Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Van egy 970-es kártya, amire egy vga-s csatlakozású monitor van rákötve, dvi átalakítóval (most így hirtelen nem tudom melyik) Ez okozhat képi zavarokat? Egyes játékokban, sötét helyeken a kép vízszintesen hullámzik, vibrál.
Vagy ez driver hiba lenne?
-
->Raizen<-
veterán
Eddig birta project cars 2 ben 30 fps ala is benezett a 970 esti esos futamon, 32 kocsival.Nezem az utodjat.
-
pengwin
addikt
válasz
odorgg
üzenetére
Az én GTX 970-em 1558-1560 MHz-et még megy stabilan alapfeszültségen, de pl. a memória nálam nem megy feljebb 1MHz-nyit sem.
Csak olyan helyeken van probléma, ahol alapfeszültségen is bajok vannak (Civ5... egy kalap szar az a játék technikai szemszögből... NV-n fagy, és folyton újratölti a terep textúráját... utóbbit 8GB VRAM-os Radeonon is csinálta)
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Ti milyen szoftvert használtok OC-ra?

-
odorgg
addikt
1500 alapfeszen jónak számít? Vagy átlagos?
-
CSB29
aktív tag
válasz
Dobi 562
üzenetére
Egy 3 gigás agyonturbózott 1060 azért jobbacska a legtöbb új játékban. Ahogy nézegettem, körbeverik egymást sok helyen, de azért egy szaftos 1900-2000mhz-en a 3gigás 1060 elég tehetséges. Az MSI gaming x verziót néztem ki itt aprón, ma megyek érte.
szerk. + arra számítok, hogy jobb lesz a driveres támogatása a 10-es szériának, maxwellt meg elhanyagolják..
-
odorgg
addikt
-
laychi
veterán
A BIOS-t le tudod menteni gpu-z-vel
maxwell bios tweaker-re lehet szerkeszteni, esetleg a ventillátor szabályzáson ha állítanál,akkor tudnád passzívan használni a kártyát.
NVflash-el meg a szerkesztett biost vissza tudod dobni.De ezt csak saját felelősségre!
Főleg,hogy ryzen konfigod van és abban nincs IGP,mint intelnél,ha balul ütne ki.
-
CSB29
aktív tag
Bevállaltam végül a 980 referencia kártyát.
https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-980/specifications
Lehet ezen fan profilt állítani? Mert idle módban is pörög fix 26%-on és az már zavaró tud lenni. Tök fölöslegesen, max 28 C-ig megy föl..
Nem lehet valami progiban levenni, hogy a ventit ne is pörgesse mondjuk 50 C-ig? Afterburnerben piros a beállítás, vagyis nem engedi át nekem :/
Valaki? -
Cs1csó
titán
Zártabb kiépítésű és egy ventis ezért hangosabb nézz róla youtube videókat, van összehasonlító videó ott megoszlanak a vélemények, bár az sem lehet egy rossz megoldás ha a pénzért amit megmarad dobsz rá egyedi hűtést.
Nem pontosan az a kártya : [link]
Vagy ez a videó : [link]
A tesztelő srác mondja is hogy zsúfolt, kicsi - tehát rosszul szellőző házban - vagy SLI építésre jobb a founders edition. Meg persze ha ugye saját hűtést akar rátenni az ember.
-
Cs1csó
titán
Akkor érdemes megvenned:
- ha folyadékhűtést akarsz rátenni
- vagy mivel ennek a hűtése úgy van kiépítve hogy hátrafelé tolja ki a levegőt (ilyenből érdemes SLI-t építeni ahol ugye szorosan egymás mellett vannak a kártyák) ezért egy rosszabb szellőzésű házba is ajánlható mivel ugye egyből hátra tolja ki a forró levegőt és ezért kevésbé terheli hővel a körülötte lévő alkatrészeket amik ugye a ház gyenge szellőzése miatt jobban kapnák a meleget. -
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Használt gtx 980 Founders Editiont szeretnék venni, mert egész jó ár/érték arány. Csak azért vagyok bizonytalan, mert ugye ez a reference blower hűtés nagyon gagyinak tűnik. Meg persze lehet hangos is. Mégis kb 10-20 ezerrel olcsóbb mint a 1060-ak. Belemenjek? 980 ref. van valakinek, aki tudna tanácsot adni?
Köszi -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
üzenetére
persze, de vízből is kevesebb kell mindenből ha 1x 180w-ot kell vele hűteni mintha 2 x 165w-ot, a kétszeres blokk költségről nem is beszélve, ami meg mire eladnád, a kutyának se fog kelleni. Plusz a kártyákon a garit is bukod.
míg 1080-ból veszel egy EVGA FE-t (vagy gigabyte FE-t mert azon meg matrica nincs a csavarokon) és büntetlenül teszed rá a blokkot, amit még simán el tudsz majd adni, ha úgy van.
De ha SLI-t akarsz csináld meg nyugodtan, én se bírtam magammal régebben is belevágtam, de egy hónapig se volt meg a rendszerem, remélem ez sokat elmond mi erről a véleményem

renderelésről fogalmam nincs, sose csináltattam ilyet a kártyákkal. Gondolom, ha van sli optimalizálás akkor abban valószínüleg hozza aközel 2x teljesítményt. Nézz után annak a programnak, amit használsz.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
És ha EK-s vízhűtést szeretnék majd köréjük építeni? Már a melegedés és a zaj problémáját ki is pipáltuk. A procim rohadt forró fejű, szóval előbb utóbb muszáj leszek valami atom hűtési rendszert kiagyalni.
Amúgy igen, vannak hátrányai. A kérdés, hogy renderelésnél a dupla cuda core hogy teljesít? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
üzenetére
én mindenképp az 1080-at ajánlom, az SLI minden tekintetben hátrány, kivéve pár esetet amikor kivételesen jól működik.
gondolj bele, nagyobb fogyasztás, nagyobb hűtésigény, nagyobb zaj, a memória nem lesz több mert ugye nem adódik össze stb.
míg egy 1080 stabilan hoz jóval nagyobb fps számokat MINDEN esetben, kevesebb vagy ugyanannyi tdp-vel, halkabban, hűvösebben, dupla memóriával.
sztem találni már használt 1080-at 160 körül is, akkor meg már csak 20k a különbség. -
törölt tag
Van egy 980-as GTX-em és azon hezitálok, hogy cseréljem vagy dobjak hozzá használtan egy másik 980ast.
Ha abból indulunk ki, hogy a játék jól van optimalizálva slire akkor egy 1080/1080ti közti szintet hoz. (videók lentebb)
A 1080 a hardverpiacon már 180ért kapható, a 1080ti olyan 230 körül vihető.
A 980 SLI akkor kb egy 200k-s videókártya szintjét hozza.
Használtan 80k-ért kaphatok 1-1,5 év garis 980-ast (szintén strix-et vennék). Kb. én is ennyiért tudnám eladni. Szóval ha eladom akkor 120ezret kéne hozzá tennem (ugye nem a 1080 és nem is a 1080ti árán számoljuk, hanem amit kb. hozz, tehát mondjuk egy válogatott gpu-s superoverclockos 1080at).80k (980)
Előny: bizonyos játékokban jobban teljesít de persze van olyan ahol semmilyen plusz nem tapasztalható120k (1080)
Előny: minden játékban stabilan magasszintet hozHa most a fogyasztással jöttök, akkor arra azt tudom mondani, hogy ha hosszú távon nem játszok olyan játékkal ami igénybe veheti az erősebb gépet (paladins, fifa) akkor kikapom a kártyát, ezzel is növelve az élettartamát.
A kérdés adott, renderelésnél, 3d grafikánál, animálásnál mennyit számít a dupla cuda core, illetve a "ketté szett VRAM"..
Gameplays
https://www.youtube.com/watch?v=IbkQR1D876o&t=90s
https://www.youtube.com/watch?v=7M2vq71ML4I&t=117s
https://www.youtube.com/watch?v=aHwI2Zkm6wE&t=55s -
laychi
veterán
ha valaki rendelkezik 144hz-es monitorral, bf1-gyel és i5(k) procival, az irjon légyszi privátot. valamire kíváncsi lennék
(és természetesen 970-980-as kártyával, ha már a topikban vagyunk
) -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Pro!Petya
üzenetére
azért az 1080-al is el lehet lenni 4k-n, nekem a monitor 1440p, de van már 4k tv-m is arra szoktam kitenni néha a képet, a jobban optimalizált motorokkal szépen viszi , pl f1 2017,Dirt4, forza7, wot, doom, stb ezeket szépen viszi 4k@ultrán, de a többi gémnél is némi butítás után azért tud játszható sebességet produkálni.
Persze van, ahol nem, szóval azt hagyni is kell

-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Ki az aki Oc mellett azt írja hogy a ne adj neki több feszt mert árt a kártyának?! (az velszeg nem tuningol, és még hűteni se tudja...) Ennyi erővel azt is mondhatná hogy,ne is huzzad mert az is rövidíti az élettartalmát. Sőt be a dobozba vele és akkor az a tuti

Nyugodtan ki tolhatod a csúszkát , aztán már lesznek eredmények is. Hűteni kell ennyi , annál több feszt ugy se tudsz adni szoftveresen mint amennyit a kártya biosa enged neki.
Ha felfeszeled és azután nem bírod hűteni akkor ok , vegyél vissza , de így 60 fokon teljes terhelésen semmi baja nem lesz.techpowerup
Thermal limits
Rated: 79.5C
Max: 91.0C
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen kártyám: [link]
Próbáltam tuningolni afterburnerben, de nagyon kevesett tudtam oc-zni, a benchmarkon átment a dolog, de játékokban driver crash (pl pubg-ben).
Most ezt sikerült beállítani, ami több napja stabil játékban is, viszont ennél csak jobb értékeket láttam másoknál:

Ha feljebb húztam a memoryt pl 300-ra, jelentősen jobb fps-t értem el, viszont torzítások jelentek meg a benchmarkokban. Ha ráadtam +20 core voltaget akkor minden atom stabil, szóval ez a bajom, hogy több voltage kéne neki, viszont mindenhol azt írják, hogy azt felejtsem el, mert hosszú távon szétcseszi a kártyát. De ezt nem csak a hőmérséklet miatt mondják? Mert ez a kártya 60 fok fölé nem nagyon tud menni a legnagyobb terhelés alatt sem, köszönhetően a 3 ventilátornak.
-
laychi
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
el is vetettem, írtam is a srácnak. van egy 1070-es giga eki, de egy ventis....kértem arra árajánlator.
de olyat 370-380euroért tudnék bolti újat, hw horrort mond, akkor el is felejtem.1080-as már eltúlzott lenne 1080p-re 60hz-es képfrissítés mellé, nem?
-
Cs1csó
titán
válasz
laychi
üzenetére
+1 Bib feltéve ha új. Persze az sem hogy arra mivel újabb még több a gari.
- használt gtx 970 kb. 60e forint
- használt gtx 1060 6GB kb. 90e forint
- 120 euró kb. 37e forint
- gtx 970 +15% = gtx 1060 6GB- gtx 1070-t kb. 120e forinttól lehet venni használtan az már tényleg komoly ugrás.
-
laychi
veterán
Kérdés srácok.
van egy msi gtx 970 gamingem.
lehetőségem lenne 120 Euro ráfizetéssel egy msi gtx 1060 6gb gamingre.
szerintetek ?
meglépjem, vagy annyit nem ér meg? -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
zlito11
üzenetére
Van erre külön beárazós topic, ott érdeklődj, innen töröltem.
-
Rasiel
senior tag
válasz
hajbel
üzenetére
Inspector-ban ugyanúgy hozzá lehet nyúlni a 3D grafikai beállításokhoz, mint az NVIDIA Vezérlőpulton belül, csak itt sokkal több lehetőség van, lehet finomhangolni. Többek között ezt tudja az Inspector, emellett, ahogy flyercreator is írja, lehet pl. OC-zni is a kártyát.
(#41043) flyercreator: A programnak van egy Profile Inspector része, ott tudod a fentebb említett dolgokat állítani.
"Ha fps limitet állítasz be RivaTunerrel vagy Inspectorral, a V-syncet kikapcsolod a játékban és a driverben is, akkor az input lag csökkeni fog?"
Elméletileg csökkenni fog.
Viszont a hátulütője, hogy a legtöbb játékban így is - hiába nem esnek 60 FPS alá - jelentkezni fog a tearing (képtörés). A FIFA-ban viszont nem tapasztaltam ilyet, ezért is használom itt ezt a módszert.Egyébként maga a V-Sync + triple buffering kettős általában megfelelően működik mindenhol. Amit írtam, tény, hogy valamekkora input lag-ot okoz, viszont, ha nem esik az FPS 60 alá, akkor számomra nem volt zavaró, sőt, minden probléma nélkül tudtam játszani. Félre ne értsd, közel sem vagyok az a "meglegyen a fix 60 FPS" játékos, mert én bőven el tudok játszani úgy is, ha azalatt van az FPS-szám.
Egyébként a legjobb megoldás egy G-Sync-es monitor. Ugyanakkor számomra a vertikális szinkron és triple buffering kettős (már, ahol kell alkalmazni) bőven jó, így nem rohanok a boltba G-Sync-es monitorért.
Sőt. én sokkal inkább a profibb monitorok híve vagyok, nem a gamer fajtáké. Pedig nagy UT2004 rajongó vagyok, oda meg köztudottan nem árt a "gyorsaság" minden téren, de ott a jelenlegi monitorom is bőven megteszi. 
-
törölt tag
válasz
Rasiel
üzenetére
FIFA17-ben (is) az átvezető videóknál ugye lekorlátozza az FPS-t ~30-33-ra. Az ALT+TAB-os módszer itt nem működik. Úgy oldottam meg, hogy minden esetben fix 60 legyen az FPS-szám, hogy a "fifasetup"-ban beállítottam, hogy ne limitálja az FPS-t, majd NV Vezérlőpultban kikapcsoltam a FIFA17 profiljában a V-Sync-et, ezután pedig beállítottam rá egy 60-as FPS-limitet NVIDIA Inspector segítségével. Így minden esetben "smooth", vaj sima a játék, végig 60 FPS-el megy és képtörés sincs.
Ha fps limitet állítasz be RivaTunerrel vagy Inspectorral, a V-syncet kikapcsolod a játékban és a driverben is, akkor az input lag csökkeni fog? Ha stabilan megvan a 60 fps, akkor ez a megoldás tűnik a legjobbnak.
-
Rasiel
senior tag
válasz
hajbel
üzenetére
Nincs ebben semmi hihetetlen, ilyenkor a Windows asztal "tulajdonságai" kerülnek használatra, így a triple buffering is aktiválódik. Vannak olyan játékok, amelyekbe alapból beleteszik a grafikai beállítások menübe: ilyen pl. az említett két játék, az FC4, Dishonored 2 vagy esetleg a Rise of the Tomb Raider.
"Olvastam, hogy a jó öreg D3DOverrider itt nem működik, pont a 32 bit miatt."
Tudtommal elsődlegesen nem a 32 bit miatt, más technikai okai vannak. (Tehát ezt azt előző hsz-emben nem pontosan írtam le.)"Adaptive Vsynccel is működhet az Alt+Tab vajon?"
Adaptive V-Sync-et nem szoktam használni, így erre nem tudok pontos választ adni. Ki kell próbálni.FIFA17-ben (is) az átvezető videóknál ugye lekorlátozza az FPS-t ~30-33-ra. Az ALT+TAB-os módszer itt nem működik. Úgy oldottam meg, hogy minden esetben fix 60 legyen az FPS-szám, hogy a "fifasetup"-ban beállítottam, hogy ne limitálja az FPS-t, majd NV Vezérlőpultban kikapcsoltam a FIFA17 profiljában a V-Sync-et, ezután pedig beállítottam rá egy 60-as FPS-limitet NVIDIA Inspector segítségével. Így minden esetben "smooth", vaj sima a játék, végig 60 FPS-el megy és képtörés sincs.
-
hajbel
addikt
válasz
Rasiel
üzenetére
Az Alt+Tabról olvastam én is, de olyan hihetetlennek tűnt, hogy nem próbáltam ki. Nem tudom, hogy ez hogy lehet, hogy programmal nem lehet bekapcsolni, alt+tabbal pedig igen. Olvastam, hogy a jó öreg D3DOverrider itt nem működik, pont a 32 bit miatt. Régen a Fifámat szépen rendberakta. Adaptive Vsynccel is működhet az Alt+Tab vajon?
-
Rasiel
senior tag
válasz
hajbel
üzenetére
Első körben a játékon belül hagyd bekapcsolva a V-Sync-et! Miután betöltött a GTA V, nyomj egy ALT+TAB billentyűkombinációt, így a játék lekerül a Windows tálcára, majd még egyszer ugyanezzel a kombóval lépj vissza a játékba! (Fontos, hogy mielőtt elindítod a játékot, legyen megnyitva egy másik ablak, pl. egy Windows Intéző, hogy le tudd tenni tálcára).
Ez a legegyszerűbb módszer, viszont ezt minden indításnál el kell játszani. A játékok többségénél működik.
Van még másik opció is: D3DOverrider vagy RadeonPro. Előbbi sajnos új játékoknál már nem működik, viszont régebbieknél (amelyek 32 bites .exe-vel rendelkeznek) jól használható (pl. Assassin's Creed IV Black Flag). Utóbbit (RadeonPro) próbáltam anno, de az sem volt minden játék esetén megoldás.Ha az ALT+TAB módszer nem működik, akkor, ha van lehetőség a játékon belül a képernyőbeállításoknál "Borderless Windowed" kiválasztására, akkor azzal automatikusan alkalmazva van a triple buffering, viszont ez valamekkora FPS-csökkenéssel jár, valamint nem minden esetben tűnik folyamatosnak a játék, tehát valamelyest darabosnak lehet érezni, ha 60 alá megy.
-
Rasiel
senior tag
válasz
üzenetére
"...Dying Light és GTA V esetében felesleges ott bekapcsolni."
A hangsúly az "ott" szón van, tehát az NV Control Panel-ban nem érdemes bekapcsolni a triple buffering-et e két játék esetében, mivel azok DirectX API-t használnak. Ha használni szeretnénk a V-Sync mellett a triple buffering-ot a GTA V és a Dying Light esetében, akkor mást megoldást kell választani, hogy működjön is.
Mint írtam az NV Control Panel-ben a triple buffering csak és kizárólag OpenGL API-t használó játékoknál működik, ilyen pl. a Wolfenstein The New Order vagy a The Old Blood vagy esetleg a Doom 2016. Tehát sok esetben ezt nem tudjuk használni."V-sync on + tripla pufferelés vagy csak v-sync on. Ez adja a legsimább, legfolyamatosabb képet."
Ezt így nem lehet kijelenteni, játékfüggő az egész, mely opciókat, hol érdemes használni."Ha nagyon rosszul optimalizált a játék és sokszor beesünk 60 fps alá, akkor a microszaggatásokat (60fpsről 30fpsre ugrálgatások) kiküszöbölések érdekében kapcsoljuk ki a játékban a v-syncet, az nvidia panelban pedig válasszuk az adaptív szinkronizációt (tripla pufferelés off)."
Ez nem rossz optimalizációra utal, csak a játék szimplán Double Buffered V-Sync-et használ, ezért következnek be egyes esetekben a 60-ról 30 FPS-re ugrálások. Ilyen szituációkban jön jól a V-Sync + Triple Buffering opció, ami ezt a jelenséget kiküszöböli, ergo nem fog néha 30 FPS-ekre beesni a játék. Mint mindennek, természetesen ennek is van hátránya, mégpedig az ekkor fellépő esetleges input lag, ami leginkább akkor érzékelhető, ha 60 FPS alá meg az FPS-számláló. Egyébként ez is játékfüggő, nem mindegyik motor reagál ugyanúgy, pl. Far Cry 4-ben, Dishonored 2-ben ez a jelenség eléggé szembetűnő. -
törölt tag
válasz
Rasiel
üzenetére
"Az NVIDIA Control Panelben található triple buffering csak OpenGL alkalmazások esetén működik, ergo Dying Light és GTA V esetében felesleges ott bekapcsolni"
"Egyébként a két szóban forgó játékot érdemes V-Sync-el és triple buffering-el játszani."
Ha felesleges bekapcsolni a tripla pufferelést akkor miért érdemes azzal játszani?

Valamilyen konklúziót próbálok vonni:
Online kompetitív játékoknál vagy v-sync off vagy fast sync. V-sync on + tripla pufferelés, a v-sync on, vagy önmagában a tripla pufferelés v-sync off mellett nem ajánlatos a nagy input lag miatt.Offline játékoknál ahol kevésbé zavaró az input lag
V-sync on + tripla pufferelés vagy csak v-sync on. Ez adja a legsimább, legfolyamatosabb képet.
Ha nagyon rosszul optimalizált a játék és sokszor beesünk 60 fps alá, akkor a microszaggatásokat (60fpsről 30fpsre ugrálgatások) kiküszöbölések érdekében kapcsoljuk ki a játékban a v-syncet, az nvidia panelban pedig válasszuk az adaptív szinkronizációt (tripla pufferelés off).Végezetül
Az nvidia driverben alapvetően hagyjunk mindent a 3d alkalmazásra és ne nyúljunk bele ha nem indokolt (adaptív szink).
Az újabb játékoknak a menüjében van úgy is a legtöbbször a double buffer/triple buffer opció. -
Rasiel
senior tag
válasz
hajbel
üzenetére
A triple buffering bekapcsolása esetén nő az input lag. Ez játékfüggő, mennyire érzékelhető, de leginkább akkor szembetűnő, ha - 60 Hz-es képfrissítési frekivel rendelkező monitor esetén - 60 alá esik az FPS-szám.
Az NVIDIA Control Panelben található triple buffering csak OpenGL alkalmazások esetén működik, ergo Dying Light és GTA V esetében felesleges ott bekapcsolni azt az opciót, mert nem működik, nem lesz hatással az adott játékokra.
Egyébként a két szóban forgó játékot érdemes V-Sync-el és triple buffering-el játszani.(#41029) flyercreator: "Azt írja az nvidia driver, hogy A beállítás bekapcsolásával növelheti a teljesítményt, ha a Függőleges szinkronizálás is be van kapcsolva."
Igen, ez így van. Pl. abban az esetben igaz ez az állítás, ha az adott játék Double Buffered V-Sync-et használ.
A triple buffering-et V-Sync ON-al ajánlott használni. -
hajbel
addikt
válasz
üzenetére
Mindenképpen érdemes bekapcsolni a tripla pufferelést, mert állítólag csökken tőle az input lag.
A lényeg: In other words, with triple buffering we get the same high actual performance and similar decreased input lag of a vsync disabled setup while achieving the visual quality and smoothness of leaving vsync enabled.
Azt írják még, hogy kevesebb fps mellett is folyamatosabb élményben lesz részed, mert az fps számoló programok csak az számolják, amikor a front buffer cserélődik. Ha hazaérek, kipróbálom. Érdekes az egész cikk.
Engem pl. Dying Light alatt nem zavar a FastSync generálta stuttering, GTA-ban közben viszont igen. Beállítom majd Nvidia Control Panelben a Vsync + tripple buffert és meglesem, hogy a zavaró input lag jelentkezik-e így.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
A Gigabyte GTX970 Gaming G1-nél garanciavesztéssel jár a hűtő leszerelése? Újrapasztázás lenne a cél.
-
törölt tag
válasz
hajbel
üzenetére
Na ezt nem is tudtam

A legtöbb játék nálam 95%-ban stabil 60 fpsel megy.
A fast syncet kipróbáltam az amazin eternal-nal (mert a paladinsra nem tudok tegnap óta felmenni...) és ugyanúgy tapasztaltam képcsíkozódást. Lehet, hogy egyes játékok nem támogatják a fast syncet?Ha be van kapcsolva a v-sync akkor a tripla pufferelés bekapcsolásával növekedni fog az input lag? Azt írja az nvidia driver, hogy "A beállítás bekapcsolásával növelheti a teljesítményt, ha a Függőleges szinkronizálás is be van kapcsolva."
-
hajbel
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem a tearing zavaróbb. Az adaptivenál 60 fps alatt kikapcsol a vsync, hogy magasabb fps-ed legyen amikor beesik 60 alá. Ha nem zavar és konstans 60 fps felett vagy, akkor egyértelműen kapcsold be a vsyncet. Este kipróbálom, de szerintem engem személy szerint zavarna az inputlag megnégyszereződése olyan játékban, ahol 60 alatt-felett ingadozik az fps.
-
törölt tag
válasz
hajbel
üzenetére
Lehet egy érzéketlen állat vagyok az inputra de én konkrétan addig nem is tudtam, hogy van ilyen amíg haverom fel nem hívta rá a figyelmem. Sokat teszteltem vsync nélkül a paladinst meg a rainbow sixet de nem sok különbséget tapasztaltam. Ellenben a fastsyncnél tapasztalható "microrángás/beakadás" egyből szembetűnik. Nem is tudom melyik a rosszabb, a tearing vagy a stuttering?
Az adaptív szinkronizáció pontosan mit csinál? Kisebb input lag tearing és stuttering nélkül?
-
hajbel
addikt
válasz
üzenetére
Számomra elviselhetetlen az az inputlag, amit a vsync generál. Ha nagyon nem tudsz együttélni a stutteringgel, amit a fastsync generál, akkor már inkább adaptive, mint v. Legalább 60 fps alatt nem lesz burtális input lag.
A tuningról. Strixnek az nem túl nagy. A + attól függ, hogy mennyi az alapórajel. A boost 1450-1500 Mhz között szokott lenni a corenál, memóriánál pedig 4000 Mhz (effektív 8000) körül. Persze kártyától függetlenül lehet kicsit több vagy kevesebb, hiszen nincs két egyforma kártya.
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Szia nem vagyok tuningtudor de ahogy követem a fórumot annyi lejött, hogy minden kártya és konfig mást bír el. Tehát azt ajánlom, hogy minden kisebb emelés után érdemes egy-két tesztet futtatni ami megmutatja mennyire stabil a kártya mennyire melegszik stb. Valami komolyabb gépterheléses játékkal is érdemes nekiesni, lesz egy határ aminél hibázik a kártya és/vagy annyira melegszik, hogy már kevésbé bírja a hűtés stb.
-
törölt tag
Szerintetek ez nagy tuning a 980 strixnek?
MSI afterburner
Core clock +163mhz
Memory Clock +139mhz -
törölt tag
Fast sync online játékokhoz, vsync offline.
Az adaptívot hol használnád? -
törölt tag
Tudja valaki, hogy az adaptív v-syncet mikor érdemes bekapcsolni? A V-synchez képest kevesebb vagy több input laggal rendelkezik?
-
törölt tag
Mi az, hogy valaki a bolt lejárását hozná ki ebből?? Nyugodtan írd csak le, hogy más ne kerüljön ilyen kellemetlen helyzetbe. Sosem értettem egyet a "politikai korrektséggel".
Egyértelmű, hogy vedd fel a kapcsolatot az Asus Magyarországgal. Írd meg, hogy eddig mindig jó véleménnyel voltál a cégről és most csalódnod kell. Térítsék meg a kárad salala. Aztán lehet felajánlanak egy 1080ti-t vagy a 32 colos g-synces monitorjukat.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Cirka 3 hete írtam, hogy bajok vannak az Asus GTX970 strix kártyámmal. Ma mentem érte , mivel értesítettek, hogy az ügyintézés lezárult.
Kérdezem a fiatalurat, hogy mi volt a baja, lehet-e tudni. Nem, csak annyi van rajta hogy javítva( a munkalapon) Oké, nézzük meg. Mondom olvassuk már össze a serial számot.
Jött az első meglepi:. Nem egyezik a garjegyen és a dobozon szereplővel.
Mondom a srácnak hogy nem stimmel. Elkezdtük tüzetesen átnézni és jöttek a további problémák, amiket szerencsére önszántából rögzített a munkalapon.
Idézem :
" A kártyát javítottként kaptuk vissza, de a termék gyári száma nem az eredeti termék sorszáma. ( XXXXXXXXX)
A csavarvédő matrica át van lyukasztva, a GEPPAD kitüremkedik, a ventik alatt a csavarok elnyírtak, a hátlapon a csavarok elnyírtak, a DVI csatlakozók elnyírtak."

Sajnos a hűtő borításán már csak itthon vettem észre a csikarásokat.
Elképzelhető, hogy az ASUS végez ekkora ganaj munkát? Vagy ez az üzlet sumákol valamit? 3 hét alatt lett kész a kártya egyébként.
Érdemes lenne szerintetek felvenni a kapcsolatot az Asus Magyarországgal?
Vagy tudtok esetleg valakit, akinek van hiteles infója róla, hogy hogyan működik az Asus VGA-k gariztatása? Hova lehetne ezzel fordulni vagy hagyjam a fenébe az egészet?
Direkt nem írom ki egyelőre az üzlet nevét, mert nem akarom hogy bárki a a bolt elleni lejáratásomnak vegye / félre értse.
-
animatrix11
őstag
üdv
van egy asus strix 970 gtx vgam és 2d-ben és 3d-ben is kicsit "csíkoz" a kép csak bizonyos színeknél lehet észrevenni, viszont akkor elég zavaró, kiskora óta ilyen, az előző vgaval nem volt ilyen probléma tehát vga kábel, dvi átalakítóra, monitorra nem gyanakodnék a vga a ludas, mi lehet a probléma vigyem vissza garanciába?
Próbáltam róla videót csinálni remélem látszik rajta a hiba: [link]
-
eventus
veterán
Asus black vígan elvolt 1564 mhz mellett is, 70 fok. 1572 is.
-
zolee5016
őstag
sziasztok
az lenne a tiszteletteljes kérdésem, Ha van köztetek giga g1 tulaj az meg tudná nekem mondani pontosan a 3 venti méretét a hűtésen?( 90-92-vagy 100mm) -
pengwin
addikt
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
mint írtam szerintem az a plusz 500mb már nem oszt, nem szoroz.
Meg a gpu teljesítménye miatt se nagyon érdemes fullhd felett gondolkozni, én egy darabig használtam 1440p-ben háát nem volt az igazi. 
de hosszútávú megoldásnak már egyiket se lehet mondani, ha jövőbiztos megoldás kell akkor minimum 1060 6GB.
-
envagyok
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
De ez igaz a 970-re is, nem?
-
envagyok
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Lehet maradok akkor az 1060 3GB karinál.
Újan 68-ért jobb vétel mint a használt 970esek 60-70-ért -
laychi
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére

980-as is lassul, hibahatárin belül kb úgy,mint a 970... Nincs semmi baja a 970-nek sem
-
laychi
veterán
válasz
pengwin
üzenetére
Maradjunk annyiban,hogy nincs már készleten,így akármilyen árat oda lehet biggyeszteni és,hogy valószínűleg 10 Euroból sem vinnék ki International Paketként(és a postaköltség érthető egyéb költségként, nem mondtam,hogy vámoltatni kell...nyilván nem,mert EU.)
De felőlem azt vesz,amit akar,ha engem kérdezel,mint mindenki más.Én csak azt mondom,hogy 50k-nál többet ér a gtx 970 használtan is.Nyilván a gyártó és minőség sem mindegy.
GeneraL_XTX ajánlotta neki a Giga és az MSI modellt,az arra írt válaszára írtam,hogy azt 50k-ért nem kapja meg,más egyéb gagyibb gyártók kártyáit esetleg ha lesz fent, pl palit és gainward buta verzióiVagy ,ha 50k-t ér a 970,akkor ~60-at az 1060 3g, 75-80-at a 6g(nem 100k+-t), illetve az összes többi kártya árát is lehet redukálni a piacon
-
pengwin
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
ne halgass rá>>(#41000) laychi, ha az eu.evga.com-ról rendelsz akkor kártya+szállítási költségen kívül már nem jönnek rá más terhek!
Úgy látom már nincs az EVGA-nál instant rebate (alias akció/árengedmény), vagyis kb. 240€ lenne a sima ACX 2.0 SC kártya Magyarországra szállítással.A több VRAM-ot meg tényleg el lehet felejteni a 970-nél, úgy tudom a driver figyel rá, hogy ne használjon 3,5GB-nál többet, hogy ne zuhanjon be a teljesítménye.
Egyébként szerintem a mostani árán már nem olyan best buy az EVGA GTX 970, nekem még 220€-ból kijött július végén a Hybrid Gaming (kb. ~45€-val olcsóbb volt a mostani áránál).
-
envagyok
veterán
válasz
laychi
üzenetére
68-ért itthon lenne a 1060 3GB rammal.
Most erősen gondolkodom rajta, ha 4 lenne a 3, akkor nem is haboznék
Ezért is tetszik a 970, meg jó kártyának is tartom, csak sajnos jelenleg még eladni érdemes vga-t, nem venni.De ha így folytatódik (szerintem így fog), akkor nagyon le fognak menni a csúcskártyák és az aközeliek árai, mert ez a bányászláz ki fog pukkanni, nemsokára. Akkor többszöröse lesz az eladó kártyák száma a vásárolni szándékozóknál. Az ilyen hisztériák mindig nagyon csúnyán pukkannak a végén, lásd 2009-es válság.
Mesterségesen felpumpáltak minden hardver árat 50-60%-al az elmúlt pár hónapban, ez nem tarthat örökké.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én is arra ugrottam 970-ről. Egyenlőre szint úgy 1080p-be mert jöv. nyáron tervezem csak a 2k monitort, előtte meg még konfig váltás is lesz. Ha 4k a cél akkor min 1080Ti.