- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
-
laychi
veterán
válasz
MPowerPH #12797 üzenetére
Volt nálam egy MSI Gaming egyszer havertól,de már nem nagyon emlékszek rá,1-2 napot volt nálam és a szűk időkeret miatt nem igazán sikerükt sokat tesztelni. Olyasmi rémlék,hogy a 2000MHz-et elérte,de throttlingolt. Nem tudom általában mi a jellemző,elérhető órajel.
Ram-mal passzolom meddig jutottam el. Majd ránézek 3dmark results-on,hátha töltöttem fel eredményt.
Olyasmi rémlik,hogy 100-120W-tal többet evett a rendszer.mint 1080 mellett.
Még 2070S-ben gondolkodom,mert kb azonos a teljesítményük. Nem tudom OC-val mennyivel lehet többet kihozni belőle a1080Ti-vel szemben(illetve fogyasztás adatokat nem tudok). Ray Tracing nem-igen érdekel,csak a normál teljesítmény. Bár ugye ott van a DLSS,de nagyon még nem olvastam utána,hogy mit lehet elérni vele. -
david_97
senior tag
válasz
MPowerPH #12690 üzenetére
Sikerült atlépni a 6k határt, majdnem 6100 pontot kaptam. Annyit csináltam hogy a rendszer felbontását is levettem 1080p-re, mivel 1440p-s a monitorom,és láss csodát, valamiért több pontot hoz így, pedig elméletileg superposition 1080p - ben tesztel mindegy milyen a windows-os felbontás nem?
-
Danex
addikt
válasz
MPowerPH #12568 üzenetére
Azt értettem irányítható alatt, hogy ha a videókártyának kell friss levegő akkor tudok úgy pozicionálni befújó ventilátort hogy oda menjen, negatív nyomásnál meg ott jön be friss levegő ahol éppen neki a legkönnyebb ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a videokártya elég jut majd hűs levegő.
Itt még nincs benne a 1080Ti, de a szoftveres vezérlés úgy lett kialakítva, hogy az elöl alsó 2 ventilátor a GPU hőmérsékletéhez képest változik.
Így szinte alig van por a gépben és minden is kap friss levegőt.
Persze, ha minden befújó ventilátor előtt egy radiátor van és a gyakorlatban nem friss levegő kerül közvetlen a házba akkor az már egy másik kérdés. -
Danex
addikt
válasz
MPowerPH #12552 üzenetére
Nézegettem én is lenne-e bármi érdemi opció lecserélni, de arra jutottam hogy 5700XT nem erősebb, 2080S lenne az első kártya ahol éreznék valamit, na de közel 100e forint felárat az 5-10% plusz meg az 1-2 rtx újdonság elég nagy luxus lenne.
Szóval eddig jó dealnek érzem ,hogy közel 2 éve vettem egyet használtan 160e-ért.
Procival ugyan így vagyok, hogy a 8600K, 4.5Ghz-en kb pont pariban van a 1080Ti-al.
Ergo tökéletes a konfigom arra, hogy jelenleg ne érje meg semmit se cserélnem és várjak a fejlesztéssel 2021 blackfriday-ig , (DDR5-el még nem tudom mi lesz) -
Krisz0418
őstag
válasz
MPowerPH #12535 üzenetére
Hogy erted hogy letoltheto? Ncorerol leszedheto, de amúgy rockstar laucnherbe meg kell venni
(red dead redemption 2)
Nektek meddig boostol a kártya? Nálam 1936 a max. Táppal lehet gond? Cooler master mwe 550w bronze tápom van, 1 pcie kábel vam ugye szét osztva 2x8pinre, szóval nincs két külön kábelen 8pin.
-
-Solt-
veterán
válasz
MPowerPH #12515 üzenetére
Nem gondoltam volna...
ACC nekem is megvan, teljesen jól beállítható Rift S-n is, igaz én online nem játszom, de offline jól elvagyok vele. Szép kép mellett megvan a fix 40 FPS ami a Asynchronous Spacewarp-l párosítva olyan mintha 80 lenne, alig venni észre a különbséget. Szerintem bőven kibírható a Rift S + 1080 Ti páros, más kérdés, hogy a Rift S-t most nem fogsz kapni sehol, esetleg használtan...
@oriic: Az igen, le vagyok maradva...
-
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH #11345 üzenetére
Nem jó sehogy se.
Mikor írtam,akkor ébresztődött fel a gép,így el kellett telnie némi időnek mire üzemi hőmérsékletre ért.
Először azt láttam,hogy 61 fok után vált le,hiába a max tdp is.
De most már 58 foknál is csinálta.Bár ha leveszem a ház oldalát,max 58 fok,úgy maradt.Illetve nem minden program alatt melegedik ennyire.
Lehet a rivatuner kisebb késésben van,érzékeléssel,vagy hibás.
Nem tudom,mi a francért van beállítva a 84 vagy 90 fokos 140 tdp limit akár.
Jobb 5letem nincs,csak,hogy "hibás" az érzékelő,és maxos tdp-nél is marad a 65 fok alsó határ.
Amit meg már elér 61-fokos kijelzés körül.
Sehogy nincs szerencsém 1080ti tuningal úgy látszik.
Végre itt van hűvös marad a kártya,mehetne a 2ghz is,ha nem sokallnám már azt feszt.
Erre még az 1974 oc se jön össze 4 fok miatt. -
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH #11335 üzenetére
Nem vehet vissza.65 fok vagy mennyi az alap tdp limitnél.Gpu-z szerint is min.65 és 84 fok a limitje.
Gpu-zben nem látom,hogy hol írná,hogy miért,vagy van-e ilyen.
Nem tudom grafikonom nem lenne jó?Amúgy ilyen ugrásokról beszélek Bár most axem,jobb kicsit,mint este.
Nem 100%-on megy max 85%-on jár.Bár igen itt már kicsit hangos,de fülessel elviselhető.
Majd remélem az új 6 rézcsöves cpu hűtő is segít majd ezt a hőt degradálni pár fokkal.
De majd a nagy melegekben kíváncsi leszek milyen meleg lesz benn,még csak télen költöztem ide. -
-
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #11289 üzenetére
Ha jol remlik az elso biosok 375w alattiak voltak.
En anno egy Aorus-al kezdtem es emlekszem, mar mire a kartyat megkaptam volt ujabb bios is, termeszetesen toltam fel ra azonnal, de nem volt egy jo OC-zhato darab sajna, de utana a 2db Xtreme egyike sem.
Altalaban nem nyulok bele ezekbe, se GPU se CPU szinten -
sirszevenap
addikt
válasz
MPowerPH #11247 üzenetére
Igen, máskülönben nem írnám. Mitől droppolná? 94 fok a limitje. Annyit javítanék, hogy nem 2050-en megy, hanem 2000-en.
Mert az szokott a problema lenni, hogy szepen, lepcsokben visszaveszi. Es a 74 foknal ez mar aktiv.
Hát figyelj, monitoroztam elég sokáig. Az fixen állt. -
sirszevenap
addikt
válasz
MPowerPH #11245 üzenetére
Nekem a legkotványabb' 1080Ti-om van (Gigabyte Gaming OC). 74 fok (56% - 60% - os venti mellett) felett sosem láttam sem tesztek sem játék alatt (pubg ultra, apex ultra, gtav ultra, forza horizon 4 ultra, witcher 3 ultra). OC-zva 2050 MHz - ra.
Ui:. Persze újrapasztázom és szépen kitakarítom félévente.
-
ZrogNV
tag
válasz
MPowerPH #11098 üzenetére
Az a ház MAGNUM SMA8
Alaplap, proci csere nálam is elkélne, de megvárom hátha az AMD idén már tényleg odateszi magát. -
ZrogNV
tag
válasz
MPowerPH #11095 üzenetére
Megleszek kövezve
Ez ez előtt volt egy EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 kártyám.
Pontosabban még mindig meg van és nem volt vele negatív tapasztalatom.
(az Aorus-sal sem)
Az evga kártyához kaptam anno egy PowerLinket és szeretném használni.
A ház NZXT H440, a táp kábel (ami meglehetősen merev (corsair))
A VGA és a plexi között nincs sok hely, így nagyjából úgy néz ki mintha a plexiről "pattanna" vissza a kábel.
Ezt szeretném kiküszöbölni + az Aorus nem egy pehelysúlyú kártya a PCIe slot szerintem már sír,
ránézésre az evga nem ilyen drabál.
A másik lehetőség 2080 vagy 2080Ti váltás, a 2080-at nem érzem jobbnak, azért hogy ráfizessek,
a 2080Ti pedig baromi drága. -
válasz
MPowerPH #11090 üzenetére
Bolt és gyártó közös munkája volt sztem,nagyobb részben gyártó.
---
Én is gondolkodtam a Lightning Z átkeresztelésén,de nem visz rá a lélek.
Na meg azt sem tudnám nagyon elhitetni velük,hogy egy abszolut over engineered kártya csak úgy elment.
Ha egyszer csere lesz akkor vagy a család gépébe megy vagy a polcra a dobozába,egy isten ez a kártya. -
snecy20
nagyúr
válasz
MPowerPH #11032 üzenetére
"A tesztekben kb. 8% elonye van a ref. 1080Ti -nek a custom 2070 -ekkel szemben Ebbol kiszamolhato, hogy a custom Ti -kkel boven magasabb FPS -t kapsz, foleg 4K -ban."
Én ezt tudom, elég pontos és számszerű összehasonlításaim vannak koppra OC-zott 2070 és 1080Ti között, egyes játékokban még a 30% difi is ott van, de a 15% az a minimum ha a két kártyát OC vs. OC nézem. Átlag ~20% a Pascal javára... KAMELOT fórumtársat kell csak erről meggyőzni!
-
Psychopeti
senior tag
válasz
MPowerPH #10962 üzenetére
De még milyen ugrás! Szemem csak nem felakadt!
Már nem volt hozzá kedvem hogy rendezzem a kábeleket
Olyan nehezen tudom ki emelni a helyéről a gépházat, mert nem 20KG-os az is biztos(#10963) F e Z o: A kártya rögzítve van két csavarral is plusz a foglalatba is van egy kis ráhajtható pöcök neki. Remélem az elég lesz neki.
(#10966): akoska07: Bizony az! És nem is kicsi. Lehet majd még fogok venni bele mert, a 2x8GB-nak az egyik oldala hibás ezért csak 12GB van használható. -
válasz
MPowerPH #10937 üzenetére
Azert az uj AAA jatekok nagyon jol skalazodnak SLI vel ,es a frametime is simabb/alacsonyabb. Ez a "mikrolag "ilyen 10+eves urban legend.
Metro Exodus(dx11) 90-100% plussz
Shadow of Tomb Raider (dx12) 90-100% plussz
Battlefield V (dx11) 80-90% plussz
Resident Evil2(dx11) 70% plussz -
GAbre
veterán
válasz
MPowerPH #10911 üzenetére
Sztem meg 4kban is min.on használható lesz.
Viszont full hd körül csak mediumot,jó esetben high-ot nézek ki belőle.Palit-ra tudja valaki mennyi garancia van?
Kicsit több,mint 1 éve lett véve.
És a bolt csak 1 év gart adott.
Megnyugtató lenne ha tudnám,hogy palitnál 3 év van-e.
És ha igen valaki már RMA-zott náluk? -
-
envagyok
veterán
válasz
MPowerPH #10876 üzenetére
120as radiátor nem elég?
Volt egy Radeon pro duo-m (2 magos AMD Fury), 3x8pin csatival. Az gyárilag 120as vízzel van, 65 fok fölé nem ment.
Mondjuk nem szívesen bontom meg, mert még van rá 1 év gari.
Most strix 1070 van, akkor ahhoz képest szörnyű hangja lesz?
Van valami db mérés ezekről?
Azért gáz, hogy egy csúcskártya ennyire hangosra legyen konstruálva. -
deadwing
addikt
válasz
MPowerPH #10847 üzenetére
Nálam is 65 fok környékén mentek a 1080-ak.
A kulcs a power limit volt. Ami ugyancsak 60-70% körülre volt téve. Itt volt a kártyáknak a sweet spotja, amikor még nem szállt el a fogyasztásuk a hashrate pedig alig csökkent.
Az csak a baj, hogy nem tudhatod, ki mennyire figyelt oda a kártyákra... Magamtól, meg még pár fórumtárstól simán vennék ilyen karitIdegentől... hát nem is tudom. Ha nagyon olcsó és garis, akkor igen. Márpedig voltak ilyenek dögivel. Haverom is vett egyet, újrakentük, azóta öröm bódottá.
-
Puma K
nagyúr
válasz
MPowerPH #10847 üzenetére
Itt PH!-n is bontódtak az 1080 Ti csákányozók.
Dobozos, élő garanciás Asus Strix OC, MSI Gaming X és EVGA SC2-ök szabadultak 147k Ft-ért a hardver apróra. De a túlnyomó része Asus és MSI volt. Szám szerint vegyesen 21db.
Viszketett is a tenyerem, hogy az MSI-t lecseréljem egy Asus-ra vagy esetleg még egy MSI Gaming X és akkor SLI, de végül maradtam nyugton... inkább kellett volna az EVGA és AIO-rá aztán szevasz...
Volt olyan rig amiben a tiéddel megegyező GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti Waterforce-ok voltak. Talán 15 db...? Szépen néztek ki.
-
gbela
senior tag
válasz
MPowerPH #10838 üzenetére
Egy részével egyetértek az írásodnak, de azért van benne 1-2 nagyon érdekes adat. Ex-bányászként (kb másfél évig toltam, mindenféle kártyával, mindenféle coint), sosem volt 80+ fokos egy kártyám sem, de még 70 sem.. Pláne nem 1080Ti. Legmagasabb hő 65C volt, 60%-os fan-nal (nem is mehetett feljebb mert lakásban volt, túl hangos lett volna). Minden kártya így lett belőve, a 1080Ti 180 Wattot evett.
Szóval én azért kitartok amellett, hogy ez kevésbé viseli meg mint a gamer kártyákat amik mennek simán 300W-ot, meg persze még jóval többet is ha OC-znak.
100% fan mellett 80-90 fok-hoz legalább 300W fogyasztás kell, tehát semmiképp nem volt levéve a voltage, ami meg bányászatnál alap.
-
Puma K
nagyúr
válasz
MPowerPH #10838 üzenetére
Látni láttam, még úgy is hogy kiárulták a kártyákat
Nem ismerem minden bányász metodikáját miként konfigurálja be a kártyáit. Biztos van szent írás miként érdemes belőni a maximális profit érdekében de még úgy hogy ne hulljanak a kártyák.
Hibás-gyengébben sikerült darabok meg mindenhol előfordulnak a gyártásban.
"Banyasz rig -ben ez sajnos nem igaz. Boven folotte uzemelnek, es a soft automatan csokkenti az orajelet annak rendje es modja szerint."
Milyen szoftver csökkenti az órajelet annak rendje és módja szerint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest