- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tubica
senior tag
Szia
Ennek a kép alapján, a következő a kérdésem.
Az Aorus 1080Ti- hoz nem kell valamiféle tartó, mint a Vega64 Sapphire kártyáihoz ?
Nem kell tartani az aorus-nál, hogy meggörbül, majd idővel megreped, vagy elpattan a nyáktól valamelyik komponenst ? (gpu / ram / stb)Üdv. Tubica
-
Joshi
titán
Ha a vrm külön borda plusz venti úgy elhiszem, de az nekem pl nem pálya azért is használok fc blokkot. Mindenesetre egy dual radi maximális TDP hőleadása nem túl acélos. Itt írja le Ijk fórumtárs, hogy csodák nincsenek.
-
-
Devid_81
félisten
Ha rakeresel google-el, hogy Gigabyte GTX 1080Ti OC crashes stb stb...tulajdonkeppen egy komplett panasz sereget talalsz
Azert is mondtam, en javareszt ebbol indultam ki, sajnos nem volt lehetosegem jo GTX 1080 Ti-hoz eddig.
Csak olyanhoz amitol ha elvettem a gyari feszt akkor rogton elhasalt... -
Devid_81
félisten
Sajnos nem minden kartya van "tulfeszelve" gyarilag.
Nalam 1xGiga Aorus es 2x Giga Aorus Xtreme jart eddig es mind egytol egyig bebizonyitotta, hogy sz@r GPU (ertsd csucson jaratott) es bizony kell a fesz neki.
Ez gyarto fuggo, gondolom Gigaek az alja GPU-kat kapjak, ezert is tudnak olcsobbak lenni a tobbitol.
Persze van kozottuk par kiemelkedo darab itt a forumon is. Nekem azokhoz nem volt szerencsem.Szerk: aki nvidia ref orajelek alapjan jaratja a kartyajat, az biztos tud jatszani a negativ feszekkel, en csakis a gyari OC-sokra gondoltam most, foleg azokbol is a hulladek Giga cuccokra
-
mnorbert17
tag
Köszi! Utánna fogok nézni. Megpróbálom én is 1V körül. Szeretnék én is pár fokot nyerni, ezáltal minnél alacsonyabb ventifordulatot, a halkabb működésért. Ez egy Evga Gtx 1080Ti FTW3 Elite, és a gyári ventiprofil nagyon hangos volt. Lehet a meleg is közrejátszik, de miután fix fordulattal illetve custom görbével elég sokat javult a helyzet, gondoltam még a fesszel is rálehetne segíteni. Modjuk a Precisionnal is küzdök, mert a nyomába sincs az Afterburnernek....de csak ez kezeli a 3 ventit külön.
-
Rick3D
senior tag
Eszméletlen jó árban vannak , az igaz ... GPU full cover block 153euro + radi 143euro. 300 euró környéke főleg ha valami kieget is vesz az ember. Ez még annyira nem is vészes szerintem, a probléma inkább az hogy oké tegyük fel megveszed és felrakod. Meddig is ? Míg ki nem jön az új széria
2-3 év ? azért ennek a dupláját tudnám elképzelni ennyi pénzért. Amúgy jó - minőségi cuccoknak néznek ki amit árulnak.
-
Vistaboy
veterán
Hát, emlékszem, volt köztük pár darab, ami télen akár kazánnak is beillett volna. Ha jól rémlik, talán pont emiatt nem is akartam akkoriban nVidia kártyát venni, mert az AMD-nek jobbak voltak a hűtései és nem melegedett annyira. De ez közben változott, most perpillanat AMD kártyát nem vennék, még ha nem is lenne itt a GTX 1080Ti, akkor is inkább nV, mint AMD, hacsak nem villantanak a vörösök olyat, mint a zöldek a GTX 780-al. Akkor döntöttem el, hogy frakciót váltok.
-
Lidl
senior tag
Igen, ezt értettem buherálás alatt
1 V-ra lőttem be. Nagyon nem tudtam kísérletezni, nem volt időm. 2000-en nem ment, legalábbis a Heaven kilépett.
Így most 1936-ra állítottam.
De még mindig nem teljesen tiszta, hogy hogyan működik a curve. Nekem az X/Y koordináta valahogy máshogy rögzült a kis agyamban, mint ahogy ez van
Ráadásul, ha "Apply"-t nyomok, akkor még el is mászik, nem úgy marad, ahogy beállítottam, szóval gyakorlatoznom kell egy kicsitKöszi
Lidl -
Lidl
senior tag
Sziasztok,
még egy nekifutás
Ahogy nézegettem videókat a G10 és egyéb AIO felszerelésekről, láttam olyat, hogy a hőleadó lemez fent maradt (ez is egy EVGA kártya volt, egy 980TI Classified), de a blokk nem érte volna el a GPU tetejét.
Ezért egy 1 mm vastag réz lapot használt (copper shim, mint ez: [link] ) amivel már elérte a blokk a GPU-t.
Itt látható: [link]
Ez működne? Valaki használt már ilyesmit?Több okból is forszírozom az EVGA-t.
- van rá gari
- nem ugrik a gari, ha leszedem a gyári hűtőt
- ha el kéne adni, jobban tartja az értékét.
- majdnem ugyan annyi, mint az FE
- ha sikerül megoldani, akkor van egy jó hűtés a VRAM-on és a VRM-enSzóval mekkora probléma lenne ennek a köztes lemeznek a használata?
Köszi
Lidl -
Devid_81
félisten
Biztos nem fogtam ki belole a legjobbat, de az RMA a seasonicnal viszont olyan gyorsan es rugalmasan ment, hogy egy szavam nem lehet, pikkpakk jott egy uj tap toluk
Most mar a tap nincs nalam, egy 7700K-t es egy Giga GTX980-at kell neki alapon kiszolgalni, kb 200 ev van meg hatra az eletebol -
Lidl
senior tag
Azt én is olvastam (és akitől vettem az is mondta), hogy ha már van valamilyen backplate a kártyán, akkor a G10 csavarja nem ér át, és nem lehet a keretbe becsavarni. Persze biztos lehetne szerezni egy kicsivel hosszabb csavart, ami már jó.
Érdekes, amit RazoR kolléga mond, mert minden tesztben dicsérik az SC2 ICX hűtést. Mind hang, mind teljesítmény szempontjából (persze szigorúan a levegős, custom megoldásokhoz képest)
A Palit 1080-am jelenleg 64 fok körüli, elég jelentős szélzajjal, és úgy, hogy curve-vel kb. 1V-ra lőttem be.
És ugyan ezeket az értékeket írják a tesztek (nem OC-zva) az SC2 ICX-re is.
Azért hajlanék inkább erre, mert ha mégsem lenne jó az AIO víz, akkor is egy normális alap kártyám lenne, amivel azért elkaristolnékFTW3-ra nem igazán lenne pénzem.
Aha, most olvasom az utolsó hozzászólást. Akkor Black-et kéne venni... de persze most SC2 ICX van ah HA-n jó áron.
Akkor már inkább sima FE. Bár nincs rajta annyi szenzor, meg ilyesmi, de arra biztosan rámenne az AIO.
Köszi
Lidl -
-
TTomax
félisten
El lehet lenni vele,de relatív hangos és meleg is kártya tőle.Persze rögtön kifújja házból a meleget,de ez is csak akkor számít ha meg tud rekedni,vagy a cpud élböl kazánt csinál a lapodból mint pl az X79,X99,X299 stb vonal.Mert amúgy egy 6700K vagy 7700K mellett azt se nagyon veszed észre.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nálam 1440p, G-Sync 165 Hz. A kártya sohasem volt melegebb 75 foknál, 2020 MHz körül indul és kb 3 óra BF1 után is stabilan tartja az 1960+ MHz órajelet. Hangosabb mint a strix...de mostanáig sem a feleségem aem a gyerekek nem panaszkodtak. Visszont az alaplapi VRM 68-ról 60-ra esett. A processzor is hüvösebb lett kicsivel.
Valamit én csinálok rosszul?
-
törölt tag
Meg csak 1-1 sajnos
Ezt varnam egy vizes Ti-tol. Mondjuk amennyi pénz be kerult kiepiteni a vizeskort +300 GS-ert... Utána karbantartas, fel evente szetkapni... Ez is volt az egyik indok amiert nem foglalkozom vizzel tobbet.
Szépen megy, huvos is, igy kell ezt Ttomax
Most mar playerst kell lenyomni
-
hackeeeee
Jómunkásember
32-33k körül lehet hozni léggel.. felette már kell.
Mire jött a hideg, már nem volt meg a kártya, nyitott ablaknál lehet hozni még kicsit többet is.. Persze, függ a chiptől..
Én az antituning gpu-ból hoztam ki léggel ~32k GS-t, nagyjából komolyabb erőfeszítés nélkül, nem curve OC-val. Curve-al lehet jobb lett volna, de ez már elmaradt.
Kiegészítésként pedig, ez egy olyan win, ami előtte megélt még egy 390-et, és egy 1080-at is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Íme az új Android Auto!
- Óra topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest