- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocobanana
tag
válasz
mihione #42048 üzenetére
Értem, köszi a segítséget. Illetve mennyi + fpsre számíthatok? Mert ytb-n nézegettem videókat és ilyen oc-val max 5-10 fpssel többet fut? Kicsit keveslem ezt, illetve az oc-zás mennyivel rontja a vga élettartalmát? Továbbá akkor fixen kell a ventilátor értéket állítani igaz? Mert eddig auto-n volt és nem is foglalkoztam oc-val meg ilyenekkel, csak már új játékoknál érződik kevés a vga full grafikai beállításoknál.
-
atteee
tag
válasz
mihione #41937 üzenetére
1080p a jatékok r6 wildlands division bf4 bf1 Ac-k talán a metro. A 144hz lenne a cél mert a monitorom igaz 144hz-es de sajnos se nem free se nem gsynces. 4.5-nél mennyi lenne az ideális cou magok hőmérséklete. Mert ha elinditok egy aida streszt akkor 75 fok vagy fölé is felmegy egy Be quiet Drak pro 3al
-
pengwin
addikt
válasz
mihione #41899 üzenetére
Szerintem ez még mindig kevés indok ahhoz, hogy használt kártya ára +20 ezer forintért egy gyengébb kártyára váltsál.
Ha kapsz 30-35 ezret a 970-ért, akkor ahhoz még mindig hozzá kell majd rakni minimum 20, de inkább 25 ezer forintot, hogy GTX 1650-ed lehessen. Tízezeres ráfizetés esetén még megfontolandó lehetne, de akkor is gyengébb kártyád lesz több pénzért. -
eventus
veterán
válasz
mihione #41889 üzenetére
Lehet egy 1060-ra megugrom. Sokat nem költenék rá, bár nem tudom.. FHD a monitorom és 99%-ban World of Warships megy, 76 fps mellett. Többi játék nem köt le, legutóbb csak a Sniper Elite 4, ott sem volt gond maxon. Maximum élettartam miatt érdemes a csere, bár csak nem durran el még jó pár évig a mostani.
-
-
szilvásbukta
tag
válasz
mihione #41876 üzenetére
Köszi a hasznos tapasztalatokat. Úgy tűnik feleslegesen aggódtam.
Tegnap melóból írtam, aztán hazaérve néztem, hogy az a 3 méter, amit írtam korábban, az inkább csak 2
Erre a távra személy szerint nekem elég a 43". Az előző ráadásul elég régi modell, elég vastag kávával, ahhoz képest ez sokkal jobb lesz. -
Cirkaloo
tag
válasz
mihione #41815 üzenetére
Van egy ismerős srác, talán bemeri rakni a gépébe a hitvány kártyámat
Ha ott viszont jó lesz......1942-es africa pályán single playerben, ha megkérlek csinálnák pár screent, hogy nálad hogy néz ki?
Föld, kövek, növényzet, főleg ilyenek.
Esetleg ha elmész a hangárig, akkor arról a környékről is pluszba, ahol vannak pl a fagerendák az ablak alatt -
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41675 üzenetére
Nekem - Asus Strix GTX 970-em kb. sosem megy 70 celsius fok felé - legalábbis a dióda - 80 még beleférhet bár jobb lenne alatta, tehát max 75 felett kicsivel.
Persze ez több mindentől is függ:
- mennyire jól szellőző a házad és a házventik mennyire mennek mikor játszol (én játék előtt manuálisan fel szokta tekerni az elülső és a hátulsó ház ventiket maxra ez rengeteget jelent)
- mennyire poros a gépház - a VGA bordái a házventik stb. - pont a héten - a jó idő miatt - vittem ki az udvarra és egy kompresszorral kifúvattam hát a VGA-ba alig volt por - keveset játszom és mivel félpasszív ha nem terhelem akkor állnak a ventik ezért nem gyűjtik a port - de a táp-ban és a CPU toronyhűtőben volt bőven. szépen kifúvattam
- a szobahőmérséklet csak pár fokot jelent - nálam minimum 20-22 fok maximum 28-30 fok szokott lenni mindkét hőmérsékleti viszonyban teszteltem és nem volt drámai az eltérés, a venti pörgött jobban hogy tartsa a hőfokot ennyi.juhasz.p
blu79 is írta ezek az opciók: 1070, 1070Ti, 1080
Igazság szerint az IGAZI előrelépés a 980-ról a 1080 lenne. -
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41623 üzenetére
Persze szívesebben játszanék én is ULTRA beállítások mellett egy ILYEN monitoron, de szerencsére elég kraft van a 970-ben még, hogy ha egy új játék jól van optimalizálva - nem valami AC játék - akkor kisebb komprmisszumokkal el lehet vele még tolni jó sokáig, FHD 60Hz-en.
-
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41620 üzenetére
Igazság szerint nekem is ilyen van és ameddig nincs pénzem jobb kártyára addig eszem ágában sincs FHD 60Hz felé menni.
Amúgy nem meglepő az érték, anno sokat nézegettem a különböző teszteket és ha megfigyeled gyakorlatilag mindig mindent ULTRÁN nyomatnak, nem csoda, hogy nem ugrálnak az FPS-ek az egekben. Nekem kisebbek az igényeim és közepes vagy akár még annál is kisebb beállításokkal sokáig el lehet majd még játszani ezzel a játékkal, SŐT vannak olyan paraméterek - mint amit te is sorolták ezh MSAA stb. akármik amik a látványban lehet csak paraszthajszálat jelentenek vagy aki már tudja mire figyeljen az érzékeli ellenben ÖLI a kártyát.
-
-
laychi
veterán
válasz
mihione #41563 üzenetére
Nem igazán értem, amit írtál.
1080p-n futott dsr 4k beállításon 60 fps-el,natív 4k-n pedig 30-al csak?
Vagy még a 4k volt DSR-rel feljebb skálázva és akkor maradt 30fps?szvsz vagy ugyanannyinak kellene lenni vagy 1080p dsr-nek kellene gyengébbnek lenni,mint natív 4k-nak,mivel dsr-nél a kártya generálja a felbontást is,vagyis a megjelenítésen kívül extra munkát is folytat.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
mihione #41558 üzenetére
4khoz nem eleg a 970 highon. Egy ido utan ram tulcsordulas lesz es elkezd dadogni a jatek. Gyarkolatilag ha fixre allitom a dolgokat tehat 2560 es ultra.. akkor reces a kep meg aa val is 4k tvn. De ha dynamics optimization van es 2560 akkor bizony alig van rece. A rendereles is dynamics on hagyva ami a skalazast jelenti, a jatek dinamikusan allitja a felbontast is jatek alatt. Attol fugg mit tud a hw
-
->Raizen<-
veterán
válasz
mihione #41547 üzenetére
4k tv-n megy de nem 4k-ban. Auto-n van a beállítás és 2560 1440p az alap felbontás. De mivel a grafikus motor a forzának a skálzást is állítgatja, a végső renderelt kép több is lehet ennél a felbontásnál. Nem nagyon látok recét közelről sem. 60 fps re kényszerítem a játékot hogy az stabilan legyen meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41550 üzenetére
Erről szól most az egész piac sajnos. Nem stresszelek FHD-t nem akarom feladni nem pörögtem rá a 60hz+-ra sem és egy csomó játék van amihez még hozzá sem szagoltam úgyhogy felőlem a hajukra kenhetik. most múlt 3 éves a kártyám remélem még 2-3 évig tudom használni. Akkor már nemigen tudom majd eladni de ez egy ilyen biznisz sajnos mint minden üzlettel az jár jól megint akinek pénze van ha tehetném akkor mindig vennék egy aktuális xx70-es vagy xx80-as kártyát vag akár TI-t és amikor megjelenik az új széria azonnal adnám el és venném az újat. Sőt lehet az egész gépet cserélném cakpakk.
-
pengwin
addikt
válasz
mihione #41461 üzenetére
Azért annyira nem kicsi a valószinüsége.
Érdekesség képpen Iponon pl. van "Meghibásodási arány" statisztika. Egyes tipusoknál ez 15-30% is lehetett, pl. az MSI HD 7870-em tipusának meghibásodási rátája is kb. 20% körül volt.
Nyilván közel sem reprezentatív, de többnyire egybe esik azokkal a tipusokkal, amiknek rossz a híre a közösségben. -
->Raizen<-
veterán
-
pengwin
addikt
válasz
mihione #41168 üzenetére
Elvileg az új CoD megtölt 10+GB memóriát, többségében olyan dolgokkal amik éppen nem kellenek neki. Így próbálják elkerülni azt, hogy a háttértárról kelljen betöltenie dolgokat.
Nálad úgy néz ki ez visszaütött, mert azok a dolgok nem fértek a RAM-ba, amik éppen kellettek volna a program futásához. -
Bile Demon
őstag
válasz
mihione #35485 üzenetére
Ha nagyon akarják, közvetlenül (nem a gpu-n keresztül) is hozzá tudnak férni a FLASH memóriához. Kicsi a valószínűsége a meghibásodásnak is és annak is, hogy ezzel foglalkozzon a gyártó.
Amúgy megkérdezhetem, hogy mi az amihez nem elég a 110% TDP?
Az én kártyámnál 1540MHz-n is elég a TDP keret a játékokban, benchmarkokban is.
Csak Furmark alatt fogy el, de azt nem is bánom, hogy 220W-nál megfogja a disszipációt... -
blu79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest