- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Na jó, a "mindig" az egy kis túlzás!
A nagy lebeszélések közepedte, csak sikerült vennem két 1080Ti-t, 64gb predator ramot, 18 magvas procit stb...
Gondolj bele, ha még nem is sikerülne lebeszélnem magam mi lenne.
Amúgy viccet félre téve, 1080Ti-t igazából most csak 2080Ti-re "érdemes" cserélni, ami szerintem nem éppen logikus a jelen állás szerint, 30%-al erősebb, dupla annyiba fàj, vram ugyan annyi, itt már csak a köv genre lesz érdemes váltani.
-
nyulnyulu
senior tag
-
-=Jam=-
őstag
Azért a tökéletestől messze van sajnos. CRU-val eleve 48Hz-ről 50-Hzre kell állítani a minimum range-t, különben állandóan elmegy a kép, ha beesik 50 alá az fps. Másrészt elég zavaró flickering is van vele, ami játék közben (Division 2, mert azt úgy is tolod Te is
) mondjuk annyira nem tűnik fel. Ettől függetlenül szerintem korrekt monitor, de lehet van jobb választás is g-sync kompatibilitást tekintve ebben az árkategóriában.
-
Sajnos eddig nem sikerült beüzemelni a Freesync-et, hogy működjön pedig ebben még Freesync 2 is van..
Amint bekapcsolom elkezd vibrálni a monitor szürkén szóval szerintem ez nem támogatja.
De annyi baj legyen, egyébként über király és tényleg ég és föld a 144 Hz és a 60 Hz..
PUBG-t nyomtam pár órát most, de mintha más játékot játszanék komolyan..
Azért még utána nézek pár helyen, hátha össze tudom hozni azt a Freesync-et. -
-
Rabbitf_24
addikt
-
Devid_81
félisten
Ami nekem van Hydro az suru mint az allat.
Kenni lehet ugyan de merfoldekkel surubb maszlag mint az MX4.
A Nemet baratunknak neztem egy videojat, amikor egy uveglappal (inkabb plexi) prezentalja, hogy egy potty a proci kozepere majd nyomas hatasara elterul a cucc.
Nah nekem ahhoz azert kb presgep kellene
Nyilvan nem, de igencsak ra kellene fekudjek a cuccra, hogy elteruljon rendesen.Nah most akkor engem vagy atb.ct@k es vettem vmi hasonlot de szuperul csomagolva, hogy ugy nezzen ki mintha Hydro lenne+szep kis ujrazarhato zacsi meg minden.
Vagy konkretan vettem egy tenyleg Hydrot de ez mar gyarilag elkezdett kiszaradni mire hozzam eljutott -
Devid_81
félisten
Legelso probalkozas szepen vekonyan elkenes volt a GPU-n, majd egy nagyobb paca volt a masodiknal a GPU kozepen. Majd utsonal egy nagy X a GPU-ra.
Akarhanyszor csinaltam mindig ovatosan lefele nyomva es kozben korkoros mozdulattal probaltam szetnyomni/elteriteni az egeszet a pumpaval, majd amikor racuppant rendesen onnan a csavarok megoldottak a tobbit.Ma reggeli korankelesembol az lett, hogy leszedtem ezt Hydro fikat a GPU-rol majd a nem-annyira-hype-olt MX4-et szepen nagy X-ben felkenve eljutottam oda, hogy 53 fok a GPU full OC mellett, ez meg tutira mocorog majd +/- 2 fokot, de -10 fok eddig az MX4 javara akarhogy is nezem.
-
Rick3D
senior tag
Igen tudom hogy van vizes topik és át is fáradok oda de gondoltam mint Ti tulajok először titeket kérdezlek meg mert itt biztosan tudja valaki. Látod
Szuper akkor ha úgy alakulna nem lesz gond.
(#8940) A.C.E. : Nem csak a tempek miatt gondolkoztam el rajta vagy az a pár elhanyagolható Mhz hanem egy full silent buildet tervezgetek
- Olvastam hogy a custom pcbnél ebben az esetben szoktak problémák lenni mert nem a gyárit használja.
-
Devid_81
félisten
Nalam is volt banyaszkartya, az eg vilagon semmi baja nem volt.
Nagyon azon mulik, hogy a draga banyasz mennyire figyelt oda a tisztitasra, extra hutesre stb stb.
A legtobb helyen klimatizalt helyisegekben mennek ezek a kartyak extra ventikkel, raadasul siman csak egy padon, vagy nagy hazilag keszitett rack-ben ulnek egymas mellett, sokkal jobb szellozessel mint az atlag user huzat-mentes hazaikban.
Annyira kell odafigyuzni, hogy legyen ra meg ervenyesitheto garancia, a tobbi egyaltalan nem erdekes.
Sokan ezt a banyaszkartya dolgot tul hisztizik, azt gondoljak, hogy a kolbasz mellett a kamraban ott sorakoznak a VGA-k egymas hegyen hatan ossze porosodva, pokhalosodva, es folyamatosan 84 fokon mennek kozben csepeg belejuk a kolbaszzsir stb stb.
Ha igy lenne akkor orok throttling mellett a banyasz sem keresne veluk penzt, nem hulyek azok, a legtobben arra mentek ra, hogy a VGA-k kitermeljek az arukat, majd az eladasnal ami jon penz az "tiszta haszon" -
Hagyni kell a gpu-z log-olni az majd megmondja a tutit.
De minimális eltéréssel simán olvasható azonnal a gpu-z progiból is mennyi az átlag.
Dobja lefelé természetesen,mert megszűnik a 3D tehelés,így leejti fokozatosan az átlagot is,nem úgy,mint a valós órajelet szinte azonnal ledobja idle. -
Devid_81
félisten
Emlekszem igen, mar masok is javasoltak, hogy csak EVGA (akoska07) ha mar masik kartya.
Nem akarok szellel szemben pisalni, csak megfogott az ara, jelenleg £730 egy ilyen boltban, es ez meg £540 lenne postaval, szinten uj, bontatlan, de hogy gari van-e barhova?!Honnan a kartya?!Ezt probalom kideriteni mielott fizetek neki.(#8350) F e Z o nah ez az, ez egy ebay-es vasarlas lenne, jelenleg a penzkuldest en tartom vissza, ameddig a csavo nem reagal a kerdesemre addig ez igy is marad.
Nem kisker, maganszemelytol lenne a kartya.
Ha szamlas, akkor kell a szamlaja, ha szamlas es ez mar egy RMA-s kartya akkor kell az eredeti szamlaja es az RMA-rol kapott papirja, anelkul a penzt nem kuldom at neki ez 100%
Paypal-es vasarlasnal van 90 napom nekiszaladni egy claimnek, de ez engem annyira nem nyugtat meg amikor ezekre a kartyakra 3ev gari van. -
Devid_81
félisten
En is ugy tudom.
Nezegetem a hasznalt kartyakat, es feljott egy uj bontatlan MSI olcson, es gondoltam tolok ra par bid-et erre megnyertem...aztan kezdtem el gondolkdoni, hogy kell-e ez nekem
Mindegy, ha a csavonak van rola barmilyen papirja akkor kell, mert arban jo, ha meg nincs, akkor elutasitom, es maradok EVGA-nal, mert semmi kedvem sincs szivni garival ugy, hogy bele kell vonni masokat is stb stb, ha nem muszaj. -
Vistaboy
veterán
Meglátom, különben sem akarom piszkálni a beállításokat. Átrendeztem a házat, kivettem a DVD-írót, helyére felraktam az egyik HDD-t, a másik hármat meg bezsúfoltam a keret alsó részébe, így a felsőt ki tudtam venni. Most már kap levegőt a kártya elölről és alulról is, meglátom, hogy fog változni az érték.
-
Puma K
nagyúr
Úgy tudom, hogy minden esetben a teljes képernyős mód (emiatt is lett az újabb játékokban az exkluzív teljes képernyő mód, bár ezt nem tudom milyen pluszt ad a sima teljes képernyőhöz képest) az ajánlott játék esetén, mert ilyenkor működnek ahogy kell az ilyen sync funkciók.
Azért kell a teljes képernyő, mert alapból a Windows-ban barangolva minden esetben be van kapcsolva az oprendszer által a V-Sync amit itt nem lehet kikapcsolni és emiatt nem törik a kép pl netezés közben ha görgetsz oda-vissza, meg nem teljes képernyős videók nézésénél, és mappákban-szöveges dokumentumokban görgetsz le-fel.
Aztán ha indítasz egy programot ez felülíródik teljes képernyős mód esetén, de ha bármilyen ablakos módban a Windows által használt V-Sync érvényesül.
-
ProNoob
tag
Aha mindegyik játék. Különböző idő után történik, a legrosszabb 2 perc, de volt, hogy majdnem 20 percig bírta. Közben kint volt riva tunerrel, a gpu kihasználtság és hőmérséklet, meg néztem a fogyasztást is, de semmi olyat nem vettem észre, hogy valami állandó dolognál történne, teljesen random. Szerintem akkor történik, amikor valami nagyon terheli a kártyát.
-
Lidl
senior tag
Értem a felvetést, de a magyarázat egyszerű.
A 8700-nak csak 3.2GHz az alapórajele, míg a 8700K-nak 3.7GHz.
És ha most nem is húzom, akkor is van benne potenciál a jövőre nézve, tehát akár hosszabb ideig is maradhat ez a platformCsak hogy témához is hozzászóljak:
Én is most tervezek AIO-t tenni a 1080Ti-mre (EVGA SC2). Csak még várok egy kis alkatrészre Kínából
Nekem G10 van, és erre tennék egy Kraken X31-et, ami 120-as.
Mivel a ház tetejében már van egy 240-es radi, kicsit játszani kell, mert annak a csőcsatlakozásai hátul vannak, és belelógnának a hátsó radiba.Amúgy ha jól tudom, akkor a G10-hez M2.5-ös csavarok kellenek. Én rendeltem azokat is 32 mm hosszúsűgban.
A gyári olyan 25 mm, így remélem átér, ha a backplate és a baseplate fent marad a kártyán.
Ha nem, akkor van ram süni is, meg hosszúkás borda a VRM-ekreJó ötlet ez a szívó felszerelési mód hátra. Tényleg egyszerűbb így tisztítani a radit. Köszönöm az ötletet, én is így fogom felszerelni.
Lidl
-
TTomax
félisten
Igazából nem,bármelyik barkácsboltban tudsz venni hosszabbat,méretét meg nem mondom,de kiszeded a keretből és elviszed magaddal akkor nem érhet meglepetés.Anyát is vegyél ha lehet szárnyasat mert ha nem méretpontos a hossza akkor a gyári csavarokkal nem tudod koppra zárni mert egy oldalas a gyári csavar.igaz így majd csak óvatosan kell meghúzni,mert így meg tudod majd roppantani az egészet,nem kell bikázni.
Amúgy 3mmes ha jól emlékszem,vagy 3.5es?
De hidd el megéri a barkácsolást,arra ugyelj majd nagyon hogy hogyan forgatod az AIOt a g10 keretben mert nem biztos hogy a csövek oda fognak érni ahová a hűtőt rakni akarod.Ha 120ast raksz fel akkor a ház végébe érdemes kifujóra ha 240 akkor a tetejébe,bárhová rakod mindenképpen kifujóra rakd rá a venitket,és ha van helyed akkor ne sajnáld két ventit töle,cpuval ellentétben megéri kettőt rakni rá ha 120/140es,ha 240/280,bőven elég egy oldalasan.Az mindegy hogy szívó,vagy toló oldalon de mindenképpen házból kifelé menjen!Megéri a gépet kikapcsolni,áramtalanítani és berakni a kártyát a pcie slotba majd alápróbálni az AIOt hogy is fog állni,Szánj rá idöt,mert ha elkapkodod és nem tudod a radit elhelyezni akkor vissza kell szedni,és persze pasztázni takarítani is ismét.Nagyon sokat javít az egyéb komponensek hőmérsékleten is a házban ha azonnal kimegy a meleg.Azért 300W meleg az 300W... -
Bismarck24
tag
Nekem a 4790k képtelen volt kihajtani alapórajelen egy gaming x 1080 TI-t. A gpu kihasználtság ugrált 50-60% között szinte az összes játékban, kivéve a pubg, de az meg nem mérvadó. Ergo mivel nem hajtotta ki a grafikus kártya lelkét a cpu, ezért nem is melegedett annyira, más volt a gyerek fekvése mikor 8700k került mellé, akkor már jobban melegedett. A gpu kihasználtsága mindig eléri a 99%-ot.
-
csibuka85
őstag
Szia ugyanolyan házunk van cooler master cosmos II es es neki is 80%-on pörög a venti ahogy nekem. Amikor mértem a Far Cry 5 ben akkor ott az SSD beszerelés előtt 1 nappal szinte 60 fölé nem ment a 80% ventivel. Most meg 76-77 . Tegnap este néztem még később. Neki 60 hz es monitora van de Vsync OFF és FULL HD nekem 165 hz de Vsync ON és 1440P.
ffodi: Hát elég indokolatlan az a 56 fok mondjuk ő azt mondja hogy bármelyik játékkal játszik neki 50-55% os VGA kihasználtsága van egy I7 4790K társaságában. Nekem minden játéknál 98-99% van használja a VGA-t.
-
VTom
veterán
-
Olajka02
aktív tag
Ha ennek nem túl hatékony a hűtése, akkor milyen lehet a ref. megoldások hőkezelése??
Én inkább arra gyanakodnék, hogy valami illesztési, hőátviteli hiba van a gpu és a hűtőborda között.
Volt egyszer egy ASUS 780 ti matrix platinum-om és ott az egyik hűtőborda nem érintkezett a gpu-val, holott ott a szar hűtés tervezése miatt eleve 2 hővezető cső nem érintkezik ugye a grafikus processzorral, mert mink is kellene neki.
Azért lenne fontos, hogy valaki olyan mondjon személyes tapasztalatot, akinek van, mert azzal lenne érdemes összevetni.
Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásokat és segítséget, illetve véleményeket is.
Holnap még 3 napon belül leszek.
A ps4 abriktolás különösen tetszett!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- EAFC 25
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Home server / házi szerver építése
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest