- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
válasz
brumi1024 #7497 üzenetére
Már meg ne haragudj...
De nem értem hogy mit mivel hasonlítasz össze.
AMD Ryzen 2700X: base: 3.7 boost: 4.3 [link]
Intel i7 8700K: base: 3.7 boost: 4.7 [link]Ha jól tudom a Ryzen 2. generációjának a célja az, hogy órajelben utolérjék a konkurenciát, mert hogy ugye szálakban már lehagyták őket.
Úgy tudom (lehet hogy rosszul) hogy egy jó hűtővel tartja teljes terhelés alatt is a 4.2 Ghz-et.
Nekem default-on mennek a 8700K-s procik a gépeimben, mert főként dolgozom velük éppen ezért fontos a stabilitás.
Mind a két intel 4.3 Ghz-en megy így.
Az OC midig lutri, ellentétben a tévhitekkel sokan nem értenek hozzá, és nem is húzzák a procijukat.Szerintem éppen ezért az az igazságos, ha valamit úgy tesztelünk, ahogyan az gyárilag a lapba rakva működik.
Ennyi erővel lehetne azt is szembeállítani a 2700x-el, amikor folyékony hidrogénnel 6 Ghz-re húzott intel muzsikál, mert köztudott, hogy az intelek az utóbbi időben sokkal jobban húzható procik voltak, mint az AMD megoldásai.Az megint más kérdés, hogy egy játék alatt hogyan dolgozik egy processzor, mert ez is alaposan játék függő.
Van ami a több szálat kedveli, de leginkább még mindig úgy optimalizálnak, hogy 2-4 magot dolgoztasson.
Ott bizony kijöhet egy magasabb boost órajel leőny.Ezekkel összefüggésben nem érzem igazságosnak a fenti tesztet...
Ráadásul a teszt WQHD tehát 4K(UHD)-n már lehet elolvadna ez az előny.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
brumi1024 #7430 üzenetére
Nezd...3 ora jatek utan a referencia 73 fok volt, az Asus Strix pedig 60-62. Ez a 10-12 fok annyira szamit?
Visszont a 3 ventit a radiatoron eleg volt minimumon hagyni, mert a meleg levego kifele ment a hazbol...nem folfele..ahol a tripla radi, alaplapi VRM van. Szoval, igen..legyen 10-15 fokal melegebb a kartya, kicsivel hangosabb...sot...3-4 %-al legyen kevesebb FPS-em is....de akkor is 100x inkabb a referencia mint az uber/szuper csilli villi karacsonyfa.
Es ezt ugy mondom hogy az a Pascal szeriabol volt 3x 1080 es 3x 1080Ti. 980Ti, 780Ti, 780, 680...ezekbol mind volt referenciam....kivaloak voltak.
-
Lann
tag
válasz
brumi1024 #6520 üzenetére
Nem feltétlen kell többnek lennie attól, hogy a maximum órajel több. Tdp limit miatt úgyis össze vissza droppol, sokat számít hogy pl. a legalacsonyabb feszültségen, amire droppol milyen órajelen fut, érdemes curve-el kalibrálni:
Maximum nekem amit itt elért az 2062, viszon 1V-on 2025-öt tart, és a teszt folyamán soha nem ment 2000 alá, (120% a tdp limit). -
sqpp
őstag
válasz
brumi1024 #6066 üzenetére
Miért rendelne USA-ból, ha tud rendelni Angliából?
Én csak azt mondtam neki, ami a pénzének is jobb, meg előbb megkapja.
Németbe mint kiderült tényleg nem visznek, de említette, hogy Anglia talán oké, azért is javasoltam e-kettőt, mert ez a leggyakoribb, hogy az ismerősök ide költöznek vagy itt élnek már.
Ebben az esetben meg NINCS vám, ha Amcsiból rendel persze, hogy van, de mint írtam, felesleges onnan rendelni.
Ombi5:
A Titan Xp sem lessz jobb, ha az 1080 Ti kevés, ezt már most mondom, de ha utánanézel videótesztekben meglátod magad is.
-
sqpp
őstag
válasz
brumi1024 #6060 üzenetére
Vám már nincs, mivel az csak EU-ba érkezés esetében van, UK/Német az meg/még hivatalosan Európa, tehát csak az ÁFA megy rá.
Ennyi erővel, nekem is ment volna még vám az 1080 Ti-ra, de nem. Csak Amcsiból és pl Kína, Japán vagy hasonló messzi helyekről érkezve van vám.
APROPÓ, akit ÉRDEKEL OLCSÓN VGA az szerintem itt vehet és viszonylag még ésszerű áron:
[link] Vizes Giga Aorus - 989 Font
[link] Sima Giga - 899.99 Font
[link] AC Originses Strix - 989 Font
[link] Sima Strix - 929 Font
[link] FTW3 - 929 Font
-
ÁdiBá
veterán
válasz
brumi1024 #3915 üzenetére
Én nem osztom a véleményedet.
4,5 Ghz-en gond nélkül használom a mostani 7900X et, kupaktalanítva új hűtővel lesz belőle 4,6 - 4,8 is simán.
A rendszer baromira erős.
AMD-nek a rendszerén gondolkodtam még, de nem mertem bevállalni, annyiszor csalódtam már, hogy sz@r.
Úgy hogy maradjunk az Intelnél szigorúan ha kérhetem, nem kell ide fostalicska AMD...
Jól van, csak vicceltem.(#3918) abridabri Új rendszernél te melyiket vásároltad volna meg?! X299 ? vagy egy régi elavulóban lévő platformot?
De, ha kíváncsi vagy, csinálhatok pár mérést neked játékokban, de akkor kérnék én is tőled mennyi idő alatt, WiRAR és társaiban mit megy a procid? Szívesen megnézném -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
brumi1024 #3763 üzenetére
Ezen gondolkodtam hogy a Nepton 280L nyugdíjazom valami nagyobbra, de túl sok alternatívát nem találtam.
1080Ti nem bántom a graranciája miatt, vizet meg nem építek mert amennyiszer én cserélgetem az alkatrészt minden szarhoz új blokkot, új rendszert készíteni kinek lenne hozzá kedve türelme.
Majd még körbe nézek, ha annyira gyenge lesz a játék vizem vásárolok valami komolyabbat.Amúgy ezen a játék vizes kombon VIPER 140 ventilátorok vannak, a Cosmos 2 ből is kivágom az összes gyárit és mindenhova a vipert rakom be, nem mondanám egyáltalán hangosnak ebben a picike házban, 5,1 7700K mellett.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
brumi1024 #3763 üzenetére
Jó lesz az hidd el 1080Ti Sli alá.
Már megvettem amúgy, most szerzik be, keddre várhatom.
Mindegyik procimat kupaktalanítottam, ha nagyon melegszik ezt is szét kapom. i7 7700K úgy szét kaptam hogy be se raktam még a gépbe. Rendelek hozzá egy készüléket azt csókolom. CLU majd ad annak is.(#3765) Raymond Azért csak ésszel!
Asszony ne hogy beleolvasson itt a dolgokba.
Még amúgy is el kell passzolnom jövőhéten a mostani gépemet, vagy jövőhét után, mert most lesz egy netezős gépem i7 7700K személyében! -
ÁdiBá
veterán
válasz
brumi1024 #3706 üzenetére
(#3706) brumi1024 Őszinte leszek veled, veletek, reggel felhívtam a boltot, hogy elállok a rendelésemtől, agyalgattam, és már 5-6 éve csak a 4 magos CPU nyúzom, úgy hogy szerintem inkább áttérek az i7700K selejtezésére.
Aztán mikor meglesz a megfelelő alrendszer a gép alá, akkor veszek még egy 1080Ti, most jelenleg olyan hülyén nézne ki egy 7700K val 1080Ti Sli. De egy 10 magos mellett mutatna valahogy...(#3709) ÁdiBá: Azzal is az a bajom hogy gyerek LGA1151 be érkezik, egy újítással hogy a régi lapokba ne hogy beletudd rakni, míg egy 10 magos elhasználok 4,0 - 4,5 Ghz körül SLi vel 64 giga rammal, azt csókolóm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
brumi1024 #3244 üzenetére
Még amikor Nekem megvolt a G1 a 970-ből, sok ilyen esetről olvastam, sőt ott azt hiszem volt is rá hír, hogy cserélik a cicergő kártyákat gariban. De őszintén szólva nem tudom, régen volt már.
Egy mail-t megért a dolog, várhatóan szerdán kapok rá választ, mert szabadságolás van, aztán majd lesz valami. Ha azt mondják, hogy garis ügy, szokásos több hét, akkor szerintem elengedem a témát. Marad minden a helyén.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
brumi1024 #3237 üzenetére
Teljes mértékben változó, hogy melyik gyártó, melyik üzlet/nagyker, hogy áll hozzá. Van aki cseréli azonnal, van aki bekéri, bevizsgálja, majd eldönti, hogy mi legyen vele, van aki nem is foglalkozik vele.
Volt már itt is akinek cseréltek Strix-et garban C.W. miatt.
Annak idején pl. a 970-eket lényegében azonnal cserélték, amikor volt raktáron.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Laraxior
titán
válasz
brumi1024 #2379 üzenetére
1900-1950 az atlag. Ez a normalis. Ezt kb mindegyik tudja még 80°C-os GPUval is. Az atlagnak kb 2050-en van a vege. Amelyik 2100 felett tud az jo peldany.
Erdekes mert itt 100-150MHz a tuning. A 980Ti-m GPUja +500MHz-et tudott.
Persze itt a Boost 3.0 elvegzi ezt a feladatot.
Viszont a vram itt megy kb 1,5GHz-el többet. ~12500MHz. -
h1mpi
félisten
válasz
brumi1024 #2076 üzenetére
Ja ezek az idők elmúltak sajnos. Ameddig 130-150K volt a csúcs HW addig a bukó is kevesebb volt. Most a 250-300K-s kategória már csak a %-os értékveszteség miatt is sokkal nagyobb bukó. Annó én a 780-780Ti-nél nem nagyon buktam csak 10-15e Ft-ot, most a 980Ti-nél már a felé elbuktam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest