- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
akoska07 #11187 üzenetére
Gondolkodom rajta, de mindig sikerül lebeszélnem magam.
Akkor erre egy blokk, meg a Gainward-ra, aztán a procira stb...., macera + macera és súlyos ősszegek(eddig is elég kiadás volt).
A hűtés csere meg megvan pár perc alatt és összegben is sokkal sokkal beljebb vagyok.
A lényeg, hogy kb annyira legyen halk mint a Gainward Phonixe. -
monosz
őstag
válasz
akoska07 #11092 üzenetére
"Na meg azt sem tudnám nagyon elhitetni velük,hogy egy abszolut over engineered kártya csak úgy elment."
Nekem 2 szer halt meg Lightning,először szerencsém volt,mert gar.időn belül,azt cserélték.
Sajnos másodjára,már kiestem a gari ból,így van egy "fasza" full dobozos kártyám,dísznek.
De legalább szép. (780 GTX volt.)
[link] -
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07 #10896 üzenetére
Pedig Magyarországon nem ritka az, hogy kevesebb garanciát ad egy bolt mint amit a gyártó...
Teszem azt 3 év lenne, de a bolt 1 évet ad, akkor 1 év után a maradék 2 évben a gyártóval boxolhatod le a történetet. Vagy 3 év lenne, 2 évet ad a bolt és a maradék 1 évben ugyan úgy a gyártóval bonyolíthatod a történetet.
Ezért is hajlok falé, hogy inkább Asus és EVGA cuccokat nézek majd ha cserélek alaplapot vagy VGA-t.
-
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #10551 üzenetére
Hát furcsa lesz nekem is az egy kijelző, elveszik majd ezen a hosszú asztalon.
De tovább kell lépni, ezért gondolkozom és is ilyen 32:9 vagy 21:9 megoldában. És kisebb lesz a kábeldzsungel a gép mögött.
Fejlesztés is lesz de akkor már CPU is kell, várok még mit alkot NV ezzel a bajos RTX szériával.(#10552) Bossp: Akkor majd a 3080Ti! Bár addigra meg csak 16K-s monitorok lesznek a polcokon.
-
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #10547 üzenetére
Köszi, ettől tartok én is. Ha meg kevés FPS-t tud kicsikarni magából a VGA, akkor a 144Hz-nek sincs sok értelme.
Pedig jó lenne továbblépni 3x .1080p és 60Hz-ről, de ehhez lehet a 2080Ti is kevés lenne. Szerintem egyelőre elfelejtem az ez irányú fejlesztést.Szemezgetek a Samu 32:9 képátlójú monitoraival, de hát azok is csak dupla fullHD-k, viszont 144 Hz, ami akár lejjebb is vehető.
-
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07 #10185 üzenetére
Maximum-über-ultra-giga-mega alatt 1-2-vel Very High-High beállításoknál ennél-annál és bloom, blur meg a többi ilyen és ehhez hasonló hülyeségek kikapcsolva, ahogy néztem az adatlapomon lévő konfiggal 1440p-ben 53-56 volt a "framerate 1% low" érték.
Az átlag 105-114 FPS volt kétszeri mérés során, amit ma hajnalban néztem ilyen 30-60 perces játékkal.
A jelenleg fent lévő driver verzió: 411.63
-
VTom
veterán
válasz
akoska07 #8824 üzenetére
én játékokban stabilan tartott órajelről beszéltem.
Az enyém pl. 2012-nél alább nem adja, de ilyenkor (nem a nyári melegben) 2025-ön döcög. Mindezt 1V-on. Ennyit tud kb. a 1080Ti-k döntő többsége. Egyébként is csak eyecandy a 2000-rel kezdődő órajel, mert semmi különbséget nem látsz 1950 és 2050 között. Max 144Hz-nél lesz +3fps-ed.
Maxot soha nem teszteltem, csak az 1V-on elérhető maximális stabil órajelet kerestem meg.
(#8823) gainwardgs Teljesen jó az.
-
laychi
veterán
válasz
akoska07 #8643 üzenetére
Egyik ismerősöm adná el majd nekem az 1080ti-t.
2080ti-re hajt,csak várja még a teszteket.
Konkrét árról még nem beszéltem vele,de azt mondta,hogy úgy adná át,hogy nekem is megérje beruházni rá és részletfizetés is megfelelne neki,ha egyben nem tudom kicsengetni.
Nem tudom még, mi lesz.
2070-re lennék kíváncsi.
Ha ugyan az lenne, mint 1070 vs 980Ti-vel,akkor bőven jó lenne az is.Kisebb fogyasztással,esetleg olcsóbb áron.
GTX 2060-ban gondolkodtam eredetileg,de most a raytracing kíváncsivá tett. így magasabb kategória lesz mindenképp. Meg a 2060 megjelenéséről nincs hír egyenlőre. -
Devid_81
félisten
válasz
akoska07 #8322 üzenetére
Sztem a lightning inkabb tul jo lenne ahhoz kepest amit "mar megszoktam"
Ah most megtartom Palit, vagy hogy is hijjak
Megvarom a nagy RTX teszteket, aztan majd levadaszok valamit.
Csak eleg nehez a varakozas amikor £500 korul mar lenne MSI Gaming X vagy EVGA FTW3 ebayen...attol felek kattintgatni fogok...lehet le kell toroljem az ebay app-et a telorol -
-
Ringman
félisten
válasz
akoska07 #7237 üzenetére
először szállítsák le az adott áron
a gépemben egy seasonic focus plus 550w gold van (egy 8700k van a gépben + 1-2 diszk+venti, szóval a tápnak elégnek kell lennie). ennek van 1 db 8pin -> 2×8pines kábele, viszont magán a tápon van egy 2. 8pines kábelnek is hely.
One PCIe chain comes with this unit. That's... almost not enough. You could conceivably power two single connector cards off this one power supply, but this cable won't do that by itself. The two connectors are too close together, and the wire gauge might prove a little small. Fortunately, the unit has enough spare connectors that you could add a cable as needed, provided you can talk Seasonic into giving one up.
illene egy 2. 8pines kábelt is szereznem, hogy ne egy Y-kábelről menjen a vga? - ha igen, akkor milyen kábel lesz nekem jó? - seasonicot nem találtam webshopban
-
TTomax
félisten
válasz
akoska07 #7010 üzenetére
Igazából a gyári leirásban az van,hogy oda nem is kell gap pad,csak akkor minek van egy plusz gap pad a csomagban ami pont oda illik?Másfelől az összes eddigi vizesblokk ami 1080tire megy tartalmaz oda egy gap padot,tehát más gyártó úgy látja hűteni kell,egy csomó videót megnéztem és mindenhol raknak a chokera padot,logikus is,hiszen eddig is kapott hűtést a ventiktöl ha nem is sokat de valamit hüt azért az is,szemben a felrakott vga blokkal ami kvázi lezárja.
-
TTomax
félisten
válasz
akoska07 #7004 üzenetére
Nem,sajnos nem nyomja le a gap pad túl vastag és vrm felől csupán két csavar fogja ami ráhúzza a vrmre a pcbt,na most ha ot valami nincs sikban a pcb vége akár 3-4mmert is elvágodhat merta végén már nincs feltámasztási pont,ezért is jó ez fajta blokk az összes Strixre.Itt amit felrak éppen azzal van a gond ha igy felrakom akkor hullámos lesz a pcb [link],gyárilag ugye choke-ok nincsenek hűtve csak a direkt levegő által.Szerencsére volt itthon 0,5mmes thermal pad így már teljesen egyenes blokk és eléri a choke is összeér a blokkal,aminek egyébként nem kellene hűtés de ha hűtve van akkor stabilabb a fesz.
-
ÁdiBá
veterán
-
Laraxior
titán
-
Vigilante
őstag
válasz
akoska07 #6114 üzenetére
Pedig van ám különbség bőven a 27" és a 35" között.
Az 20 cm azért.
3440X1440-eleve ezért van csak szinte 34-35" méretben. 4K 60FPS-re tényleg csak elviekben elegendő az 1080 Ti, ott egy Mass Effect Andromeda, ahol simán megy 1440p-ben a game még resulution scale-t is rápakolva +ba. 4K-ban meg: https://youtu.be/UhJrQVdjaGk
3440x1440-re 60 FPS-hez persze egy jó ideig elég lesz 1 VGA.
-
cyberkind
félisten
válasz
akoska07 #5546 üzenetére
Nem tudom de nekem valamiért rövid idő alatt ismét sikerült a csodálatos kompaktokról rosszat hallanom, az aki megvette tőlem a Noctua D15-öt biztos kamuzott és nem volt semmi baj a kompakt hűtőjével (ez egy Corsair volt és nem első darab), aztán akinek anno a szintén ajánlott kompakt vizemet eladtam mert gyenge volt a Noctua után nemrég írt, hogy valszeg beszart a pumpa így (kb 2 év után) mehet a gariba, ebből az egyiknél 0-24-ben megy a gép mint nálam, a másikat nem tudom de megkérdeztem, ez csak az utóbbi időből, de biztos jó a víz annak aki nem járatja éjjel-nappal a gépet, és nem terhelve vagy ha meg is valami terhelve az a proci, szerintem még mindig könnyebb és egyszerűbb ventit cserélni mint az egész hűtést ki és vinni vissza gariba ilyen esetben, sőt, én szerintem egy-két ventit nem is küldenék vissza mert minek.
Épített víz lehet más, de kétlem, hogy 0-24-es használatnál nem adná be a pumpa, és hát anélkül nem igazán fog működni a rendszer, de max kijavítotok mivel ez a téma csak felületesen izgat a kompaktos kitérőm óta.
-
Devid_81
félisten
válasz
akoska07 #5296 üzenetére
Nalam a proci 4.6GHz-en megy.
Azt el is felejtettem irni.Szep amugy, van egy kis fizika is itt ott, dolnek ossze a dolgok amerre epp megy a csata stb.
Viszont azt hittem ez vmi ujabb szaggatos teszt lesz, de szerencsere nem, siman lehetne jatek is ultran akar.Szerk: mennyire latszik,hogy a Lightningon jol valogatott GPU csucsul.
A Giga ha tudna 200% TDP-t, meg azt is bezabalna szintetikus tesztekben.... -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #3829 üzenetére
Az a jo hogy igy csak a processzorom kell vizzel huteni a VGA tenyleg nem igenyli. Ugyanez a cooler kellett volna a 980Ti-re is. Ott azert nem mukodott ennyire jol a hutes.
Mellesleg feljebb jutottam GPU orajelben.
Mondjuk a feszt eleg furcsan adja, de itt nem nagyon sikerult kifutnom a TDP limitből, mint az MSI-nél. -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #3810 üzenetére
Érdekes, mert a 980Ti-n is gyengébben mentek a ramok, ott is csak a GPU volt az erős.
Lekötöttem a vizet az MSIről, most a KFA2 van a "gépben"Furcsa, hogy világításra a saját szoftverét kell használni, aztán ha nem lépek ki belőle, akkor az MSi Afterburnert felülírja. Pl a ventivezérlést
De nagyon jó hűtés van rajta, nagyon meg vagyok elégedve vele. -
h1mpi
félisten
-
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #3616 üzenetére
Jóhogy.. baszod, az másfélszer akkora táp.
Bedobtam két 8800Ultrát az X58-ba. Kb addig ment amíg el nem indult a Vantage...
...és azért a 650W-os Corsair sem kevés. Csak úgy köpte a forró levegőt
Pedig az Ultra elvileg 170W TDP...
Szóval sanszos, hogy itt sem lesz olyan túlságosan masszív tuning
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Sapphire R7 250 1GB
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest