- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dino_m
senior tag
válasz
cyberkind #39964 üzenetére
Az biztos, hogy hosszabb távra a 6GB-os éri meg. De jelenleg csak kb. 10%-al több FPS-t nyernék vele, viszont 20-25%-al drágább is. A másik, hogy jó ideje csak minimum 256 bites kártyát vettem és ezért is gondolkodok(tam) a 970-esben. Van dilemma.
Persze lehet, hogy a végén az ár fog dönteni és a hirtelen elhatározás.
Egyébként van itt olyan, aki a 970-esét lecserélte 1060 3GB-osra?
-
taknyí
senior tag
válasz
cyberkind #39894 üzenetére
Nekem a 970-nél ha AB-ben feszemelés nélkül beállítom 1497/4000-re, powerlimitet maxra, ami a temp-et is felveszi maxra (nyílat rá állítom ahogy mondtad), akkor stabil játékokon. Magasabb GPU órajelen hibázik. Ha ugyanazon beállításoknál a feszt beállítom maxra 1.25 v (alap 1.206 V) érdekes, hogy a boostot 1522 Mhz-re engedi, tartja is és nem is hibázik. Lehet így használni, vagy károsodhat tőle, jobb lenne az 1.206 V-on hagyni? Most az 1500 Mhz lélektani határ ami megnyugtat....
-
guftabi96
addikt
válasz
cyberkind #39859 üzenetére
Ezért lenne jó tudni, hogy milyen játékokkal játszik.
Mert, ha pl csak BF4/1 multit (vagy ha jól tudom az Arma még durvábban ilyen) játszik, akkor oda minél combosabb cpu-t rak, annál jobb.
Én is most kíváncsi leszek, hogy a Sandy Xeon (e3 1240) ~ i7 2600 milyen lesz az i5 3570 után
A Bf-ről tudom, hogy szereti a sok szálat, elvileg az Assetto Corsa is meghálálja, szóval bízom benne, hogy megéri a csere. (ami tényleg szinte csak csere, mert alig kell ráfizetnem) -
NFree
addikt
válasz
cyberkind #39023 üzenetére
Az egy dolog , nem minden kari megy csak forrasztós módszerrel pl msi , és evga simán progival szétfeszelhető. ott van pl a kitolt tdp limittel a giga kari , rendben , hogy nem sok feszt lehet neki adni de annyi áramot vesz fel ami már káros lehet gyári léghűtéssel hosszabtávon .
Jelenlegi karijaim a 480 tól mindet szét tudom feszelni progival semmi forrasztás. mondjuk msi és evga-ról van szó.
És ahogy elézzük sok jó tanácsokkal látjuk el a forumtársakat tuning ügyben s ahogy nézem sokan nem törődnek a hűtéssel.
Persze mindenki azt tesz a saját hardverével amit akar, csak amikor eladásra kerül (soha nem volt tuningolva) , s rá 4. nap megadja magát a kari az egy kicsit bosszantó. Persze ez sem jelenti azt , hogy azért halt el mert előtte szét volt tuningolva csak kellemetlen mindkét félnek.
Elektronyos dolgok ezek csak beszélgetünk rólla s találgatunk ha épp probléma van -
válasz
cyberkind #38416 üzenetére
Nem hülyeség az, meg a fokokra sem hiszem olyan sokat dob (ezt nem is értem, amikor meleg, akkor megy
)...
De ízlések és pofonok... nekem tetszik, mivel kb napi 1-2 órát játszok (nagyon sokszor mostanában meg nullát), a gép meg majdnem egész nap megy, jó hogy nem pörgeti feleslegesen.
-
-
Mika1227
őstag
válasz
cyberkind #38200 üzenetére
Mondjuk valahol engem is zavar kicsit, járt nálam az utóbbi időben sok kártya és kicsit mindegyik magasabb hőfokon ment mint vártam volna ilyen a házam ennyi. Baja nem lesz ettől a hőfoktól az tuti! Messze van a gyárilag megadott max. 98-tól!
-
joysefke
veterán
válasz
cyberkind #37134 üzenetére
alapórajeles i5-, vagy K-s verzió nem bírt el a 970-nel? Én is érzem néha (Witcher 3, GTA V) hogy kevés az i5 3550 és jobb lenne egy kicsit több CPU órajel. Mondjuk +1GHz
Nálam tegnap bejelentkezett valaki a 970-ért és a kérdésemre elmondta, hogy egy "6300-as procija" van.
Gondoltam biztosan i3-6300 (a leggyorsabb Skylake i3 hozza a régi nem top i5-ök teljesítményét (i5 2400 meg ilyesmi).
Mondom neki, hogy az a legalja ami mellé még beraknék egy 970-et.
Mondja, hogy még tunningolja is a procit.Végül kiderült, hogy nem egy i3 6300 hanem egy FX 6300 mellé rakna egy OC-s 970-et
J.
-
Cs1csó
titán
válasz
cyberkind #36985 üzenetére
Konkrétan parázom az új drájverektől most a 362-essel tolom ameddig jó addig nem eröltetem bár itt hangsúlyozzák a bugfixet - Leszűrt tanács - ha a mostanival stabil akkor várj pár napot és figyeljd a fórumokat és ha kevesen szidják akkor SZIGORÚAN DDU-val leszedni és azután feltenni és tesztelni. Amint valami anomália lép fel ami kb. napok, hetek óta nem volt akkor nem nagyon kell találgatni hogy mi is okozza megint DDU régi vissza.
-
Rasiel
senior tag
válasz
cyberkind #36985 üzenetére
Hát őőő... nem tudom, teszek egy próbát vele. Az előzőekkel nem volt problémám. Egyelőre a Release Notes még nem elérhető, úgyhogy röviden csak ennyi tudható róla a szokásos szöveg mellett:
"Learn more about how to get the optimal experience for Battleborn, Forza Motorsport 6: APEX Beta, Overwatch Beta, and Paragon Beta." -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
cyberkind #36735 üzenetére
Ez is teljesen alkalmazás függő melyik játék mit/mennyire használ. Nem lehet itt sem általánosítani hogy melyik játék az, amivel érdemes tesztelni. Mert lehet, hogy nem hibázik se egy Witchernél, se egy Wolfensteinnél,BF4-nél, de éppen lehet hogy egy Life is Strange-ben meg képhibákat dobál meg kilép driver hibával. Pont ebben a topikban volt rá egy példa nemrég, emlékszem is rá.
Ezek a tesztprogik pont arra szolgálnak, hogy gyorsan be tudd lőni az órajelet ahol még nem hibázik (és ebben tapasztalatom szerint a Heaven a legjobb, ha ott nem hibázik akkor nagy eséllyel játékokban se fog.) Én többször belefutottam már abba hogy míg 3Dmarkon lazán átmegy a kártya játékoknál már hibázik.
Ezt úgyis csak hosszútávon lehet kitesztelni, napokon-heteken keresztül. De ha mást nem, az új driverek majd tesznek róla, hogy az atomstabilnak tűnő OC-d hirtelen ne legyen olyan stabil
Ilyenkor visszaveszel 10mhz-et és jó esetben megoldódott a probléma.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
cyberkind #36718 üzenetére
Milyen tekintetben kevés? Tényleg érdekel, hogy miért mondod ezt.
Ha az a válaszod, hogy azért, mert a ratyi leképzők iszonyat szar módon oldják meg a memória tartalom cseréjét, akkor egyet értek veled. Ellenkező esetben nem. Itt most nem a tényleges hardver jelent szűk keresztmetszetet, hanem a programozok és az általuk használt leképzők. Én egyenlőre abszolút nem látok ebből kiutat sajnos, de majd lesz ami lesz.
-
válasz
cyberkind #36718 üzenetére
Ha hasonló árban lesz,akkor vram növekedés miatt érdemes lesz leváltani a 970-et.
Amikor bejött,én 285 GBP-ért vettem (ha jól emlékszem) az első MSI 970 Gaming-et (prémium vásárlóként kedvezménnyel).
Akkor bőven 400ft felett volt a GBP (kb 460ft eladási).Most ennyibe kerül ugyanott.
[link]
Laza több,mint 1.5 év elteltével. -
válasz
cyberkind #36714 üzenetére
970-ről megfelelő árazás után,érdemes lesz cserélni 1070-re.
#36715 GeneraL_XTX :
Nem nem,az neked van.Nem a kevesebb fps-t javítom ki, hanem azt aki hülyeségeket beszél.
Nem is értem akkor te minek írsz ide. És ezen senki sem szórakozik jól.Bizony jobban jársz,ha olvasod amit írok,legalább tanulsz vmit erről a szériáról,rád fér,mert nem sok fogalmad van róla.
Ide sajnos nem igaz az okos enged szamár szenved.
Az okos az okos marad,a szamár pedig szamár.
És mielőtt félre értelmeznéd,én nem a szamár vagyok.
Részemről is bejezhetjük mennyire nem kellene erről a szériáról veled társalognom. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
cyberkind #36427 üzenetére
Sose volt gondom vele, igazából nem ez a része érdekelt, hanem az hogy előfordult-e már másnál. Nem köpködét akartam nyitni
Noiseblocker Eloopból 2/2 volt selejt, amikor kaptam, pedig aztán az nem gagyi. Imádott Asus DCUII hűtés is pikk pakk hasonlóan járt. Kivételek mindig vannak.
-
Cs1csó
titán
válasz
cyberkind #36403 üzenetére
Nekem tele lett a t...köm az egésszel és feltettem a 362-es-t de csak physix-et meg a grafikus illesztőprogramot a többi bullshitet nem - a játékoptimalizálós résznek van némi értelme de azt külön is be lehet állítani a nvidia control panelen -pl. fifa 16-nál MFAA bekapcsolás - gtx 970.
Orrba szájba nyomják ki a WHQL aláírású drájvereket és simán behal a monitor és kész csak a reset segít, azért ne vicceljünk már kérem. -
shteer
titán
válasz
cyberkind #36285 üzenetére
már ideje volt, hogy elkezdődjön a szezon
nem hinném, hogy gyárilag ilyennek kell lennie. feljebb kellene húznia a ventiket, de lehet csak magasabb hőfokon teszi meg. interjúvold meg a többi ASUS black tulajt - az én SSC-m ugye 60-ig el se indítja, most a ~400rpm-es házventivel 44°C idle -
Ateszpapa
addikt
-
BiP
nagyúr
válasz
cyberkind #36114 üzenetére
Szerintem elég lesz. De ha >8GB kell, akkor marad az, hogy csúcsot kell venni.
Ezeken meg azért lesz "CSAK" ennyi, mert mégiscsak különbséget kell tenni a csúcs és nem csúcs között, nem?
Meg a +ram pénzbe kerül a gyártónak is, ha többet raknak rá, többe fog kerülni.
bár egy >200-250e Ft-os kártyánál illene nem ezen spórolni, ez tény. -
-
BiP
nagyúr
válasz
cyberkind #36108 üzenetére
Hol?
A 364.51-es 3 napja jött ki.Inkább itt egy kis pletyka a Pascalról:
http://www.guru3d.com/news-story/rumor-geforce-gtx-1080-8gb-gddr5x-based-on-pascal-gpu-in-may.html(#36109) csucsbicep: A képen nem Black van, hanem a legalapabb verzió. Ami ennyiért sok szerintem.
2 fajta Black van, EXOC és EXOC Sniper, mindkettő ~150Mhz-cel többet tud, mint az alap, és a hűtése is jobb.(#36111) cyberkind: Lehet, hogy most lett látható a driver oldalon, eddig meg csak az update hozta. (ill. guru3d már letölthetővé tette akkor).
Vagy csak ipon maradt le(#36111) cyberkind: Szerintem nem lesz kevés, főleg, ha a DX12 is teret hódít, az jobban spórol a memóriával.
Engem inkább az fogott meg, hogy elég lesz 1db 8-as tápcsati hozzá. -
demmer123
őstag
válasz
cyberkind #35992 üzenetére
De most ha 980 ti veszek boltban 200 fölött van.Annyiért fogok kapni abból az árból egy 980 ti-nél erősebb pascal kártyát.Pl a 980 ti leváltóját.Alternatíva jó lenne pascal megjelenésig.Néztem videókat eléggé jól megy 970 slivel a Division is maxon 60 fps körüli értékek.
-
Colos1
őstag
válasz
cyberkind #35954 üzenetére
" ismét van egy játék amiben a 4GB vram majdnem elfogy"
DCS World. Itt csak 3792 MB volt a VRAM - balra fent van az OSD -, de ha nappal van, simán megzabál 4052 MB -ot is, 4096 -ot gondolom azért nem, mert valamennyit valamire fenntart
És ahogy beülök a gépbe, már sokszor 3 GB fölött van, aztán mire beindítok már fel is van zabálva a 4 GB. Mondjuk a 2.0 verziónál még értem, hogy mire kell, de hogy ez az 1.5 -nél mire kell neki, az nem fér a fejembe.
-
válasz
cyberkind #35717 üzenetére
16 a csúcs lesz... a "980" szintre szerintem is 8GB jön majd.
Azis bőven elég lesz (duplázás lesz eleve a mostaniról)...(#35719) cyberkind
4GB-os kártyán is jól megy ettől függetlenül... amugy nagyrészt cache-el azért eszi meg. Van még pár ilyen játék ami feltölt majdnem végtelen ramot is, ha van hova.
Meg különben is Abu megmondta, DX12-vel elég lesz 1GB is...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
cyberkind #35694 üzenetére
Szerintem egy erős karty jobb ket gyengebb sli-től. Ezt azert tudom mert volt sli-ben phantom 760 om, de mikor helyere került a 970 nagyobb volt az ugras mint vartam.
Nejad: ebben meg tökeletesen igazad van. Annyit meg hozzatennek h keces jatekon latom azt higy hùùù mennyivel szebb a grafikaja. Mondok egy peldat: az ezereves mafia 2 amit most ujra elővettem semmiben sem különb a mai jatekoktol. Mai jatekok csak annyival szebbek h egy rakas fenyefektust kaptak. Meg egy csomo ertelmetlen beallitast amitől szerintem csak csunyabb lesz a grafika mint szebb.... vannak persze kivetelek. Pl witcher 3 brutalisan szep ott meg is ertem a gepigenyt es ahhoz kepest meg nincs is elszallva, jol optimalizaltak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bestbuy játékok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest