- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
gaben88 #39847 üzenetére
Mint korábban írtam régebbi driverrel fordított volt a helyzet.
Dx11 alatt annyi volt a minimum fps mint most dx12 alatt és magasabb volt a maximum.
Dx12 alatt meg hasonlóan gyengén ment, mint most dx 11 alatt.Legalábbis benchmark alatt. Valós körülmények közt nem vettem észre ilyen alacsony fps-t egyik dx alatt sem.
Mondjuk nem régóta van meg a játék és még sok időm nem is volt vele játszani. -
Pro!Petya
addikt
válasz
gaben88 #39558 üzenetére
Szép eredmények 0/24re!!!! Nekem is ez a célom hogy 0-24 vagy 7/24 be kihozzak egy igen magas és stabil Oc-t!! Te hány foktol állítottad a max fodulatot a ventinél? Mert már én is elég szoros tartományban használom és azota közelébe nem megyek a 70nek de cserébe kérte hogy 73 fokra rakjam a max fordulatot, addig meg terhelésfuggöen szabályoz. És igen 66-68 foknál akar visszavenni a proci ,azt probálom elkerülni de 3-4 ora után már azért bele bele megy a 68ba is
De mondjuk ilyen magas freki mellet ez nem rossz ...
Figyi már neked mennyi az alapfeszed h így birja az oc-t?? 1,2? vagy 1,175? Nekem a max amit enged feszemeléssel az 1,212. és 1,175 a gyári
Amugy a 470-est veri simán Oc-val a 970es de a sajna a 480-tól még így is nagyon messze van. -
Pro!Petya
addikt
válasz
gaben88 #39499 üzenetére
Na kérem szépen Hát tul vagyok jo pár teszt órán.... ezek után arra a következtetésre jutottam hogy a kártyának (asus strix 970) vannak korlátai
mégpedig
1. Vcore lock - 1,212 ebbol a max ami kihozhato Az egy (1565MHz/8080MHz)!!!!4!!4!!
Ez a kombo elég a TimeSpy-ban egy olyan jó 4095-4115 Graphics Score-ra....
2. nincs rá lehetoség programmal már EZT a Vcore-t (1,212) növelni ennél a kártyánál , csak hardveres megoldás van rá de könyörgöm ezért nem fogom szétbuherálni az ellenállásokat
3.Proci sem mindegy , ha dx11 ben használod akkor :Intel ott sajna az AMD nem tud beleszolni se, viszont dx12ben már szépen muzsikál együtt ez a vga az amd-vel!!
Most a TimeSpy-t veszem alapul mert jo pár teszt órám benne van na meg persze a Fire Strike-ot De ott ebböl a gpubol nem tudsz 1360 Graphics Score-nál kihozni ...Ha AMD-s Cpud van
4.a Bench miatt Ki lehet probálni ezeket a beállításokat 1565/8080 de 1 max 2 egymás utáni futást már nem fogsz kibirni fagyás nélkül. Teszt alatt 66 fok volt a max gyári hütéssel Mid házban szoval elfustolni tuti nem fogod a karit XD plusz a gyárto (asus) is levédte 2 ellenállásal nehogy véletlen adjál már neki 1,25öt hogy valami használható eredmény is kisüljön...
Ha jól látom a tesztekböl akkor a gpu Vcore-ja a keresztmetszet ott fogy el a kakaó....sokáig a ramtól tartottam de (1545/8100) végig ment simán 3-4x is a TimeSpy utána meg a Fire Strike levezetésként ami hozzáteszem szemmel láthatoan sokkal jobban megeroltette a vgat (AMD proci miatt) mint a DX12.
7/24es használatra személy szerint maradok (1543/7900) Ez ami fix h nem fagy ki vagy dobálja el az fpst és mivel többnyire DX11be használom ezért ez még ahhoz képest egy jó kombonak tunik.
Intelesek meg szerintem belohetnek (1550/8000) opciot mivel a cpu ugy is rásegít Nem keveset ergo annyit nem fog dolgozni az a kártya mint egy amd mellet..
Azt még hozzáteszem hogy nekem ez a (1545/7900) 24/7es kombom olyan jo 72-74 fokon üzemel 2-3 ora után is. Na estére egy kis olvasni valo... ez mind csak tapasztalat és saját vélemény + két egyforma kártya sem létezik szval ezek az értékek csak ugymond annak számíthatnak akiknek Asus Strix 970-se vanLegalább megválaszoltam magamnak azt a kérdést h érdemes e erre a vga-ra vizhutést venni
semmi esetre sem
-
Pro!Petya
addikt
válasz
gaben88 #39499 üzenetére
Persze futtathatok
Melyik konfiggal? 7/24essel (1536-7700) , vagy pedig a maxxal (1565-8000)? Az utobbit csak a bench miatt pöcköltem fel!! De most tesztelem:1540-8000 ma eddig egész nap ezen pörög BF4 & Valley bench 1,212-ön , eddig nem volt fagyás de a Temp az 70-75 re felmegy kb egy jo másfél ora alatt utána stagnál.
-
sakal83
addikt
válasz
gaben88 #39310 üzenetére
Köszönöm
Feszemelés a 970-eknél játszik? van értelme? ha, igen mennyi, amennyi még normális?
akkor csak a boostot kell nézni ezekszerint, nem a gpu clockot? (bocsánat az egyszerűnek tűnő kérdésekért, de vettem egyet, és hát nagyon meggyőző, nagyon "egybevan", így 1-2 évig biztos marad, szeretném "belakni". Eddig 7950/280 nal toltam, ott egyszerű volt. 1.21 v, poweerlimit max, oszt kész
)
-
guftabi96
addikt
válasz
gaben88 #39287 üzenetére
Hát azért, ha nem muszáj nem lennék kísérleti nyúl
Egyébként az a hűtő egy az egyben úgy néz ki, mint egy 760-as PNY hűtője.
Majd még jövőhéten eldöntöm, hogy mi legyen. Nagyon magasan vannak a használt 970 árak, de hogy miért...(#39286) Bib
Nem is arra gondoltam, hogy tönkremegy, hanem arra, hogy nagyon rossz rajta a hűtés vagy valami ilyesmi. -
F e Z o
veterán
válasz
gaben88 #37731 üzenetére
Várjunk még azzal a kártyával, se teszt, se itthoni árcédula. Az elmúlt 2 évben volt néhány kártyám. HD7850, HD7870Tahiti-LE, HD7970, R9 280, GTX770, GTX780, GTX970. Azt vettem észre elég sok játékban, hogy amíg AMD-nél megvan az adott fps, nV-nél lehet ez az érték kevesebb, de mégis simábban fut egy-egy játék. Szerintem jó ideig biztos elég lesz FHD-ra egy GTX970, aki meg nem fér a bőrébe, az költsön rá mégegyszer ugyanennyit, amennyit ér a mostani 970-e, s váltson.
-
killerjohn
addikt
válasz
gaben88 #37190 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem tervezem tuningolni, mivel azt mondták, hogy még a Doom 2016 is megy vele FullHD-ban ultrán, 4K-ra meg nem tervezek befektetni (3 db 4k-s monitor eléggé odavágna a költségvetésnek).
Zotac-ból láttam egy jóárasítattat (77k) aprón, de nem tudom, hogy az miben más mint a többi.
szerk: 85-ért van strix, 86-ért limitált szériás MSI gaming, illetve 106-ért boltan új -
pidzse4
aktív tag
válasz
gaben88 #35154 üzenetére
Értem szóval ez a játékon belül irt memoria használat valójában csak egy parasztvakitás . Mint pl: a gpu nál oda irják hogy 600 watt táp kell de valójában elég 500 is . Köszönöm a választ neked és mindenkinek . Viszont akkor igy hogy ezeket megtudtam a legkézenfekvőbb mivel még d11 használ a rendszer és egy jodarabig ezt is fogja és az ár nagyon fontos tényező igy lehet átváltok a pirosra mivel olcsobb és csak kicsivel lassúbb mint a 980 ami ugye 165 ezer ft . Van itt egy teszt talán ez a legjobb itt látni szinte az összes kártyát és sebességét .
Az árakat tudjuk fejből szerintemSzóval lehet váltok pirosra bár nagyon megszoktam a zöldet
Egy időre aztán lehet rosszul döntök
De mivel még d11 van igy a több memoria a jó aztán ha jön a d12 akkor lehet jönnek majd az uj gpu és majd leváltom . [link]
-
pidzse4
aktív tag
válasz
gaben88 #35150 üzenetére
Szia
Lehet elkerülte figyelmed az a két db kép amit bemásoltam ott láthatod hogy nekem laptopom van egy 980m van benne és 4 vram . Na most minden fulra van huzva és 1920 felbontáson van amint látod a memoria kevés tulfutott azon ami van. Gondolom a játékot ismered. Na most ha 4k játszom már totál kevés az egy dolog hogy a gpu sem birja na de full hd ban is kevés . Vagy ha leveszem a beállitásokat akkor elég na de én maxon szeretek játszani ha már veszek egy 150 ezres gput akkor nem akarok korlátokat és igy magad is láthatod hogy visszakanyarodtunk az elejére . Mit gondolsz erről? Ezért gondolok arra sajnos hogy vagy összegyüjtök 220 ezret egy 980 ti re ami szerintem borzalmasan sok és nem hiszem hogy ennyit hajlandó lennék fizetni egy vga ra. Vagy átmegyek a pirosokhoz a memoria miatt és veszek egy 8 gb szereltet mert ugye bár csak az a lehetőség van. És sajnos egyre több játéknál látom ezt hogy a full hd ban elfogy a memoria max felbontáson persze ha visszaszedek akkor elég de nem akarok vissza venni!!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
gaben88 #34628 üzenetére
Az enyém sajna nem viszi, sőt fesz emeléssel se
De már nem érdekel, legalább halk és hűvös, alapfeszen megvan az 1450, azt csókolom
Most nem azon az 50mhz-en fog múlni
De a mostani kölcsön 980Ti is kritikán aluli, 1450 körül megy az is, 1475-öt még max fesszel se viszi
-
balint107
aktív tag
válasz
gaben88 #34478 üzenetére
Na igen, de azért én nem nevezném jobbnak az egyik kártyát a másiktól, mert 1440P-ben vagy 4k-ban azon versenyeznek, hogy 15 vagy 20 fps-t esetleg 20 vagy 25 fps-t tudjon produkálni. Ha egyszer így is úgy is fölösleges a nagy felbontással próbálkozni. Aki egy kicsit is megfontolt teljesítmény ügyileg az nem lépi át az FHD határait. És miért ne lenne megfontolt teljesítmény ügyileg az, aki azt feszegeti melyik a jobb kártya, és bizonygatja, hogy szerinte az AMD
-
OldAkita
aktív tag
-
Darth_Revan
veterán
-
Joco_77
senior tag
válasz
gaben88 #31350 üzenetére
Nagy különbségek vannak 980 és 980 között fogyasztásban. Tele van a net reviewkkal véleményekkel, most hadd ne keressem. Amúgy ezen nem fogunk összeveszni. Egyébként Evga párti vagyok, tehát ha azonos lenne a fogyasztás is azt vennék ha nincs vele probléma. ezért kérdeztem a véleményeket.
Csak vennem kell majd még 1 Hdmi - hdmi kábelt mert most a tvvel a videókártya dvi-hdmi kábellel van összekötve(és a monitoromhoz is dvi kábel kell). -
vaakuum
addikt
válasz
gaben88 #31199 üzenetére
980-as kari, és azért érdeklődöm, merta valley 1500 fölötti boost értékkel is lefut, de a FarCry 3 már a max 1470 környékén is ki-kifagyogat néha. minden fagyás után lentebb vettem 7-el a Core-clockot.
De power limithez még nem nyúltam, és mivel itt vidáman 1500-as értékeket emleget mindenki, kicsit elszomorodott a szám...Vagy csináljam úgy, hogy nem nyúlok a core-clockhoz, csak a powerlimitet húzom fel maxra
, és akkor úgy is jobban fog menni a defaulthoz képest?
-
zack
nagyúr
válasz
gaben88 #31054 üzenetére
Valós boost? Ahhoz AB kell, hogy lássam? Ez eszembe se jutott, ha beállítom, akkor más érték lehet a valós.
(#31056) nagy.matyika
Nagyjából pont ahogy tetszik lökni.
Pont ezért a fesz emelgetéssel sem fogok küzdeni. Az a 30-40 Mhz nem ér annyit hogy melegebb legyen, és feszelve legyen. Én is pont úgy látom, ha a dobozból kiveszem, és elérhető az 1500Mhz-es GPU ami több mint 10% emelés, llletve a memória +10%-a az számomra ragyogó.
Vapor 280X emelt 1100Mhz gyári órajelére kemény 30Mhz-et tudtam rátenni. 6000Mhz gyári memória pedig nagyjából a vége volt, mert a 6200Mhz-et már nem bírta. -
Shodan
őstag
válasz
gaben88 #30598 üzenetére
Nálam is ok. Bár a GTA V-ben valamiért az átvezetők alatt akad, ami eddig nem volt, de a játék maga jól fut.
Én még mindig a (TDR) nlddmkm hibával küzdök. Első lépésként win7 64bit helyett feltettem a win10-et legújabb driverrel. Az elején még kaptam két nvlddmkm hibát az eventlogba, de fagyás azt hiszem nem volt.
Most a jelenlegi tesztfázisban a biosban a PCH-nak adtam +0,1V, a wake up on lant letiltottam és a gépet átdugtam másik konnektorba.
3 napja futattam valleyt 10 órán keresztül hiba nélkül! Másnap 2 órát ment és dobot 2 nvlddmkm-et. Ha még egyszer jelentkezik a hiba akkor teszt 1 RAM-al ha úgy se jó alaplap csere.Közben néztem egy oc eredményt az MSI970-el, mert ugye vga-t is cseréltem a hiba miatt, de annak a hibája kizárható lett. De szerintem az MSI-t fogom megtartani, bár igaz hogy kicsit lóg és ahogy mondtam a sárkány se az én világom
viszont a hűtése jobb halkabb és jobban is megy, a Gigánál. A samsung memórák azért teszik a dolgukat.
1513mhz/2000mhz
Gigánál a gpu core megy többet is viszont az SKHynix memók nem mennek ennyit. Annál olyan 150pontal kevesebb az eredmény.
Illetve a Win10 alatt a chrome az elmúlt 2 napban 2x kifagyott, de ez most nem tudom hogy miert. Szerintem lehet hogy valami memória túlcsordulási probléma lesz.
Az egész akkor kezdődött amikor a GTX760-at lecseréltem GTX970-re, Amikor először betettem a gépbe nem indult. Ha visszatettem a régi karit ment. Ha kivettem egy memót, akkor már ment a GTX970-el is.
Vettem új ramokat azóta megy GTX970-el 4-5 hónapja, de az említett hibákkal. De hogy a memóriának mi köze a VGA és a gpuhoz az számomra továbbra is X-aktás rejtély -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
gaben88 #29328 üzenetére
Na nem is vagyok annyira lemaradva
nekem 1425/1975-ön Heaven 60,8 fps-t dobott.
Mondjuk a memóriák végét még nem kerestem meg. De a hőmérsékletek nálad is sokkal jobbak
Tényleg nem értem, mert a tri-X 290 hozta azt ebben a házban és ezzel a szellőzéssel amit a többieknek. Ez a xar Asus meg itt baxaxik nekem
Mostanában nem járok jól ezekkel a karikkal, 290-ből is két hibás asus DC2-est fogtam ki
-
-
pkornel
aktív tag
válasz
gaben88 #25644 üzenetére
Moslék egy játék lett e az a Batman! Az egy dolog hogy konzolon olyan játék mint a darabos sz@r.
De még egy 980Ti-n sem megy normálisan! Nálam is van hogy csak úgy megy vagy 5 fps-el autózás közben meg kifagy random magától... Botrány hogy így ki lett adva ez a játék , ez még az AC-nél is rosszabb!
Meg az is azért egy hozzáláss a fejlesztőktől hogy a gyerek panaszkodik a fórumon hogy nem igazán frankon megy egy 980Ti , és erre azt válaszolják neki hogy vegyen egy erősebb gépet!! WTF???? Most tegyen bele még 4 vga-t vagy mi?Amit mostanában leművelnek itt a fejlesztők arra nincsen szavak , meg is érdemlik hogy sokan nem veszik meg a játékot eredetiben!
-
Lord Myn
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz
gaben88 #25343 üzenetére
Szerintem a Nano jön majd méltó ellenfélként 970/980 ellen, 290X fele fogyasztással (Tényleg annyi, mert kis borda 1 ventis csak a hűtője)
Ezt a 390X-es benchet nem nagyon hiszem el amúgy. Szerintem fake. GPU Hawaii, Órajelben alig húztak a magon, RAM-on van tuning, + 4GB. Ha reszeltek valamit a chip-en, akkor szerintem kis fogyasztáscsökkentés várható inkább. Itt meg 12% kb a gyorsulás 290X-hez... mégis mitől? Ebben valami feketemágia van
-
BlackSoft
addikt
válasz
gaben88 #23961 üzenetére
Az a baj, hogy ezzel a gányadék grafikával sem megy normálisan egy 980-al
Nézz rá a tesztemre, amit nemrég mutattam. Egy GTA V 10 évvel felülmúlja ennek a grafikáját, és normálisan megy egy 980-al is. Witcher 3 meg ezzel a valamivel szenved egy kártyával 50fps-el, és kevesebbel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest