnak, csak éppen a bót nem válaszol 2napja gondolom lezártnak tekintik a vitát. Ha beküldöm kifizetem a postaköltséget ellessz náluk 2hétig, majd kifizetem a postaköltséget visszafelé meg a szervízdíjat és visszakapom. De egyébként tök fasza mert 720p -n nem melegszik túl 1G alatti VRAM használattal.
Próbálkoztam új driverrel, régi driverrel, ventillátort állítottam alá ami egyenesen ráfújja a levegőt, kiraktam az ablakba (igen konkrétan ki az ablakba) semmi. Az alaplapom már meg sem tudom számolni hányszor roppant 1-1 ilyen feltolás hatására de még működik- 2.5cm -t kell feltolni a kártyán hogy a hőmérséklet normalizálódjon, dehát ez a normál működés emberek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- CASIO órák kedvelők topicja!
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest