Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
wazzew
üzenetére
Akár, a lényeg, ne legyen léghűtés. Max 2-3 db extra halk venti a házba 1-2 előre 1 hátra. de csak tényleg az alaplap védelmében, hogy a kondik ne száradjanak ki idő előtt.
Ha nincs HDD, félpasszív a táp és folyadékhűtés van a VGA-n és a CPU-n akkor tényleg halk.Nekem mikor leáll a HDD-m és a félpasszív VGA-m ventilátorai sem mennek csak a 2db házventi, a CPU toronyhűtő ventija és a táp akkor piszok halk a gép.
"elképesztő hogy mennyi kakaó van benne" +1 nem ok nélkül nem tettek bele teljes értékű 4GB RAM-ot ezért butították az utolsó fél GB-ot, mert akkor túlságosan a 980-as nyakán lett volna.
-
wazzew
kezdő
elképesztő hogy mennyi kakaó van benne FHD-ben... mármint az előző kártyámhoz képest,kiváncsi lennék 2K 144hz monitorral, ja meg csúnyán kiakasztotta az fps-t a cod infinite warfare, demó videó közben 3012 fps
azonnal print screen, de csak fekete képet vágott :/ -
wazzew
kezdő
köszi srácok a segítséget,végeredmenyben úgy döntöttem kap egy vizesblokkot backplate-val,hamár úgyis össze akarom vizelni a cpu-t ( :
overlockolni nemakarok,cod infinity war 80-90 fps high-on,elég az szerintem, ace combat meg 120-130 fps ( : egy játék sem esik 60 alá high-on, az meg szerintem jo fhd-ben
-
Cs1csó
titán
válasz
wazzew
üzenetére
Ne feledd ez FÉM tehát az hogy kézre "forrónak" érzed az semmit sem jelent. Rendben van, ami fontos a hosszú élettartam érdekében:
(amit itt felsorolok azok eltérő fontossággal bírnak és lehet van több de én ezeket tudom kapásból)
- időnként újrapasztázni
- jól szellőző házban legyen
- rendszeresen legyen a bordái pl. pumpával vagy kompresszorral átfúvatva portalanítva
- nem kell tuning ( a custom kártyák rendre kis tuninggal érkeznek)
- ha játszol akkor az lehetőleg egy egybefüggő időintervallum legyen, tehát minél kevesebb felmelegedés és visszahűlés kövesse egymást pl. minden nap 2 óra egybefüggő játék jobb mint 4x30 perc eltérő időszakokban
- TISZTA szinuszos UPS használata, a legeslegjobb a dupla konverziós ONLINE UPS (persze azok drágák és hangosak is, de folyamatos hálózati zavar mentes 230V feszültséget szolgáltat áramszünet, feszültségingadozás közben is) persze egy KVÁZI szinusos LINE-INTERAKTÍV UPS is elég lehet a pillanatnyi áramszünetek és a komolyabb feszültségingadozások ellen az is védEzekkel lehet kitolni a kártya élettartamát, természetesen ezek egy része ajánlás szerű, elméleti kategória.
-
pengwin
addikt
válasz
wazzew
üzenetére
Nem utal gyenge VRM-re a cicergés, csak gondatlanul megtervezettre.
Ha nagyon melegek a RAM-ok és elfér a kártya hűtésétől akkor nyugodtan tehetsz rájuk sünit, de a RAM modulok tervezett üzemi hőmérséklete a modelltől függ. Valamilyen hardver-információt kiolvasó programmal meg kell nézni, hogy milyen RAM-ok vannak a kártyán, és milyen hőmérsékleten mennek.
Ritka, de van olyan RAM, ami bizonyos hőmérséklet alatt, nagy terhelés mellett fagyásokat okoz. -
wazzew
kezdő
akkor gondolom az is normális hogy megtapinthatatlan forro a kártya hátulja,igaz csak 61-2 fokot ír, de nekem valamiért forrónak tünik, ami ugye nem egészséges hosszú távon
-
Cs1csó
titán
válasz
wazzew
üzenetére
Más félpasszív kártyánál sem szokott kb. 55°C-ig bekapcsolni a hűtés, ez normális és ahogy tanácsolták az MSI Afterburner innen töltve: [link] (görgesd le ott van a link alul, telepítésnél kérdezi, hogy a RIVA Tuner StaisticServer-t telepítheti engedd neki, az is kell.)
-
wazzew
kezdő
srácok, van egy msi gtx 970em, a kérdés az lenne hogy hol lehet belőni azt hogy hány foknál kapcsoljon autómatikusan a ventilátor?? mert picit zavaró hogy passzinsz alatt 59 fokos, és álnak a ventilátorok...
-
pengwin
addikt
válasz
MurkaLap
üzenetére
Én is csak vaktában lövöldözök, nálam 1600X+970 a felállás, csak az OS nem W10, hanem Linux. Lehet valamilyen OS beállítás lesz.
A Gépház>>Rendszer>>Megjelenítők>>Képernyőillesztők menüben nézhetsz még szét. (lehet kicsit más a nevük, én angolul használom a W10-et munkahelyen)
-
pengwin
addikt
válasz
MurkaLap
üzenetére
A rendszer alapból 4GB-ot oszt meg.
Mivel oszt meg 4GB-ot?
Ha van IGP-d akkor annak szoktak az AMD-s lapok RAM-ot kiosztani, dGPU-nak nem.És az MSI AfterBurner nem ismeri fel a Kártyát. Mi lehet a gond?
Minden más látja
Nekem úgy tűnik, mintha nem menne a GTX 980-ad, hanem az IGP-t használnád. Ilyenkor a különböző HW infó programok láthatják a dGPU-t, de nem az számol, tulajdonképpen nincs bekapcsolva.GeForce driver fent van rendesen?
Monitor a GTX 980-ra van dugva?
Tesztszoftverek rendes, 980-hoz méltó eredményeket adnak?
BIOS-ban mi az elsődleges grafikus gyorsító, IGP vagy dGPU? -
MurkaLap
csendes tag
Hali. Van egyx GTX 980-am, EVGA.
AB350 Gaming 3 alaplapom van. A rendszer alapból 4GB-ot oszt meg. Hol tudom ezt kikapcsolni?
Előre is köszi
-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
Nem.
Az annak a használt platformnak a csúcsa, vagyis még mindig elkérik az árárt, többet meg nem fog tudni.
Ráadásul a Sandy Bridge még forrasztott kupakos, ezért annak jobbak lesznek a hőmérsékletei. Az Ivy viszont már pasztázva van a kupak alatt, vagyis ugyanilyen tuninggal valószinüleg melegebb lenne. -
-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
Ezt nézd meg:
i7-2630QM, T(junction) 100 Celsius fok.
Lehet még a chip is ugyanaz benne, mint a te CPU-dban, és hivatalosan 100 fokig felmehet a hőmérséklet a CPU lapkán. Tuningolva 75-77 fokig teljesen jó egy SB i7. -
mihione
őstag
válasz
atteee
üzenetére
Es azert lett ennyi mert kevesebbel nem stabil 4.2?
Hofokok azok jok,elso korben sztem probald meg 4.3,4.4-et hatha viszi 1.28v-on ha elhasal akkor emelj rajta h max 1.3v kapjon hatha eleg lesz,ha stabil megprobalhatod 4.5-on.Vagy ha bator vagy esetleg 1.3 fole is mehetsz picit. -
mihione
őstag
válasz
atteee
üzenetére
Azt nem ismerem sajnos de ha jol porgeti a cput akkor az is jo lehet.
Arra gondoltam h az OC-t azt te allitottad be tesztek alapjan vagy auton hasznalod pl a core voltageot?
Sokkal tobb feszt ezzel a lappal nem adnek neki 1.3 fole sztem ne menj de elso korben erdemes lenne megnezni a jelenlegi 1.28v-al meddig stabil ha szerencses vagy 4.5 ghz is osszejohet. -
mihione
őstag
válasz
atteee
üzenetére
Cpu-z ben aida stress alatt nezd meg kb hol tanyazik legtobbet a cpu voltage,vagy mi a legmagasabb ertek.homersekletet meg jatekok alatt nezd inkabb,egy bf1 multi 1 oran at realis max hofokot fog mutatni afterburberben.
Nem a legizmosabb lap tuning szenpontjabol.Terheles alatti feszekbol majd kiderul erdemes-e emelni...a mostani oc-t te lotted be?
-
mihione
őstag
válasz
atteee
üzenetére
Akkor mindenkepp erdemes lenne feljebb tornazni a cput ha lehet,mekkora feszt kap?Aidat nem probaltam prime95 szoktam stabilitasra tesztelni.Nekem jatekok alatt max 71 fokig melegszik a legmelegebb mag 1.35v es 4,6ghz-en.Szerintem probald meg 1.35v mellett mit tud max a procid es ugy nezd meg jatekok alatt mi a max homerseklet ha ott 70 fok korul vagy akkor az mar jo.Illetve meg kerdes h milyen lapod van?
Nekem is a cpu3 joval melegebb mint a tobbi.Amugy apros arakra visszaterve UJ! rtx 2060 ujonnan 130k gtx 1080 is kb ilyen arban megy apron es nem sokkal erosebb...ez ilyen sajnos,majd rajonnek h le kell kovetni a piacot ha el is akarjak adni bar amig van ra igy is kereslet addig nem fog semmi valtozni
-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
Mekkora a környezeti hőmérséklet?
Ha nyáron nem jön rá erre az értékre +20 fok a magasabb környezeti hőmérséklet miatt akkor teljesen jó az. AIDA64 stress test nem igazán reális terhelés, valós munka nem fogja addig felmelegíteni a CPU-t.
Elvileg a 2600K IHS-e 72-73 fokig melegedhet, de ez egyrészt jóval magasabb maghőmérsékletet jelent, másrészt pl. a notis chipek ennél lényegesen magasabb hőmérsékleteket engednek meg maguknak, szóval baja nem lesz. -
atteee
tag
válasz
mihione
üzenetére
1080p a jatékok r6 wildlands division bf4 bf1 Ac-k talán a metro. A 144hz lenne a cél mert a monitorom igaz 144hz-es de sajnos se nem free se nem gsynces. 4.5-nél mennyi lenne az ideális cou magok hőmérséklete. Mert ha elinditok egy aida streszt akkor 75 fok vagy fölé is felmegy egy Be quiet Drak pro 3al
-
Cs1csó
titán
válasz
atteee
üzenetére
Na az ilyen hirdetések tudnak kiborítani mert - a legfontosabb adatok nincsenek ott:
- MEDDIG SZÓL A GARANCIA év - hónap - nap??
- HOVA SZÓL A GARANCIA???
- MAGÁNSZEMÉLY VAGY CÉG nevére lett vásárolva a kártya??+ minek kell odaírni hogy 8GB? vagy pl. hány bit?? meg hasonló, 1070-ből egy van és kész max annyit 1-2-3 venitlátoros, és a márka.

-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
Ne csak az aprót nézd:
75-80 ezer körül van vadonat új GTX 1660, ami kicsit húzva hozza az 1070 teljesítményét, és kevesebbet fogyaszt.
Ezek után már a 70 ezres használt 1070 árak is védhetetlenek: ki tudja, milyen körülmények között ment a használt kártya, mennyi garancia ven még rá, bányászott-e, volt-e buherálva a hűtés vagy a BIOS...(#41939) csicso82
Azért kell odaírni, mert a sok idióta még mindig ez alapján vesz kártyát.
A tudatlanok ezekre keresnek rá, ezeket az adatokat tudják értelmezni.Engem is kiver a víz az ilyen hírdetésektől, de ez van, ez a valóság.

-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
Ne várj jelentkezést ilyen hirdetésre... keress hírdetést, írj rá árajánlattal.
Reális árat ajánljál, ha kell linkelj új kártya árakat, hogy lássák mennyire nevetségesek.(#41934) csicso82
Jófogást nem ajánlom, a HA szerintem sokkal megbízhatóbb forrás.
Csak néha rá kell rúgni az eladókra az ajtót, hogy érezzék: nem egy valóságtól elzárt buborékban árulnak. Egyébként hajlamos volt az itteni közösség és a beárazós topikok lakossága elfelejteni, hogy HA-n kívül is van élet. -
Cs1csó
titán
válasz
atteee
üzenetére
Ami az aprón folyik az vicc ezt egy beszélgetős topikból másolom ide:
"Öcsémnek rakok össze gépet, megnéztem az alkatrészeket hardveraprón kiváncsiságból. Drágább lenne innen összerakni mint az újonnan vett alkatrészek.
"
Esetleg a jófogáson is nézelődj.
Szerintem az a proci jobban ellenne a 1070-essel, de ott már azért lehet némi proci limit de azért nem vészes, ne feledd az egy 8(!) éves proci.
DE a lényeg: a 1070-es kevesebbet fogyasztó, újabb, talán még garisat is találsz 75-ért több mint egy év garival is van fent kártya.
Várj az ajánlatokra pár napot aztán amelyik tetszik - jó helyen van könnyen érte tudsz menni stb. azoknak írj hogy ennyibe vinéd és személyesen mennél érte stb. aztán majd kiderül.
Sajnos sokan ezek közül "kamu" eladók inkább "bizniszmenek" tehát csak várnak a palimadarakra, ha van egy kártyája amit ér 40k-t azt meghirdeti 60k-ra és ha annyiért elviszik akkor nyert 20-t és vesz egy erősebbet ha nem viszik el akkor meg addig használja ameddig más ok miatt nem vált róla.
Van olyan hirdetés ami fél éve vagy egy éve van fent. Szerinted?? Az ilyen valóban el akarj adni? Nyilvánvalóan nem.
-
Cs1csó
titán
válasz
atteee
üzenetére
Passz nem sok Zotac kártyát ismerek, nálunk kevésbé törtek be a piacra itt az MSI-ASUS- GIGA hármas viszi a piac 95%-át, de nem is ez a lényeg, mikor lett vásárolva, van e lehetőséged letesztelni, hogy nem e túl hangos a hűtés, nem kerregnek e a ventilátorok stb. és a legfontosabb: MENNYIÉRT ÁRULJÁK én inkább egy 1070-est vennék vagy egy 2060-at esetleg kicsit gyengébb de kevesebbet fogyaszt: 1660Ti
Az még jobb lenne ha olyan kártyát vennél amin van még garancia. (fél év vagy egy év)
-
atteee
tag
Srácok még soha nem volt zotac márkájú kártyám és szeretném megkézdezni hogy erről mi a véleményetek?
GeForce® GTX 980 Ti AMP! Extreme -
mihione
őstag
válasz
atteee
üzenetére
970-el nekem sem de az egy 145w-os gpu a 980ti +100w eszik.Nemtudom a procid milyen feszen uzemel,a 95w az alap orajelre igaz huzva azert tobbet eszik,en ugy szamoltam max 150w nal tobbet nem kene kernie 1.35v mellett.Igy mar 400w nal tartunk es semmi mast nem szamoltam bele meg.Hamar kiderul amugy,ha cpu+gpu terhelesen megall a geped vagy csak kikapcsol,ujraindul akkor nem eleg neki a tap.nvidia ajanlasa szerint 600w tap kene a 980ti melle,lehet hogy eleg neki majd meglatod en is kivancsi vagyok ra.Nalam ezert lett 1080ti helyett a sima 1080,mert nem akartam tapot is cserelni (harisnyazva van a jelenlegi) ide meg eleg az 500w tapasztalataim szerint,de szerzek mar en is egy fogyasztasmerot mert kivancsi vagyok mit mutat a gyakorlatban.
-
pengwin
addikt
válasz
atteee
üzenetére
A 980Ti alapból olyan 280W-ot eszik, hozzá egy 95W-os CPU, +HDD, SSD, alaplap, kb. 400-420W-ot ehet a géped, maximális terhelésen.
Szerintem egy olyan 85%-os hatékonyságú, 1db 12V-os ággal rendelkező tápnak el kell bírnia.
Maximális terhelésen lehet kicsit üveghangon, de elbírja. -
eventus
veterán
Akkor marad a 970, míg meg nem döglik
Köszönöm az eszmecserét!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

azonnal print screen, de csak fekete képet vágott :/

"