- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Weareus #9845 üzenetére
Majd ma megnezem en is a veget, mert egyenlore 24/7 -es beallitast kerestem, nem akartam szetfeszelni, meg ugye kell a stabilitas. Nalad miert csokkent a hofok a frekvencia emelessel? Nalam azert latni, hogy ott no a hotermeles. Meg ugy tudom, hogy a refek tdp korlatja 50W -al kevesebb, mint mondjuk ennel az Aorus -nal. Anno ez volt a bajom a ref. nyakos 980Ti -vel, hogy hiaba huztam, elerte a maxot, es onnan nem gyorsult.(akkor csokkentek is a hofokok) Ott megoldottam egy moddolt bios -al, es kitoltam a tdp -t, amig biztonsagosnak ereztem.
-
keIdor
titán
válasz
Weareus #9788 üzenetére
Egyszerű, választanod kell, hogy jobb minimum fps kell, vagy ingadozó de magas avg-max fps. Meg a rizikó, hogy vagy megy day1 az SLi vagy nem, vagy kap később profilt vagy nem.
Választanod kell, hogy egy darab 65-75 fokos halkan üzemelő kártya kell vagy kettő 80 fok feletti és hangos kari. Meg a felső szenvedni fog... jobb a víz rá. Tápod elbírja-e?Egy szavazat a 2080Ti-re. (egy régi SLi-s extulaj)
-
Puma K
nagyúr
válasz
Weareus #9788 üzenetére
Én a magam részéről főként a kíváncsiság és a tudat, hogy birtokomban van egy 2 VGA-s rendszer okokból kifolyólag vennék egy 2. 1080 Ti-t. Meg persze az elérhető teljesítményből kifolyólag is.
Az SLI nekem már a 6800 GT óta tervben van és vágyam, de a józan eszem ezt mindig felülírja...
"Szóval két 1080 ti-vel (árban kb ugyan ott lennék) magasabb videóteljesítményt lehetne kapni..."
Az ár miatt inkább egy RTX 2080 Ti-re váltanék, és akkor tuti fix lenne a teljesítmény.
-
F e Z o
veterán
válasz
Weareus #9042 üzenetére
EK-nak biztos van. Már csak a csavaron lévő garimatricával kell valamit kezdened.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Weareus #5519 üzenetére
Merlinben van 350+k-ért
máshol már nem kapni, pedig nyáron volt 270-275-ért.
Nagyon elszálltak az árak, MSI/ASUS 280k, Palit, Giga WF ami olcsóbbak valamivel, de az is 270k...
Én használtan 200k-t szántam rá, aztán végülis 210-ért vettem egy pár hónapos, kisker garis, full dobozos FE-t. Úgy döntöttem hogy nem cserélem le mert sikerült úgy belőni hogy nem hangos de azért megy is
-
sqpp
őstag
válasz
Weareus #5519 üzenetére
288k pontosabban
Nem használt, teljesen új dobozos, bontatlan, gyári 5 éves garival. (ha ugye regizel) Vám nincs, mert az Egyesült Királyságban van a bolt, szal.. EU!
Viszont még a 20% ÁFA ugyebár rámegy (UK).
De másnap reggelre itt van, ha még azelőtti reggel megrendeled, szal extra gyors.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sqpp
őstag
-
subaruwrc
félisten
-
Dealer95
őstag
válasz
Weareus #5404 üzenetére
A Gold és a Platinum minősítés között csak 2% difi van... semmit nem jelent szinte, azon nem fog múlni semmi
És az egyébként is csak hatásfok.
(650W-ot attól le tud adni elvileg, s nem annak a 90%-át tudja, hanem a 650W leadásakor 720W-ot vesz fel a falból, így jön ki a 90%-os hatásfok pl.)#5407 sqpp
1600W-ost nehogy vegyél, így az SLI és CFX halálakor.
Egy ~800-1000W-os Platinum sokkal ésszerűbb választás lehet -
sqpp
őstag
válasz
Weareus #5385 üzenetére
Fasza proci igen, de itt már nem hiszem hogy sok port kavar a CPU, hisz a VGA-t használja igazán a program...
Ez inkább a 3DMark Combo-nál jön ki, ott van amikor mindkét alkatrészt használja, ott tuti van haszna a sok magnak
De javarészt játékokba se sok értelme van már az i7-nek, mert kb ugyan azt a teljesítményt adja, hisz mint írtam a VGA a lényeg már, főleg 4K esetében.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5362 üzenetére
Csak azért kicsit "bosszantó" mert majdnem mindenkié megy 2050-2100 között.
De mindegy is, a procim még mindig ritka egyed, nem lehet mindennel "belenyúlni", bár erről players tudna mesélni.
Nekem 63 mhz a kopp, ami ugye 1632, de ha itt már kitolom neki a feszt akkor már elszáll. A poseidion ref órajelén kitolható neki a fesz, akkor 1987-en megáll 1.08V-n, de ennyiért nem akarok neki feszt emelni, mert felesleges.
EVGA FTW3 a 358W-s bios.
Valszeg újra kéne már tenni a win-t. Nálam valszeg az is kavar, hogy Nekem ez még 1703-ról frissített 1709-es build
-
Ghoula
senior tag
válasz
Weareus #5334 üzenetére
Mitől?
legrosszabb esetben is alaplapi vga-ról bootolsz, és visszaírod a régi biost.
Kiszedtem a topikból a commandokat, ott van a mentés menete is.leszeded nvflash, folderbe be, mellérakod a bios fileokat.
indítasz egy command promptot win+R cmd ha admin vagy
cd pl c:/biosbeírod nvflash64 --protectoff
enterkép elmegy, visszajön, beírod
nvflash --save orig.rom
entermegnézed a file-od amikor kész van, faszaság
beírod nvflash64 -6 baszobios.rom
enter
kérdez
y
yés kész is van
-
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5326 üzenetére
Használat továbbra is csak saját felelősségre! Aki még nem használta olvassa el a Readme-t! ModBIOS-szal nem működik!
Flash előtt lementi a szkript a kártyán lévő aktuális BIOS-t.
hackeeeee:
Azok elvileg mennek rajt. Ha esetleg rossz BIOS kerül rá, akkor jó esetben csökkentett módból visszatehető az eredeti (vagy ami működött)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Weareus #5326 üzenetére
Ez lenne az csak má' meghalt a link
-
Ghoula
senior tag
válasz
Weareus #5313 üzenetére
Az XOC bios-al elmehetsz 1.2V-ig és nincs benne TDP limit, de azonos órajelen lassabb mint egy normál bios.
A másik gyártó kitolt TDP-s biosa jó eséllyel hasonló/azonos időzítésekkel megy, csak a TDP magasabb, tehát azonos órajelen hasonló teljesítmény lesz. Ebben nem sok rizikó van. -
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5313 üzenetére
Ha nem XOC BIOS-t teszel fel, akkor jó eséllyel nem lesz difi a teljesítményben. Ebben az esetben ugyan magasabb lesz a max TDP limit, de sokszor manuálisan kell majd felülbírálni...
Az XOC esetén egy gyárilag max. OCra készített BIOS-ról van szó, így ebben mások lehetnek az időzítések stb. ami miatt változhat az adott órajelhez mért teljesitmény. Megjegyzem nem feltétlen arra készült, hogy léggel/vízzel használd...
Motion_Blur:
Nem.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Weareus #5308 üzenetére
Igen ezzel 330w-ig lesz tdp-d. Nezd majd meg hogy mennyivel magasabb orajelet tud betartani a kartya teszt alatt. Es van ott 350W+ -os bios is. Illetve az is hogyan tudod a regit menteni es termeszetesen ez visszafordithato ellenben a hw moddal.
Amugy itt meg nincs mokolas csak csere. -
Ghoula
senior tag
válasz
Weareus #5305 üzenetére
Szintén FE, egy Strix biossal még megpróbálkozhatsz,bár nekem azzal is lekoppolt 330W-on. 2100/1525@1.043V
Ahogy néztem, a kulcs inkább abban van, hogy ne csak a max boostot húzd, hanem az alatta lévőket is, ahova droppol TDP limit esetén. Hozzátenném azokkal a beállításokkal FS már fekszik, annak kell az 1.05V
Ja és érdemes megnézni a kontaktot a gpu blokkon,mert nekem a négyből 1 csavar laza volt és se a blokk,se a felső sor mem nem érintkezett a blokkal, bár úgyis ment 2088at a gpu,csak ~50 fokos volt( ami 290X után nem volt feltűnően sok, és a mem csak 1488at ment
Így ezzel a biossal ~32.5K megvan FS-ben, és a ventiket sem nyekteti min ~1100 rpm-en.
flash how to -
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5302 üzenetére
A szemetelés alapvetően nem azért van mert kevés a TDP kereted, hanem azért, mert instabil a kártyád az adott beállítással. (Instabilitás lehet hőmérséklet miatt is, de szerintem nem ez a "gond" nálad.)
Közvetett módon segíthetne a TDP keret feljebb menni a tuningban, amennyiben jobban megtudnád feszelni a kártyát, és az skálázódna a +fesz hatására, ugyanis ilyenkor valószínű már stabilabb lenne a kártya, mindamellett, hogy biztosan kifutsz a gyári max. TDP-ből...
A linkelt gány power mod működik, de azzal csak óvatosan. Van még egy lehetőséged: felraksz egy másik gyári BIOS-t és azzal próbálkozol. Itt van pl. az XOC BIOS (ami "gyári"), amiben nincs power limit és el tudsz menni 1,2V-ig AB-vel is, viszont azonos órajelen kisebb lesz a teljesítményed, így nem biztos, hogy előrébb jutsz...
-
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5299 üzenetére
Van működő nvflash, de az csak gyári BIOS-okhoz jó, amikben van megfelelő tanúsítvány. Ha csinálsz egy modBIOS-t (ami jelenleg kizárólag kézi módszerekkel lehetséges) azt nem tudod feltölteni vele, mert "hibás lesz" a tanúsítvány. Utóbbi dolog megkerülésére való a "tört" nvflash, de ilyen még nem készült a legfrissebb Pascal-t is támogató verziókból, és szerintem egy ideig nem is lesz. (főként azért mert nv új "védelmeket" vezetett be)
Más opció tudtommal nincs. (hacsak ki nem forrasztod az EEPROM-ot és kézzel rátöltöd, bár ezt szerintem még talán senki sem próbálta, de ennek ellenére működhet....)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5270 üzenetére
Nálad az alap 250W a max. 300W, így max 120% az a TDP érték, amit tudsz állítani.
6+8pin esetén 75W+75W+150W az alap, ami így max. 300W, viszont ezen még lehet(ne) emelni nyugodtan, ha lenne tool, amivel feltöltöd a modBIOS-t (de sajna nincs). 8+8 pin esetén ez értelemszerűen 75+150+150W vagyis 375W lenne az alap max., csakhogy a gyártók ezt előszeretettel limitálják 350W alá (persze nem minden esetben).
Motion_Blur:
Már a hűtés miatt is lenne értelme a cserének. A felsorolt típusok közül pedig talán mindegy melyiket választod, a lehetséges max. OC úgy is lutri.
-
ffodi
veterán
válasz
Weareus #5253 üzenetére
Szerintem nem csak a limit közelében vagy, hanem el is érted. Az FE gyári TDP-je relatíve alacsony, így azt elég könnyen el lehet érni.
Összehasonlításképp MSI GamingX gyári léggel:
2050/12600 MHz 1,05-1,062V-on, ahol már néha ledob 1-2 lépcsőt a TDP limit miatt (max. 330W).
11k pontot simán lehetne hozni egy kis tweak+XOC BIOS-szal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5253 üzenetére
Nálam az a gond, hogy, csak az Overwatch esik szét, és az pl. tök változóan dobja el, pl. egyszer színes kockák, egyszer kiírja, hogy nem sikerült kommunikálni a hardverrel és így tovább.
Nekem elvileg 12500 körül van a vram vége.
Kíváncsiságból tolhatsz 8K-t is.
Ott érdemes figyelni az órajelet és a limitet, sőt ott lehet el is hasal.
Ugyan már, igazán nincs mit....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5236 üzenetére
Hát, kb. mindegy, aki elkezdi emelni, az maxra tolja általában. Úgy lehet kiengedni 1.093V-ig, többet nem fog neki adni hwmod nélkül, elvileg. Legalábbis a többség ilyen.
Nekem a Strix-hez 85% a "jó", úgy 1.08V-t kap, de Nálam ennek csak annyi az eredménye, hogy 1 lépcsővel jobban tartja az órajelet, de fentebb menni nem tudok, így nem erőltetem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5195 üzenetére
Sok helyen az 2 way sem teljesen kerek.. Majdnem intéztem magamnak még1 Ti-t, de elnézegetve az eredményeket, inkább lemondtam róla.. Több helyen kellene kikapcsolni, vagy, az, hogy hoz 20-30%-ot esetlegesen, annyit nem ér.
sqpp: Nekem az a véleményem au ultrawide-ról, mint a 4K-ról.. Tök jó, hogy van, és nagyjából ennyi. Sok helyen máig nincsenek rendesen támogatva az ultrawide monitorok. Az asztalomon Nekem is tök jól mutatnak, ha elérne hangfaltól hangfalig, de több régi játékot is előveszek néha, és nem viselném el a fekete sávot kétoldalt.
Nekem többet ad élményben a gsync, még így is, hogy nem játszok túl sokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Chrys_
addikt
-
Chrys_
addikt
válasz
Weareus #5145 üzenetére
Bridge-teszt
HB és a régi között minimális a különbség 1080 esetén.Kb. semmi. -
válasz
Weareus #5158 üzenetére
Sajnos nem lehet vele mit csinalni . Csillapitani lehet rajta egy kicsit ,ha lekorlatozod az fps-t , 60hzes monitoron 60fpsre , de ha 100+hzes monitorod van akkor szivas, 100fps folott mar fullon tolja minden kartya a coil whinet. (Aki azt allitja az ove nem visit az hazudik /rossz a fule /messze van a gepe )
Max veszel 10metres hosszabbitokabeleket es atrakod a PCt a szoba masik sarkaba , ahol mar nem hallani -
Laraxior
titán
válasz
Weareus #5149 üzenetére
Aha, tok szuper. Meg se nezem a linket. Vegyel 10ezerert hb bridget. Errol szol..
Hogyan befolyasolna barmit is egy sima összekötő "kabel"?
Ha egyet hasznalsz akkor tenyleg kiirja hogy lassu vagy hasonlo, de duplaval semmi. Ugyanazt tudja a 7 evvel ezelotti sli bridge mint a mostani hiperszuper vilagitos hb bridgek.
Tobben is probalgattuk itt forumon, egy deka kulonbseg sincsen. -
Laraxior
titán
válasz
Weareus #5069 üzenetére
Nem is regaltam ra. Kb olyan mintha egy integralt vgaval ellatott dual core cpus, egy ssd-s rendszerhez veszel egy 1500W-os tapot...
Raadasul ha a jatekokat se skalazod fel, akkor azok is csak félVGAt hasznalnak... Gyakorlatilag nincs kulonbseg hogy 980Ti van a gepedben vagy 1080Ti. Maximum kevesebb love marad cigire/piara/puncira.Vagy DSR-t tessek hasznalni, vagy a jatekokban a resolution scale-t. GTA5-ben 1080p-s kijelzovel boven 4K fole is mehetsz, mert 2,5-ös szorzo is van. Mondjuk oda mar keves az 1080Ti. Battlefieldben 200%...
Tobbi jatekot nem tudom.
De ezekkel az opciokkal eleg egy 1080p 60Hz monitor is. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Weareus #5069 üzenetére
Attól még kenheted a 4k-t, 8K-t is nyugodtan, attól még látni fogod, csak a textúrákat feltolja adott felbontásra.. Érdemes megnézni.
A superposition pl. pont ilyen..
@Motion_Blur: Ezt már Én is írtam korábban, hogy nem mérvadó a gpu terhelés %-a. Van amikor 99%-ot ír, de közben más játékban teljesen más órajelen megy a gpu, alacsonyabb %-kal. Sőt Nekem volt olyan is, hogy 99%-os terhelés mellett 1700mhz körül ment a gpu, és pl. overwatch alatt 80% körüli terhelésen, maxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- LEGO klub
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trollok komolyan
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest