- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
TTomax #41360 üzenetére
Rendeltem én is egy Kraken G12-t casekingről. átszámolva postával ~10500Ft (33,89EUR).
Kíváncsian várom, elvileg passszolnia kell a hűtőmmel,ahogy olvastam,bár a támogatási listában nincs benne.
CPU-ra meg mehet vissza a noctua
Meg majd a ventiket lehet szépen átrendezni (bekötés+beállítás)...pfff -
laychi
veterán
válasz
TTomax #41378 üzenetére
1500 felett szoktam járatni gond nélkül, bench még feljebb is megy,tdp-t kitoltam,ahogy nálad van 230W és 330W
a 2. sorban szereplő feszt(1175-1225mV) átállítottam 1212,5-1262,5V-ra,így a kártya 1,237V-ot eszik,továbbra is kékül.
Igazából hibát nem okoz,de érdekes,hogy van akinél van,van akinél nincsHolnap folyt. köv.
Jó éjt!szerk.:
jah, nem szoktam új biost feltenni,copy paste,aztán vagy jobb vagy nem
(bár 980-as biost dobtam már rá, működött,csak nem tökéletesen meg továbbra is 970-nek érzékelte)
-
PeeterssoN
őstag
válasz
TTomax #40716 üzenetére
Megcsináltam mindent. Nem jó. A felbontást is hiába állítottam az nvidiaban; a játékban továbbra sincs más lehetőség csak a 4x-esre. Amúgy crashel a játék Kb 1-2 alkalom pár óra alatt. Szerintem törlöm a játékot és felrakom ujra, hátha az miatt van hogy a bétára frissítettem.
Kösz hogy segítesz/tettél. Nem megy ez nekem sajna. -
PeeterssoN
őstag
-
törölt tag
válasz
TTomax #40542 üzenetére
Illesztőprogram verziója: 382.05
Windows Update: Az eszköz naprekész.Win 8.1-en nem voltak ezek a gondjaim.
Ott valahogy sikerült beállítanom a 120 fps lockot és valamiért sosem drobboltak azokkal a beállításokkal a játékok. Most szerintem ugynazokat használom mégis ugrál a játék 230-260 között (és csíkozódik) Nem durván de idegesítő. Mi lehet a baj? -
DeathAdder
veterán
-
Ryder62
őstag
válasz
TTomax #40482 üzenetére
Köszi a válasz. Olvastam, hogy voltak ilyen ciripelő 970-esek. Meg hogy valóban az fps számhoz lehet köze. Amit felsoroltam játékokat, mindegyikben 60 fps a max.
Az Andromédánál mikor rákattintok a play gombra, először bejön egy keretes fekete ablak és míg nem vált teljes képernyőre addig pár másodpercig add ki ilyen hangot. -
DeathAdder
veterán
válasz
TTomax #40488 üzenetére
+ juve600
A táp 2010 óta van meg. El is felejtettem említeni, mert nagyon ritkán kapcsolom be a gépet, utoljára valamikor tavaly nyáron szívtam így vele, akkor 1x 2x olyat is csinált hogy random lekapcsolt a gépem és egy ideig el sem indult, de azóta soha úgyhogy nem is tulajdonítottam neki nagy gondot.
Mikre választ nem kapok egy egy vga topikban offban, köszi -
DeathAdder
veterán
válasz
TTomax #40486 üzenetére
csinál néha az alaplapom huncutságot, amikor kikapcsolom a gépet van hogy nem tudom bekapcsolni, ad magáról életjelet aztán leáll.
Úgy néz ki, hogy bekapcsolom a tápot, a lapon látom hogy kapott áramot mert felvillan rajta a power gomb, majd megnyomom a házon a power gombot. A gép elindul! De azt látom, hogy azok a ventik amik az alaplapra vannak csatlakoztatva meg sem mozdulnak akkor már előre tudni lehet hogy másodperceken belül leáll a gép. És onnantól hiába nyomkodom a power gombot meg sem zizzen.
Ezután tápot lekapcs -> felkapcs és megint ugyanaz, néhány másodpercre bekapcsol majd leáll. Addig addig próbálkozom míg egyszer csak elindul. (általában akkor ha hagyom egy ideig lekapcsolva a tápot) -
DeathAdder
veterán
válasz
TTomax #40481 üzenetére
Lehet dögledezik a lapom?
Most hogy alapórajelen van a cpu és minden alapon a biosban akkor ilyen nyikorgó nyöszörgő hangot hallat de úgy nagyon, és ha pl. az egeret mozgatom akkor hatványozódik ez a nyöszörgő hang
de ha felhúzom a procit ahogy már 8 éve használom, akkor kussol és szép csendben teszi a dolgát
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #40177 üzenetére
"8Pack pre tested"
Na így még érdekesebb a dolog! Pár eredményt megoszthatnál vele kapcsolatban Mhz/vcore tekintetében privátban vagy akár a topikjában. -
NFree
addikt
válasz
TTomax #40171 üzenetére
Ne sajnáld jó helye lenne , majd még visszatérünk a dologra ha lehetséges , komolyan megmozgatta a fantáziámat a kari, csak most nagyon nagyon el vagyok havazva
Egy jó 980 kingpin kellne még majd egyszer nekem . Nagyon nézegetem az ebayt de ott is ritka sajnos. Ha megmarad a gépem (nagyon úgy néz ki) csinálnék egy 980 sli-t , igaz sokan ellene vannak, de ugy sem vagyok hardcore gémer csak jól mutatna.
Szóval kiváncsian várom én is mit tud akkor a kicsike vigyázz rá sztem ritka jó darab. -
Bjørgersson
félisten
válasz
TTomax #37426 üzenetére
W
Warcraft III: The Frozen Throne
Warface
Warframe
Wargame: Airland Battle
Warhammer: End Times - Vermintide
War Thunder
Wasteland 2
Wasteland 2: Director's Cut
Watch Dogs
Wen Dao
Wildstar
Windborne
World Of Tanks
World of Warcraft: Warlords of Draenor
World of Warplanes
World of Warships -
- = Zk = -
félisten
válasz
TTomax #37236 üzenetére
MSI AB
most tettem fel, nagynehezen. hibaüzik sora fogadott... WTF?!... de megoldva, megy
pár játékot meglestem, monitoroztam. érdekes eredményeket kaptam...RiseOfTheTR, Division, W_D, Alien:Isolation.... hm.
lehet maga a játékok zöme car, de szerintem "kihajcsa" az i5 a SLi-met....
egyedül a W_D, amiben össze-vissza ugrál az FPS, akármilyen beállítást használok hozzá..
TR bőven 80-85% felett dolgozik. CPU-GPU egyaránt (bár ezt a játékot megpiszkáltam NVInspectorral)
FC4 betöltés közben exe crash.. szal... jah. OC Guruval pl nem volt ilyen hibalehet elférne már ide egy friss win, valljuk be....
a folyamatos tálcára-lepakolásról nem is beszélek. de az szeritem a FlashPlayerUpdate bugja. ha nem megy a Chrome, nem bugol a Siege, pl. ellenben a Wows 15 percenként alt+tab... minden zokszó nélkül, lepakolja a tálcára... hát köszi2 nap szabadnapom van, szóval LEHET nekifekszem pár játéknak, tesztelés meg kis kikapcsolódás végett.
még meglesek egy Valley tesztet...
szerk. nincs RivaTuner Valley alatt. de megy a SLi maxon... -
Colos1
őstag
válasz
TTomax #36990 üzenetére
Két oka lehet annak, hogy a TDP nincs 100%-on:
1. Azért nem tud többet enni, mert a GPU számítási kapacitása hamarabb érte el a korlátait, minthogy 100% TDP -n menjen. Azt én nem keverném ide hogy a számítási kapacitás optimalizatlanság miatt fogyott-e el 42 FPS -nél, mert jelen esetben nekünk ez teljesen irreleváns. Ez csak a fejlesztőnek egy hasznos infó, hogy ha tudna optimalizálni valamit a játékon, akkor lehetne több is. Számunkra csak az a lényeg, hogy kevés a GPU. Ha fejlesztő lennék, akkor meg az, hogy tudhatna többet is a játék...
Amúgy ha nappal, vagy éjszaka van, akkor stabil 60 FPS vSync -el 75...90% GPU -val ugyanitt, gyanítom az árnyékok számolásánál van valami bibi, mert csak este és hajnalba esik ennyire be, sőt, naplemente / felkelte közben van 1,5 perc, amikor 30 alá is beesik.
2. Az Afterburner bugos, a TDP néha beragad, és van, hogy akármit csinálok 10% -ot mutat, lehet hogy itt pont 52% -on ragadt be
-
válasz
TTomax #36330 üzenetére
Köszi. Nemrég lett frissen újra rakva a gép, ezt a DDU dolgot azért kipróbálom. A kábelt a monitorhoz adták és nem túl hosszú. Meg az a furcsa, hogy kizárólag induláskor jelentkezik a probléma, ha már elindult, akkor semmi baja.
A monitorhoz nem adtak CD-t. Mondjuk CD olvasó sincs a gépemben, azt hittem az már kiment a divatból. Ez az inf fájl mire jó amúgy? De majd rákeresek a neten én is.
-
Colos1
őstag
válasz
TTomax #36210 üzenetére
És azzal nem foglalkozik senki, hogy a Very High az újabb játékoknál a FullHD - nál magasabb felbontásra van optimalizálva, és ha ez vissza van skálázva 1080p -re, akkor kb ugyanazt látod, mint High -on? Csak rossz esetben 20% -al kevesebb FPS -el / magasabb GPU kihasználtsággal?
Költői kérdés vót
-
csabi63
senior tag
válasz
TTomax #36014 üzenetére
Nem megy. Próbálkozik többször is újraindulni a gép, de végül feladja. Átirányít a speciális hibajavítási lehetőségekhez. 1 perc visszaállítani a rendszert korábbi időpontra, már 4x megcsináltam. A 362.00 driver-rel megy hiba nélkül, az újat valamiért nem hajlandó elfogadni.
Mindegy, egyelőre marad így.blu79 Új lesz, az előzőnél nem látom ezt a funkciót.
-
Gaben1987
tag
válasz
TTomax #35411 üzenetére
Tisztelem és becsülöm, hogy utánanéztél!
De sajnos ezen már túl vagyok. A TV leírása szerint csak a HDMI1-en tud 60Hz-et 4K-ba. Ezért azzal is kezdtem. A többi aljzatban az Nvidia vezérlőpanel fel sem ajánlja a 60 Hz-et. Számítógép mód szintén be van kapcsolva.Jelenleg egy 3M-es kábellel van összekötve. Ma vissza viszem a media markt-ba és kicserélem egy rövidebbre, ha van.
-
válasz
TTomax #34532 üzenetére
Majd ha lesz, akkor kipróbálom, ha nem fagy bele. De eleve, ha a monitortól lenne, akkor nem kéne lefagynia vagy egy furmarktól megdöglenie. Azt akarom még megpróbálni, hogy állítok a VGA órajelein, van erre valami program, ami takarékra / full loadra kényszeríti? Vagy csak tuning progival lehet?
A második képnek semmi köze az elsőhöz, azt a monitor produkálja több géppel is, de nagyon ritkán. Másik DisplayPort kábellel, videobemenettel is próbáltam, ugyanúgy van. Az meg kb 1000 évente történhetne meg, hogy a két hiba egyszerre legyen jelen.
-
válasz
TTomax #34516 üzenetére
Fostos Intel HD 3000-nél tapasztaltam ilyen notiban, hogy elégett a turbó, ha sokat játszottam vele.
Sima szürke mezei Windows 8.1. Mondjuk már több, mint egy éves rendszer, és a kártya beszerelése után nem telepítettem újra, de azért ezt ki kéne bírnia. Előtte csak az integrált volt, de más hardveres különbség semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Béta iOS-t használók topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- YouTube
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest