- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o #13632 üzenetére
Baryka szintén. Cntrl L, és Enter. Ilyenkor citromsárga lesz, és azon a frekin fog menni. Afterburner könyvében elolvasható.
Sajnos a 9xx széria óta a tdp-re a feszt, ha törik, ha szakad, le fogja venni. 3DMarkban az olyan cpu terheléses részeknél nekem is leveszi, csak a controll L (Lock) -el bezárva lehetséges megtartani a boost-ot.
;)
Semmit nem látok a tűző napon mobilról, de itt ez a téma: [link]
Senki sem használja... -
-FreaK-
veterán
válasz
F e Z o #13560 üzenetére
Tényleg nem értem mi a problémátok. Ha valaki már cserélt, és kitalálta, hogy mi kell pontosan hozzá /hány db./mekkora/ akkor azt ide leírhatta, így megspórolom azt hogy én mérem le magamnak. Ez lett volna a cél. Mi az hogy rossz méreteket ír? Nem lehet más tapasztalatára hagyatkozni? Bonyolult dolog? Változik annak ellenére, hogy konkrét típusról van szó?
Oké, ha még senki nem csinálta és nincs tapasztalat, az érthető, akkor tényleg megmérem én, és le is írom majd ide, hogy segítsek másnak, aki szintén cserélni akarja esetleg.""Ami mellesleg bele se fér az időmbe" - story of my life"
WTF? Totál nem releváns, csak mint okot írtam, hogy miért szeretném megspórolni a saját kimérést. Szintén nem releváns, de alaplapot is fogok cserélni és ezért szétszedem a gépet, szerettem volna egyszerre megcsinálni mindent. -
-FreaK-
veterán
válasz
F e Z o #13558 üzenetére
Miért? Valaki biztos csinált már. Valamit akkor szedhetem szét kétszer, egyszer lemérni, majd megrendelni a megfelelő méretet, majd újra szétszedni hogy cseréljem. Ami mellesleg bele se fér az időmben, ma akarom megrendelni, hogy holnap/pénteken tudjak foglalkozni vele. Nem véletlenül kérdeztem.
-
Raidon
őstag
válasz
F e Z o #13550 üzenetére
Most nem jut eszembe de akkor 1070Ti-om volt. Próbálgattam a beállításokat és írta ott mellette, hogy mennyit zabál. Talán GTAV de lehet rosszul rémlik. De gondolom ha ész keretek között állítgatok akkor elégnek kell lennie. Másik alternatíva a 3060Ti mellett a 6700XT lenne. Csak fingom sincs milyen lehet nem ma volt AMD kártyám
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz
F e Z o #13479 üzenetére
A GPU pasztázás előtt összeraktam és úgy ítéltem meg, hogy kettő már túl vastag oda, mert feszült. Ezután szétszedtem és kivettem a felső réteget, majd újra összeraktam! így már szépen felfeküdt mindenhová. Megint szétszedtem, megvizsgáltam és lászódott benne a vrm-ek nyoma, csk nem olyan mélyen mint a többin. Eztán pasztáztam a gpu-t és raktam össze a "véglegesen" a cuccot. De ha az eredeti képeket megnézitek, láthatjátok, hogy eredetileg ZÉRÓ hűtést kapott az a rész.....
-
envagyok
veterán
válasz
F e Z o #13479 üzenetére
Szerintem a magas szürke tekercsek felé nem kellett volna rakni, ezért nem érintkezett a fetekkel mellette, mert elemelte a hűtést.
Így nem csoda, hogy elpukkant.
Ha szerencséd van, ki lehet mérni, melyik fetet kell cserélni.
Mellesleg ha a thermal pad helyett paszta van, az nem gáz, nvidia is csinálta.
Szívtam is vele az 5xx és 6xx sorozatnál, mit tegyek be helyette, mert megkövesedett.
Aztán maradt nálam is a paszta.Itt lejön amúgy mit toltál el:
[link]
Van ahova 2mm gap pad kell, és van ahova 1mm -
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz
F e Z o #13467 üzenetére
Arctic APT2560. Sajnos korábban már valaki mókolta a cuccot rettenetesen igénytelen módon. A FET-ek és a mögötte lévő chip-sor is pasztával volt összekenve és hozzá sem ért a bordához. A memórákat is pasztázta az okos felhasználó és kettő azok közül szintén hozzá sem ért a hűtő aljához. Én rendesen megcsináltam 0.5-ös pad-el a FET-eknél egy milissel, és tökéletesen passzolt minden. Nem hiszem, hogy emiatt ment tönkre bármi.
-
Z.m.Z
aktív tag
válasz
F e Z o #13464 üzenetére
Rákerestem. Feszültségszabályzó modul. Azok a kis kockák. Hát nem tudom, hogy azt hogyan lehet látni vagy ellenőrizni. Ha bent a kártya és rá van dugva a tápkábel, akkor semmit nem reagál a bekapcsoló gombra. Ha csak a kártya van bent és nincs rádugva a táp, akkor elindul a gép, de persze nincs kép.
-
-
válasz
F e Z o #13363 üzenetére
Köszi az infót. 0.950-el is kipróbáltam, frankón megy, hőmérséklet az msi ab szerint hihetetlen. 40C BFV alatt 1440-ben low grafikán. Gondoltam megfingatom, amit be lehetett állítani ultrára, élsimítást, meg ami van ficsőr a játékban, 99%-os kihasználtság végig, 45C lett a vége. Mesh ház, 8db 12cm ventivel, (4be, 4ki) jár a levegő szépen. Egyébként a hátlemez nem volt melegebb a max grafika mellett, mint amikor low-on játszom. Azért gondoltam az átpadozásra, mert nem egy mai kártya, szeretném ha még szolgálna. Drága ám, na :) Szóval vigyáznék rá. Bár ha rosszak lennének a padok, akkor nem adná át a hőt, tehát nem lenne meleg. Nem vagyok szaki, csak ha ez kell ahhoz, hogy hosszú távon tudjam használni, megadom neki. Ha felesleges, akkor nem izgat. Kocsiba is cserélek olajat, de ott tudom hogy kell. Olvasom a 3080 fórumot, mindenki padot cserél, belezavarodtam. Én soha, egy kártyámat sem szedtem szét, csak ez a téma mostanság. Köszi
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
F e Z o #12683 üzenetére
Gondolom mert az akar indikalhatja azt is, hogy jatekok alatt is kevesebb az FPS.
Volt mar valakinek problemaja olyannal, hogy a gep jatek kozben hirtelen lekapcsol? Es mindig ugyan annal a resznel teszi. Witcher 3, suru erdo par pontjan, Metronal kint a varosban, de csak egy ponton. Es csak akkor, ha huzva van a VGA, vagy eleg csak a TDP limitet kitolni.
Mashol nem csinalja, GTA V, ACC -ben sem, pedig ott aztan koppon megy a VGA. Furmark alatt is rendben van.
Talaltam egy thread -et errol. Tapom joforman uj meg, HX1000i, meg sem kottyan neki egy ilyen VGA, jatekok alatt is passziv marad. -
Tomassy00
senior tag
-
Krisz0418
őstag
válasz
F e Z o #12541 üzenetére
Na egyenlőre itt tartok: a kártya szerintem stabil. Teszteltem eddig 3 játékkal es összehasonlítottam az rx 5700al. A kártya max 73fok a proci 55. Max amire boostol az 1950mhz.
Gta5ben az amdvel 60-80kozott ugrált az fps, most 120+ itt hatalmas ugrás lett.
Division2ben az amd átlag 77et tudott most 91. Itt is jobb lett.
Viszont rdr2-ben valahogy nem az igazi. Az amd ultran átlag 50et tudott, most meg 49-53 között ugrál. Itt már esetleg szóba jön az optimalizacio kérdése?U.i: nvidia vezérlőpultban a 3d-nel milyen beállításokat használtok? Miket célszerű?
-
-
mihione
őstag
válasz
F e Z o #12408 üzenetére
Ha ilyen jot megy en tuti 1v-on hajtanam 0,1v siman megerne 100 mhzet.
Nemtudom annak a kartyanak milyen a felepitese ha kulon mid plate van a vram meg feteknek akkor azt nem piszkalnam,de ha egyben jon csak le az egesz akkor mar erdemes azt is cserelni,de leginkabb amiatt mert ossze szoktak gyogyulni es elofordul h elszakadnak,olyankor neg szivas ha nincs otthon potlas hozza. [link] itt ugy latom egyben van.
-
Pepe78
őstag
válasz
F e Z o #12323 üzenetére
Szia.
Nem sírok.
A 2 vs 4 modul témában Intel cpu mellett ezt érdemes megnézni. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
F e Z o #12315 üzenetére
"amit pofára ejtettem szombaton"
-RészvétemPepe78: Régebben én is ilyen felbonzáson gameltem, nekem is hasonlóak voltak a tapasztalataim, de miután 4K-ra váltottam ezzel nincsen gond, át is estem a ló túloldalára, kellett még egy kari.
Bf5-ben told fel a resolution scale-t, aztán lesz terhelés, meg hőmérséklet és/vagy zaj.
-
Darkkoi
tag
válasz
F e Z o #12295 üzenetére
Probáltam akkor heaven alatt öszeomlott egyből. Nekem hogy az 1900-at tartsa 0.981 kellett ha lentebb mentem akkor egyből összeomlott.
Afterburnerben power limitet 100%-on hagytam a temp limit 84°c és a curvet a videó alapjan egyensbe hoztam a biztos pont után. Memoriához nem nyúltam.Kártya még bőven garis és le van ragasztva a csavar :/
Gondoltam rá hogy esetleg a ház lenne az de megnéztem az x570 chip 42 fokos a proci meg 60-65 légmozgás meg van a házban bőven. -
GAbre
veterán
válasz
F e Z o #12180 üzenetére
Köszi,most találtam 1 fehér kis zacskós pasztát,de az kb annyit ért,mint ami itthon volt régi revoltec thermal grease nano.(Bár ez nagyon folyós volt),nem hiszem jó vgára.
Nem tudom ehhez képest mennyit jelent,ha veszek mx4 pasztát.De nagyon melegedőnek tűnik ez a kártya.
Vagy jobbat.
Ilyen GD900-as pasztát rendeltem még kínából későbbre,ez nem tudom milyen "jó". -
N_A_S
veterán
válasz
F e Z o #12167 üzenetére
Az van telepítve. Vagy memória vagy GPU hiba, de nem értem mitől jött elő. Amikor megvettem jó volt, majd újrapasztáztam a GPU-t, elraktam, 2-3 hétig elő se vettem, most meg amikor betettem a gépbe már csíkozott, főleg sötétebb képernyőn, vízszintes zöld csíkok jellemzőek. A win7 elindul, de hibás eszközként látszik az eszközkezelőben, a win10 pedig már a töltésnél kékhalált dob.
-
GAbre
veterán
válasz
F e Z o #12105 üzenetére
Még nem tudom,az biztos,hogy nehéz manapság eladni 1080ti-t.Hacsak nem 130 körül,vagy alatta adod el.Annyiért meg inkább megtartom.
Megpróbálni megéri,mert kipróbálom,ha jobb megtartom,ha nem eladom annyiba amibe vettem most.RazoR:
3 hónap és lejár a garancia a kártyáról.
Így 1 kis felárat megér,hogy kapok + 1év garit legalább,+ powert+rtx feature.
Meg remélhetőleg kevesebbet is fogyaszt.De erről is anno inkább ellenkezőjét láttam.
Ahogy itt a videón is: Inkább veri a 1080ti(bár nem tudom melyik ti volt itt).
Majd meglátom,de az én 1900mhz-es 1V-os oc-mat elvileg simán tudnia kell ahogy nézem.Sőt 2ghz is talán menni fog.Így elvileg nem fogyaszthat többet,vagy sokkal többet. -
N_A_S
veterán
-
Demo07
aktív tag
válasz
F e Z o #11849 üzenetére
Értem, köszönöm!
Sajnos az EK által adott padok nem jók... nem megfelelő vastagságúak, így az nem is irányadó...
EK a blokkánál csak úgy tüntette fel Compatibility: Visual
(EK have visually inspected the hardware and checked for compatibility with specific EK product (typically with internet images and CAD programm).)
https://www.ekwb.com/shop/ek-fc1080-gtx-ti-aorus-rgb-nickelSejtettem, hogy nem úszom meg a szétszedést
Hétvégén átnézem mi lehet a gond, addig pihen a gép akkor.
-
N_A_S
veterán
válasz
F e Z o #11838 üzenetére
Igen, meg OC módra is van kapcsolva. Nézegettem videókat, ha leveszem a hűtést akkor elég csak GPU-t újrapasztáznom, a VRM hűtés az rajta marad. Szerinted az segítene? A memória viszont egész jót megy, annak tudok adni +700MHz-et is Afterburnerből, csak fel kell tolni a ventiket 75%ra. Mondjuk a ram az sokat nem hoz 3DMarkba
-
hupee
csendes tag
válasz
F e Z o #11803 üzenetére
Itt nem csak az adott alkalmazás jöhet szóba.
Akár egy videóvágó, filekezelő, maga a Windows. Nem kell a játéktól származni annak ami eszi a gépet.
De ha nem, akkor a monitorozás szerintem segíthet. Én túl lépnék az adott programon játékon amiben jelentkezik, ha ott már tényleg mindent megnéztél.
Nekem még akkor volt szaggattás játékban, amikor egy 3. féltől származó addont használtam. Ez lehet Windowsba felrakott hasonló program.
-
Weareus
addikt
-
GAbre
veterán
válasz
F e Z o #11510 üzenetére
Mondjuk kinek milyen méretek jönnek be,én 34"-ost vettem,mert az előző tulajnak nagy volt.
De viszont volt 1 ismerős,akinek a 35" is kicsi volt és tévére váltott.
Volt nekem már 24,27,29"-ok is.
De 27 alá nem adnám.Ez a kártya már majdnem 4k ready(kinek milyen fps jön be,és mivel játszik).
Sokat dob az élményen a méret,kis monitoron ennek a kártyának a fele ereje "elveszik"...
És ne felejtsük,az élmény,meg a játékteljesítmény mellett,azért nem árt,ha nagyban látod a filmet is,illetve munkához is jobb a nagyobb terület.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest