- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
válasz
SoulReaver #40182 üzenetére
Az Én procim sajna "kispista" volt, a a vga jól bírta anno.
[link] -
TTomax
félisten
válasz
SoulReaver #40182 üzenetére
Az a 14100as GS-el az Subarué az elég kemény,söt 14K felett a 970böl nem sok megy mint pl a tiéd is.Azt hiszem büszke lehetek a 14200GS-re,az biztos a kártyában már nem sok van,látom.Viszont ez egy feszlockos kártya...A procim 5GHz-et tud,söt LN2 alatt van 6.4Ghzes eredmény róla...
Tudom ezt még polirozni kicsit pl win8al mérek,meg mondjuk kikapcsolom a g-syncet,meg talán nem fut 45 program, böngészö stb a háttérben...csak valahogy a hév nincs meg már rá... már valahogy nem érdekel mert a háziversenynek nem sok értelme amióta LN2es eredményekkel van teli.
Jól megy ez kártya,1500/3700on a világból kimegy... vissza is raktam alapra,ahova kevés szénne huzva is az marad. -
TTomax
félisten
válasz
SoulReaver #40170 üzenetére
Valley ,Heaven ,3Dmark majd megnézem játékokkal is.Meg azt is,hogy mi a vége dmarkra...lehet lesznek meglepö eredmények.Custom bios van rajta mert a 106% power limit már alapon is megfogja ha 144Hzes monitorra vsyncelek ,visszaboostol,ezért is cseréltem biost ahol a temp target és a power limit lett kitolva semmi más.A biosban már alapon 1506/3750en megy azt gond nélkül abszolválja,itt is használom egy FHD Gsync monitorral.Meglepöen jól birja a játékokat,de csak 1080pben,1440pben elvérzik.Ezért is cseréltem monitort is lefelé mert most egy kis downgrade volt a TitanX SLIröl.Ezt a kártyát számoltam be +425fontot kaptam rá.
(#40167) NFree
Ugy a körül valószinü eladó lesz,bár én UKban élek a gari ide szól.Sajnálnám beadni a az itteni "lomiba".(#40168) davidsone
Nem,egy MHzet sem,hála a custom biosnak.(#40169) mihione
Igen afterburnerban van csináltam egy egyedi ventiprofilt,mert a zero fannak nem vagyok hive.Most mindig 40% körül teker idleben is,ugy 35Cfokos.Ez kb felmegy 60%-ig itt már azért van egy pici hangja de nem vészes.Hozzátenném nyitva van a ház még,bár szerintem ha becsuknám se lenne vele gond mert elég tágas a ház sok ventivel.[link] -
NFree
addikt
válasz
SoulReaver #39978 üzenetére
Igen pont ez a bökkenő , minimum 960 al 120k kéne kapni, Persze ehez legalább 5ghz proci kell meg sok finomhangolás. nem mind1 hogy 80 vagy 120. Hamár csinálja az ember préselje ki a maxot amit tud.
Ezért kellene az xp, mert win 7 latt nem tudom úgy finomhangolni , hogy jó legyen.
Persze win 7 latt természetesen gyengébben muzsikálnak a dolgok. régebben mértem én is asszem 770 el s lett olyan 60k
-
F e Z o
veterán
válasz
SoulReaver #39974 üzenetére
Szerintem 3DMark pontszámok hajszolása végett, de ez csak egy tipp.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #39957 üzenetére
3,5 GB amit ki tudsz használni.
Csak érteni kéne a témát, mielőtt okosat szeretnél írni. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39910 üzenetére
Nem, minden f@szán van beállítva most már öszevetettem decemberi tesztekkel és azokkal reális is csak így nap közbe megütött hogy ennyire alul teljesít (szerencsére mégsem
), de ezek szerint csak a 3dmark számol másképp ezentúl
-
cyberkind
félisten
válasz
SoulReaver #39843 üzenetére
Ha nem is 120fps-sel de a Gears 4-et PC-n nagyon simán vinné magas beállításokon 1080p-n, úgyhogy adott a válasz.
-
cyberkind
félisten
válasz
SoulReaver #39841 üzenetére
Én még a 970-en észrevettem, hogy a nagy nyílt tereken sokkal több fps van DX12-ben (persze nemcsak itt de ez a szembeötlő), mert ahogy írtad 11-ben még nem is fullon de pl az orosz résznél reccs volt.
-
betyar1974
senior tag
válasz
SoulReaver #39808 üzenetére
Köszi!
-
taknyí
senior tag
válasz
SoulReaver #39794 üzenetére
Ne sértődj meg kovsol nem ma kezdte. Nem a power limit-ről van szó, az a feszhez nem nyúl én az Ab-ben a feszemelésre vagyok kíváncsi.
-
kovsol
titán
válasz
SoulReaver #39789 üzenetére
Ne nézzél már teljesen madárnak.
Egy régebbi hsz: [link] Most ezért nem fogok futtatni új teszteket, hogy elhidd.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39761 üzenetére
És még van abban a strixben, még gpuban elfért volna +20-30Mhz + ram is bírja a a tartos 4k-t csak a vrm legyen hűtve dögivel
De ezek a drop-ok ki idegelnek .... itt a videon is 1511-1549 között ugrál...
A hűtöt meg vagy maxon pörgeti h épp csak bele megy a 60 fokba vagy van rá más hűtése mert itt már melegednie kéne rendesen. -
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39714 üzenetére
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39710 üzenetére
970 iszonyat tömeg termék lett ami a 980 fényében nem is csoda aztán generáció váltásnál mindenki cserélte le és túlkínálat lett belőle. Én 57-ért adtam el pár napja, mondjuk egy kukázott OEM 970 WF3 volt
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39708 üzenetére
Én lekopogom, mondjuk egyszer sikerűlt szert tennem egy nitros 780Ti-re ami pár hét után elkezdett csíkozni de aztán sikerült "megoldani" kaptam cserébe egy sima 780-at
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39706 üzenetére
Gondoltam h Nálad ez a helyzet én meg csak használtan veszek vga-t jól bemelegítve
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39704 üzenetére
Ja 780 nagyon tartja magát nincs nagy különbség teljesítményben a 970-hez képest viszont kis szerencsével 105-ért kifogható valami jófajta 980Ti az megérős lehet...
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39682 üzenetére
Bár rájönnek én is, sztem driver.
-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver #39657 üzenetére
Bocs nem ismerem a gamét amit írt , csak kérdeztem
. de akkor 960-al miért nem jelentkezett a probléma ?
Mondjuk lehet még egy pár oka . -
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39662 üzenetére
Ezekkel itt
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39660 üzenetére
Ezen kb 3 dolgot tudsz bekapcsolni, megnézhetem ha azt ki kapcsolom meg vissza, de az is lehet hogy vissza rakom a win7-et csak azt annyiból utálom hogy utána szarakodni kell a ssd beállításával.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39657 üzenetére
Ez a játék annyira nem ram igényes és az is tény hogy rosszul optimalizált, gyakorlatilag egy kliensről fut ami sztem java alapú ssd-ről megy.
Kb 400mb vesz el a ramból. -
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39654 üzenetére
Win7- alatt néztem, de a többi tesztben sokkal erősebb volt, a játékon nem állítottam.
ki vettem a gtx 960-nat és bele a 970 természetesen újra kellett neki a driver és utána néztem.
fps mivel ott a 60 a max igy az megvolt, csak nem futott símán. -
slloyd
senior tag
válasz
SoulReaver #39648 üzenetére
+1
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39646 üzenetére
Lényeg hogy jó, adtak egy tippet, az nvidia experience ott voltak olyan dolgok amik használták a kombinációkat, át állitottam és jó.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39639 üzenetére
Köszi, ááá felkéne rakni egy tiszta wint
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39633 üzenetére
az már nem lenne olyan megérős
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39615 üzenetére
tutira ha facebookozok vagy böngészek nem mennek a ventik?
Azoknak kell lenniük, ezek voltak az r9 280-non is. -
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39613 üzenetére
Akkor az kell majd rá aminél ott van az a külön álló ugye?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39610 üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
válasz
SoulReaver #39608 üzenetére
csak a csati része nem világos mert olyan nincs rajta hogy 2db 4es, csak de olyan van hogy egy 3mas mellett egy 2es amit ha össze illesztek akkor 2db 4es lesz csak egyben, az jó lehet? Milyen hosszú lehet a kártya?
ez is kikapcsolja a ventiket? -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39590 üzenetére
iszonyat jól eszik az intel azt kell mondjam
tényleg nem hittem volna h huzva meg áll 400 alatt!! Az én psu-m csak egy Bequiet szval azon sem lennék meglepödve ha a 600 helyett (ami papíron jol néz ki) de mondjuk max 570-80 a tényleges
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39587 üzenetére
Nekem a 600watt az ma besokallt úgyhogy a cpu-t ki se toltam még és csak egy vizhutés van bent a házban , szerintem fog az idövel kelleni ha csak alapnak számolok egy cpu-vga vizhutést azon felul 2-3db 14-es vagy 12es ventit szerintem egy 1080as sem eszik maxon olyan keveset , és akkor még nem soroltam fel mindent , lehet neked van igazad de ártani nem árthat, de Kb a mai napom nagy része arra ment h 200-300Mhzekkel matekoztam hogy a prime95 alatt stabil legyen ugy hogy az OC menjen f@szán , De a psu még ne sípoljon ki aztán meg freeze ... hát kb itt döntöttem el h ha veszek akkor az böven elég legyen és ne kelljen fogyasztásokat néznem hanem csak beteszem megy és kész az tény h nekem írto kevés jelenleg a 600watt ....
De ha te is húzott procival -vga-val megtolt rammal , fasza hütéssel használod akkor én azt nem hiszem el h 400Watt vagy netan 700 watt alatt maradsz
PSU calculator -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39574 üzenetére
Egy majd 20-25 ezerrel drágább proci azért tudjon is már többet (szerintem) , és van így is aki csak ennyiért tud procit venni mint a ami a kettő különbsége ...
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39567 üzenetére
+1 ezen gondolkodtam, megéri e kockáztatni, szerintem nem! Amit az ab softveresen enged az bőven elég.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39567 üzenetére
Az enyémnél már bioszos modon se lehet ,csak egy kis moddinggal [link]
-
4264adam
veterán
válasz
SoulReaver #39556 üzenetére
Szerintem nem volt a DX12 legfrissebb. MSI AB-vel telepítettem a DX-et. Teszt után pedig DOOM-ot indítva frissítette a DX-et. Minden más okés, játékok is.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39553 üzenetére
Nekem a demo van meg ott meg semmit nem lehet állítani , de amugy a tobbi benchben is feljebb tudom venni mint a monitorom felbontása és le is futnak szépen.
És azt írják neten is h a demoban a felbontás az 2560 x 1440 és nem változtathato .. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39551 üzenetére
Háááát nem tudom... én személy szerint jo ideig nem fogok tudni 1920*1080 fölött játszani a monitor miatt, a bench az 2,560 x 1,440 felbontásban megy.
Szerintem ha bf1 elmegy maxon dx12 ben akkor még jo pár játék elmegy majd még ezen a vason fullHD-ba. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39542 üzenetére
A feszt azért kérdezem csak mert nem látom az értékét h mennyi volt a Volt
micsoda szóvicc
Na asszem iszok egy kv-t már -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39539 üzenetére
Gratula hozzá
Mennyi fesszel ment?? 1.212?
Ha jól tudom akkor a G1-eseket fel lehet tekerni akár 1,35re is?!TimeSpy ist tudsz mutatni ezen az órajelen?
4264adam Igen sajna Mit tenni ha Amd -s a proci akkor az huzza szépen lefele a gput.... azaz nem nem huzza le csak semmit nem segít rá mint az intel, dx11-be.
Tudnál te is egy TimeSpy-t futtatni?
Van itt egyáltalán valaki amd mellet tekeri a vga-t?? nagyon kíváncsi lennék a teszteredményekre
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39523 üzenetére
A gyáriak helyére ment fel a 2 akasa a Noctua-n?? Vagy csak a házba mentek?
Pedig a Noctua lapátok sem gagyik -
4264adam
veterán
válasz
SoulReaver #39528 üzenetére
Nem vészes, kezdem megszokni, IGp után és GTX960 érdekes volt.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39521 üzenetére
Nah jah pont erre céloztam!!! Dx11ben az amd elaludt az órán........ Csak nézd meg a Physics scoret az enyém alig éri el a 8450et míg a tiéd 13K fölött futkos az Intel procival. Mondjuk az is igaz h az egy 100K-s proci ez meg "csak" 50K -s , igaz még az enyémben benne maradt vagy 600Mhz de azt majd csak a vízzel hozom elö,De akkor is messze leszek a te pontjaidtól apropo milyen a Noctua D14?? sokáig nézegettem és ha nem pont mm-re passzolna a házba azt vettem volna ,de helyhiány miatt maradt a vízhűtés..
Dx12ben még még megállják a hellyüket...de már tényleg itt volt az ideje hogy jöjjenek az uj Zen amd-s procik.. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39513 üzenetére
Azt a TDP értéket keveslem nagyon .... az miért csak annyi??
az alap ennél a kártyánál 165 watt 100%on , akkor a te kártyád huzva viszi a gamet 66%-os fogyasztással? -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39509 üzenetére
Folyamatosan monitorozom GPU-Z val meg HWmonitorral, és igen mindig olyan 69-71 fok között játsza ezt el .. Az nvidia pultot is probáltam már, ami vicc mert ott ha max teljesítményre állítom akkor nem is a beálított értéken futott hanem joval alatta olyan 20-30MHz-el , szoval ott maradt az Optimális lehetoség.
Ha meg a melegedés hatására veszi vissza a frekit akkor utána mondjuk 72 fok körül miért rakja vissza?!
Nagy átlagban sok ora game után beáll olyan 72-74 re,de a fölé sose megyEgyedi hűtés profil megcsinálva ugyanis ha auton hagynám akkor 85 fok fölött kapcsolna maxra a venti, ami szép és jo de ezért szépen meghagytam az ábrát csak mindenhol arányosan -10fok az autohoz számítva.
És még így is csak max 90%-on pörög jo pár ora után -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39507 üzenetére
Ha feltekerek mindent a bf4ben akkor is csak max 3200-3250et fogyaszt el a Vrambol... 1920*1080 felbontásban. Sajna ennyit tud a monitor....
Akkor Valszeg fix h nem a ram miatt fagy ki emelt orajelen hanem sok neki a gpu frekije a kevés Vcore fesz miatt
És tényleg!
Minimálisan viszavettem 1535 re azota vígan elmegy 8000-en!!
Viszont ez a gpu frek visszavétel b@ssza a csöröm... 90-95%ban tartja a beálított értéket de random magátol van h kezdi visszacsökkenteni akár 20Mhz-el is 1515-re , aztán gondol egyet és visszarakja, 70 fok körül van nekem is állandóan ergo tuti nem a melegedés miatt teszi...
Persze ezt game közben ami azért érdekes mert a Benchek alatt stabilan tartja...
Erre tud esetleg valaki megoldást? -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39505 üzenetére
Nem is kellett kiprobálnom játékban mert ezek a magas orajelek ilyen kevés krafttal csak arra voltak elegek a tesztet lefutassák.(Jah és persze a Valley is futott jo párszor csak elfelejtettem írni)
Játékban Már jóval kevesebb oc mellett megnyeklik a vga. Nekem ami stabil azt írtam is 1545/7900.
72-74fokon.
Igaz kinek mi a Stabil?! Ezen a beállításon nyugodtan neki állok játszani ha van 1-2 szabad orám tudom h nem fog kifagyni,DE viszont ha mondjuk egész napos a móka és a gép már jo ideje nem volt offon akkor délutánra vagy estére Már nem bírja és kifagyogat!
Ami Viszont fix és tényleg bírja nálam nonstop az 1535/7900 ez olyan safemode Oc
UUpsssz javítanék!!! Szidtam itt az Asust na nem ök tehetnek rola hanem az Nvidia!! - meg elmehet a picsáb@ ezzel a Vcore lock-al. Gyárilag egy bivaly hütöt rá raknak, (jó nem tuning de a célnak megfelel) Soha nem láttam még 75 fok fölött Bármilyen nyuzás alatt a vgat.
És ez pont amiatt idegesíto mert 98fokon kezd el sülni (ergo ott kezd el hibásan számolni) a gpu és ezt a gyári oldalon is feltüntetik!!! De ha kell linkelek oldalt ahol ezt átforrasztják és láss csodát egybol lesznek normális eredmények....ugy h a közelébe nem mennek 80 foknak
Viszont az szép hogy neked megy stabilan 8000en .. nekem ott jo ha 1 orát kibir ...érdekes.
Mivel játszol amugy?? Mert az sem mindegy. -
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39478 üzenetére
Akkor az egy jó izlésű kártya!
-
4264adam
veterán
válasz
SoulReaver #39446 üzenetére
970-nek 3.5GB ramja van és 512Mb-ot 64 biten ér el, tehát haszna vehetetlen oda ahova kell a gyors írás és olvasás.
-
shteer
titán
válasz
SoulReaver #39438 üzenetére
Az új driverekre máshol is volt panasz
-
Bjørgersson
félisten
válasz
SoulReaver #39433 üzenetére
, az kissd01-nek van.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
SoulReaver #39422 üzenetére
Na jo, de neked Giga van, azzal nem tudok mit kezdeni.
-
laychi
veterán
válasz
SoulReaver #39391 üzenetére
csak a hang egy eszközről fog szólni mindkét részről,vagy tévedek? (vagy van rá valami megoldás,hogy azt is szétossza? nekem nem sikerült még úgy sem,hogy igp-re kötöttem a tv-t és a gép kapta a vga-t)
-
vargapdavid
tag
válasz
SoulReaver #39266 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm!
-
vargapdavid
tag
válasz
SoulReaver #39264 üzenetére
Nvidia Control Panelben?
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
SoulReaver #39244 üzenetére
Na igen, de itt jön a bökkenő.
A giga oldáln a guide-ban azt irja, hogy csak arra a biosra tudod frissíteni amilyen biosod van (F1x Fx F2x F4x). Azt nem tudom nekem milyenem van (F?x) mert azt a GPU-Z nem írja. -
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
SoulReaver #39241 üzenetére
Az a jelenség, hogy a monitor néha elmegy energia takarékos módba (csak pár másodpercig) majd vissza jön, ha a biosba lépek be akkor ott folyamatosan "villog" (gyakorlatilag ugyan azt csunálja mint amit írtam csak sokszor egymás után).
Az indok, amiért frissíteném mert olvastam, hogy javítja a monitorokkal való kompatibilitást.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
SoulReaver #39239 üzenetére
Igen valóban ott írja a giga oldálán a verziót de abból még nem tudom, hogy melyiket kellene nekem letöltenem.
-
zzola
titán
válasz
SoulReaver #39197 üzenetére
HDD-ről fut. Kipróbálom akkor másik játékkal is...köszi.
-
zzola
titán
válasz
SoulReaver #39195 üzenetére
Egyelőre csak a BF4 van a gépen. Gyárilag OC a kártya, még app sincsen telepítve, tehát gyári értékeken pörög! A PC friss telepítés, épp tegnap éjjel frissült a diver.
-
fauv
őstag
válasz
SoulReaver #39188 üzenetére
Csak egy pici a különbség
A Graphics score-t nézd csak, plusz a tied a g1 gaming az enyém sima wf2.
Monjuk úgy kb ua.
A másik, ua a jelenség, mint amikor kijöttek a 960-asok
Ott is hűűű de bolond aki nem a 4gb-s vette a 2GB-s szar. Senki nem vitatja, hogy a több memória jobb, de mindenki úgy vegyen kártyát amire kelleni fog majd neki, azaz ha régebbi játékokkal FHD-ban játszik akkor még a 2 GB is sok , felesleges olyan kiadásokba kényszeríteni az embereket. amit nem használ ki és nem is fog.
-
sakal83
addikt
válasz
SoulReaver #39190 üzenetére
A felállás: van egy gtx1060-om, amit most vettem, de van lehetőségem elcserélni egy msi gtx970-re. A 970 "bekerülési értéke": 55k lenne. (kb egyforma garival)
Ezért is gondolkozom, mert most teszteltem be egy 970/290/780 triót OC-va (ez alap nálam, ahol van értelme), és őszinte legyek, csak mérhető különbséget véltem felfedezni, gyakorlatit szinte semmit.
Évente 40-50 órát játszok, csak, ha felmerül az igény, akkor legyen a gépbe valami értelmes. 4 évig elvoltam megy 7950-el. A TOP téma nálam az értelmes hosszú gari, cicergésmentesség, és félpasszívság idleben.
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39175 üzenetére
+ mondjuk hosszabb garancia, a kérdés hogy ez a 30 ezer fornint körüli felár megéri e.
-
apollo12
veterán
válasz
SoulReaver #39138 üzenetére
Ha nem húzod akkor tuti elbirná
-
szallasi007
őstag
válasz
SoulReaver #39138 üzenetére
Nem akarok beleszólni de két 970 olyan 130 körül áll meg. Nem érdemes akkor már apróról vadászni egy használt de garis 980ti-t? Vagy hozzá rakni még egy 15-20 ezret és venni egy 1070-et (én is ezt tettem)
-
Racecam
nagyúr
válasz
SoulReaver #39140 üzenetére
Kicsit korán örültem, mert először a RivaTuner-t kikapcsoltam, aztán le is szedtem, de még mindig ott van ez a "szar" a bal felső sarokban és marhára zavar a játékban....
-
Racecam
nagyúr
válasz
SoulReaver #39140 üzenetére
De, ez volt az...
Nagyon köszi, még anno dec-jan környékén amikor vettem a kártyát, akkor volt érdekes ez, azóta "csak" használom megelégedéssel és nem nagyon érdekelnek már ezek a "statisztikák".
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39129 üzenetére
Ezt el is feleljtettem! Magyarán csináltál egy tiszta újratelepítést?
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39126 üzenetére
Emiatt kérdezted? Szedd le DDU-val madj tedd vissza a régebbit és ha stabilan fut akkor hagyd fent a következő driver frissítésig talán ott már jó lesz. Ha akkor is gond lesz kérdezz újra vannak itt tapasztaltabb fórumozók is, lehet tudnak egyéb megoldást, de kezdésnek mindenképpen a korábbi drivert próbáld ki.
Úgyértem ha nem driver hiba akkor is lehet tudnak segíteni.
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39123 üzenetére
Ez tipikus hitbeli kérdés, lehetőségek:
- mindig a legfrissebbet teszed fel - max leszeded ha érezhetően nem jó
- ameddig nincs olyan játékod amihez valamilyen optimalizálást tartalmaz az újabb driver nem teszed fel, vagy bármi ollyasmi ami miatt feltétlen frissíteni kellAmúgy igen a legújabbat használom.
-
shteer
titán
válasz
SoulReaver #39123 üzenetére
Igen
-
Promi
aktív tag
válasz
SoulReaver #39059 üzenetére
Nem volt kedvem kísérletezgetni, hogy mennyit bír.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
SoulReaver #39051 üzenetére
Hó elején mATX házba költözöm, ez a kártya volt az első lépés afelé
Plusz 15k diffi volt a kettő között, ami azért nem rossz a teljesítményt tekintve.
-
F e Z o
veterán
válasz
SoulReaver #39039 üzenetére
Azért mert valami régebbi, s nem frissítették az oldalt, még nem azt jelenti, hogy újabb kártyákra nem megy fel. GPU körüli furattávok állandóak NV-nél is, csak általában a rövid kártyáknál illetve elöl a DVI-nál lehetnek fennakadások. Ha rákeresel ebben a topikban, Te is láthatod, hogy G1-en volt már Peter az egyik srácnak, húzottan 60 fok körül meg is állt a GPU.
-
F e Z o
veterán
válasz
SoulReaver #39035 üzenetére
Mivel univerzális, így elég sok videókártyára fel lehet tenni a hűtőt. Bár én ha már hűtést cserélnék, egy Alpenföhn Peter-nél nem adnám alább.
-
Golyo69
senior tag
válasz
SoulReaver #39035 üzenetére
Nem tudom hogy van-e
Kicsit furán néz ki a kártyán a nagy hűtő de rendben van teljesen...nagyon halk és jól hűt,
Majd megnézem ma dálután hogy pontosan mennyi az annyi!
-
cyberkind
félisten
válasz
SoulReaver #39022 üzenetére
Nem mert elvileg hardveresen van korlátozva az egész.
-
cyberkind
félisten
válasz
SoulReaver #39019 üzenetére
Hogy lehet füstig húzni, amikor feszültség lock van, amit csak kb forrasztással kerülhet ki az ember, azt meg nehéz eladni utána.
-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver #39019 üzenetére
Nekem nincs gondom egyenlőre a használt cuccal
újra nincs pénzem a amit újonnan vettem az egy gts 450 ami még megvan , meg előtte egy 9800 gtx et azt sajnos eladtam . A többi motyóm használt . Inkább a lényeg a gari ha baj van a karival nállam egyből kijön
s ha van gari legariztatom ennyi . igaz kellemetlen de így volt új 770 lightningom is az is üzemel, pl annak 1,3 v ot enged az afterburner . Anyival ha nincs hűtve rendesen már lehet degradálni a gpu-t . Meg nem akarok tényleg részletek írni de olvastam már olyanokat , hogy megveszi az emberünk a karit agyig húzza , van aki mókolt biossal 1,25v stb . s ha tönkremegy legariztatja . Igen ám általába mindíg a második tulajnál adja be a kulcsot amikor már lejárt a gari. Ja meg ó birja az a 80-90 fokot mert anyit ír rá a gyártó. hát köszönöm , én ilyen karikat ha lehet nem vennék. De könyen belenyúl az ember.
Pl legutóbb mikor vettem egy 980 classit , hibás volt a dvi port . Ebből sokat nem lehet levonni de inkább viszabizniszeltem mert már bizonytalan volt . Még jól ment a kari de nem mertem reckírozni. Ja és az az áló venti miatt bizony 75-80 fokon üzemelt . persze nállam ez orvosolva lett ventiprofillal. De na mivan akkor ha pont egy forrasztás engedett a gpu-nál a sok hőingadozás miatt s azért nem volt digitális jel a karin. Ezért kellett tőlle megváljak fájó szívvel . -
NFree
addikt
válasz
SoulReaver #39014 üzenetére
Hát eszetlen oc-val meg lehet röviditeni a kari életét. S tisztelet a kivételnek de vannak itt a forumokon olyan tulajok akiktől nem szivesen vennék vga-t, csak ha sok gari van rá.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #39003 üzenetére
a ram már lerágott csont, mikrolagos lesz 3,5gb felett, de tulajként nem félek fhd felbontást használva. több kijelző és nagyobb felbontás esetén bele lehet futni pár elbaltázott konzolporton kívül.
próbáltam előnyt (gta jobban megy, fogyasztás) és hátrányt (ram méret, papíron minimálisan kisebb teljesítmény) is felsorolni. majd a többiek is kifejtik a cserével kapcsolat véleményüket, és a kérdező ezek alapján eldönti a csere sorsát. én "nem"mel szavaztam. -
törölt tag
válasz
SoulReaver #39001 üzenetére
2 fűtési szezonban volt az említett 2 kártya, és szerintem kifejezetten előnyös abban az időszakban. az nem kérdéses, hogy az amd többet fogyaszt.
forzánál már közel voltam a 3,5 gigához, és nem tudtam eldönteni, hogy miért döcög furán a játék az egyik mapon. de általánosságban fhd-ra korrekt a 970, azért is vettem ilyet.
mindkét kártya rendben van. ha egy 970 tulaj tette volna fel a kérdés, hogy r9 390-re cseréljen-e, ott már más lenne a gyerek fekvése. combosabb táp és szellősebb ház kell az amd-nek, de ha ezek már megvannak (tulajként illik), akkor én biztosan nem cserélnék egy morpheus-os 390-et fűtési szezon előtt, ami papíron még minimálisan jobb a 970-nél. azért adtam el a 290x-et, mert nyáron nem mertem bevállalni klíma nélkül, szóval a helyében max tavasszal cserélnék. persze a hőtermelésen kívül még rengeteg szempont van, amiért cserélni szeretne valaki. -
fogtunder
nagyúr
válasz
SoulReaver #38991 üzenetére
ez legyen a legnagyobb gondom, a 750Ti-n iszonyatosan vissza kellett venni mindent már, hogy 30fps környékén legyek. nekem az, hogy nem ultrán játszom, hanem highon és van értelmezhető fps, már komolyabb kompromisszumtól mentes.
az eredeti gépről visszajött az Áfa, de azóta minden nagyobb tételt használtan vettem, kisker garival, eddig nekem is pozitív a dolog, de hát akkor is pénzbe kerül, ha nem én bukom rajta a nagyot.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
SoulReaver #38988 üzenetére
többnyire single cuccok, sok XCOM 2, de most éppen mellette a GTA V újrajátszás megy, meg bele kellene kezdeni a Witcher 3-ba, és érdekel a Rise of the Tomb Raider is, ilyesmik. mellette meg indie játékok, de arra a 750Ti is elég volt bőven.
RAM-ra most nincs keret a kártya mellett, az a következő projekt. meg egy nagyobb SSD, egy normális processzor hűtő a gyári helyett, igazából a NAS-t is lecserélném, amibe amúgy is kellene bele nagyobb HDD, szóval hosszú a lista
-
core i7
addikt
válasz
SoulReaver #38988 üzenetére
Na igen ráadásul jön hamarosan a Watch Dogs 2 Battlefield 1 Maffia 3 Gondolom dúrvább lesz a gépigényük mint eddigieknek Jo a 970 de már FHD-n komprumisszumokat kell még ezzel is kötni
-
fogtunder
nagyúr
válasz
SoulReaver #38985 üzenetére
és tényleg, azt a villanyszámlát azért nem fizetném ki
a RAM upgrade-del még várok kicsit, mert az mITX lapon csak két foglalat van, ami betelt, szóval komplett csere kell, talán majd jövőre.
lehet a 960 is elég lett volna, de életemben először akartam egy kártyát, aminél nem kell játszani a grafikai beállításokkal.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
SoulReaver #38981 üzenetére
ja, hát nem volt rá túl sok pénzem anno ~2 éve, mikor megvettem az asztali gépemet, nettó 85-ből kellett valamit kihozni, úgyhogy a proci meg a VGA spórolós volt.
eredetileg azzal kezdődött az egész, hogy használt R9 380-akat és GTX 960-akat nézegettem, aztán ahogy szétnéztem tesztekben, úgy voltam vele, hogy akkor már inkább kiadok valamivel többet és veszek valamit, ami 1080p-ben perpill kompromisszum mentes és talán így kihúzza 2 évig. sajnos a jó dealeket mind lecsapták előlem, újonnan nem fizetem ki egy értelmes GTX 970 árát, szóval próbáltam RX 470-et rendelni, de cserébe az se jött meg, és úgy voltam vele, hogy addig már vadászok valamit, mert lassan két hete nincs VGA-m.
amúgy vicc, amit az AMD művel az új RX szériával, meg az is, hogy emiatt az Nvidia hol tartja a GTX 970 árát.
-
NFree
addikt
válasz
SoulReaver #38961 üzenetére
Nem tudom elmagyarázni, valahogy nem érzek semilyen bizsergést a nem kimondottan fullra tuningra épített karik iránt. Jó jó meg minden de nem érdekel. Nem játék miatt veszek vga-t hanem töbnyire benchek miatt, ráadásul kicsit gyüjtöm is őket így sokat megtartottam. Igazán jó kis kari az 1060 de az nekem olyan snassz. Ha kiad az evga ,msi belőlle classified, lightning verziót onnantól érdekelni fog .
1080p használom a gépet töbnyire régebbi játékokkal játszom néha néha kipróbálok egy újjat de nem nagyon van időm sajnos.
Így szerintem ez a 980 kielégíti az igényeim, tetszik is és elvileg tuning kari is (majd meglátom mit tudok vele mókolni télen a hidegben)
Ha nagyon keveslem majd a teljesítményt akkor lehet lecserélem majd , de szerintem hamarabb kifogy szegény kari a 4gb miatt a szuflából mint a gpu erőböl (sajnos) de ez van majd kötök némi kompromiszumot.
És azért 980 mert pár hónappal talán 1.5 ezelőtt volt alkalmam kipróbálni egy 980 classit s az akkor megfogott a 770,780 után.(#38960) Mika1227
Köszönöm -
törölt tag
válasz
SoulReaver #38697 üzenetére
Ertem koszi.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38693 üzenetére
Mennyire kozeliti meg a Noctua ventiket hofokba kb ugyanott van? Neztem hogy szep a legszallitasa.
(#38694) sephi: Koszi, ezt sose nezem.
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver #38693 üzenetére
Nálam is a ramok vannak útban neki, de szerencsére kiemelkedik a ház oldala így fel tudtam rakni a 2db 14-est és még az oldallap is felmegy.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38690 üzenetére
Azok milyen proci hutok?
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver #38690 üzenetére
Jó a procihűtőd, látom nálad is Viper-ek vannak rajta! Miért nem 2 14-es?
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
SoulReaver #38633 üzenetére
Köszönöm, próbáltam keresni a topikban mielőtt feltettem a kérdést. A "hajlik" szóra találtam pár találatot, az alapján az jött le nekem, hogy elég sokakat foglalkoztat a kártya 2014-es megjelenése óta folyamatosan a kérdés, többek szerint pedig nincs miért aggódni.
Én egy icipicit aggódom azért, a gettó megoldásoktól viszont óvakodnék, már csak a plexi oldallapos ház miatt is, úgyhogy rendelni fogok szerintem valamilyen support bracketet a VGA alatti PCI bővítőhelyre.
Olvastam olyat is külföldi fórumon, hogy ha felsőbb kábelelvezető nyíláson van bevezetve a PCIe tápkábele a kártyának, akkor azt is lehet "függesztéknek" használni, tápkábelre viszont nem szívesen bíznék tartási feladatot...
-
Mika1227
őstag
válasz
SoulReaver #38611 üzenetére
Kipróbáltam. Így se jön be az a panel. Franc se tudja, hogy színesebb lett-e a kép!?
De miért nem jön be az a panel ez izgat!?
synthattik:ott nekem is van ilyen opció, de az csak a videó beállításra van. Nem?
-
apollo12
veterán
válasz
SoulReaver #38588 üzenetére
sajnos nem viszi és a memóriám is csak max 7900mhz bír
ASIC meg 69.7%
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38592 üzenetére
Neztem, de nem birja szegeny.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38590 üzenetére
Nekem 67%, de van olyan jatek ahol 1475Mhz-en mar szemetel, viszont a memoria birja 4000 felett is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest