- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Cs1csó #42118 üzenetére
Angolul minden gyári garancia limited, mert vannak feltételek, pl. az, hogy rendeltetésszerűen használtad vagy nem azért romlott el, mert eláztattad, esetleg eltörted.
XFX honlapján is megnézheted, hogy "All XFX graphics cards are covered by a 3-year limited warranty." - egyszerűen ez az elfogadott angol megfogalmazás.A mi mosógépünk motorjára is korlátozott élettartam garancia vonatkozik, jót nevettem rajta. Sztátor meg tekercselés ugyan nem megy tönkre...
-
Bile Demon
őstag
válasz
Cs1csó #42118 üzenetére
Ja a mienken is ott a plecsni, hogy 10 év gari a motorra... (Inverter direct drive.)
A motornak nem része a csapágy.
Nem része az inverter sem... Az már elektronika.
Az állandómágneses forgórész nem romlik el.
Talán a tekercselés...Most 9 éves. Egyébként nem rohad.
Csapágycserekor ki szoktam pucolni és eleinte cinkspray-el kezeltem. Aztán üregvédő, de az elmúlt 4 évben inkább bekenem gépzsírral a vázat és lemezeket belül, egyszerűbb olcsóbb és biztos módszer.
(2 évente van csapágycsere, mert heti 50 program szokott lefutni.)
-
Fjoe
tag
válasz
Cs1csó #42103 üzenetére
Igen, ez a mod nekem is bejött, mivel én is csak casual gamer vagyok az utóbbi 2 évben a család miatt. Mostanában viszont kicsit több időm jut a játékra, ezért is szomorú vagyok, hogy haldoklik a kártya, mert eddig ez volt nekem a legszimpatikusabb a mérete, a hűtése és a venti mod miatt. Az eladó is említette anno, hogy a hűtés ezzel úgy működik, mint a strixeken.
-
Fjoe
tag
válasz
Cs1csó #42097 üzenetére
Köszi a választ, sajnos én is erre gyanakodtam, de kellett a megerősítés, hogy tényleg a vga döglődik. BGA-zni, ahogy írtad, szerintem sincs sok értelme, amúgy ez is pont jókor kezdi bemondani az unalmast
Szóval akkor ebből kb papírnehezék vagy dísz lesz
Azt nem tudom, hogy mi legyen helyette, ami talán beleférne még árban az 1650 super. -
Monya78
veterán
válasz
Cs1csó #42063 üzenetére
Igény nincs nagy, bár 2k-s monitort használok, eddig egy éven keresztül egy Ati 5570-es kártyával szenvedtem, van egy kis különbség a két kártya között
Amivel napi szinten játszok az egy nyolc éves játék a DSO, ezután azért kipróbálok, néhány újdonságot.
Pár évnél arra gondolok, hogy nehogy elhalálozzon a kártya addig.
-
cocobanana
tag
válasz
Cs1csó #42054 üzenetére
Szétszedni nem szeretném vgat, sose mertem ilyen szétszedős dolgokat csinálni. Nekem már ez is eléggé para volt, hogy oc-ztam a vgat. 4 éve van meg, eddig tökéletesen futott 4 év alatt, csak jönnek már ki az újabb játékok és full hd max grafikában már ilyen 45fpsem vannak a 60+ helyett. Vgat meg nem akarok újat venni, mert ahhoz egész hasvelles rendszeremet cserélnem kellene. Sose oc-ztam előtte semmit sem, ha gyárilag hagytam, de gyárilag később kapcsolt be a hűtés is, de 67C fokig sosem ment gyárilag se, most meg oc-val 63C foknál megáll, csak ez a vrm nem tudom máskor játékoknál mennyire megy föl, sőt eddig nem is foglalkoztam vele, csak te írtad ezt is nézni kell, de ytb videókban sehol se mérték ennek a hőfokát.
-
cocobanana
tag
válasz
Cs1csó #42051 üzenetére
Helló!
Na leteszteltem az Unigine Heaven Benchmarkkal. Asus Strix 970 felhúztam Msi Afterben Power Limitet 120% a Temp Limit is 91-re felment. Core Clockba 210 mhz bír, 220mhz nál már grafikai bugok jöttek elő, Memory Clocknak 600 mhz adtam. Továbbá manuálisan állítottam be a ventilátor forgási sebességet. A benchmark alatt 1513mhz boostolt a kártya, memory clock 4107 mhz ment. A ventiláror 50% ment 1578 rpm-el és Gpu hőmérséklete 63 C fok volt a max. Viszont a vrm 97 C fokra simán felment terheléskor. De azt olvastam, hogy asus kártyáknál 110C fok alatt jónak számít, meg az a vrm Asus programjában Oc módban is, amikor 1343 mhz boostol az órajel, auto ventilátor módban 101 C fokot is eléri a vrm és a gpu 67 C fokot ment maxban. Szóval annak a vrm hűtését nem lehet így megoldani sztem, max akkor ha még nagyobb ventilátor százalékot állítok be, de sztem felesleges, mert eddig is ilyen fokon ment az játékokban.
Na már most az fps Asus gyári boostal ami 1347mhz átlagos 54.8 fps , minimum 20.9, max 116.3 fps-t mért.
Oc-zva 1513 mhz átlagos 63.3 fps, minimum 23.6, max 135.9 fps kaptam.Azért írtam le, mert azt hittem a képet elmenti a program, de valami jegyzettömbe nyitotta meg html fájlként. Még játékokban nem teszteltem le, hogy stabil e a OC , de benchmark szerint nem volt hiba meg semmi. A feszültséghez nem nyúltam.
-
cocobanana
tag
válasz
Cs1csó #42043 üzenetére
Köszi. Azt még letudnád, írni hogy mennyit érdemes növelni? Mert az asus programjában, ha oc-re nyomok csak 20 mhz növel a core clockon meg 10el felnyomja a power targetet meg 20mhz a memory clockot. Mi az a érték amennyit szabad növelni biztonságosan? A feszültséget nem szívesen szeretném húzni, mert azt hallottam az káros. Full amatőr vagyok benne a tuningban.
-
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41888 üzenetére
Azert azt nem mondanam,az uj jatekokban jobban teljesit mint a 970 es ha azt is nezzuk hogy ez 75w-al beeri akkor igazan szep teljesitmeny,kivancsi leszek milyen arban lesz nalunk,ha 45 korul fog menni ujonnan akkor mar nem sokan fognak hasznalt 970-et venni 35k-ert,szvsz ha belefer a valtas en most adnam el.Meg jo h ettol fuggetlenul valtottam nemreg es 35-ert elvittek az msim.
-
pengwin
addikt
válasz
Cs1csó #41872 üzenetére
A 720p tartalom inkább azért nem ajánlott 4K tévén, mert nem tudja olyan szépen felskálázni, mint az 1080p-t.
A megfelelő minőségű FHD tartalom nagyon jól skálázódik 4K-ra.
Az én 1440p-s monitoromon pl. jobban mutat a 720p-s tartalom, mint a FHD, mert a FHD skálázása nem az igazi.
-
szilvásbukta
tag
válasz
Cs1csó #41872 üzenetére
Valóban. Én azért néztem ekkorát, mert durván 3 méterről nézem.
Ilyen távolságról szerintem nincs értelme nagyobbnak és el sem férne.A másik probléma kicsit talán vicces, de számolnom kell vele: az elhelyezés miatt sajnos csak középső talpas játszik, mert az fér el nálam. Ez sajnos nagyban lekorlátozza a lehetőségeimet. Meglepett, hogy mennyire kimentek az ilyenek a divatból.
Azért köszönöm a linket, tetszetős.
Ha nem a szélén lennének a lábai, akkor megfontolnám.
Köszönöm a topic tippet is!
-
szilvásbukta
tag
válasz
Cs1csó #41870 üzenetére
Ez tény
Viszont amikor a tv-ket néztem, nagyon hasonló árkategóriában mozognak, mint a full hd-sek - ha meg már kb ugyanannyiba kerül, miért ne legyen 4K?
Egész konkrétan ezzel szemezek.
Már most is elég sok 4K-s tartalom van, így hosszú távon talán jobb döntés. A 4K valószínűleg el fog terjedni, nem úgy, mint a 3D.
Kérdés persze, hogy aminek meg kisebb a felbontása, az mennyire lesz csúnya rajta... -
-
szilvásbukta
tag
válasz
Cs1csó #41866 üzenetére
A legtöbb teszttel az a gond, hogy elsősorban játékokkal tesztelik, amihez nyilván már kevés, plusz ez az, ami engem pont nem érdekel.
Sima használatban legtöbb helyen a 60Hz-en megy a vita, meg, hogy a vga-n lévő hdmi port ezt egyáltalán támogatja-e. Sajnos az angoltudásomon meg finoman szólva is lenne mit csiszolni, előfordulhat, hogy ott egyszerűen csak a kábelen megy el nekik a dolog... Illetve még nVidia driveres gondokról is olvastam.
Összességében viszont azt látom, hogy filmezésre, netezésre használható. -
MomoSinX
aktív tag
válasz
Cs1csó #41748 üzenetére
DX12-es játék jelenleg azóta sem jött ki, ami érdekelne. Játszottam én már linuxon Steam protonon keresztül sok dolgot, de a jelenlegi vasam nem elég erős. hogy mindent bruteforceolni tudjak olyan teljesítménnyel, ami Win 7 alatt volt. (bár ez inkább csak AAA dolgoknál volt egyértelmű, minden egyéb más ugyanúgy futott)
-
pengwin
addikt
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41727 üzenetére
Ha nem sos en meg varnek a cserevel,jonnek az uj szerias 2060-ok meg 1160-ok,valszeg lejjebb fognak menni az arak ahogy egyre jobban elterjednek es azoknak az ara is talan csokenni fog megjelenes utan,szerintem a 970 ara innen mar nem fog nagyon csokkeni,illetve nemhinnem hogy tonkremenne ha alap feszen megy es jol szellozik.
-
Starchm
őstag
válasz
Cs1csó #41714 üzenetére
Hőmérséklettel semmi bajom, igazából powerlimitbe futkározok jó kedvemben még alap beállitás mellett is
De ezt fogom sztem beállitani majd ha megcsinálom a bios modot, mert nincs kedvem sokat szivni a beállitásokkal és ez elvileg szinte minden gpuval megy.Mondjuk lehet nem megy majd 500mhz mem-re, mert nekem elpida van benne :/
Lehet az elpida ramos 970-k kevesebbet mennek mint a samsung/ hynix-es társai? Bár nem hinném, h a gpu magra mhz-re hatással kéne lennie a mem gyártónak...
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41676 üzenetére
Sajnos csak elore fert be a 240-es radi igy nem kap annyi friss levegot mint nelkule,illetve az is picit fel van futve talan.A regi lapomon en is ugy csinaltam ahogy irtad de a mostani asusomat nem tudom win alol vezerelni,mert nincs ra gyari program.Push-ba 2x 140-es tolja be pullban meg 2x 120-as sziv,igy probaltam egy kis plusz friss levegot melle keverni,hatul es fent meg egy 140,120-as dolgozik.
Majd leveszem az oldallapot,legalabb kiderul hogy a szellozessel van-e gond.Porosnak nem igazan poros,a vga nalam is szep tiszta mert 70%-ban passzivan megy a bekapcsolt idobol. -
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41622 üzenetére
En szeretek magas/ultra beallitasokkal jatszani ezert is valasztottam a pct,de a mostani jatekokban mar nem akkora a grafikai kulonbseg mint regebben.Fhd-ban meg a mai napig jol szolgal a 970.Ha nem akarnek 4K-ban stabil 60 fps-t es jobb grafikat akkor en sem valtanek.
-
zegi_norbi
tag
válasz
Cs1csó #41568 üzenetére
Igazából mikor bele lett rakva a gépbe, ez volt az első dolgom
Egészen mostanáig nem volt ezzel gond egyébként, most kezdődött 3-4 napja kb. Alapból is volt egy halk cicergés, de csak akkor hallottam, ha a gépház mellett volt a fülem, a székből ülve nem. Most meg a menüben kezdi, aztán mikor tölt egy hangja nincs és mikor betölti a játékot már megint rákezd csak hangosabban
Megnéztem sok játékot és mindegyiknél csinálja, régi vagy új az nem számít úgy tűnik. A Gwent az egyedüli kivétel, persze ez csak egy kártyajáték. A legdurvább a Vampyr, mikor elindítom nagyon hangosan visít míg elér a menüig
De komolyan basszus azért az NV is elmehet egy szép helyre részemről, mert nem 50 forintba került. Pláne, ha tényleg alacsony minőségű anyagot használtak ezeknél a kártyáknál.
Új vga-t nem szeretnék venni, a garanciális csere lutri, fülessel meg had ne kelljen emiatt játszanom. Szóval vagy kidobom a szemétbe vagy várok a csodára, hátha megjavul
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41549 üzenetére
Kivancsi leszek az uj szeria arara.Van egy olyan sejtesem hogy ugyanazt fogjak bevezetni mint a flagship okostelefonoknal.Egyre csak megy fel az ara az ujabb szeriaknak...nem pedig minimalisan dragabban aruljak mint az elozot.En 120-ert vettem az msi 970-et,eleg szomoru vagyok hogy mostmar csak 60-at er.1060-ra cserelni nem igazan elorelepes,a kovetkezo teljesitmenylepcso meg 110 korul van hasznaltam 980ti vagy 1070.Pedig lassan ideje lenne lecserelni,de ennyit rafizetni kicsit sok.
-
atteee
tag
válasz
Cs1csó #41534 üzenetére
Szerintem most még nem tart ott a nekünk eladott technologia hogy a 4k-t normálisan lehesen élvezni. Szerintem a FHD még mindig teljesen jó és élvezhető. Csak gondolj bele hogy a fullhd-nak mennyi idő kelett hogy eljusson egy normális szintre amit meg is tudtunk fizetni.
-
NFree
addikt
válasz
Cs1csó #41342 üzenetére
Szerintem igen, nehéz rá jó kódot írni . Ugye a gyártó is szeretné eladni a nagy gpu-kat s két olcsóbb vga jobban teljesít mint 1db nagy s azt is el kell adni . így annyira nem igyekeznek hatással lenni a szoftverfejlesztőkre nekik az a jó ha fejlesztenek eladnak. , mert mindíg kell a jobb erősebb.
gondolj bele normális esetben 2x 980 vagy ti elég lenne mindenre szerintem . akkor meg kinek kéne még az ezután következő karik . Mert ugye anno megvetted a 980 at 200k ért újonnan eltelt 2 év most veszel még 1 et de már 100 alatt igy mondjuk van egy rendszered ami elég s nem1xre költöttél el annyi pénzt s nem vettél vga-t Újat legalább 3 évig ) lehet ez nem tetszene a gyártónak . Persze ez most jelen helyzetbe a bitcoin láz miatt nem igaz -
Tomasz8
csendes tag
-
pati2337
csendes tag
válasz
Cs1csó #41204 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Nos, bekapcsoltam a függőleges szinkronizációt, de semmi változás. Megnéztem másik böngészőnél is ez a bibi. Most felfrissítettem a Firefoxot a legújabbra, de semmi változás. Igyekszem majd újra telepíteni, de előtte beszerzek egy SSD-t. Abból milyet ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpársportok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Időnként túlmelegedhet a Switch 2?
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest