Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
Most ezt találtam: [link]
-
laychi
veterán
válasz
TTomax
üzenetére
Rendeltem én is egy Kraken G12-t casekingről. átszámolva postával ~10500Ft (33,89EUR).
Kíváncsian várom, elvileg passszolnia kell a hűtőmmel,ahogy olvastam,bár a támogatási listában nincs benne.
CPU-ra meg mehet vissza a noctua
Meg majd a ventiket lehet szépen átrendezni (bekötés+beállítás)...pfff
-
pengwin
addikt
válasz
endru14
üzenetére
Teljesen normális, a VRM-ek akár 100 fok fölé is felmehetnek egyes típusoknál.
Ha mégis zavar és már nincs garanciád, akkor megpróbálhatsz pár RAM-sünit rátenni a VRM-re thermal pad-ekkel.
De ha ennyit használ a hűtés akkor lehet nem is szükséges.Szerk.: most nézem, hogy Strix-nél van borda a VRM-en, így a RAM-sünis ötlet tárgytalan.
-
endru14
csendes tag
Sziasztok!
Strix GTX970-em van, es a vrm-ek homerseklete gyanusan nagy. Amikor a gpu 60fokos, a vrm siman belelog a 90be. Ez mennyire normalis, illetve van-e ra valami megoldas esetleg? Ha felhuzom a hutest 45% korulire, akkor szepen visszamegy olyan 70re, de viszont a gpu miatt nem indokolt, es ugye eleg jol tud suviteni.
-
rup1u5
nagyúr
Most hogy bent van végre 2db 120-as venti a VGA mellett elkezdtem kicsit húzgálni a ramokat is. GTA5-el tesztelgettem. GPU 1525 és MEM 3880MHz-eknél vagyok egyelőre. 1530-nál mintha láttam volna pár artifactot bevillani. Mára ennyi, később majd megyek tovább ha lesz időm de most alvás. Addig itt egy superposition bench, nevezett értékeken:

-
laychi
veterán
válasz
TTomax
üzenetére
1500 felett szoktam járatni gond nélkül, bench még feljebb is megy,tdp-t kitoltam,ahogy nálad van 230W és 330W
a 2. sorban szereplő feszt(1175-1225mV) átállítottam 1212,5-1262,5V-ra,így a kártya 1,237V-ot eszik,továbbra is kékül.
Igazából hibát nem okoz,de érdekes,hogy van akinél van,van akinél nincs
Holnap folyt. köv.
Jó éjt!szerk.:
jah, nem szoktam új biost feltenni,copy paste,aztán vagy jobb vagy nem
(bár 980-as biost dobtam már rá, működött,csak nem tökéletesen meg továbbra is 970-nek érzékelte
) -
TTomax
félisten
válasz
laychi
üzenetére
Azért ne rakj fel uj biost,a sajátod modositsd.1.243Vcore felett eltűnik a VREL.
A max TDP meg nyugodtan kimehet 250Wig...6pin 75W,8pin 150W,PCI-E 75W... elvileg 300Wig a boardnak birnia kellene,de egy 250W limit 24/7simán mehet... olyan 1500MHZ körül a normálisabb játékok kérni is fognak ennyit. -
laychi
veterán
válasz
rup1u5
üzenetére
Ha kell bios editor,akkor szívesen átküldöm az nvidia bios updater-rel karöltve.
Power limitek hol vannak a kfa-nál?
szerk.: közben megnéztem 200 és 250W a plafon exoc és infinity black edition-nél
Voltage table-t kellene szerkeszteni a bios editorral. 1212,5mV-ról feltolni picit,meg lehet nem ártana a Power table-t is szerkeszteni.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5
üzenetére
Az minden olyan dolog ami limitálja a teljesítményt.
vRel = Reliability. Indicating performance is limited by voltage reliability.
VOp = Operating. Indicating performance is limited by max operating voltage(Hardware Limit).
Pwr = Power. Indicating performance is limited by total power limit.
Thrm = Thermal. Indicating performance is limited by temperature limit.
Util = Utilization. Indicating performance is limited by GPU utilization. -
TTomax
félisten
Nahh mindegy akármit csinálok 1575ön wallos a gpu,visszaraktam szépen 1506/2000-re, 250W max tdpre 1,24Vcore igy sosem kapok semmiféle limitet,és max 44Cfokos néma csendben,ebben ennyi van,bár mondjuk ez már 980 szint,a 980 am anno max 16.000GSt csinát FFben ez meg 14600at csinál... teljesen jó.

-
TTomax
félisten
Úgy látom semmi értelme az én kártyámnál 1,275Vcoreig tolni,kb semmit nem hoz csak meleget....ASICQ 79%
-
TTomax
félisten
válasz
laychi
üzenetére
A G10 szoritja a gpura,Most már azt hiszem jobb G12öt venni,a H75öt vettem de csak az 5év gyári gari miatt,amúgy szerintem egy az egyben egy H55,csak kapsz egy +ventit meg több garit meg a burkolat picit szebb... a VRMen van gyárilag egy lap azt persze nem szedtem el,ugye mérni nem tudom sajnos.
-
TTomax
félisten
-
NFree
addikt
válasz
levisboy
üzenetére
Szét kéne szedni meg kell nézni a wrm részt szerintem az szált el , vagy az melegszik túl és azért nem egyből dobja el magát . Nem tudom , hogy lehet e javítani . meg kell nézni előbb nincs-e itt ott kicsit megsülve . ha nem lehet megoldani a wrm hűtést akkor alulfeszelés és - vagy 150mhz gpu , úgy talán nem melegszik el rajta a wrm s megy tovább .
-
Golyo69
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azt tudom hogy a ref hutessel 80 korul van
azert is lett ezen is masik huto.. Ne kartya futson mar telen 
-
levisboy
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nincs már sajnos
Az ilyent lehet javítani? -
Golyo69
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Azert tarosan nem hiszem hogy jo a 80 fok... Nekem max 56-57 mono plussal...
-
levisboy
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kártyám, hétfőn meleg volt a szobámba és játék közben egyszer csak leállott, azóta terhelés alatt folyamatosan leáll, leteszteltem más gépbe, más operációs rendszeren és a hiba ugyan az. Játék közben tartósan 79-81 fokon van és kb. 10-15 perc után feladja a harcot. Újrapasztáztam de azt se segített (ezt egy 1.93w/mk-s pasztával csináltam, nem tudom ez meghatározza-e, mert azóta láttam 8-ast is). Talán egy jobb hűtés, ami nem engedné ennyire melegedni segítene? Bár érdekes, hogy eddig így is jól működött. Valami ötlet? Köszönöm!
-
TTomax
félisten
válasz
laychi
üzenetére
"with this cooler and applied Thermal Grizzly liquid metal" "My GTX 970 sadly passed away as one of the capacitors blew up.".... 
Kockásra húzta vele,GPU hideg volt,VRM elszállt... foglal a hűtés vagy 4 slot helyet,és nem igazán kompatibilis mert egy darab VRM hütés sincs a szettben... [link]
-
-
NFree
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szerintem igen, nehéz rá jó kódot írni . Ugye a gyártó is szeretné eladni a nagy gpu-kat s két olcsóbb vga jobban teljesít mint 1db nagy s azt is el kell adni . így annyira nem igyekeznek hatással lenni a szoftverfejlesztőkre nekik az a jó ha fejlesztenek eladnak. , mert mindíg kell a jobb erősebb.
gondolj bele normális esetben 2x 980 vagy ti elég lenne mindenre szerintem . akkor meg kinek kéne még az ezután következő karik . Mert ugye anno megvetted a 980 at 200k ért újonnan eltelt 2 év most veszel még 1 et de már 100 alatt igy mondjuk van egy rendszered ami elég s nem1xre költöttél el annyi pénzt s nem vettél vga-t Újat legalább 3 évig ) lehet ez nem tetszene a gyártónak . Persze ez most jelen helyzetbe a bitcoin láz miatt nem igaz -
Cs1csó
titán
Jó kérdés, én sem értem. Engem sosem motivált az SLI de azért a hardvergyártók és a játékfejlesztők is jobban foglalkozhatnának vele. Ennyire kevesen akartak SLI-t építeni? Vagy túl nehéz rá játékot optimalizálni?
2db 1080Ti azért 4K HDR 60Hz feletti képfrissítéses monitornál simán haszna lehetne.
-
NFree
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Lehet a két hűtést nem egyforma körülmények között tesztelték , mert ahol magasabb a gyári ott magasabb a uángyártott hűtő is de maga kb ugyan annyival huzza lejebb mindkettő a karit .
Vagy csak irkálnak összevissza
(#41340) TTomax
Nem értem egyébként a gyártók (fejlesztők ) miért nem favorizálják az sli-t anno a procival is igy volt aztán megindult a sokszálas használat , majd lehet egyszer itt is a multigpu lessz a nyerő csak nem most .
pedig olyan jól néznek ki a kétkártyás konfigok .
-
Golyo69
senior tag
-
TTomax
félisten
Még nem a vége.... teljesen gyári bios,gyári hűtő, eVGA 970SSC [link]
-
Cs1csó
titán
Alapban mennyi gari van/volt egy GTX 970-re? (asus strix)
-
laychi
veterán
cserélt már valaki hűtőt a kártyáján arctic accelero xtreme 3-4-re vagy twinturbo 2-3-ra?
ha igen milyen eredmény született? megéri befektetni?
szerk.:
esetleg más fajtára? -
pengwin
addikt
válasz
mcmike
üzenetére
A Fast Sync tulajdonképpen egy jól marketingelt OpenGL algotirmus.
Az OGL triple frame buffering-jére épít, ha jól tudom.
Nem kell csodákat várni tőle, bár hozzátenném, hogy pl. linuxon nekem még nem volt szétéső képpel és hasonlókkal problémám, mert itt alapból megy a Fast Sync OGL-es verziója.Nyilván bármelyik Adaptive Sync alfaj sokkal jobb nála.

Egyébként nekem egyik nagy reményem, hogy a linuxos driver fejlesztőknek sikerül a szabvány Adaptive Sync-et/FreeSync-et ráerőszakolni az nVidia GPU-ira is... hardveresen képesek lennének rá, és a nyílt driver fejlesztőit aztán egyáltalán nem hatja majd meg az NV üzletpolitikája. Ami az nV elmúlt tizen-egynéhány éves hozzáállása után nem is csoda.
-
NFree
addikt
-
Cs1csó
titán
Úgy érted a 4K-ra még minden kevés, mármint ULTRA beállítások mellett?
-
Cs1csó
titán
Hatalmas a szakadék a gépigények között:
4K HDR 144Hz monitoron ULTRA vagy elég FHD 60Hz monitoron közepes beállításokkal, az utóbbira még egy ideig elég lehet a 970. -
laychi
veterán
válasz
MomoSinX
üzenetére
Egy kolléga segítségének köszönhetően futtattunk azonos órajelen tesztet
A következő eredmény született:
[link]
Nem tudom mennyi egy kimaxolt 980 órajele,nekem a 970 1500 felett is tud menni.
Nem néztem aprós otthoni árakat, új és régi 1070-ek ára eléggé felszaladtak.
Decemberben normális 1070ti-t tudtam volna boltból venni 480Euroért,most 600 euro alatt nem igen kapni...bánom,hogy nem rendeltem
most max kfa2-től lenne 484 euroért,de sztem ott is utolsó darabár,aztán megy feljebb... -
laychi
veterán
Volt aki 970-ről 980-ra váltott és úgy érzi megérte?
Egy váltásnál mennyi lenne a reális összeg két msi gaming 4g közt pl. ? -
mcmike
őstag
Van olyan aki használja a Fast Sync feature-t mondjuk BF1 alatt? Mik a tapasztalatok? Érdemes bekapcsolni? Tegnap kipróbáltam de nekem mintha darabosabbá vált volna a kép megjelenítés. Előtte simán v-sync off volt BF1-ben.
Melyik most az ajánlott driver verzió BF1-hez? Vagy mindegy, rakjam fel a legújabbat?

Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

A több ventis hiába keskenyebb szerintem gyorsabb és nagyobb ugymond a hőcserélő felület
Gondolom azért jobb .

.