Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szigetelés... árnyékolás.

-
Bib
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Alaplapi hangkártya akkor?
Ferritgyűrű szokott lenni jobb házak előlapi kábelkorbácsán. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tippre a szigeteléssekkel lehet valami, front panelen zavarják egymást.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A cicergésre gondolsz? Van olyan kártya aminél van van aminél nincs ha nagyon dúrván nyilkolva van a memória akkor hallható.
-
Sziasztok!
Van egy ASUS 970 kártyám, aminek durván tekercshangja van. Viszont néha megszűnik. Nem tudjátok mitől lehet? Egyszer majd meghalok tőle, egyszer meg nem hallom. Ugyan azok a körülmények, ugyan az a játék, ugyan annyi fps.
köfi -
NFree
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Miért is ? ha olyan szar az optimalizáció és egyébként is az sli akkor a legnagyobb pénzkidpbás két 1080ti vagy xp.
Mivel én nem vagyok nagy játékos héba hóba játszom régebbi címekkel ezért gondoltam még 1 980-at bedobok a kingpin mellé és akkor mehet a móka láttam 50k ért is már 980-at nem 240 mint egy 1080ti , ha meg tényleg nem jön be akkor eladom és bukok 10k-t és annyi van tapasztalatom
-
Cs1csó
titán
Az SLI-nek csak EGY ESETBEN VAN relevanciája - ha a mindenkori LEGERŐSEBB kártyát veszed meg 2x-er.
Azaz most 1080Ti vagy ennek a titánja majd - vagy kijött ? mindegy - de amint kijön az újabb "LEGJOBB" kártya el kell adni őket és abból venni 2-öt.
Persze ez extrém anyagi dolognak hat de végülis csak ekkor van értelme -
NFree
addikt
Hát srácok félelmetes , hogy lementek a 980 árak
nagyon nagyon lebeszéltek de csak idegesít egy 980 sli kipróbálás. -
guftabi96
addikt
Nem bányászik semmi, nem használja semmi.
Most rákötöttem a tápra a ventit (adtak a hűtőhöz átalakítót), a 7v végével rádugtam a tápra, mindjárt megnézem, hogy így milyen hőfokokat tud.Ttomax:
Remek...
És ez mostanában volt?
Nekem az utolsó előtti game ready driver van fent. -
guftabi96
addikt
Az milyen hibára utalhat, ha teljesen random felpörög a ventilátor a kártyán, majd vissza.
Eddig azt hittem, hogy valamilyen más alkatrész csinálja, de most hogy fent van ez az új hűtő, és alapjáraton is sokkal csendesebb a gép, sokkal szembetűnőbb.
A vga csinálja. Megy normálisan, egyszer csak felpörög a ventilátor rajta, majd pár másodperc után vissza az egész, megy tovább normálisan. Eltelik egy kis idő (általában olyan 40mp és 1p közötti idő), megint felpörgeti a ventilátorokat pár másodpercre, majd visszaáll. És folyamatosan ezt csinálja. Hiába állítok afterburnerben, precision X-ben custom ventiprofilt, nem igazán használ. -
NFree
addikt
Srácok 980 -ak mekkora feszt kapnak nállatok terhelés alatt (mennyi a gyári érték) ?

Esetleg ha valaki evga 980 classi-t használ arra is kiváncsi lennék. -
-
-
guftabi96
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
Csak a hang miatt vettem, nem húzom, mert amivel játszok, ott úgyis a cpu limitál.
Nem gondoltam volna, hogy ez a nem túl nagy borda így lehűti és ilyen hang mellett. Persze, nem egy Msi gaming, egy picike hangja van, de össze sem hasonlítható sem hangban, sem hőfokban a gyári hűtéshez képest. Az kb egy ref teljesítményét hozta.
Cserébe nem túl szép. Bár, gépbe beszerelve már nem feltűnő. -
synthattik
aktív tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Ugyan így nézett ki régen a ref.gtx 670-em nekem is.
vettem rá 1 ilyen mono plusz hűtést,nyáron a közel 30 fokos lakásban 65 fokon tetőzött a gpu hőfoka,1200mhz-en.
Az úgy szntem többet is fogyasztott,vagy hasonló volt.
Alátámasztottam 1 méretre vágott húrkapálcával,mert úgy azért eléggé lógott.Nálad nem lógicsál?Van azért súlya ennek a hűtőnek.
Grat hozzá egyébként.
Tuningban így jobban megy esetleg?
Vagy csak a hőfok,meg a hang miatt vetted?
üdv zs. -
guftabi96
addikt
A mai délután folyamán sikeresen rászereltem egy Accelero Mono Plust a 970-emre.

Pozitív csalódás ért

Nekem a tavaly pár webshopban feltűnt Manlim van, aminek a hűtésével nem voltam megelégedve (egyre jobban allergiás vagyok a hangokra, és ennek a gyári hűtéséről nem volt elmondható, hogy halk lett volna, legalábbis számomra nem volt az. )
Tettem egy próbát a fent említett hűtővel, és azt kell mondanom, hogy teljesen rendben van.
30p furmark, és max 55 fok Zalman Z9U3-ban, a hangja is sokkal barátibb, mint volt. (meg hát ugye a hőfok is, ami 75-80 fok között ingázott a gyári hűtővel).
Sajnos cserébe elég hülyén néz ki, főleg a ram sünikkel, amiknél a pcie csati mellett lévőt még barkácsolni is kellett.
Pár további kép (ezeken rajta van a gyári hűtő is) -
Cs1csó
titán
válasz
szudar90
üzenetére
Mivel már fertőzött a géped - nem tudom milyen a vírusvédelmed - esetleg futtass le a keretgetőddel egy nagyvizsgálatot. Ha ez nem lesz eredményes akkor érdemes egy MÁSIK NEM FERTŐZÖTT gépen egy pendrive-ra létrehozni egy RESCUE DISK-et pl. a Kasperky-jét. Ennek a lényege hogy a kikapcsolt fertőzött gépedbe bedugot és miután bekapcsoltad a géped nem a fertőzött oprendszered töltődik be hanem erről bootoljon a rendszer és ez egy kávzi önálló oprendszere segítségével csinál egy nagyvizsgálatot. Remélhetőleg ez talál valamit - érdemes a gép mellett végigülni a keresést mert ha talál valamit addig nem megy tovább a keresés ameddig el nem döntöd mi legyen az adott fertőzöttnek tekintett objektummal.
Ha ezek után is van valami esetleg egy másik pl. Avira rescue disk-jét is le lehet így futtatni. Itt egy lista a lehetséges rescue disk-ekről [link]
Azért ezt ajánlom mert egy fertőzött rendszeren már nehezebb az írtás.
Ha a rescue disk-ekkel megvagy (legalább 1-et futtass végig) , akkor told fel a HITMAN PRO probaverzióját és csinálj vele egy keresést, aztán érdemes az MBAM free-vel (malwarebytes anti-malware) is egy keresést tolni. Ez a kettő olyan megoldás ami egy állandó vírusvédelem mellett is futtatható hatékonyan.
Ha ezek után is fennáll az anomália esetleg egy driver update, vagy végső esetben egy win reinstall és a legalapvetőbb driverek , programok telepítése/frissítése után is teszteld a karit.
-
szudar90
csendes tag
Üdv !
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy EVGA GTX 970 SSC kari és folyamatosan 1390Mhz-n megy 70°C-al párosítva úgy, hogy nem csinálok semmit, csak Firefox...
Hol tudnám beállítani, hogy ne menjen ilyen órajelen a kari játékokon kívül ? Nem kellene ezt alapból tudnia ?
Köszönöm előre is a választ és segítséget ! -
morfondőr
addikt
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Driver-ben és a TV-n próbálj egy beállítás reset-et, nem hinném, hogy kompatibilitás gondja lenne egy szabvány hdmi csatlakozón. Más ötletem nincs.
MsiLgsp: Valószínűleg a CPU kevés annak a kártyának, még megnézhetsz komolyabb grafikájú játékokat is, hogy azzal mit csinál. Ha csak 60 % körüli a GPU kihasználtság, akkor természetes, hogy még kevésbé melegszik!
-
morfondőr
addikt
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
Ugyanígy volt rákötve nekem is a TV és a monitor és igazából plug-and-play működött, nem kellett semmit állítgatnom. Ha lehúzod a monitort, akkor sem megy a TV? Próbáld a TV-n másik hdmi portra tenni, vagy próbáld meg DVI-HDMI átalakítóval rákötni a TV-t. Azt kellene kiderítened, hogy a TV vagy a kártya hdmi portja hibás-e esetleg!
-
s.Oliv3r
őstag
Sziasztok. Tegnap vettem egy asus gtx970 strixet. Sehogy sem hajlando egyutt dolgozni a samsung tv-vel. A tv hdmi, a monitor dvi-jal csatlakozik. Ha ki van kapcsolva a tv, akkor felismeri, ha be kapcsolom egybol eltunik, es kiirja a tv, h nincs jel. Minden felbontas stimmel, a tvn a source mode pcre van allitva, at is neveztem. Display driver clean reinstall megvolt. Nekem mar nincs otletem. Nektek? Elore is koszonom.
-
morfondőr
addikt
válasz
MsiLgsp
üzenetére
Játék alatt is nézd meg a proci terhelést! Valószínűleg a furmark csak 1 magot használ, nem úgy van megírva a program, hogy ossza szét a terhelést. Mivel az egy mag ereje elfogy, ezért a VGA nem tud úgy dolgozni. Ha játékok alatt is azt tapasztalod, hogy a proci 100% körüli terhelésen megy és a VGA meg nem, akkor CPU limited van. Esetleg próbálj meg nagyobb felbontást beállítani (DSR-el akár 4K-ra) így jobban fog dolgozni a VGA-d és látod, mennyire melegszik teljes terheléssel. De az teljesen normális, ha 70 fok alatt marad, a maxwell nem melegszik úgy mint egy GCN1 AMD!
-
MsiLgsp
csendes tag
Na mindegy, akkor valószinű, hogy nagyobb procit igényel.
-
MsiLgsp
csendes tag
Furmark alatt a 2. mag kiakad, többi csak nézeget. Élsimítás nélkül fasza minden, melegszik is. 8x élsimit ha ráadom ot meghal, nem melegszik 60%-os tdp, ugyanúgy csak a 2. mag akad. Heaven az ment szépen, magok csak dolgozgatnak.
-
MsiLgsp
csendes tag
Szép jó estét, sziasztok!
Szóval volna 1 problémám, ami valószínűleg config összeállítás baj lehet, vagy lehet nem is baj, ezért kérek külső segítséget, ha már a google nem tudott. Szóval:
Nem régiben beruháztam 1 VGA-ra (GV-N970G1 GAMING-4GD). Teljesen megvagyok vele elégedve, viszont van amit nem értek.
Alágyújtottam egy FURMARK tesztprogrammal, szimpla kíváncsiságból, hogy mennyire melegszik, mert azt vettem észre, hogy 48 fok fölé nem megy egy játék közben sem, ami teljesen jól hangzik, egy vízhűtésnél, de ez nem az. (BF1, FAR CRY4, CS:GO, MK10, FULLHD ultra settings). Úgy gondoltam valami sántít. Visszatérve a FURMARK-ra, el indítottam FullHD beállításon élsimítás nélkül, és adatok rendben voltak. TDP, GPU 100%, melegedni is melegedett, igaz túlzásban most se vitte, 61 fok a plafon. Aztán rátettem a 8x élsimitást és itt jött az a dolog amit nem értek.
TDP, 60%-nál megáll, a GPU nem emlékszem pontsan, azt hiszem, hogy 65% fölé nem megy, szóval nincs kihajtva a kártya, gondolom ezért nem is melegszik, mert nem kap elég anyagot. CS:GO játékban minden plafonra volt húzva, köztük az élsimitás is (16x, 8x) gondoltam magamban ha leveszem, akkor nem győzi az fpst számolni a gép.(HD7950 volt benne előtte, majd csak több fps-em volt.) Levettem az élsimitásokat és! semmi nem változott. Az fps átlaga ugyan ennyi! abszolút nem értem..
Frissítettem lapi BIOS-t, újraraktam a rendszert, legfrissebb driver...helyzet változatlan. Egyedül arra gondolok, hogy a config kicsike a kártyához...Szóval örülnék, ha valaki megtudná magyarázni a laikus fejemnek, hogy mi történik és hogy tudom ezt orvosolni!
Előre is köszönöm, ha nem is írsz, de legalább elolvastad!
CFG:
- Antec Nine Hundred Gamer Case
- OCZ ModXStream-Pro 700W
- Gigabyte H67M-D2
- Core i5-2400
- Corsair Vengeance 8GB DDR3 /1600mhz
- OCZ Agility 3 120gb; Seagate 1tb 64mb sata3
- GIGABYTE GeForce® GTX 970 G1 GAMING 4GB GDDR5 -
kenwood
veterán
válasz
Beeerka
üzenetére
Sajnos ez nem opcio,mivel hibatlannak vettem ket napja.
#247, szerintem igen,masik kartyaval jo a kabel.
Plusz a league of legends azt csinalja,hogy minden ok a menuben es a toltokepernyon,aztan ha indulna a jatek,akkor vagy rogton,vagy 1-2 percen belul egyszinure valt a kepernyo.
Ez nekem nem kabelhibara utal.
homersekletek rendben,de a tulmelegedesre sem ilyen reakciot adna a kartya. -
kenwood
veterán
Ha a furmark gond nelkul lemegy,de jatekokban egyszinu (szurke,vagy rozsaszin,vagy kek) kepernyovel lefagy a 970,az lehet szoftveres (driver,bios) hiba,vagy mindenkepp kuka a kartya?
-
Beeerka
aktív tag
válasz
Bal0924
üzenetére
Ha minden igaz, akkor wake on pci, wake on lan, power off charge menüpontokat keress.
Ha a wake on lan be van kapcsolva, akkor a pci csatik villany alatt vannak kikapcsolt állapotban is, hisz a lan is azon keresztül kapcsolódik. Ha ezek ki vannak kapcsolva, akkor windows-on belül is meg lehet próbálni kilőni az energiagazdálkodás részen az ébresztés funkciókat. -
Raidon
őstag
válasz
Bal0924
üzenetére
Mid van alaplapi driverek kozul felrakva?
Nekem van olyan ami ahhoz kell hogy kikapcsolt allapotban is tudjak tolteni telot azert volt fent de nem tudom neked milyen driverek vannak hozza!? Ujra kellett raknom a gepet legutobb es azota nem raktam fel azt a drivert de nem is toltok mar telot geprol
-
Cs1csó
titán
válasz
betyar1974
üzenetére
Alapvetően nem érdemes de mi a célod? Minél tovább vársz egy régebbi kártyával annál kevesebbért lehet majd eladni ha JÓ áron meg tudnál szabadulni tőle akkor megfontolandó, esetleg egy új kártya esetén a garancia is komoly tényező a mostanin ha van is gari hosszabb már nemigen lesz. De természetesen az igazi ugrás a 1070-es lenne.
-
davidsone
addikt
válasz
betyar1974
üzenetére
szerintem sem 980Ti v 1070 lenne a következő szint
-
laychi
veterán
válasz
betyar1974
üzenetére
szvsz nem,de egyéni megítélés
970 húzva egy szinten van kb vele,mint 980-nal(alapórajelen természetesen)
a 6gb ram az előnye,de szerintem hamarabb lesz gpu limit,minthogy elfogyjon a vram.(játékok többségében legalábbis) -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Strix 970-ről érdemes váltani 1060(6gb)-ra? Valami tapasztalat? [Ezek] szerint igen, de inkább a tapasztalatok hagyatkozom. -
-
mihione
őstag
Uj geforce xperienceben hol lehet a disz ledet allitani?tobbszor kerestem mar de sehol nem talaltam.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Van egy Asus GTX970-em és csak azt szeretném megkérdezni hogy ki lehet-e kapcsolni azt a fehér kényt ahol a +áramot dugtam a GPU-ra.
- Miközben a gép fut.: igen / nem?
- Miközben a gép ki van kapcsolva: igen / nem? -
laychi
veterán
válasz
mcmike
üzenetére
Csak nem tudom akkor mit tudnak szerkeszteni a biosban,amit pl egy bios editorban nem lehet.
Mert többnyire feszültség és órajel beállítások szoktak benne lenne.
Többnyire csak akkor szokták ajánlani a frissítést, ha valami javítást tartalmaz,de ha nincs gond a kártyával,akkkor egyéni elbírálás kérdése. -
sanyierik
csendes tag
Hali mindenkinek. Segitség, infó kellene. Biosfrissitéshez. Gigabyte gtx 970 g1 gaming REV. 1.0 vga milyen fajta Memorya van benne? Ez lessz az első gtx-em. Help. Köszi
-
guftabi96
addikt
(#40220) laychi
És tényleg. Nem vettem észre, nagyon hasonlítanak. Lehet bevállalok egy Twin Turbo 3-at, hétvégéig alszok rá párat. -
laychi
veterán
válasz
apollo12
üzenetére
Pedig ez túlhúzási tünet,próbáld meg csökkenteni az órajelet a gpu és a vram esetében is,ha mindkettő húzva van.
Van sok olyan játék,ami símán elmegy x órajelen gond nélkül,amellett,hogy nem teljesen stabil,van amelyik pillanatok alatt eldob.(#40219) guftabi96
Nagyon hasonlít,de nem egyforma a 2 nyák, bal oldalt középtájt pl a tieden 2, a ref-en 3 kondi van, meg vannak egyéb különbségek is,ha jobban megnézzük a 2 képet. -
guftabi96
addikt
Lehetséges, hogy ez felépítést tekintve megegyezik a ref pcb-vel?
Ebből indultam ki
Tudom, rossz kép, nincs teljesen szétszedve, de a gap padok miatt nem akartam.
Egy Twin Turbo 3-at szeretnék rászegelni, csak nem tudom, hogy menni fog-e.
-
apollo12
veterán
heló mitől van az hogy gondol egyet a kártya és 539mhz le korlátozza magát

-
sheep
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
Úgy néz ki tényleg ez volt a ludas, ráengedtem a Rogue Killert, a defendert nálam is kihozta. Letörölte, és egy gyors próbát csináltam a Witcher 3-mal, és eddig úgy tűnik hogy megjavult

Nem akarom elkiabálni, még lecsekkolom más játékokkal is, de remélem hogy megoldódott.Köszi a segítséget mindenkinek!
-
sheep
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
Uhh, köszi az utánajárást, ha hazaérek ez lesz az első amit csekkolni fogok!
-
synthattik
aktív tag
Szia ha esetleg ilyen akadás van nézd meg feladatkezelőben,nem e a defender a ludas,mert ilyen volt nálam is és az csinálta a galibát.
Mi köze van a videókártyához nem tudom,de még desktopon is volt néha.
Más topikokban is olvastam erről a problémáról.
Ott ezt a programot ajánlották Roguekiller,ezt ráengedtem,meg is találta,mondjuk azt nem tudom mit tud belőle törölni,mivel a defender a win része,vagy nem?
a lényeg,hogy ez után elmult az anomália,és azóta sem jelentkezett.
Hátha ez a megoldás.
üdv zs.
itt van másik topikból a jelenség -
sheep
addikt
Üdv,
pár napja bújom a netet már mert van egy kis problémám és nem igazán tudom mi okozza, megkérdezem itt is hátha valaki más is hasonló cipőben jár. A gépem gtx 970, 8gb ram, i5 2500k~4.3Ghz
Pár hete szinte az összes játékban erős fps drop van, pedig nem nyúltam a géphez, nem cseréltem ki semmit. Ahol régebben full hd-ban megvolt a 60 fps most kb 30-40 fps van, és laggol.
Witcher 3, Fallout 4, Resident Evil 7, Dying Light, sehol sincs meg a 60 fps, még teljesen lebutított grafikával sem. Ha kikapcsolom a v-sync-et, akkor van ugyan néhol 150 fps, de a játékok akkor is akadnak.
Az fps szám folyamatosan ugrál 60-54 fps között. Úgy jelentkezik az akadás hogy mész a karakterrel 3 métert és a játék kicsit megakad, majd megint jó pár mp-ig és megint akad. Közben az fps számláló ugrik 60-ról 54-re. És minden játéknál ez van, a régebbieknél is (pl. CoD MW2 is akad).A neten azt mondják hogy talán a Windows 10 utolsó update okozhatja, az Xbox app-ban ki kell kapcsolni a streaminget mert alapból bekapcsolt állapotban van. Kikapcsoltam de ugyanúgy akad minden.
Van más is aki hasonlókat tapasztalt?
Esetleg valami ötlet hogy hogy mit lehetne megpróbálni? -
morfondőr
addikt
válasz
betyar1974
üzenetére
HD textures-t használsz? Mert lehet szimplán kifogy a vramból és az miatt laggol. Túl nagy különbséget nem lehet észre venni a textúracsomaggal, nem biztos, hogy megéri vele vesződni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nagyon nagyon lebeszéltek de csak idegesít egy 980 sli kipróbálás.

... nagyon hangos volt , és nem is hűtött jól!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)