- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lann
tag
-
ffodi
veterán
válasz
csibuka85 #7621 üzenetére
Mennyi idő telt el a két mérés között? 10 °C különbség lehet a melegebb idő miatt is...
Az 56 °C terhelve (rendesen, nem vsync on-nal....) egy 1080 Ti esetén gyári hűtéssel elég indokolatlanul hangzik...hacsak nincs alulfeszelve, visszavéve az órajel, és feltekerve maxra a venti.
-
ffodi
veterán
válasz
csibuka85 #7616 üzenetére
A legalsó hosszú slot az x4-es annak ellenére, hogy teljes hosszúságú. Ha a hangkártyát egyel feljebb rakod (PCIEX1_3), akkor az 1-es SATA protot tiltja le. Ha van lehetőséged innen átrakni a rákötött eszközt máshova (ha egyáltalán van rajt), akkor érdemes, mert így jó lesz.
Valamit valamiért....
A legtöbb lap esetén így van, vásárlás előtt érdemes tájékozódni...főként ilyen okok miatt esik ki nálam a lapok 90%-a vásárláskor.
-
ffodi
veterán
válasz
csibuka85 #7613 üzenetére
Persze, mert mindenki osztozik mindenkivel. --> Tessék elolvasni a manualt, abban le van írva minden feketén-fehéren.
Felső M.2:
- Ha ide raksz M2. meghajtót, akkor a 4-es és 5-ös SATA3 letiltásra kerül.Középső M.2:
-Nincs korlátozásAlsó M.2:
- Osztozik a sávszélességen a legalsó PCI-E slottal (X4 helyett X2, tehát feleződik) --> Ha tippelnem kéne, akkor pont itt van a hangkártyád.Ha utóbbi eset áll fenn, akkor a hangkártyát eggyel feljebb rakod, és akkor az alsó slotban is meg lesz a várt teljesítményed.
-
VTom
veterán
válasz
csibuka85 #6915 üzenetére
Nem feltétlenül kell vizes rendszert építeni.
EVGA árul komplett hyprid kitet, vevszel egy FE nyákos modellt, és rászereled.
De vannak univerzális AIO megoldások, Arctic Accelero Hybrid 120-as vagy 140-es radival, de akár ID Cooling Frostflow 240G-t is vehetsz 240-es radival.
Kraken G10 vagy G12, és bármilyen AIO rámegy a kártyára.
A lényeg, hogy a ramokra meg a mosfet-ekre tegyél hűtőbordát.EVGA és Zotac kártyáknál cserélhető a hűtés garivesztés nélkül, ha jól tudom Gigabyte-nál is.
-
Laraxior
titán
válasz
csibuka85 #6915 üzenetére
Az lófsz, hogy ismerősnek tönkrement. Ismerősöm is meghalt motorozás közben, mégis vettem motort.
A repülőre is felülnek, pedig lezuhant már jópár. Késsel megvágod magad, akkor többet nem nyúlsz késhez?Komolyan mondom. Vadássz le egy Mo-Ra radit, apróról, vagy ha úgyis kerestél a Ti-n, akkor vegyél egy újat. Az életbe nem lesz gondod a hőmérsékletekkel. 15k egy univerzális blokk a GPUra. Ezt is használhatod még jó sokáig, vrm-re elég pár ramsüni meg egy venti. Veszel egy szivattyút legyen 15k, de ha ügyes vagy 5-ért kapsz frankót. Meg pár méter cső, meg egypár csatlakozó.
Ha a cső belső átmérője kisebb mint a csatlakozóé, ergó csak úgy tudod ráhúzni a csövet, hogy majdnem eltörik az ujjad, akkor mi a jóistent lehet eláztatni? Sosem értettem...Én tökéletesen meg voltam elégedve a sima MSi Armor VGAval, így vizezve. Na jó a TDP limittel nem, de sosem volt 50°C felett a GPU. Mindezt úgy, hogy hallani sem lehetett.
Most az 1060-ra csak azért nem teszem rá a blokkot, mert sajnálom megbontani a rendszert, amúgy erre is jó lenne a blokk. Ugyanez volt a 980Ti-n is. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csibuka85 #6892 üzenetére
Képernyőfrissítésekről és FPS-ekről még mindig nem tudunk.
Hűtésben szerintem a Strix az egyik legjobb, felette szerintem max a Zotac van. Rendes profillal simán hűvös tud maradni léggel. Nekem Gsync mellett, 141 FPS-sel 144Hz-vel eléggé tudott forrni, de volt olyan játék is, ahol 70-80 fps-sel melegebb volt, mint máshol 141 FPS-sel, sőt, 162-vel, ha 165Hz-n ment a monitor.
Szal, az itt sokszor elmarad, hogy alacsony hőfokok vannak, csak azt elfelejtik említeni, hogy 60Hz-s monitorral játszanak Vsync-kel, vagy 60fps lock-kal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csibuka85 #6884 üzenetére
Asus Tweak-et kukázd ki, mert ez szh@r.
A középső résznél nagyjából 50% körül legyen a max, ha jól szellőzik a ház. Halk lesz, és úgy áll meg 70 fok körül. Ha nem zavar a hang, akkor 60-70% körül mehet.
Hozzáteszem, rendben vam a 70 fok léggel.
Nekem játékfüggő volt, 50% körüli ventivel 60-70 fok között volt a Strix OC, 141 FPS lock-kal. (a kép annak a profilja volt - ami fontos, így nem áll le a venti)
Ami fontos, hogy az FPS-ekről nem tudunk, csak hőfokokról.. 60 fps lock-kal Nekem sem volt 50 fok fölött a kártya, kivéve Mass Effect Andromeda alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csibuka85 #6782 üzenetére
1440p bőven elég 144Hz-n.. Bár, hiába vagy oda a magas FPS-sel, Nekem a játékok nagyrésze ment 141 FPS lock-kal 144Hz-vel, viszont volt jópár ami egy Ti-vel is csak 70-80 fps volt, vagy épp kicsivel 60 felett.. Persze ezek többnyire olyan játékok voltak, ahol nem volt fontos, hogy 7ms legyen a frametime, vagy kevesebb...
Tudom milyen, kipróbáltam. Jó volt, de elég is volt.
-
sqpp
őstag
válasz
csibuka85 #6776 üzenetére
En 660at fogok nezni refeset meghozza
Nagyon a szivemhez nott a 660. Hat minek erosebb? Ha az 1050ti max 38% volt kétlem, hogy akar 960 vagy 770 is kellene. Ha nagyon erdekel a tema vard meg a kovi honapot akkor veszek refes 660at.
Enis feleslegesnek hittem, de nalam F4nel pont jol jott, hogy nem az 1080ti-re akart meg 18%ot eroltetni a weapon vorbis miatt, mikor az mar 4k, volt es 99%on..
Ez csak az en idiota egyedisegem, nem biztos, hogy neked jo lesz, de en azert kiprobalom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csibuka85 #6720 üzenetére
Elvileg ezzel az igame-mel volt valami anomália, de nem emlékszem már, hogy micsoda, visszakeresve lehet, hogy meg lehet találni.
@rupszi: Jah párszor néztem, ha szerencsésaz ember, lehet kifogni reális áron vga-t. Sőt, néha még itthon is, csak szerencsésnek kell lenni hozzá.
-
-
VTom
veterán
-
Tomdriver
őstag
válasz
csibuka85 #6389 üzenetére
Úgy bizony ahogy előttem írták, a tiéd úgy is eladó kapd ki gyorsan és tegyétek be az övét. Ha hibás a kártya olyan nincs, hogy egyik rendszernél jól működik a másiknál nem.
(#6390) TTomax : és Amazon cserélte szó nélkül? Emlékszem mit szórakozott velem egyszer egy magyar webshop hasonló jelenséggel, hogy náluk működik, küldözgettük ide-oda,aztán mikor pipa lettem és azt mondtam felmegyek és ott tegyék be előttem a gépbe, akkor végre küldtek egy másikat.
-
sqpp
őstag
válasz
csibuka85 #6385 üzenetére
Azért ezek mindig hasznosak, mielőtt gariba küldöd, újrarakás és ki-be minimum, aztán ha úgy is ez a helyzet, akkor mehet vissza. De lehet tényleg vissza kellene küldeni, legtöbb esetben újjabb VGA-t küldenek, szal még nyersz is
Új hardvernél nem szokás, bár én pl szoktam. Nem azért, mert szükséges, hanem mert még is új dolog van a gépben és legyen az a friss rendszer érzet is az új VGA/Proci stb mellett
-
-
Vigilante
őstag
válasz
csibuka85 #6134 üzenetére
"Ronda nyújtott összkép."
Igen ott biztos ez fogad, ahol nincs 21:9-es támogatás. Egyébként 2560x1080 nekem spec a nagyobb FPS miatt van. Így nem kel la G-Sync se nagyon. .)
3440x1440 már lazán bekérhet egy 1080 Ti SLI-t, feltéve, ha épp működik. DX12-től pedig vártam egy jó multi-GPU támogatást. -
TTomax
félisten
válasz
csibuka85 #6034 üzenetére
Csak akkor ha amazon.usröl rendeled,ha amazon eu akkor nem biztos hogy lesz rajta a vámkülömbözetböl,ez attól függ,hogy mekkora forgalmat ért el az amazon Magyarország felé.Egyébként rendkívül megbízhatóak,és a granacia az egyik legjobb nálak de érdemes az amazon warehouseböl rendelni nem pedig valamelyik eladótól.
-
Chrys_
addikt
válasz
Az. Ha valami nem tetszik, németben bejelentem, hogy retour (1 hónapon belül), és már tölthetem is a dobozra ragasztandó jegyet, ingyenes a visszaküldés. Eddig 2 cuccot küldtem így vissza elállás miatt, minden gond nélkül: egy elektromos borotvát (rájöttem, hogy az szar
), valamint az ASUS RT-AC88U-t a PCE-AC88 antennával 1 hét után (ez meg instabil volt, Az AC66 sokkal megbízhatóbb).
Mostanában voltak szállítási gondok (nem érkezett meg az áru, de van tracking), kis értékű cuccok esetén rögtön küldik az újabb darabot, leszarják, mi lett az elsővel. -
sqpp
őstag
válasz
Persze, a világ egyik legnagyobb áruháza...
Hasonló, mint az eBay, csak az Amazonon több minden az új.
Amúgy van, hogy csak után rakja rá az áfát, arra viszont figyelj, hogy ha mondjuk 300-ért rendelsz és nem ír rá vámot, pedig amcsiból jön pl, akkor valószínűleg később kapsz csekket
-
VTom
veterán
válasz
csibuka85 #6022 üzenetére
46-50 ezerért volt alzán, de az Neked nem jó, mert a 1070/1080-ra más hűtő van, mint a 1080Ti-re. Illetve a Tiedre ez semmiképpen sem jó, mert nem referencia nyákos.
Keress hozá AMP! extreme hűtőt ebayről, hátha akad. A PCB ugyanaz.
Egyébként ha 100%-on megy a venti, de csendes, akkor az is lehet megoldás. Mondom, én a 1080 AMP!-on alig hallottam a ventiket még 100%-on is.
-
VTom
veterán
válasz
csibuka85 #6012 üzenetére
Én is pont ezen agyalok jelenleg.
Ha sok elyed van a házban, akkor ID Cooling frostflow 240G.
Ha kevesebb, akkor az Arctic Accelero Hybrid III 120 vagy 140 ami ár/értékben elég jónak tűnik (ACACC00033A, ez jó a 1080Ti-re, ez 33K)
Ha árban feljebb mennél, akkor a legjobb választás az EVGA Hybrid hűtése 55K-ért. -
Laraxior
titán
válasz
csibuka85 #6012 üzenetére
Én úgy csináltam az MSi-nél, hogy a csavarhúzó végére szigetelőt tekertem, hogy ne látszódjon meg a csavar fején, hogy hozzá volt nyúlva.
Kompakttal majd a többiek segítenek, mert nekem épített vizem van, nekem elég volt egy univerzális GPU blokkot vennem anno, azóta bármelyikre jó fel tudom tenni.
-
Laraxior
titán
válasz
csibuka85 #6006 üzenetére
Itt is 80°C+ van..
Szóval ne aggódj, minden oké veleRelatíve...de oké.
Bontsd le a fenébe, és vegyél rá egy kompaktot.
A hátuljára elég az a borda ami van rajta gyárilag, oda elég lesz egy venti is, esetleg a vramokra süniket.... és máris van egy jó VGA-d, ami csendes is és jól tuningolható. -
sqpp
őstag
válasz
csibuka85 #5976 üzenetére
Az hogy a fenébe? Nem sok amúgy, de ezt pont a minap beszéltük!
Nekem 60-tól sosem több, akármivel játszok :S
Hála istennek a hővel nincsenek gondjaim, legutoljára a procival volt baj, de aztán delid után max 55 fok körül van, nagyon ritkán pl GTA Onlineban felkúszik akár 65-re is
Az meg 7700k esetében azért elég jó...
-
sqpp
őstag
válasz
csibuka85 #5969 üzenetére
Hát, itt sokan úgy is beszólnak majd nekem, de ne hallgass rájuk
Én DSR-ezek (FHD monitor, de nem sokáig
), ami lehet, hogy a legtöbb helyen nem mutatja meg milyen szép is az igazi 4K, de ettől függetlenül a felbontás akkor is 4K, tehát teljesítményileg ugyan ott van (amúgy pl a GTA V-nél sokat dob nagyon, de tudok még játékot mondani)
Ezen kívül a legtöbb játék megvan 60-al 4K-ban, legalább is én a legtöbb játékot kipróbáltam és megvan, nyilván ami szar port, az nem is fog jól futni, de ha ott is vissza-veszel 1-2 dolgot, akkor rendben van.
Én mondjuk nem használok AA-t már 2160p-ben, szal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple MacBook
- Napelem
- Társasjáték topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest