Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
pati2337
üzenetére
Remélem még ilyen a GUI:
NVidia Control Panel > 3D Settings > Global fül > Vertical Sync (alul van)?
Felül ne a Standard, hanem az Advanced nézet legyen kiválasztva.Legyen mindig bekapcsolva, mert akkor nem fogja elárasztani a monitorodat a GPU a következő kiszámolt frame-mel. Mert szerintem az a problémád, hogy "túl magas az FPS-ed" asztali felhasználás során. Gyakorlatilag a monitor nem tud lépést tartani a GPU-ddal, amit lehet, hogy a böngésző felpörget.
Win10-re váltás szerintem kétélű dolog, mert ugyan modernebb, aktívan fejlesztik hozzá a drivereket és a frissítéseket, de a kismillió automatizált hülyesége nagyon idegesítő tud lenni.
A Win7 meg ugyan nem él önálló életet, de nem is lesz már rá nagyon frissítés. Ha nem csak játszol a gépen hanem bankolsz, vásárolsz is, akkor megfontolandó a váltás. -
pati2337
csendes tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Asus Crosshair V Formula-Z, Amd FX9590, Corsair H110 Hűtő, Corsair vengeance 4*8 Gb 2400, EVGA GTX 980Ti Classified 8 Gb, Creative Soundblaster ZXr, Corsair Carbide 500R, WD 2TB, Seagate 2 TB, Hitachi 1 TB. Corsair RM 750 80 Plus Gold, Asus PB278Q Monitor
Ez a gép. Tavaly volt utoljára újra rakva, de akkor kérdeztem a szervizben a srácot, és azt mondta, hogy stabilabb a win7, mint a 10. A másik produkció az utóbbi időben, hogy befagy a gép. Youtubeozás közben beakad a zene, és lefagy. Nem rendszeresen, de hetente-2 hetente produkálja.
-
Cs1csó
titán
válasz
pati2337
üzenetére
750W-os Gold minősítésű táp, ennek el kell bírnia. Pontosan mik a géped paraméterei mert a névjegyednél gtx 770 van írva.
Érdemes lenne egy win 10-et feldobni, jóval modernebb oprendszer lehet megoldódna a gond, nem tudom neked mennyire macerás újrarakni a gépet de ha nem világvége élmény akkor érdemes lenne egy próbát tenni.Alapvetően nincs bajom a win 7-el, de egy bitang erős játékra is használt gépre inkább win 10 való.
-
pati2337
csendes tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az op rendszerem Win 7 64 Bit. Firefoxot használok 56.0.2 (64 bites) verzió. Megmondom őszintén, hogy azóta van ez a "csíkolódás" mióta belement a 980Ti, és Asus PB278Q Monitor, és 2560*1440 felbontáson megy DisplayPorton keresztül. Előtte nem tűnt fel ilyen jelenség. Azóta már volt böngésző frissítés, videókártya driver frissítés is, de a jelenség ugyan úgy fent áll. Ezt a vsync beállítást meg nem találtam az Nvidia vezérlőpultban. Gondolkodom egy SSD-n, de kérdés, hogy a 3 Winyó mellett elbírja-e még az alaplap, meg a táp.
-
pengwin
addikt
válasz
pati2337
üzenetére
Asztali felhazsnáláshoz nem lehet driverben bekapcsolni a V-Sync-et?
Szerintem az megoldaná a problémádat, mert én ugyanezt játékok alatt tapasztaltam, bekapcsolt V-Sync-kel már nem jelentkezik.Csatlakoznék az előttem szólóhoz: szerezz be egy SSD-t, ha majd teheted. Sokat fog dobni a sebességen.
Egyébként szerintem rossz topikban kérdeztél.
-
Cs1csó
titán
(#41189) Bib A VRM hőfokot melyik INGYENES program tudja monitorozni, mert én AIDA64-ben látom csak de az fizetős.
(#41190) STC Speed
A VRM-re érdemes jobban figyelni ez többet bír mint a "dióda" de de jóval magasabb értéket tud elérni, azért 100 alatt érdemes azt is tartani.
(#41192) pati2337
Tapasztaltam már ilyet, de inkább gyenge hardveren. Milyen oprendszered van? Melyik böngésző produkálja ezt és melyik build-je a legfrissebb van fent? Videókátya drivert esetleg egy DDU takarítással újratenni akár a böngészőt is, próbálj ki más böngészőt jelenleg 2 böngészőnek van értelme: a google chrome-nak és firefox quantumnak a többi vagy a chrome klónja vagy MS termék amit nem eröltetnék. Chrome esetén próbáld ki kikapcsolt hardveres gyorsítással is.
(Megjegyzem ez konfig jó, de egy SSD (120 GB körüli kb. 16ezer) sokat dobna rajta.)
-
pati2337
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez videokártya, vagy monitor probléma, de kezdem először itt. A jelenség a következő:
Görgetek lefele, és a böngészőben görgetésnél vízszintesen hol itt, hol ott egy csíkban megbicsaklik a kép. Ugyan ez a jelenség időnként videóknál is. Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet a bibi? Vagy ez teljesen normális? Játék közben még nem tűnt fel ez a jelenség.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Bib
őstag
válasz
STC Speed
üzenetére
Hali!
1.A hőfok minél lejjebb van annál jobb.Ezeket úgy tervezik hogy 91-105C-ot is bírják, de szerintem érdemes 80 alatt maradni.( Itt fontos a VRM hőfok! is)
2.Van az asusnak gyári programja,de annál jobb az msi afterburner.
3. Ha beállítod apply Windows startupra akkor betöltődik a profil amit akár 5 programhalyre be tudsz állítani.
4. Az órajel biztonságos csak a feszültség nem, de azt úgysem tudod állítani. Ha túlhúzod kifagy, újraindul ,szétesik a kép. Ha megy szépen 1500/4000Mhz mehet neki. De először csak egy dolgot tuningolj, Gpu majd memó. -
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, szerintem nem bonyolult, valaki megtudná nekem válaszolni?
Ezt a videokártyát szeretném kicsit tuningolni, a lényeg, hogy biztonságosan:
ASUS Black GTX 970 DC2OC 4GB1.Mi az a hőfok ami fölé ne engedjem?
2.Van gyári tuning program, mint pl amd drivernél?experiencebe nem találtam.
3.MSI afterburnerbe ha meghúzom a kártyát,az a beállítás megmarad, vagy mindig elkell indítanom a burnert?
4.mi az az órajel ami még teljesen biztonságos?Köszönöm!

-
laychi
veterán
válasz
csikosdapro
üzenetére
tegyél vissza régebbi drivert,hátha jó lesz, esetleg ddu-val szedd le és csinálj tiszta telepítést.
Hogy érted azt,hogy feltetted?Grafikai beállítás,pl high/ ultra, vagy képernyő felbontás DSR-rel(ami nagyobb,mint a monitorodé)?
ui. majd gyere coffee topikba oszd meg velünk mit tud a procid
üdv a klubban -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
adott egy gép ->
msi z370 sli plus
i5-8600k
g.skill 3200mhz ddr4
asus 970gtx strix oc
elindítok egy játékot és mikor betölt, hallok egy windows pop up hangot, a monitor azt írja, hogy nem kap jelet, de hallom a játék hangját... az mitől lehet? elvileg fenn van a legújabb driver és 2 game-nél is ugyanazt csinálta, mafia iii és a wolfenstein colossus-nál, igaz a graf-ot feltettem...
hogy deríthetem ki gyorsan, hogy minél van problem -
MésziGab
tag
Sziasztok
GIGABYTE GeForce GTX 970 WINDFORCE 3X Gaming OC 4GB kártyák mennyire bírják a húzást?
Tud valaki stabil húzási értékekkel(MSI Afternburn) szolgálni? -
Cs1csó
titán
válasz
hepi62
üzenetére
Amelyikre több a garancia azt érdemesebb lehet választani, azt is jó esetleg megtudni mikor vették "mikor vették ki a dobozból" persze hogy mennyire volt használva azt ebből nem tudod meg ezért írtam, hogy hallgasd meg mennyire kehesek a ventilátorok.
Érdemesebb lenne akkor a 1060-ast választani - gondolom a 3GB-ost árulják -
- frissebb architektúra ebből - adott teljesítményen kevesebbet fogyaszt, jobb memória kezelés, jobban tudhatja a dx 12-őt stb.
- a megjelenéséből adódóan még kell rajta lenni garanciának.A meghibásodás lutri nem ez a lényeg, hanem ha bekövetkezik akkor legyen valami a kezedben jelen esetben ha 1060-ast veszel még lesz garanciád.
(#41179) pengwin megírta a lényeget ha jelentősen olcsóbb ott angliában 10ezer forint órabérre levetítve sem tétel úgyhogy nem vitás 1060-as jobb.
Azér kínálnak belőle kevesebbet mert még relatíve új kártya sok gari van rá sokan akik megtehetik várnak az eladással addig amíg nem marad már csak fél év vagy egy év garancia ekkor még elég jó az ára és tud venni jobbat valamennyi pénzt hozzátéve.
-
-
hepi62
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy hasznalt gtx 970 vasarlasat. Az altalam 2 kinezett tipus az MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G es az ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5. Van valami ami miatt ezek valamelyike nem ajanlott?
-
Sziasztok!
Adott egy 3 ventis Giga GTX 980 aminek a 3. ventilátora csak maximumon hajlandó forogni. A másik kettő reagál a szabályozásra, de a harmadik már boot -olásnál, windows alatt és 3d alatt is maximumon forog. Gondolom csak az a 3. ventilátor van betojva ugye? -
mihione
őstag
-
pengwin
addikt
válasz
mihione
üzenetére
Elvileg az új CoD megtölt 10+GB memóriát, többségében olyan dolgokkal amik éppen nem kellenek neki. Így próbálják elkerülni azt, hogy a háttértárról kelljen betöltenie dolgokat.
Nálad úgy néz ki ez visszaütött, mert azok a dolgok nem fértek a RAM-ba, amik éppen kellettek volna a program futásához. -
mihione
őstag
Codos temahoz szolva nalam baromira akadt a jatek 8gb rammal,lejjebb vettem a beallitasokat highra ugy mar csak neha akadt be,gyanakodtam h elfogy a ram mert folyamatosan 7-8 giga volt hasznalatban,beruhaztam egy 2x8 gigas furyra mostmar vajsiman szalad

Nalatok milyen beallitassal megy?Mert vram hasznalat is 4 giga korul mozog jelenleg,elbirja a 970 az ultra beallitasokat?
-
pengwin
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
Húzni nem kell, csak lehet... igazából élveztem a kisérletezgetést.

Meg ha már vettem egy kompaktvizes kártyát, akkor gondoltam kihasználom. Ennek aztán édesmindegy, hogy 22 vagy 26°C a GPU delta T-je. A pumpa se lett hangosabb az OC-től. Azt hiszem kijelenthető, hogy megérte a 220€-t a kártya, hiába előző generációs (most vettem júliusban, ez akkor kb. 67.000 HUF volt).De egyébként a Cities:Skylines megeszi reggelire a GTX 970-et egy kicsit nagyobb városnál, és Total War: Warhammer-ben is sokat számít a tuning. Más játékaimnál inkább a CPU tuning hozott érezhető többletet.
Úgy tapasztalom minimum FPS-ben hozott igazán sokat a VGA OC, sokkal simábban futnak a játékok. Warhammer benchmarkjában pl:
gyári: 38 min./ 51 átlag/ 60 max FPS
tuningolva: 45 min./ 59 átlag/ 70 max FPS
Ez azért már nem mindegy, főleg, hogy a tuning mellett nem ugrik le játék közben a képfrissítés 10 vagy kevesebb FPS-re (gyári órajelen hajlamos volt több játék közben is megtenni). Gyanítom a memória-sávszélesség hiányzott neki "kicsit". -
rup1u5
nagyúr
válasz
pengwin
üzenetére
Ja hogy Linux! Én azt a laptopomon használom. Desktop-on is használtam sokáig mint másodlagost de mostanában nincs időm vele bíbelődni. Milyen játék van Linuxra ami miatt ennyire végletekig kell húzni szerencsétlen 970-et? 4.1GHz a CPUtól szintén átlagon felüli teljesítmény szóval grat! Esetleg egy Cinebech R15 multi core pontszámot tudnál dobni? Csak a kíváncsiság kedvéért.....ja nem, mert Linux.....

-
pengwin
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
Én linuxot használok, itt kicsit máshogy megy a dolog.

Se Rivatuner, se MSI Afterburner, se EVGA Precision csak, hogy említsek párat a linuxra nem elérhető népszerű gémör alkalmazások közül.A TDP kitoláshoz én az nvidia-smi nevű parancssoros eszközt használtam, ez elérhető Windows-on is. Egyébként én akkor se szerettem az Afterburner-szerű szoftveres megoldásokat, amíg Windows-t használtam. Egyszerűen megbízhatóbbnak tartom a nem userspace-ben futó dolgokat erre a célra.
Mellesleg közben sikerült megoldanom systemd nélkül, csak két .sh file kellett hozzá.
Csak azért írom ezeket le, hátha erre téved egy hasonlóan elvetemült pingvines felhasználó.Az nvidia-smi hasznos lehet Windows-on is, pl. valós fogyasztási adatokat lehet vele lekérdezni és logolni (a GPU-Z-hez hasonló .csv logfájlokat csinál, csak te választhatod ki a lejegyzendő értékeket).
Bónuszként a CPU-m is nagyon szépen muzsikál, kb. a léghűtéssel elérhető maximális órajelet hozza.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
pengwin
üzenetére
Az tényleg szép eredmény! Én most 1525MHz-en vagyok de lehet hogy lejjebb kell vennem mert néha csinál furcsaságokat.
Hogyan emelted a TDP-t?
Én Afterburnerben toltam ki csutkára a Core Voltage meg a Power Limit csúszkákat.
HWiNFO maximális fogyasztásnak így 200W körül írt a kártyára bár gondolom ezek a szoftveres mérések nem lehetnek túl pontosak.Amit a végén írsz azt egyáltalán nem értem.

bash cript meg systemd service mi a bánatnak? Afterburner miért nem elég? -
pengwin
addikt
Nem hagyott nyugodni a tudat, hogy a GTX 970-em simán tartotta 1550MHz-es órajelet, azonban ennél magasabb tuning esetén elkezdett ugrálni az órajele 1535-1560 vagy 1545-1570MHz között, a beállított maximum órajeltől függően.
Mivel a GPU 1570MHz-es max. tuningnál se hibázott, így megpróbáltam egy TDP limit emelést, a gyári 170W-ról a maximálisan beállítható 187-re. Így már fixen tartja az 1570MHz-es órajelet a GPU, és még mindig 45°C alatt marad a hőmérséklete.Mivel a memória tuning eddig is nagyon jó hatással volt a teljesítményre, ezért ott is próbálkoztam még kicsit...
Ugyan a VRAM a beállított 8200MHz GDDR5 órajel helyett 8198MHz-en ketyeg és e fölé nem hajlandó menni, ugyanakkor itt teljesen stabil játékok és benchmarkok alatt is.Azt hiszem ez lesz ennek a kártyának a vége, de ezek így is nagyon jó eredmények. Úgy néz ki nyertem a szilícium-lottón.

Már csak csinálnom kell egy systemd service-t, hogy beállítsa a kártyát minden induláskor, mert se a TDP-limit emelést, se az órajel emelést nem jegyzi meg a kártya és a driver. Órajeleket jelenleg egy bash script állítja be bejelentkezéskor, ezt lehet békén is hagyom.
-
Bib
őstag
válasz
Norbika88
üzenetére
Régen ez volt ,de igazából 1.5 x-se. Ma már vagy kikapcsolják, vagy ha valamely progi igényli akkor autó beállításon 1-2 Gb-ot fog kérni. Amennyit adsz ssd-ből az rengeteg hasznos terület, rendkívüli pocsékolás, pláne hogy a trimnek is kell hely. Ez az én véleményem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Norbika88
üzenetére
Szerintem OK.
Nálam mindössze 2GB virtuális memória volt maximálisra beállítva. Ezért is futott pirosba a HWiNFO. Most módosítottam 16GB-ra a max-ot. Én nem a C-re tettem hanem egy másik partícióra ugyan azon az SSD-n. Sebesség szempontjából nem hinném, hogy ez számít csak a C-t egy kicsit alul méreteztem. -
rup1u5
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
"néha hirtelen mozdulatkor egy tizedmásodpercre befagyott a kép."
Pedig ez tipikusan rendszermemória elfogyásos jelenség.
A minap nekem is sikerült előidéznem pont ezt! 32 füllel megnyitott Chrome mellett kezdtem el Wildlands-ezni és nem értettem miért akad meg hirtelen forduláskor a kép. Mikor kiléptem láttam hogy HWiNFO pirosban írja a virtuális memóriát, mert azt is teleírta. Akkor néztem meg task manager-ben hogy több mint 50% ramot foglalt csak a Chrome. Szóval manapság már 16GB rammal is érdemes odafigyelni mi fut a háttérben ha modern játékokról van szó. -
Cs1csó
titán
válasz
Dobi 562
üzenetére
SSD-HDD telepítés - olvasgattam utána, ha nem extrém lassú a HDD akkor nem jelent komoly előrelépést, maga a pályák betöltése, a játék indulása stb. gyorsabb de maga a játék már memóriából megy. Néztem anno teszteket 1 esetleg 2 FPS-t jelentett az SSD de sokkal gyorsabban indult a játék vagy a pályák közötti váltásra is jótékony hatást gyakorolt.
Persze remélhetőleg 5-10 év és már csak NAS-okba kell majd SSD. A HDD lassú és hangos is.
-
envagyok
veterán
Most toltam egy picit, 7GB-nál többet nem kért, viszont a vram-ból 4GB fölé ment, pedig nem extra a textúra minőség, csak high.
-
envagyok
veterán
Játszik itt valaki a Call Of Duty WW2-vel?
Most jött, ki állítólag gyenge hardveren is jól fut.
Nálam nem.
Core I5-6600K @4.2 GHz, GTX970 Gigabyte G1 gaming
Más gamékkal nincs gond, felbontás 1920*1200, bf1 is megy ultrán 60fps-el stabilan.
Ez meg néha megy 60fps-el, néha egy egy pillanatra beakad. Proci 40-50%, vga 50-90%
Ami érdekes, minden a geforce experience szerint van belőve, próbáltam a gyári értékekkel is, -
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mostanában inkább Wildlands. GTA már hónapok óta parkolópályán volt. Hellblade S.S. van még bekészítve, hogy meglessem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Éreztem, hogy bővebben ki kellett volna fejtenem, különben ez a válasz lesz az első amit kapni fogok.

Most toltam 2 óra GTA5-öt 1509MHz-es GPU-val hiba nélkül.
Azelőtt Unigine Heaven-el teszteltem 10-15MHz-es lépcsőkben és így kerestem meg hol kezd el hibázni. Így azért jóval gyorsabb mint arra várni, hogy betöltsön a GTA.
Ráküldöm akkor a Superposition-t. -
rup1u5
nagyúr
Mivel érdemes mostanában stabilitást tesztelni? Heaven? Vagy Superposition?
Nagyon rég nem húztam a GPU-t de most hogy vízzel könnyedén 1500 fölé ficcant megnézném hol a vége. -
rup1u5
nagyúr
válasz
oroviczg
üzenetére
EK univerzális blokkja került a GPU-ra. Azt itt kaptam ajándékba egy PH!-s kollégától.
Aztán pár cuccot használtan vettem itt az aprón és a többit meg aquatuning-ról rendeltem. Ha tényleg kész vagy belevágni akkor gyere át a vizes topikba. 
...és töltsd ki az adatlapod, mert az sokat segít!
VGA-d pontos típusát pl jó lenne tudni mert lehet hogy találsz hozzá olcsón FC blokkot. -
oroviczg
csendes tag
-
rup1u5
nagyúr
válasz
oroviczg
üzenetére
Paszta a GPU-n mikor volt újra kenve? Az én tapasztalatom az, hogy évente újra kell pasztázni mert elkezd felmászni a hőmérséklet 80 fölé léghűtéssel. Pedig jobbfajta noctua pasztát használok. Az én 970-em most kapott egy vizesblokkot.
Lassan megnézem, hogy megy vele a tuning. -
Cs1csó
titán
válasz
oroviczg
üzenetére
Üdv, ahogy a többiek is írták, alapos takarítás - a komplett PC-t érdemes lenne, minden ventilátort, csatlakozókat leellenőrizni, személy szerint a kompresszort szeretem de persze nem szabad túl nagy nyomással és akár olaj is jöhet a szelepből ezért érdemes letesztelni pl. fehér vászondarabot elé tenni és azon.
Aztán érdemes lenne megnézni pl. MSI afterburnerrel - rivatuner statistic server is legyen telepítve - hogy a játék alatt milyen hőmérséklet mellett milyen ventilátor fordulatot jelez. Saját példa: gtx 970 max 69 celsius fok max 40%-os ventilátor mellett gpu kihasználtság 100% (játék előtt a ház ventilátorokat manuálisan mindig maxra veszem kb. ők a leghangosabbak)
Amennyiben magasabb fordulaton sem tudja kb. ezt a hőmérsékletet és még tuning sincs a kártyán akkor érdemes lehet a pasztázáson elgondolkodni.
Érdemes lehet a szoftveres anomáliákat is kizárni driver reinstall végső esetben ha nem túl macerás szerintem egy win reinstall is beleférhet, persze ez nem valószínű de még mindig olcsóbb mint esetleg egy fölösleges pasztázás főleg ha még van garancia és esetleg a bolttal kell megcsinálni. -
pengwin
addikt
válasz
oroviczg
üzenetére
Kártya pontos típusa? Mennyi idős?
Ventillátor fordulatszámot nem állítgattad?Lehet a kártya hűtésével történt valami, pl. túl poros, vagy meghalt egy ventillátorod, esetleg nagyon kiszáradt a hővezető paszta a hűtés alatt (ez utóbbit annyira nem tartom valószínünek).
(#41120) NFree
Ne aggódj, én se értem... igazából csak tippelek, mert bármi okozhatta az összeomlást az nV driver-X.org-kwin trióból, de a legvalószinűbb ok a driverben keresendő, második helyen az X.org áll. Mindkettő frissült az utóbbi időszakban, de egy 3 éves kártyához nem hiszem, hogy kellene bármilyen javítás az X-ben, így marad a driver.A lényeg, hogy működik!

-
NFree
addikt
válasz
pengwin
üzenetére
Így már világosabb igaz nem nagyon tudom pontosan mi lehet ez de legalább tudom mihez kötni , köszönöm.

(#41119) oroviczg
Egyre gyakrambban olvasgatom a topikba ezeket amelegedős dolgokat , mert számomra hihetetlen , hogy ennyire elfáradjon a gyári paszta , mert sokan újrakenés után javulást tapasztaltak.
Szóval tudom ajánlani , ha a vga-n megy rendesen az összes venti , s nincs bepormacskásodva a lamella akkor pasztázás segíthet a dolgon. referenciakártyát nyűgösebb szétszedni de kustom kari általába 4 csavar fogja a hűtőt s lehet újrakenni . ha nincs gari a karin akkor neki kell fogni persze óvatosan, ha garis akkor el kell dönteni (ha matricás) hogy esetleg szervízben vagy anélkül oldja meg az ember a problémát . -
oroviczg
csendes tag
Sziasztok!
Olyan bajom van,hogy ha elkezdek játszani akkor felmegy a hőmérsékletem 90 fokra!Eddig nem csinálta ezt!
Valaki valami ötlettel tudna szolgálni? -
pengwin
addikt
Ja igen... volt egy driver frissítés, szerintem az oldotta meg a problémát.
Gyanítom a PowerMizer (az nVidia linux driver tuning része) nem megfelelően kommunikálta a VRAM-órajel emelést a kártya felé.
Más magyarázatot nem találok.Szerk.: de írtam is, igaz nem fejtettem ki: most driver frissítés után ismét megpróbáltam a tuningot. Szóval csak elsiklottál felette.

-
pengwin
addikt
válasz
pengwin
üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, de ezt még hozzátenném:
Unigine Valley alatt gyári beállításokon 1354MHz-ig boostol a kártya, tuningolva 1560MHz-ig, e felett nem stabil.Vagyis kb. +15%-os az elért GPU tuning eredmény is (alapórajelet nem nézek, mert semmi értelme). Ez a +15,5%-os memória OC-vel együtt minden mérésemben 13-15%-ot dobott minden (min.,max.,átlag) értéken, vagyis eddig a pontig így majdnem lineáris a skálázódás, ami szerintem elképesztő.
Ja, és a GPU 45 fokos tuningolva, benchmark alatt jól meghajtva... a hőmérséklete 2 fokot emelkedett a gyári órajelhez képest.
-
pengwin
addikt
Korábban írtam, hogy az EVGA GTX 970 HYBRID-em nem bírja a memória tuningot: már +40MHz-től is kifagytak a benchmarkok (Unigine Valley, Superposition, Total Warhammer) és a játékok is.
Ez nagyon gyanús volt számomra, mert ennek a típusnak a cikkek, tesztek alapján simán lehetett volna tuningolni a memória- és a magórajelét is, szóval most driver frissítés után ismét megpróbáltam a tuningot.
S csodák csodájára... megy a memória tuning, nem is akárhogy!
Jelenleg teljesen stabil 8100MHz-es effektív órajelen! A gyári 7010MHz után úgy gondolom ez a +15,5% egy nagyon jó eredmény.
E mellé még egy 206MHz-es magórajel emelés is társul, feszültségeket nem piszkáltam.
A tuning eredményeképpen Superposition alatt 1535-1550MHz között ugrál a magórajel, Valley bench során pedig 1555-1560MHz.
Superposition 1080p High beállítások mellett teljesen általánosan +15% minimum és átlag FPS-t ér el, a kártya, a maximum kicsit kevesebbet, 14%-ot emelkedett, a kapott pontszám 4896-ról 5620 köré ment fel.
Total Warhammer dwarves vs greenskins benchmarkja alatt is szembetűnőek a változások (High-Ultra közötti egyedi beállításokkal):
A gyári órajeleken van min. 38 FPS, átlag 51 FPS és max. 60 FPS.
Tuningolva ezek az értékek 44-58-68-ra módosulnak és sokkal kiegyenlítettebb lesz a teljesítmény, vagyis többnyire az átlag FPS közelében van a görbe.Ubuntu 16.04 alapú linux rendszer, 384.90-es nVidia driver, hardver az adatlapomon.
Szóval szerintem még mindig nagyon jól el lehet lenni ezzel a kártyával így tuningolva, még linux alatt is.
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
3db 24" monitort szeretnék bekötni, surroundba (ha jól tudom így hívják)
Jelenleg egy Asus Gtx 970 Strix van a masinában, van értelme SLI-be beszereznem mellé egy ilyen kis karit hogy a soroundot kitudja hajtani? Hogy történik ilyenkor a VRAM kezelés?
Tápegység elég lenne?
(Konfigom adatlapomon)Köszi!

-
törölt tag
Gondolkodom egy használt 980 beszerzésén. (azt hittem elég az integrált, eladtam az r9 380-am... hiba volt
)
Érdemes még ilyet venni?
Full HD-ra kellene, és nem is tervezek feljebb menni. Vagy elég lenne egy új 1060 3GB? -
4264adam
nagyúr
Visszatértem a klubba most Gainward Phoneix tulajdonosként. Előzőleg AMD előtt egy G1-et birtokoltam. Azon tapasztalható volt a cicergés, kicsit zavart az állandó ventillátor fordulat, de hűsebb maradt. Ez simán eléri a 80°C-ot, de gyorsan hűt is vissza csendben és nincs további cicergés.
Firestrike-ban a G1 tuningolva közel 1000 ponttal erősebb és 3FPS-el, ciripelve, hangosabban járva.
-
MomoSinX
aktív tag
-
Ryder62
őstag
Köszönöm a válaszokat.
A monitor régi, 2010-es, és csak VGA kimenettel rendelkezik, így egy VGA-VGA kábellel működik.
Mivel a kártyán nincs ugye VGA kimenet, ezért egy VGA-DVI átalakítóval használom.Gondolom ez okozhat problémát.
-
pengwin
addikt
válasz
Ryder62
üzenetére
&& (#41103) MomoSinX
Ha jól értem, vagy DVI-VGA kábelen, vagy DVI-DVI kábel+passzív DVI-VGA átalakítón megy a jel a monitorhoz.
Mindkét esetben analóg jelről van szó: a 900-as GTX-eken még dual link DVI-I csatlakozó volt, ami tudott adni digitális és analóg jelet is, ezért nem kellett hozzá aktív átalakító. Akkor vinne át digitális jelet, ha DVI-D és DVI-I csatlakozók és kábelek valamilyen kombinációja lenne összedugva (D-D, D-I, I-I, I-D).Analóg jelbe bezavarhat más elektronika is, ha nincs megfelően leárnyékolva a kábel, de lehet a monitor is hibás.
Ha van lehetőséged akkor használj digitális jelátvitelt, DVI-D, DVI-I vagy DVI-HDMI kábelek formájában. -
MomoSinX
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
Ezt nekem is csinálta sima DVI-n átalakító nélkül is (Gainward Phoneix verzió). HDMI-re váltás megoldotta. Igaziból én sem tudom mi okozta, mert a digitális jelet nem lehetne bezavarni elvileg (na meg a HDMI is az és azzal mágikusan jó?). Az tuti, hogy nem driver hiba szerintem.
Szerk: Hát ja, kábel meg átalakítóra lehet gyanakodni, aztán ha cserével ugyanaz talán kártya gond lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szivesen,sok sikert!

üdv a klubban

.A ram upgrade mar regota ert,szerencsere sikerult faszat talalnom ami passzol is a gephez.

Hagyd auto-n a Windows megoldja. Inkább 16 Gb ram legyen vagy több.